Extra 2

Innan jag ska hoppa på bussen som ska föra mig till Uppsala, hör jag en man på sjungande värmländska  fråga.

Hur mycket är klockan?

När jag förstod att han menade mig, talar jag om vad klockan var. Frågeställaren står lutad mot en stenmur, några meter längre bort  och röker frenetiskt på en cigarett. Han har jeans och en beige t-tröja, men mer intressant är hans frisyr. Han är rakad på sidorna och hade några spretiga gråskimrande hårtestar uppe på skallen, som övergick till en hockeyfrilla. Verkligen annorlunda.

Han berättar opåkallat och frimodigt att han idag muckat från ett 6 veckors långt fängelsetraff på Viskan, i närheten av Ljungaverk. Han var på väg till Lesjöfors, tio mil norr om Karlstad och vi pratade givetvis bandy och bandybaronen Carl deGeer förstås. Förra storlaget Lesjöfors huserar numera i bandyns division ett!

Han påstod, han kanske var ett medium, att kvinnan som hoppat framför tåget hade trakassserats av de sociala myndigheterna och inte längre orkade. Kanske omvandlade han sin egen trassliga situation, och överförde den till kvinnan, vad vet jag! 

Han menade vidare att det vore bättre att ta 1500 mg heroin om man skulle ta sig själv av daga, då fick man en bra och smärtfri död. Ämnet gick också att använda på annat sätt - men det var inte helt riskfritt, sa han. Jag kunde inte bidraga särskilt mycket i den faramceutiska frågan, jag nickade bara som den sociala konvernansen föreskriver. Han berättade att han var född den 8 juni 1952, och han frågade när jag var född, och jag svarade. Då är du äldre än mig, sa han och det beredde honom tydligen viss glädje. Språkligt korrektare torde vara - äldre än jag, men jag gick inte in på det språkliga finliret. 

Sen hoppade jag på bussen och tog plats, sen satte sig någon annan bredvid mig och jag fick inte veta mer om värmlänningens och hans öden och äventyr i Värmlandsskogarna och på anstalt.

Det var, på sitt sätt, också en annan intressant person, som gav perspektiv från en annan sida av "världen"! Det kan vara spännande att åka tåg, och mest spännande blir det om saker och ting händer som motiverar människor att prata med varandra. 


Extra 1

Denna gången var det inte någon förtvivlad som hoppade framför tåget, och det är jag glad för, tåget ankom på rätt tid. Jag skulle kanske tagit ett senare tåg ändå, och fått sova välbehövliga två timmar till. Tågen går ju varannan timme, men  om jag valt det senare alternativet fanns inga som helst  förseningsmarginaler. Det är bara att koppla av A-beteendet och slå sig ner och vänta, alltid händer nåt!

Förra lördagen åkte jag alltså till Örebro för att handla bil.

Normalt sitter man ju och hänger i sin stol på tåget, läser, lyssnar på radion, eller gör något annat. Det är vanligtvis inga större samtal som förs i och mellan bänkarna, i vart fall inte på morgonen.

Bredvid mig två stolar bort sitter en man i 40-årsåldern, han ser indisk ut, snygg ljus kostym och bruna skor, han knappar lojt på sin handdator och tittar ut genom fönstret.  Det är ju det där med bruna skor igen, skepsis - hur som helst! 

I höjd med Hille stannar tåget (som framkommer av tidigare inlägg) och han ser förvånad ut. Trots hans bruna dojor, berättar jag fortlöpande vad som händer på min medelpadska skolengelska. Vi får sporadisk information i tågets högtalare, som vidarebefordrar efter bästa förmåga och så får han låna min mobiltelefon, hans egen funkar inte. Det visar sig att han är VD för ett företag som omsätter 500 msek, med verksamhet bl.a. i Ljungaverk (6 mil väster om Sundvall, naturskönt beläget, längs med Ljungan), som han besöker några gånger per år, han gillar Sverige och bästa flygplatsen är utan tvekan Landvetter, säger han.

Han bor i San Diego (Ca), men är född 15 mil norr om Goa. Han berättar att hans mamma lever, pappan är död sedan länge och han har syskon, bland annat en syster. Han besöker Indien en gång per år och han berättar också att han nyligen varit i Kina och där blivit sugen på att åka den nyöppnade tåglinjen mellan Peking och Tibet (vem skulle inte vilja det?). Däremot gillar han inte tigerekonomin i kina nåt vidare. Han berättar att han är ingenjör och att han bl.a. planerar att starta verksamhet - kanske i Sundsvallstrakten - där restaurangavfall ska omvandala till diesel. Intressant affärsidé. Vi pratade en lång stund och han var hur trevlig som helst.

Så smånigom evakuerade vi tåget och gick till de bussar som, så småningom rekvirerats. Vi skakar tass, som män gör och han hade fast handslag. Han tog  Arlandsbussen och jag  valde den som skulle gå till Uppsala.

Det var verkligen en intressant person, men innan jag hoppade på min buss väntade jag utanför och då kom jag i kontakt med en annan intressant person, som jag ska berätta om i nästa inlägg.

Höst katt

Det är fredag (igen) och Simba roar sig rejält, i en papperspåse från Willys. Det kan tyckas som enkla nöjen, men är det inte så att det enkla är det bästa ibland!  Han är onekligen färgmatchad, och flyter in överallt i vår stiliserade 80-talsmiljö.

32959-274

Hösten är rejält på plats, det märks - inte minst på, den bedövande färgprakten på träden. Det kanske inte är lika mycket höst överallt i vårt avlånga land!  Det lär ha snöat i typ Boden och Kiruna, och då pratar vi kanske snarare vinter än höst.

Nu är jag borta några dagar. Inlägg kommer om några dagar. Ha det så bra fram tills dess, alla bloggare i när och fjärran.

Peugeot 406

32959-273

Bilden är tagen 17.41.

Kolla häcken, vilken skillnad, från det vi klippte ner den!

Normaldag på jobbet, men ändå inte - en kollega är allvarligt sjuk, och det gör saker och ting komplicerade, och det blir inte lätt att förhålla sig henne på ett rimlig sätt, med all den medkänsla som jag/vi kan uppbringa. Vi kan bara hålla tummarna att det blir så bra som det bara kan - med de olyckliga omständigheter som finns! Livet är verkligen inte rättvist (om nu nån tror det)!

32959-272

Peugeot 406 (2.2) årsmodell 2003, 12.000 mil. Den nya bilen, som är ett kraftpaket och laståsna i ett.  Det är alldeles för många mil, men priset sattes därefter. Stora servicen med kamremsbyte är nyligen gjord. Det skulle kunna vara bättre (mindre dåligt) att köpa en bil som gått 12 istf 10 tusen mil, om den är servad ordentligt. Men med bilar vet man aldrig!

Samma/lika färg som "gammbilen" - men denna gången blev det en kombi. Vilket vi egentligen inte behöver, men varför inte, omväxling förnöjer!  Det är bara att hålla tummarna att den inte är behäftad med några dyrbarare fel. Rejäl motor och tung, med gubbkörning hem från jobbet drog den bara 0,66 liter/mil. Om jag plågar den lite, kan den nog dra litern!

Fortsätter med Gun´s Roses - en stund till. Paradise city, Sweet child o´mine, Yesterday, November rain. Live and let die. Inga dåliga grejer det!





Blackboard jungle

32959-271

Det här verkar vara film noire - för hela slanten, eller en skräckis - vid namn trädet! Hösten närmar sig, dimma  morgon och kväll, men havet värmer fortfarande och ger oss någon vecka längre blidväder, jämfört med inlandet! Bilden är tagen 19.01.

32959-270

Simba - gör en charad!

Vänd dem inte ryggen (Blackboard jungle) från 1955, med Glenn Ford som lärare, men mest minns man kanske (om man minns) - Rock around the clock (Bill Haley) - och sen blev musikvärlden sig inte lik, definitivt annorlunda!

Tyvärr inget längre inlägg ikväll. Vart tar tiden vägen, saknar tid, försvinner tid i ett stort svart hål, den trycks ner där, med oemotståndligt dragningskraft.

Hoppas att ni kära läsare - har det bra, bättre än ni förtjänar, inte är förkylda eller är sjuka på annat sätt, har energi - och allt annat som behövs, för livsglädjen!


Tågresa som inte gick på räls

Det är trivsamma elva grader, strax före nio - hösten känns nära, men ändå långt borta!

Imorron kanske jag kan visa bild på nya bilen, och berätta om tågresan, som inte direkt gick som på räls. Det är ett socialt experiment att åka tåg (ibland)!

Annars är det rätt så skapligt här i Sundsvall. M sitter med Simba i knä, i rummet bredvid och knappar på sin dator, själv ska jag kolla andra halvtid i Canal+ matchen mellan AIK och Hammarby, där Bajen leder,  välförtjänt med 2-0.

På tal om Hammarby, vill jag på detta enda sätt  - meddela att jag träffat Lennart Nacka Skoglund,  i egen hög person, omkring 1964. När dagsformen är bra, kanske jag berättar om det!

Imorron hoppas jag kunna läsa bloggar, och kanske återkoppla - men osvuret är bäst!

Auf wienerschnitzel - för nu!

Pojkvänner

Pojkvännerna är på väg hem till sig, och jag är redan hemma.

Vi har haft en trevlig kväll på alla sätt, det var också sympatiskt att Gif Sundsvall ville visa sig från sin bättre sida, vinst idag med klara 2-0 mot Landskrona Bois. Det  var visserligen en skitmatch - men det är poängen som räknas.

Vi ändrade planerna lite grand i sista stund. Vanligtvis brukar vi ha maltwhiskyprovning hos mig och M - men denna gången käkade vi istället på Norrporten Arena, pasta med kyckling och curry och några lättöl, det var trevligt. Jag har verkligen bra arbetskamrater, det är värt mycket, det underlättar tillvaron.

Det går undan med det mesta, på lördag åker jag och JC till Bryssel, vi har möte på måndag, och jag har uppdrag som utredningsbiträde. Det blir en kortresa ( i vanlig ordning - och det verkar vara en innegrej, tänk en weekend i San Fransisco, med blygsamma flygtiden 2 x 12 timmar - på tal om nåt helt annat).

Lördagen är resdag (och om någon olycklig hoppar framför tåget - missar jag flyganslutningen, var så säker, det är i vanlig ordning inte särskilt mycket marginal för oförutsett). Söndagen har vi till sightseeing. Det lutar åt besök i Waterloo och jag hoppas också att Anderlecht har hemmamatch, det har jag hoppats på i över 10 år, när jag sporadiskt varit där  - men det har aldrig funkat, kanske denna gången.

Vi flyger hem från Zaventem vid nittontiden och jag hoppas komma med sista kärran från Arlanda till Sundsvall (23.15)  på måndagen. Det lär bli lätt att hålla sig skratt på jobbet på tisdagen, men varför ta ut sorger i förskott!

Glädje ska man - däremot, ta ut förskott, i bästa fall får man en dubblering!


Unisexmus

32959-268

Så här ser min nya unisexmus ut! Fin va!

Jag blev tydligen inspirerad av min Västebottniske vän, som kom, köpte bil och åkte hem, en smakfull dagstur på 80 mil.

Jag ville uppenbarligen inte vara sämre. Varför inte åkta till Örebro, där finns det fina bilar. Sagt och gjort. Sätter mig på tåget 08.15 lördagmorgon. Det är trevligt, och avkopplande att åka tåg, när prestationskraven är låga, bara flyta med, käka frukost, dricka kaffe och lyssna på P1. Jag har hamnat i en P1 period, och hört dom mest fantastiska radioprogram om allt från att göra bräder som slagit sig -  raka, till ungdomsbrottslingars upplevelser av vistelse på anstalt. Det är public service, när den är som allra bäst!

Vi kommer så småningom till Hille, några km norr om Gävle, det rasslar till, tåget bromsar kraftigt för att slutligen stanna. Efter en stund hörs meddelade att det inträffat en incident. Incidenten består i att en kvinna kastat sig framför vårt X-2000-tåget som ofta körs kring 160 km/t, där kanske 120.

Det känns djupt tragiskt alltihopa. Tänk att vara så förtvivlad att man kastar sig framför tåget. Då måste man må dåligt. Till saken hör att en annan person,  tidigare samma dag, vid ungefär samma ställe också kastat sig, framför ett godståg.

Vad säger man!

32959-267

Här lägger Simba, sista "handen" på ett viktigt dokument!

Jag ska ge några ytterligare upplevelsefragment imorron, javisst ja, då kommer pojkvännerna, kanske tisdag i så fall!

Vad säger då M, om bileskapaderna?  Hon säger ungefär som så, att äktenskapet är en kompromiss (självfallet en bra sådan med mycket kärlek är min tolkning), och att hon själv kanske inte skulle övervägt att åka till Örebro (ca 45 mil, en väg) för att köpa bil, eftersom det finns bilar på närmare håll. Det är ganska mycket Latmask över det irrationella angreppssättet - menar hon, nåt fördolt, kanske personlighetsstörning av lättare till medelsvår grad -  som kommer till uttryck ibland. Om det är övervägande bra eller dåligt - kan vi kanske återkomma till en annan gång!



Stand by me

Hemma igen. Det har varit en mycket händelserik dag. Några upplevelsefragment kanske kommer imorron.

Det är en speciell känsla att åka bil när det är mörkt - särskilt på hösten. Den svarta asfalten suger som regel upp allt ljus, det finns i bästa fall någon enstaka vägbelysning, man ser den upplysta instrumentbrädan, fokus är på fart och position av den egna bilen och andra, det gäller att parera  hel/halvljus när mötande bilar dyker upp, eller när man blir omkörd. Man kan nog göra bilåkning till vetenskap - om man vill, men det vill inte jag, i vart fall inte idag.

Det finns bättre och sämre bilmusik också.

I höjd med avfarten till Strömsbruk, på E4, några mil norr om Hudiksvall, i P1 av alla kanaler, strax efter åtta, kunde vi höra:

Stand by me med Ben E King,  från 1961, varför det är bra bilmusik vet jag inte. Det känns bara bra!

omskrivet 2006-09-24






Simba (utan) säng

Då blev det fredag igen. M är klen i magen, jag är konstitutionellt klen på annat sätt, men det behöver vi kanske  inte tala om här!

Jag har bytt mus, den gamla funkade inte, köpte ny på Clas Ohlsson, som inte heller funkade, bytte den, valde en dyrare, 169 kr, istf 129 kr. Den nya funkar, fast det är ett förskräckligt rosa ljus, värre än en gayparad under pride-festivalen, fast man kanske vänjer sig - och man kanske inte får uttrycka sig på det sättet heller, men det är ju fredag!

32959-266

Simba - våran lånekatt - är verkligen färgmatchad, och en vitamininjektion på flera olika sätt!

Imorron åker jag nog till Örebro, med tåget -  för att kolla en beg.bil. Det låter sinnessjukt, men det är sant, jag passerar Västerås - tror jag, på hemvägen, med nyinförskaffad beg. bil!

Ha en trevlig kväll och trevlig helg - folks!



Simba säng


På kvällen, låter sig Simba - aningen motvlligt bäras ut från sovrummet. Sen stänger vi -  för kattsäkerhets skull sovrumsdörren. Simba brukar nog sova i  en fåtolj eller i soffan, ibland i något av fönstren,  eller på någon av stolarna. Jag vet inte så noga eftersom jag själv, i bästa fall - sover.

På morgonen, när han hör våra sömntrötta röster vid sextiden, krafsar han försiktigt på dörren för att bli insläppt, och det blir han. Han går försiktigt in i sovrummet, hoppar upp i sängen och sen börjar han jaga M:s tår. Efter en stund ledsnar han på det och hittar på nåt annat hyss. Idag när han var ute, blev han påhoppad av den där gråsvarta katten, som jag tidigare visat på en bild, katten med attityd!  Kattlivet  kan vara hårt ibland!

32959-265


A whiter shade of pale - så har det känts idag, trots den tilltagande blekheten har jag fått gjort vad jag tänkt på jobbet. Jag har vänt mina papper, stämplat och sen arkiverat.

Inte mycket nytt finns att  berätta. J1 var hos oss och käkade middag och berättade att han åker till Umeå, i helgen för att träffa J2. Det har vårt fulla gillande, även om själva bilresan inte har det!

M och jag kollade nyss, nya avsnittet av Prison break (2.5). Till helgen blir det, i bästa fall - Mission Impossible 3. På måndag kommer mina pojkvänner på besök - så det så!



Älgpoesi

Klockan drog iväg. Jag fick vänta 20 minuter på taxin, när jag kom till Sundsvall ikväll, och då blir man ju irriterad, men varför, det är nog lyxproblem, i det stora hela. Det är A-beteendet som slår till emellanåt!

Igår såg jag Lars Engquist, storsossen ni vet, numera landshövding i Jönköping (?), komma gående vid Hötorget, bärandes på en svart skinnportfölj. Han såg måttligt road ut! Det kan inte vara kul att bli utmanövrerad från köttgrytornas närhet, av många otrogna röstare. Demokratin kan vara hård, men alltid rättvis. Nåja - Tyskland på 30-talet var väl ingen omedelbar höjdare!

I går morse, på tåget - southbound, fem minuter söder om Ljungan, såg jag två älgar, en ko och en kalv med mäktiga steg springa över en dimmhöljd äng. Det var pampigt och lite grand poetiskt, och det var också första gången, jag sett en älg, från tågfönstret, de tre år jag mer frekvent åkt tåg, oftast söderut. Hoppas dom klarar den pågående älgjakten.

Ungefär så. Imorron är en annan dag - typ , torsdag!

It-katt

Vi har nog fått den regering vi förtjänar. Det ska bli spännande att se hur politiken kommer att utformas. Göran Persson får pluspoäng för sitt snabba avslut igårkväll, inget tjafs, tack för det som varit,  jag lämnar men partiet blir kvar, och ska jobba hårt i opposition för att komma tillbaka till köttgrytorna 2010.

Hade sossarna klarat sig om han, Persson i slutspurten sagt att han skulle lämna, efter valet! Jag vill tro det - men säker är jag inte. Att bli avsatt av väljarna, under en stark högkonjunktur - och se många väljare rösta på moderaterna, som utger sig vara det nya arbetarparatiet, måste smärta! Det är väl ingen från arbetarklassen som på allvar, för en endaste sekund tror att moderaterna kommer att stödja deras bästa!

32959-264

Simba är med och läggar sina tassar på och över allt.

Annars lugn dag på jobbet. Började med tandis, Bengt  för att fixa några smärre lagningar. En moderat tusing gick kalaset på! Inga akuta tansebissingproblem för närvarande, men det lär säkert ändra sig fort, jag har massor av gamla fyllningar, som bara väntar på att brisera!  

Jag åker till Stockholm imorron, tisdag och kommer hem sent på onsdagskvällen. Något inlägg kan nog inte förväntas förrän torsdag.

Lev väl - tills dess.

Göran Persson

Det är fortfarande mer sommar än höst, över tjugo grader, vindstilla och blå himmel - makalöst!

Idag ska det röstas till höger och vänster. Jag är  verkligen ingen vän av Persson själv och hans kumpaner. Men hårt bedömd är han på senare år- ibland orättvist hårt!

Sossarna har fört en förhållandevis framgångsrik (ekonomisk) politik, välståndet har ökat (även om det är ojämt fördelat), trots att man som väljare mer ska rösta på politiken än på partiledaren, är det svårt att överse  med - som jag upplever det - Göran Perssons ökande arrogans, makfullkomlighet,  gynnandet av egna (Danielsson, släktingar och frugan m fl.)! 

32959-263

Göran Persson är en pamp helt enkelt, om än inte av värsta sorten. Han verkar vilja bli större än sitt parti och bestämma själv - och det funkar ju inte. Herrgårdsförvärvet bryr jag mig inte om, snarare är jag kritisk till hans - som jag upplever det - avskärmandet från den verklighet vanligt folk har. Han har nog blivit trött helt enkelt, och lyssnar för dåligt och så verkar han ha en massa JA-sägare runt sig hela tiden, vilket inte direkt gör saken bättre!
 
Alliansen säger att dom har ett gemensamt program, men ingen har frågat hur det ser ut, när det ska genomföras och hur det förväntas fungera. En politik blir ju inte automatiskt bra, bara för att den är gemensam, för fyra högerpartier!  En lögn blir ju inte mer sann bara för att den upprepas.

Det är nog lika stort säckgäng på höger- som på vänsterkanten, tyvärr! Lätt blir det inte att rösta!


Flow

32959-262

Det har varit lugna övningar idag, även om jag var nästan nykter när jag klev i säng strax före tre, så var det svårt att koppla av, varva ner. Jag vaknade tidigt, men somnade om efter en lättare frukost som M fixade.

J1 är i Skövde i jobbet över helgen och M och jag tog en promenad till hans lägenhet idag, för att kolla av att Bruno (marsvinet) överlevt natten. Sen tog vi en promenad runt sjön, det är fantastiskt höstväder, har nog aldrig varit med om maken! Sen vilade jag en stund framför TV.n. Jag har också  kollat reprisen av den avslutande partiledardebatten. Det blir inte lätt att välja imorron.

32959-261

Vi har käkat kassler till middag, en av M.s specialiteter är kassler med ädelsost, mycket gott. Ikväll blir det lugna puckar framför TV.n. Simba verkar ha gåvan att kunna ta det lugnt - rätt så ofta! J2 säger att fästmön Je börjar trivas på nya jobbet, och det känns  bra att vi kunnat hjälpa till lite grand!

Det känns också bra efter personaldagen. Mitt lilla bidrag föll i god jord. Ibland när allting fungerar tillsammans, budskapet, tekniken, kommunikationen - då kan man ana vad flow är för någonting. En sådan aning hade jag igår!





Fredag på södra berget

Ärade eventuella bloggläsare. Det blir ju en kryptisk mening, på sitt sätt omöjlig. Om man läser meningen så är man väl inte eventuell. Men vi kan inte haka upp oss på detaljerna, har lite brådis!.

Jag är hemma en kurt stund för att duscha och svida om, grå kostym på dagen, mörk på kvällen, här är vi konventionella så att det förslår! Nu återstår kvällens lättare program.

Personaldagen flöt på rätt så bra, i det stora hela. Två skapliga konsulter hjälpte oss fram genom dagen, en som pratade om integration och mångfald (satir), som tyvärr misstolkades av några medarbetare med utländsk  härkomst, vilket var synd. Den andra konsulten pratade om personlig utveckling, egenansvar, inget väsentligt nytt - men väl förpackat!

Det är rena sommarvärmen hör uppe på tundran, minst 20 smakfulla Sundsvallsplusgrader!

Hotell, Södra Berget -  kyler som bäst välkomstdrinkarna,  och det enda - och det är inte så lite - som återstår, är att önska er, gott folk - en trevlig  fredagkväll! 

Katt, möss och människor

Idag rymde Simba och gömde sig under altanen under en dryg timme, lite oroligt kändes det en stund, men med några snabbtinade räkor, kunde han lockas fram. Nu vilar han ut på sängen i mitt lilla arbetskrypin, med sin muskompis!

32959-260z

I övrigt har det inte hänt så mycket idag. Ingen bil är ännu införskaffad. Imorron har vi personaldag på södra berget, det blir säkert en bra dag och trevlig kväll.

I natt hade vi partaj, vid tvåtiden blev M,  hastigt och lustig illamående, tack och lov gick det över - om än inte fort, så ändå över. Illamående är inte kul alls. Lätt att hålla sig för skratt då.

Sjutton härliga septembergrader nu i eftermiddag.






Upps katt ning

32959-259

Idag har Simba träffat en kompis, och han (S) verkar ha bra smak. Präktigare kattkompis är svår att hitta! Det verkar finnas en  hel del attityd i den  bastanta gråsprängda kattkompispälsen. Vi får se hur det hela utvecklas! Fortsättning lär följa!

32959-258

Visst intresse från båda kattparter tycks finnas!

Om man funderar på hur kommunikationsmönstren, mellan människor, ser ut ut, rent generellt, blir det  svårare. Finns det överhuvudtaget några möjliga generaliseringar? 

Om jag börjar med mig själv. Jag har inte särskilt mycket skägg, inget alls, och jag tror - frånsett att jag har faiblesse för svarta, glaspärleförsedda stringkallingar -  att jag är rätt så vanlig, aningen beige/grå.  Kanske att jag vågar se folk i ögonen,  om jag känner för det! Sen är det väl så enkelt att jag inte ser särskilt hotfull ut, även om jag har mörka drag.

Jag är ju inte så lång och inte så tjock - vilket kanske innebär att jag ine  utgör något omedlbart hot,  mot de medelålders kvinnor, som pga ångestattacker - inte vågar gå ensam över broar!  Att fråga mig kanske är mindre plågsamt än alternativen!

Kanske är det så enkelt, eller komplicerat! 

Förbi av fobi

Det förefaller jobbigt och säkert bland handikappande att ha fobier - tror jag!

J1 tycker att det är märkligt att alla udda existenser börjar prata med mig på krogen eller tunnelbanan, eller i andra sammanhang, mest när vi är i Stockholm! Jag började själv fundera  på - om jag bär på någon speciell gen, om jag helt enkelt är genmanipulerad på något sätt. Jag tog upp spörsmålet med en 08-bekant och vederbörande expert sa, att det sannolikt berodde på att jag höll kvar blicken den där lilla extra tiondelen, som nolltåttorna aldrig gör, vilket kanske inbjuder till kontakt. Så enkelt var det med den genmanipuleringen!

32959-257

Fobier ja! Inte så lätt att leva med, alla gånger kanske. Idag tog en runda på lunchen, det var soligt och varmt, blå himmel, en perfekt höstdag, som gjord för en rask lunchpromenad. Jag tar ungefär samma runda varje gång, jag går vanligtvis över två broar. Vid den andra bron, vid brofästet på trottoaren står en kvinna i min ålder och pratar i mobiltelefon, det ser jag på cirka 20 meters avstånd. När jag kommer närmare, ser jag något reflekteras i hennes byxlinning. När  jag kommer ännu närmare ser jag att hennes mellanblå jeans är broderade med glaspärlor vid byxfickorna på framsidan.

Jag tänker att det ser ovanligt ut, ganska snyggt, men ovanligt - och det påminner mig om att jag en gång - bara för att reta M - köpte ett par svarta stringliknande kalsonger som hade tre vita  glaspärlor broderade i fronten! M tyckte att dom var förskräckliga, därför hade jag dom så ofta jag kunde och de blev snabbt utslitna!

Allt nog. När jag passerar kvinnan med de glaspärleförsedda mellanblå jeansen, avslutar hon sitt mobilsamtal och frågor, om hon får göra följe med mig över bron! Javisst säger ja - självklart! Innan jag hunnit fråga, säger hon att hon är rädd för att gå över broar, hon utvecklar inte saken nåt ytterligare, och det är ju inte viktigt för mig att veta alla detaljer om hennes funktionella begränsningar. Det är verkligen ingen lång bro, kanske 100 meter och en fallhöjd från vägbanan ner till vattnet på högst 8-10 meter, men det hjälps ju inte om man får djup och stark ångest när man ska gå på den!

Vi knatar på, det finns ju ingen anledning att tjata om att bron ska rasa typ, så det blir tal om väder och vind. När vi närmar oss point of no return, det vill säga, när vi kommit till mitten av bron, märker jag att  hon  tycker det är obehagligt, hon tar tag i min arm och vi  ökar stegen, och strax är vi över på andra sidan, efter en dryg minuts promenad! 

Väl på andra sidan, säger hon tack - och sen försvinner hon snabbt över gatan, och bort ur mitt synfält, och jag fortsätter tillbaka till jobbet för eftermiddagspasset. Jag har  en teori - varför hon frågade just mig!





Kaninögon

Idag har jag sett ut som en typ - aningen trött kanin, rödögd och dann för hela slanten. Återkommande ögoninflammation är ett gissel och akilleshäl, som jag haft från och till i många år,  inget att göra nåt åt. Kroppen vill inte en sån dag som idag varit! Det är bara att gilla läget!

Känner mig något bättre nu och ger mig - mot bättre vetande mot IP,  för Gif Sundsvalls ödesmatch mot Assyriska.

32959-255

Simba vilar på rygg. Vad kan man säga, han verkar inte misstrivas direkt, och vem kan det med sådana fosterföräldrar!

Höstblues

32959-254

Hösten gör sig mer och mer påmind - även om det är ovanligt fint septemberväder fortfarande. Idag har vi i alla fall tagit undan merparten av utemöblerna, det är en speciell dag på flera sätt, mentalt tar vi då farväl  av sommaren.

När det gäller städning har M och jag olika värderingsgrund. Jag vill att det ska se rent ut. M vill att det ska vara rent. Därför gillar jag att fuskstäda. M gillar att städa. När våra två olika värderingar möts, brukar det i bästa fall bli en bra kompromiss (som denna helgen)!  Förr om åren har det väl hettat till mer, på senare år har vi nog, accepterat tingens ordning - och våra olikheter (men M har svårt med min lättja).  Till och med smutsranden, nere vid våttapetkanten i duschen fick sig en omgång igår - tack vare kompromissens  konstruktiva effekter!

32959-253

Det är ett veritabelt  menargeri hos oss just nu. Idag kom J1 med Linux och Erox. Det är också två pigga krabater och Simba fick stängas in i sovrummet, en liten stund.

Inget speciellt i övrigt har hänt. Lagom av allt och inget! Ingen bil är ännu inköpt - det tar nog nån vecka eller så! Hård till medelhård arbetsvecka ligger framför, som kommer att krönas på fredag med personaldag och tillhörande fest. Eftersom vi är övervägande kvinnor på mitt jobb, så blir det en hård kväll på dansgolvet, man måste ju ställa upp, enda dagen på året man blir värderad efter förtjänst. Det blir pastauppladdning hela veckan.

Katt bland hermelinerna

32959-252

Simba verkar ha funnit sig väl tillrätta hos sin gästfamilj!

32959-251

Det finns nog inga hermeliner här!

Lördag

Idag har vi städat delar av vår 114 kvadratmeter lilla/stora radhuslgh, på två plan.  Det  tog ett par timmar  (vi är - som sagt - inte riktigt klara än)!

I ett svagt ögonblick föreslog jag att vi nu hängav oss åt julstädning.  M menar att det snarare är utebliven påskstädning.

Vi har gått runt sjön, ätit hamburgare som såssarna bjöd på i vårt lilla kvarterscentrum, fikat med J1 och hans kompis.

Jag har kollat TV4-matchen (Elfsborg - AIK 1-1). M har putsat och fejat, pratat med J2 på telefon, gosat med Simba, som är en kastrerad hankatt !  Jag fick fullvärdig frukost på säng, vid halvåtta - men det behöver jag väl inte ens tala om!

Vi har haft räkfrossa,  med våra mått mätt -  ett halvt kilo - storlek 70-90,  ägg, tomat,  lättmajonnäs, samt några droppar vitt vin (lite mer till mig och lite mindre till M - kroppsvikten ni vet)!

Kan det bli bättre? Knappast!

Från Sundsvall till Washington

Fredag - tröttheten kommer smygande, trots att klockan bara är sex! Det kommer att bli en lugn afton. M ska sannolikt kolla Idol, klockan åtta, och då kan jag sortera begrepp, eller nåt annat. Vi har inga större planer för helgen. M och J1 har åkt en sväng till Birsta (IKEA-området) för att göra inköp till Simba, som verkligen är en pigg krabat!

Det är höstkänsla idag. Det blåser rejält, solen värmer inget vidare, himlen är blå - men det är den  nästan alltid i den trevliga staden Sundsvall, som ligger vackert belägen mellan de två stadsbergen!

Någon bil är ännu inte inköpt. Jag har ju bil - men J1 inte! Alltså ingen större brådska. Nån sänggavel blir  inte inköpt, om jag får bestämma. Vi har inte råd, nu när vi ska köpa ny dyr beg. bil, det måste M förstå och förlika sig med!

32959-250

Gif Sundsvall kunde inte gneta till sig en poäng igår, otursam förlust med 2-1 mot Trelleborg, kvalspökets otäcka nuna kryper närmare och närmare. Suck - det kan bli en kvalfylld oktober!

Vilken soppa folkpartiet försatt sig i! Himla korkat att använda user/lösenord på arbetsdator, när man vet att alla ip-nummer loggas. Den såsse som läckte uppgiften, är det ingen som vill prata med honom? Antingen avgår Lejonborg, eller så får han kliva fram lite, han kan inte mesa med längre. Det är ju en skitgrej som hänt, varför älta detta - som det vore Watergate (Washington)!

Take care - out there!


Samba med Simba

32959-249

Jag har varit ledig idag. Tanken var att scanna av beg. bil marknaden, men det blev inte särskilt många sådana tankar tänkta, därtill måste man vara motiverad - och det har jag inte varit idag. Jag har ju bil, det är snarare J1 som inte har bil.

Det får gå några dagar till så får vi var det lutar åt för bilhåll.

32959-248

Simba börjar finna sig väl tillrätta hos oss. På bilden strosande ute med livlina, lånad av Bengt Magnusson.  Men tidigare under  dagen drog han som en avlöning när jag öppnade altandörren, inte en gång utan två gånger, tack och lov fick jag tag på krabaten innan hon försvann för gott. Om så skett hade jag knappast legat på plus, och ett rejält uttag på förtroendekontot hade omedlbart förts på tal.

I samband med bilköp har kravmaskinen M - åter igen - fört på tal att vi borde köpa en sänggavel, vi har aldrig haft nån riktig. Kan vi köpa bil kan vi köpa sänggavel - säger M lakoniskt, då vet man att det inte är någon mening att anmäla avvikande uppfattning, då är det passivt motstånd som gäller, hålla med och göra ingenting, så länge det går.

Imorron är det fredag, och ikväll spelar Gif ödesbort borta mot Trelleborg. En gnetpinne skulle sitta fint!





Peugeot

Alla män som lever, eller levt  i parrelationer vet ju (eller borde veta) att det är kvinnorna som bestämmer!

Peugeoten är nu såld, det gick snabbare än jag kunde tro och jag fick ungefär det pris jag förväntat. Får jag i anledning av detta berätta en liten solskenshistoria, som möjligen framställer mig i  bättre dager, än jag förtjänar!

Jag satt alltså ut bilen på annons på nätet. Sammanlagt fick jag ungefär tio svar. Ganska tidigt hörde en man från Västerbotten av sig och var intresserad, men han nämnde ju också att det var långt från där han bor, till Sundsvall. När jag ringde tillbaka för att lämna uppgifter var mannen ute på älgjakt och jag pratade med hustrun, det var ett telefonsamtal på kanske 3-4 minuter. Sen hände inget på några dagar.

32959-247


Därefter fick jag ett mail, dom ville ha fler bilder och sen fick jag ett mail till, då ville dom ha bilder på inredningen mm. Sagt och gjort, jag plåtade och skickade bildena till frugan. Det går några dar.

Idag kommer mannen med bussen från det fagra Västerbotten, han tittar på bilen, kollar papperna, kollar att det viktigaste fungerar, sen åker vi till banken, han för över köpeskillingen på mitt konto, inget tjafs, allting klart på en dryg timme.

Det känns för bra för att vara sant,  bilen är visserligen bra, men den har lite skavanker som en bil på åtta år har. Jag frågar hur det kan komma sig att han åker ända från Västerbotten till Sundsvall för att köpa bil!

Han säger då på sin lugna sjungande dialekt, att familjen bestämt att dom helst vill ha en Peugeot, och att min bil var ungefär det som dom vill ha. Men att det som fällde avgörandet var (det låter skrytigt  - jag inser det) var att frugan uppfattade någon form av förtroende i den sporadiska kontakten. Därför skickades gubben runt hela halva Sverige för att köpa bil, en bil som lika gärna (eller näst intill) kunnat köpas i Lycksele, Umeå eller Skellefteå!

Då är vi där igen. Tillit, förtroende och trygghet betyder vanligtvis mer än man kan tro, det är det ena. Det andra är att det är kvinnorna som bestämmer i parrelationer.



Sambo med Simba

32959-246

Hux flux har vi blivit med katt. J2 fästmö Je ska jobba som lärare i Örnsköldsvik under höstterminen och J2 kan inte ta hand om krabaten - Simba. Då rycker firma L och M in och räddar situationen - i vart fall övergångsvis, kanske i två månader.

Det är en stilig innekatt, på många sätt, ovanlig färgsättning, och namnet är verkligen fränt. Som alla katter har den egenheter, som vi inte ska gå in på här. Idag börjar det lossna lite i umgänget. Spinningen har kommit igång ordentligt!

32959-245

Det har varit mest regn och rusk över Sundsvalls-regionen idag, men just nu är det i alla fall uppehåll och sympatiska 16 grader. Blå himmel har vi inte sett på flera dagar.

Från jobbet finns inte mycket att berätta, knappt nåt spännande alls har hänt. Om det är bra eller dåligt, låter jag vara osagt!

Egotripp 87 - 100

Det börjar ta emot på 100-listan, inte mycket väsentligt finns att berätta, några ytterligare fragment kanske kan pressas fram, med stor vånda!

32959-244

87. Jag har ett jobb!
88. Jag har arbetskamrater som jag trivs med.
89. Jag har matjord i fickorna.
90. Jag är skeptiskt lagd (men på ett positivt och fint sätt)!
91. Jag har fler än två syskon, och lilla mamma finns också i livet.
92. Vi har ingen sommarstuga, men mamma har.
93. Jag har vass tunga (men på ett positvt och finstämt sätt)!
94. Jag får ofta hicka när jag dricker kall öl.
95. Jag gillar fåniga huvudbonader!
96. Några av mina favoritskådisar är - Tim Rooth, Gary Oldman, Bernico del Toro och givetvis Robert deNiro.
97. Bra filmer är bl.a. Hoberts (7 dödsynderna), Andarnas Hus och varför inte Forrest Gump och Den gröna milen.
98. Jag badar inte ofta - ute alltså  på sommaren, jag simmar rätt så mediokert!
99. Enligt andra är jag rätt så uthållig.
100. Jag är vanligtvis bra på att slutföra uppgifter, som att skriva listor!

Det var det hele!

Egotripp 54 - 86

32959-243

Jag har bara svarta skor, bruna funkar inte. På tal om nåt helt annat, enligt J1 var Lunkentuss, Skansens första honelefant, så det så!

Vi har börjat göra höst i vår radhusdomän, spolat av vita (nåja) trädgårdsmöbler, av plast och lyft upp på vinden. Det är väl ungefär det vi har gjort. Det har mest regnat idag, så det har blivit lite stugsitteri för hela slanten idag.

På bilden ses M:s lilla minibar, som jag nästan aldrig blir inviterad till,  vilket är ren och skär elakhet från motpartens sida

32959-242

100-listan är verkligen inte lätt. Jag tänjer mig till max och presterar följande.

54. Jag är en rätt grå person, rent utav beige.
55. Jag gillar inte bruna skor.
56. Den första LP.n jag köpte 1967 var en samlings-LP med Beach Boys (ni inser uppförsbacken).
57. Jag tycker att Sundsvall är en riktigt bra bo-kompromiss.
58. Jag är besserwisser (men på ett fint och trevligt sätt)!
59. Jag oroar mig alltid för M och barnen, trots låg, eller mycket låg risk för skadehändelser!
60. Jag tror på nåt - men kanske inte direkt på gud - typ agnostiker.
61. Jag och M tillhör inte svenska kyrkan.
62. Jag är förbannad (och ledsen) på Lasse för att han skulle dö, knall och fall. Fotbollen är inte lika kul längre!
63. Vi har aldrig haft en grön bil.
64. Jag har ingen vidare sångröst, karaoke på Finlandsbåten, får vara för min del!.
65. Jag kan inte spela nåt instrument.
66. Jag tror inte på tillfälligheternas spel (särskilt mycket)!
67. Tror nog mer på Freud än Jung, men kanske mer Jung om man tar bort det ockulta inslaget!
68. Jag är lite vidskeplig, varför lägga nycklar på bordet, om man inte behöver!
69. Jag gillar inte att gå barfota, säger M. Det finns ju blå, grå och svarta strumpor, säger jag!
70. Jag har en (liten) akademisk examen!
71. Jag har mina rötter i genuin arbetarklass.
72. Jag funderar varför vi inte bildar en "union" häruppe i norr med Norge, Finland, Danmark och kanske Island, möjligen också Estland. I mångt och mycket finns likaratade kulturer och intressen som kan utvecklas!
73. Jag har vänlig röst, om jag vill, och stålkantad om det behövs!
75. Jag följer rådet,  whisky before beer -  no fear!
76. Vidare, beer before whisky - mighty risky!
77. Jag tror att tillit, förtroende och trygghet - är viktigare än man i allmänhet tror!
78. Jag är motivationskänslig.
79. Jag tycker att det i mångt och mycket för streamline, det behövs fler outsiders!
80. Ulf Lundell betydde mer förr, han har skrivt många bra låtar, han är stor!
81. Jag gillar Tomas Tranströmers haiku-dikter!
82. I Sverige finns nog världens bästa radio och tv, public service är visserligen inte fri, men väldigt bra!
83. Jag undrar om Osborne och jag kommer att göra den femte resan till USA, nästa år? Målet är att bila igenom alla USA: fastlandsdelstater, utom Alaska. Det är inte mycker kvar - men.....
84. Livet är inte rättvist, det är bara att hoppas på en turlott, i livets tombola.
85. Min favoritfågel är domherre!
86. Tiden går fort, kommer vi numera ens ihåg Beppe Wolgers, Barbro Hörberg  och Lars Ekborg m.fl.?


Egotripp 31- 53

32959-241

Det är verkligen lockande att framställa sig i bättre dager, och att göra sig mer intressant  än vad som är fallet - när 100-listan ska tas fram. Det handlar om att beskriva vad man faktiskt är, hur man upplever sig själv, hur kanske andra ser på en, vad man är intressad av, inre och yttre värden mm. Listans styrka är samtidigt dess svaghet - typ! Här kommer några ytterligare informationsfragment.

31. För att vara man är jag rätt bra på att laga enklare maträtter.
32. Med tanke på pappa Leon:s och storebrors praktiska handlag, är jag förvånansvärt opraktisk.
33. Jag varken snusar eller röker.
34. Jag har hygglig insikt om mina styrkor och svagheter.
35. Jag har fyra goda manliga förebilder, pappa Leon, storebror, storasyster G:s förra man Ms och givetvis, the one and only Osborne.
36. Jag saknar tålamod.
37. Många resor, allt från första besöket i Stockholm 1965 till USA 1995 och Vilnius 2006, har gett nya  perspektiv i tillvaron.
38. Jag tror man ska försöka hålla sams inom släkten (men inte till vilket pris som helst), eftersom blod är tjockare än vatten.
39. Jag tror det är bra att vänta (24 timmar) med att skicka mailet, när man blivit förbannad.
40. Godare dryck än vatten finns inte, när man är rejält törstig, som i sommar.
41. Utan familj, vänner och kommunikation - går det inte att leva.
42. Pappa Leon och M:s mamma Ma, genomled sina sista dagar med mycket smärta, utan att klaga, det ger insikter.
43. M har ständig värk, biter ihop och gör det bästa möjliga, - hon har mer guts än jag!
44. Jag gillar inte -  snarare ogillar jag kungahuset.
45. Jag gillar inte giriga direktörer, som t.ex. f. Skandiachefen Lars-Erik Peterson.
46. Nelson Mandela är en av få  ledare, som förefaller äkta i sitt engagemang.
47. Jag har väldigt svårt för Göran Perssons maktfullkomlighet, trots att mitt hjärta sitter till vänster.
48. M säger att jag inte gillar att åka buss.
49. Barnens väl och ve är viktigast av allt.
50. Höga Kusten området tillhör en av de vackraste och mäktigaste områdena i Sverige.
51. Jag är inte så lång och inte så tjock. (ändrad 4/9) 
52. Jag gillar film, men jag är kräsen.
53. Jag gillar kinesmat.


32959-240

Idag har J1 och jag scannat av delar av beg. bil marknaden i Sundsvall. Sen har jag fuskstädat ute, klippt gräset och gjort lite annat småplock.

Ikväll är det EM kvalmatch, svår bortmatch mot Lettland. (facit, vinst med 1-0, dålig match)



Egotripp 1-30

Jag har fått en utmaning från fru Solskuggan. Utmaningen består i att beskriva ett antal karaktärsdrag och annat -  helt enkelt göra en 100-lista om mig själv. Det är nog enklare sagt än gjort. Det är ju inte saker som man ständigt går och tänker på - i vart fall inte jag.

Det fordrar nog en del eftertanke - och jag måste nog fråga M också, om jag flummar iväg och beskriver någon annan. Jag kommer att dela upp listan - i minst tre delar. Jag börjar, lite lätt, det är verkligen inte genomtänkt och prioriterat, snarare axplock och ögonblicksingivelser.

Here we go!

32959-239

  1.  Jag är och har - efter bästa förmåga - varit snäll med barnen.
  2.  Jag är snäll och -älskar min hustru M - efter bästa förmåga.
  3. Jag inser att jag är lyckligt lottad (men tar det möjligen undermedvetet lite grand för givet) att jag har familj, släkt och goda vänner.
  4. Jag är (kan vara) generös, kanske en slant eller ett vänligt ord.
  5. Jag är ibland alldeles för spontan, och nästa gång socialt helt inkompetent, om det är en sån dag.
  6. Jag varken kan eller vill underordna mig  (om jag absolut måste - går det nog hjälpligt).
  7. Jag har ett förhållandevis öppet kroppspråk, jag kan inte föreställa mig särskilt bra.
  8.  Jag tycker inte om messmör!
  9. Jag är envis och tjurskallig.
  10. Jag har en räv bakom örat (och en i reserv bakom båda öronen)!
  11. Jag gillar att fuskstäda.
  12. Jag är morgontrött.
  13. Jag gillar (och ibland gillar jag att hata)  Gif Sundsvall.
  14. Jag ser mina föräldrar som positiva förebilder, även om dom har (har haft) fel och brister.
  15. Jag gillar mina syskon (även om dom ibland är knepiga)!
  16. Jag är nog ingen vidare förebild för barnen, har snickrat och lagat bil alldeles för lite!
  17. Jag har jobbat mycket, kanske för mycket, många år  - men jag har nog gillat det.
  18. Jag gillar Lars Winnerbäck.
  19. Jag tycker om att leka med ord - och kan vara rapp och fyndig (om jag vill) och orkar!
  20. Jag gillar oneliners!
  21. Jag tycker om maltwhiskey, gärna rökig som t.ex. Ardbeg.
  22. Jag kan uppfattas som stroppig och högdragen av folk som inte känner mig.
  23. Jag gillar Peugeot.
  24. Jag gillar enfärgade kläder och svarta fjollskor (typ loafers)!
  25. Jag använder bara svarta, grå eller blå strumpor (aldrig tubsockar)
  26. Jag har aldrig långskalsonger.
  27. Jag gillar min svarta skinnpaj.
  28. Jag gillar snarare informella - än formella möten.
  29. Jag är lat - men på ett positivt och konstruktiv sätt
  30. Jag ångrar inte särskilt många handlingar, men sover ändå - allt för ofta, som en kratta

ASS

När jag svängde ner på E4, på väg hem, hamnade jag bakom en bil med reg nr ASS 528. I mitt utmattade tillstånd, kunde jag inte annat än dra på munnen. Kiss- och bajshumor funkar oftare än man tror!

Arbetsmässigt landade även denna dag på ett hygglig sätt. M har också haft en tuff vecka med värk, och sporadisk nattsömn (hur kul är det på en skala?). Vi  behöver nog helgen för vila! Jag kan berätta att M är Bond-freak. Det ska jag utveckla mer - i ett kommande inlägg.

32959-238

På väg stannade jag på bolaget och köpte en flaska malt, Old Puteney. Den ska vi knäcka (och kanske nåt mer) den 25 september då mina  "pojkvänner" (på jobbet) kommer på besök. Vi är på väg åt olika håll, genom de organisationsanpassningar och annat  som pågår. Den 25:e   sammanfattar vi  de senaste årens glädjeämnen. Det ska bli kul - jag har jättebra arbetskamrater, kan inte önska bättre!

Vi ska också vara kattvärdar, några veckor med start på söndag, vilket är en nygammal erfarenhet. M har haft katt förr, men inte jag. Det är J2 fästmö J, som jobbar som lärare i Örnsköldsvik som behöver lite kattstöd.

Vid ICA-ettan (fortfarande på väg hem) träffade jag på L och Linux, som var sval och karg i sitt kroppshundspråk. Det  är flera veckor sedan sist, vilket kanske är hundår - vad vet jag!  

Till middag stekte jag upp några entrecoter, grillade pommes, skapade en tomat- och löksallad och tillredde en (pås)bearnais. Fördrink - 5 cl malt och några nanogram vatten, som var helt okej, mild och fin, inte så rökig.

Grabben hela dan, J1 kom, såg och segrade. Toppar nu med en kopp svart snabbkaffe - och livet  känns lätt att leva! Lars Winnerbäck följer mig en stund,  på väg mot senare!