Semester

Imorron bär det iväg, semester en vecka. Packningen gick snabbt. Den blir lätt.

Det blir inte några inlägg på en vecka ungefär, det får var och en ta som hot eller löfte!

Inga större mängder sol idag, men den malätna gräsmattan går lite i grön ändå!

32959-105

Simma lugnt!






Sega Nisse

Jag vill ju inte klaga, jo det vill jag nog. Det går väldigt segt på bloggajten - typ sega Nisse. Det gillar inte vi som har A-beteende!

Eller så har mitt feta bredband tacklat av! Tror på det  föregående.

Skriver längre,  när kapaciteten på bloggsajten blir bättre!

32959-104

Höstkänsla ute och normaldag på jobbet. En arbetsdag till och sen en vecka ledigt. Inte så illa i det stora hela.

Big brother

32959-103

Bloggsajten har kapacitetsproblem, tror jag! Öken - bilderna laddas knappt upp! Det blir ett kort protestinlägg.

Normaldag på jobbet. Lätt regn under dagen. Inget speciellt har hänt.

  • Jessica vann Big Brother.
  • Grattis till millen!
  • Kanal 5 har matchat fram henne från första stund
  • Synd om några av dom andra som aldrig fick en ärlig chans till pengarna!
  • Hon har varit sig själv  - sägs det. Barnens favorit.
  • Jag säger inget!










Insomnia

32959-102
Denna bild föreställer en person med nattmössa, som idag har två innebörder. Sjäv lider jag sedan en tid tillbaka av sviktande sömn. Det blir för få timmar, för dåligt kvalitet och inte tillräcklig  "återbetalning" på helgen! Det är verkligen inte kul, musten sugs långsamt, men i ökande takt ur kropp och själ. Vad kan man göra mer än att bita ihop och räkna får? Möjligen köpa en nattmössa!

Kanske kan jag låna tjl statssekreterare Lars Danielssons. Han pratar ju oupphörligen i den! Ska det vara så himla svårt att tala om vem/vilka du ringde till på annandagen 2004. Det måste ju vara den enklaste sak i världen, du kanske kommer ihåg fel telefonnummer, kanske ringde du hem till Dahlgren, kanske till hans fjällstuga, hjälp oss intressenter från/ur svenska folket, vi (i alla fall jag) vill veta, för det påverkar vad vi ska kunna tro på vad du sa till Göran Persson, om du nu ringde dit, det kommer du ihåg, och du verkar också delvis komma ihåg vad ni pratade om.

Lars Danielsson sluta hänge dig åt maktens arrogans och kom ner på jorden, med oss andra vanliga dödliga medelsvensson. Om du blev pressad och tvingades till en nödlögn som du nu desperat försöker vidhålla, säg det i så fall - det funkar inte längre med dina minnesbilder, när det gäller så enkla saker som om man ringt ett eller flera telefonsamtal, till en viss person, en viss dag, på vissa angivna telefonnummer, så finns det endast en objektiv sanning. Och den vill vi veta!


32959-101

Halvlappen försöker gömma sig bakom plommonträdet! Det går så där, han är för bred och tjockskallig.

Delar av tjocka släkten skulle komma igår, men dom kom inte, konfirmation och annat gjorde att vi, som befinner oss längst ner på näringskedjan, blev satta på undantag. Vi kommer igen!

Vad kan man säga om schlagerspektaklet igår? För en gångs skull såg jag hela programmet, och hörde alla låtarna. Några skapliga, andra sämre, rätt/fel låt vann. Kul för Finland.

Min fnurra på trån med Gif Sundsvall har inte blivit bättre, snarare sämre, konflikten ökar, vi pratar inte längre med varandra, ny förlust borta mot Assyriska med 1-0. Det är kris på flera olika sätt!

Det har varit fint försommarväder idag, med sol på blå himmel, men det känns lite kyligt ibland. Dock bättre än fredagens och lördagens regn.

Vi ska till Golden Sands i Bulgarien. Vi åker nästa fredag och finns det andra uppgifter på denna blogg är dom felaktiga i detta avseende. Tre dagars jobb, sen packas unikaboxen, puggen, fru och barn, och sen cruisar vi ner till Arlanda, parkerar på Lindskrog, checkar in, går ombord, och lyfter, då inte halvpackade - kanske något senare, nej inte alls, jag dricker nästan ingen alkohol när barnen (25 och 28 år) är med, tycker inte det passar, knepig inställning va! 15.50 lyfter Airbussen, med destination Varna, dit vi  förhoppningsvis når på tre timmar..




Lars Danielsson igen

Statssekreterare Lars Danielssen låter meddela att  han tar time-out efter den senaste veckan (senaste månadernas)  turbulens kring sin person och hans utövandet av sin befattning.

32959-100


Med Danielsson språkbruk borde det väl snarare uttryckas i termer av  att:

- Min minnesbild är att jag nu tar time out, för att reflektera, hämta krafter och ta hand om min familj.

Sen får vi - ärade läsare - försöka tolka påståendet - och det finns i allt väsentligt  bara tre tolkningsmöjligheter (underförstått - att jag tror att det trots allt ändå finns någon objektiv sanning i så pass enkla frågor om man t.ex. har ringt eller inte):

  • påståendet är helt sant
  • påståendet är helt falskt
  • påståendet är delvis sant/falskt

Men nu är vi inne på för avdelningen filosofiska abstraktioner och det är därmed dags att sätta punkt. Och jag ber att få avsluta med att min minnesbild är att jag nu avser att sätta punkt för detta inlägg, som var och en får tolka som den vill!



Relationsproblem

Ärade läsare,
Då har vi hunnit till fredag (igen)! Det regnar ute och sommaren känns mer avlägsen idag än för en vecka sedan, men väderförutsättningarna ändras fort, ungefär som börsen, rejäl baise. Småspararna sätter in - och storfinansen och klipparna tar ut

Igår kunde jag inte förmå mig att skriva, jag har relationsproblem, inte med M, för bättre fru kan jag inte ha, däremot krisar det rejält i relationen med Gif Sundsvall. Jag försökte finna orden, men de kom aldrig.

- Jag sliter med frågan - och lär återkomma med min dom, bannbulla - eller vad det nu månde bliva!

Vilket leder mig vidare mot dagens unika händelse. Jag har varit på en disputation, en kollega, som jag känt sedan Stockholmsåren på 70-talet lade fram sin doktorsavhandling - och var tror ni denna händelse timade?

Givetvis i Fälldinsalen vid Sundsvalls universitet, som egentligen heter Mittuniversitetet. Torbjörn F har sina rötter 8 mil norr om Sundsvall i Ramvik, Härnösands kommun.

Han (kollegan alltså) klarade sig bra, under den tre timmar långa gastkramningen, och nu är han doktor, inte medicine (som man kan ha nytta av för sjukskrivning och piller) utan nåt annat, vet inte riktigt! Han var kung!

32959-98

Flaggar för honom - och givetvis för er, trogna läsare. Med smicker kommer långt!



Ickeinlägg

Vad är det man säger i rockvärlden.
- En inställd spelning är också en spelning.

Frågan är om ett ickeinlägg kan betecknas som ett inlägg.

Det går allmänt trögt på sajten, nånting är fel igen, det tar alldeles för lång tid att ladda upp sidorna. Det är typ - öken!

Själv kommer jag nyss från IP där jag - åter igen - sett Gif Sundsvall prestera ickefotboll. Ny förlust, denna gång mot Trelleborgs FF med 2-0.

Vad kan jag säga?

På byråkratspråk kan jag kanske klämma i med.
- Inte tillfredsställande

Översatt till vanlig svenska är det mycket dåligt, uselt!

Jag sparar mina krafter till imorron!

Tåg med Tranströmer

Det är helt okej att åka tåg, det funkar, till Stockholm! Nog måste ni hålla med om att Centralen i Sundsvall onekligen har en originell arkitektur!

32959-94

Centralen i Stockholm är lite större - typ extra av allt!

32959-96

Det är en speciell känsla med Centralen, fortfarande, var där första gången 1965 - att  gå igenom, eller vara där en stund, kolla nyinkommet på pocketshop, ta en öl på puben om man hinner (hann inte idag), men det var bättre fart där förr, nu verkar det lite off, jag vet inte om rätt ord är sunkigt - men kanske nåt ditåt!  M och jag åt rå fisk där en gång för några år sedan, och det var inte sushi, aldrig mer sa M, men så principfast är inte jag!

Dagens insikt är att jag nog bara - och det är inte bara - gillar Tomas Tranströmers haiku-dikter. Jag köpte hans samlade dikter (1954-1996) idag och bläddrade lite på tåget hem. Så får det bli!
 

Hagel

Ingen bild idag. Bildfunktionen funkar inte och det verkar fortfarande finnas en del kapacitetsbekymmer på blogg-sajten.

Det har varit lite höstkänsla idag. Om vi redan upplevt sommaren blev den i så fall ovanligt kort och kylig.  Det haglade lite i eftermiddags, varm och kall luft tycks mötas.  Det såg också bister svart ut på himlen västerut ner mot Selånger-dalen, nu har det ljusnat. Och det är normalläget i Sundsvall. Ärligt och uppriktigt!

Det har varit en vanligt dag på jobbet. Mesta tiden har jag ägnat åt att försöka rädda finansieringen för ett  större projekt, tyvärr kan jag inte vara med på mötet där avgörandet kommer, det kanske är lika bra det, jag förmår inte mer i saken nu!

Makaroner och korv till lunch, spagetti och carbonarsås till middag, tyvärr blir det tre timmars arbete vid datorn, på hemmaplan, vilket inte brukar befrämja nattsömnen särskilt bra.

Imorron tågar jag till Stockholm, tack och lov 08.11, och då blir det normaltid på något sätt. Det är inte kul att lämna Sundsvalls central 06.11. Hemma sent och då blir det inget inlägg imorron,  det är sådana smällar man får ta!

Tony Blair kom aldrig till Frånö och Lunde!

Vi har ett fågelmatbehållare i plommonträdet på framsidan av radhuset (fågelinfluensan till trots). Rejält med fågelfrö har där varit, hela vintern! Givetvis har vi inte sett några fåglar ätandes ur behållaren, förrän nu!. Nu - när det är på väg att bli sommar, då behagar dom komma och äta,  och det är ju märkligt, behöver småfåglarna inget käk på vintern?

Idag tror vi att vi såg en gulsparv, och det får man vara nöjd med!

32959-93

I natt sov jag som en stock hela natten. Jag vet inte när det hände senast. Somnade elva och vaknade sex, det känns ju lite annorlunda när den naturliga tröttheten rister i kroppen, fast tryggt och gränsande till harmoniskt,  naturligt ändå.

Jag kan inte helt förbigå Ådalen -31. I dag - 14 maj - är det på dagen 75 år sedan militärens skottsalvor dödade fem, och som påverkade Sverige i många år framåt, ända in på 1990-talet, mindre på 2000-talet. Lokalt försöker sossarna ta över rätten till historien, manifestationen, trots att alla vet att det var kommunisterna som var dom drivande (då 1931), solidaritetsstrejken med Marma-arbetarna och alltihopa. Den ansvarige militären, på plats, kapten Nils Mesterton från I21 i Sollefteå, friades senare i krigshovrätten för "morden", en av kommunisterna fick mer än två år fängelse (för upplopp och misshandel - där ser man). Rättvisan är - och har alltid varit - blind och döv, om man inte tillhör överklassen,  och man häpnar  över socialdemokratins moralupplösning på bred front. Det socialdemokratiska "stöldförsöket"  av "Ådalen -31" är ett moraliskt förfall  värdigt - "jag tar ansvaret", Göran Persson och minnesbildsmästaren Lars Danielsson.

Jag kan inte låta bli att kommentera ett av GP.s senaste uttalanden angående residensbygget i Södemanland, han låter påskina att det är frugan som sitter på stålarna. Det är klar det, det är ju våra stålar han och hon bränner nu! Tror GP att vi är helt imbecilla och dumma  i huvve, det är ju han själv som placerat henne på Systemet med sin feta lön och ännu fetare pension. Man tar sig för pannan och suckar, man får inga toppjobb om man inte är "vän" med GP, så enkelt är det!

Tony Blair meddeler sin avgång nästa år. Inte en dag för tidigt tycker jag. Han kan aldrig ha besökt, Kramfors och tågat från Frånö till Lunde. Hade han gjort det, hade han tacknat nej till Irak och kunnat lämna sina tio år som premiärminister med hedern i behåll. Nu får han smyga ut bakvägen, sin fundamentalistiska kristna gudstro till trots! Sicket fiasko, personligt för Blair  och  politiskt för Labour!

Till veckan blir det hopsummering och avstädning av jobb (tidig semester i år). Ett miljonprojekt har gått i mål, ett annat får sitt avgörande på tisdag och ett tredje står och väger, hoppas få tid till september för slutförande. 








Fram och tillbaka

Dagens nysstagna bild är symbolisk, var och en får tolka den som den vill!

Idag är är det lördag och det går så sakteliga mot kväll. Dagen har mest bjudit på gråmulet väder och regn, men nu på eftermiddagen kunde vi sitta ute en stund, även om sommarkänslan kanske inte var helt på topp.

Själv har jag, efter de senaste veckornas anspänning släppt fram tröttheten och mest degat mig fram i soffan, framför TV:n - tom på tankar om tid och annat.

Jag vill inte shoppa idag (heller). M frågar J1 om han vill följa med till Birsta och Clas Ohlsson för shopping. I sitt nyvakna tillstånd vägrar han i sten. M drar iväg själv med Puggen, bland annat blir ett bord blir inköpt för placering på framsidan av huset, modell mindre, men med stabil konstruktion, som gjort för två, möjligt för tre, knappast fyra, och även vattenkokare modell 1 liter (blå) inköps för Bulgarien-äventyret! 

Jag har bläddrat igenom det jag skrivit och det är verkligen varierad konfekt. Jag tycks ju uppenbarligen inte gilla regeringens hantering av Tsunamikatastofen, statliga toppchefers löner och bonusar samt USA terror runt om i världen för att kapa åt sig olja under täckmantel av kamp mot terror, McDonalds/Coca Cola-demokrati och annat.

Aftonbladet låter drevet gå mot statsekreterare Lars Danielsson för att han använt regeringsplanet för att impa på nån ung och snygg departementsekreterare/ departementsråd. Han flyger fint, oftare än kungen och statsministern. Det upprörs jag inte av. Vem bryr sig egentligen, saken handlar ju om något helt annat!

Det jag däremot (fortfarande) upprörs av är det ljugande och matkarrogans som Göran Persson och Lars Danielsson ger uttryck för. Den är häpnadsväckande!

32959-92

Nu verkar dom lite trängda, men ändå inte. Dom skiter väl i vad vi, JO, Katastrofkommissionen och andra tycker. Jag tror inte ens dom försöker gömma sig bakom ett träd, en tumme i ögat, verkar inte var någon match alls att prata om, kanske är det så att dom sätter tummen i ögat på hela svenska folket, när det borde vara tvärtom!

Det är klart att Danielsson och Persson vet exakt vad som hände - och vad dom gjorde - när Tsunamin rullade in, men dom törs inte säga att dom inte brydde sig, det är inte politiskt comme il fault. Att snacka skit i TV kan ju vilken idiot som helst göra, men att faktiskt göra något kräver mer handlag!

Alltså måste man (fortsätta) ljuga, säga att man var aktiv, trots att dom var passiva, det är ju patetiskt att säga som GP att han kollade Sky istf för svensk TV, och Danielsson var väl ute på något halvskumt upptåg som han numera inte vill vidkännas. Vad är det för trams med minnesbilder hit och dit! Han vet ju exakt vad han gjort, men kan inte säga det nu, eftersom han redan ljugit flera gånger. Han är ju helrökt, ingen normal människa kan ju lita på karl´n!

Jag vet exakt vad jag gjorde på annandagen 2004 (och ändå är jag verkligen ingen minnesvirtuos), jag vet också  vad jag gjorde den 11 september 2001 (jag ringde hem, jag vet när, var, vilken tid jag tankade bilen på väg hem  och hur mycket pengar jag tog ut på bankomaten i Birsta, några av de delar jag handlade på ICA-ettan i Granloholm samma kväll kommer jag fortfarande ihåg, jag trodde, att nu blir de världskrig, och då måste man ju vara lite förberedd med knäckebröd och kaviar - vilket förefaller aningen irrationellt, men så tänkte jag)!

Mitt tips till GP och Danielsson är följande, säg som det är, då förlåter jag, visserligen blir ni av med jobbet, men jag förlåter, det kan bli fel ibland, shit happens,  jag förstår att inte var så lätt att organsiera jobbet eftersom det inte fanns någon organisation, men för guds skull sluta med att försöka slå "blå dunster" i mig med allt ert ljugande, misstro inte mitt intellekt, försök inte idiotförklara mig - det gör jag så bra själv!


Löneförhandlingar och Bulgarien

Nu har klockan nyss passerat åtta, och jag satt  ute en halvtimme och hann fånga den flyende solen innan den försvann bortom garagetaken!

Strax före fem var vi klara med lönerna. Det blev inget chicken race, det känns bra att ha fel ibland.   Alla inblandade insåg att nu måste vi hitta lösningar snarare än låsningar, i annat fall blir det omtag och uppgörelse först i september. Vi hittade möjligheterna till en acceptabel kompromiss, skakade hand och sen var det klart! Vad en snedsits är kanske jag kan återkomma till en annan gång.

32959-91

Pressen släppte lite och i bilen på väg hem var det musik i nivå 20 (av 25), det högt, tro mig!
  • Going home, Dire Straits
  • Walk of life, Dire Straits
  • Time after time, Cindy Lauper
  • Flamboyant, Pet Shop Boys
  • Elden, Lars Winnerbäck
  • Min älskling har ett hjärta av snö, Lars Winnerbäck
I höjd med Birsta uppe på kullen till vänster, vid Sköns kyrka, som jag passerar på väg hem,  ligger min gode vän Lasse begraven, Dire Straits låtarna tillägnar jag honom, och tänker på vår kväll med Mark Knopfler på Globen, och på alla plattmatcher vi sett tillsammans (Gif Sundsvall)!

J2 gör och har en längre tid gjort gällande att han är förfördelad. För några år sedan åkte jag och M och J1 på en dagsresa till Mariehamn, det var en riktig höjdarresa. Vi börjde med frukost, i arla morgonstunden,   strax efter sju, det var strålande sol hela morgonen/dagen/kvällen,  vi satt på däck och läste, tog en drink,  eller kanske två, käkade, och hade det perfetto på alla sätt. Det är väldigt vackert i Stockholms skärgård, nästan lika vackert som i Höga kusten, strax norr om Sundsvall. En annan gång missade J2 en resa till Paris  p.g.a. livsviktig tenta, men inte J1, det återkommer han - som sagt ofta - till.

Nu säger J2 att han klarat sina studiepoäng för terminen och kan tänka sig att bli bjuden på en solresa inom kort. Ett tag var jag inne på att göra klart east cost USA med the big apple, men till det fordras mer kraft, än jag förfogar över för tillfället.

Snabbkoll på avdelningarna för restresor visar att det i allt väsentligt handlar om Turkiet, Bulgarien eller Grekland (Kreta). Valet föll slumpmässigt (men ändå inte) på Bulgarien, rätt pris ("en tia") för fyra (två rum med kylskåp) på medelklasshotell i  Sunny Beach. Vi åker 26 maj!



Axiom

I löneförhandlingsprocessen finns några återkommande axiom. Här kommer några exempel.

1. Alla ska ha mest.
2. Nån ska ha mer än andra.
3. Även dåliga prestationer ska belönas, för att det kunde ju varit ännu sämre!
4. Om man är helt inkompetent i jobbet, ska ändå den sociala kompetensen rikligt belönas!
5. Alla är snedsitsar mot någon annan.
6.  Man tjänar mer på andra avdelningar, företag, orter, EU, världen.
7. Alla har kämpat så hårt, just nu, en längre tid -  att det måste visas i lönekuvertet.
8. Det finns pengar - påstås det frimodigt, vilket innebär att löneökningarna inte behöver finansieras (fullt ut)
9. Hot om sjukskrivning vid låga lönepåslag eftersom vederbörande då upplever sig kränkt!

Suck. . . . . . . .
Imorron ska vi vara klara och det är en bit kvar, en rejäl bit - vill jag nog påstå!

Smoke

Ikväll när jag åkte från jobbet såg jag att björkarna börjat "slå ut", och då kom jag osökt att tänka på att det är ovanligt  vackert i Sundsvall med omnejd. Jag tror jag var inne på samma spår igår. För alla som inte varit i Sundsvall rekommenderas ett besök, å det snaraste, ingen behöver bli besviken, här finns allt! Ärligt och uppriktigt!


32959-90

Om den är nån som undrar varför jag visar samma bild - om och om igen, så vill jag upplysa om att det inte är samma bild, det är en ny bild varje gång.

På något bakvänt sätt ha jag återvänt till filmen  Smoke (Wang 1995), som handlar om en tobakshandlares öden och äventyr på Brooklyn i NY (Harvey Keitel) som i filmen knäpper en bild vid samma tidpunkt, i samma riktning och med samma vinkel varje dag.

Det är en rätt fascinerade idé på många sätt!  Nu knäpper jag visserligen vid olika tidpunkter och försöker undvika att plåta folk, men själva grundtanken är nog densamma!

Tyvärr kan jag p.g.a. rådande sekretess inte berätta något om löneförhandlingarna. Jag förstår att någon kan bli besviken, men så får det bli!

Chicken race

32959-89

När jag åkte från jobbet i eftermiddags funderade jag - ärligt och uppriktigt - varför inte alla bor i Sundsvall. Här finns allt, ja egentligen finns här bara fördelar. Men det kanske jag kan få komma tillbaka till en annan gång, när jag har tid att utveckla mina argument i själva sakfrågan!

Gräset börjar bli grönt på grannens tomt, trots att våren var sen, men det togs igen på några dar, och det kan bara hända i Sundsvall. Ärligt och uppriktigt!

Det pågår löneförhandlingar och så småningom ska vinnare och förlorare utkoras, vem ska vika ner sig först, genom att syna eller inte syna motpartens kort!  Slutfasen i löneförhandlingsspelet handlar alltid, eller i vart fall väldigt ofta om gambling när dom sista tusenlapparna ska fördelas. Stämningen är fortfarande rätt så bra innan slagfältet, i form av det slutliga löneutrymmet, är definierat på befattningar mm!

Som sagt imorron startar chicken race som kommer att få sin upplösning - i bästa fall - sent på fredageftermiddag.

Annars är det härligt i solen, hälsokollen visade inga akut dödliga åkommor,  och det är jag tacksam för!

Tjillevippen - så länge!

Sund med hund

Det ha varit en riktig sommarhelg. I fredags när jag åkte från jobbet använde jag A/C:n för första gången, den här "sommaren", törs man säga så!  Vi har haft kanonväder, med sol och värme från fredag till idag, och det lär fortsätta några dagar till.

Det har inte hänt så mycket över helgen. Mest slappa. I går hoppade vi över den konventionella middagen, ett nytt grepp, vi åt varmkorv och fikade rejält under dagen, sen åt vi två räkmackor på kvällen, som matprojekt. Det funkade, tyvärr hade vi dvs jag petat i oss/mig de sista resterna av det vita vinet tidigare i veckan. Men sådana smällar får man ta.

Lite enklare vårbruk har förekommit förstås. Jag spolade av plattorna och trädäcket med högtryckstvätten. Javisst - sån finns. Den används cirka 2-3 ggr/år.  Det är ett mickel att få igång alla delar. vattenslagen är säkert 30 meter eftersom vattenutkastet är placerat på grannhuset. Strömmen är en annan begränsande faktor, men det finns ju skarvsladd. Sen ha vi suttit och hängt i ömsom sol och ömsom skugga.

Linux - vår favorithund har hälsat på med J1 i sällskap som inte var helt nöjd med tillvaron. Datorn hade lagt av och ny måste köpas. Inte kul alls, han fick mat och tröst. Och det fick Linux också och vatten och klappar, det gillar han.


32959-87

Söndagsmelankolin är av hanterbar natur. Normalt deppar man ju över Gif Sundsvalls plattmatcher i när och fjärran. Men just idag vann dom mot BP på Grimsta med klara 4-0. Kul!  Nu slipper man (jag och Linux skälla så mycket på dom)!

32959-86

M är min fru. Om henne finns det mycket gott att säga, fast det skriver jag vanligtvis inte om här, hon blir så mallig då! Barnen J1 och J2 finns omnämnda sedan tidigare och så har vi lånehunden Linux (som egentligen heter nåt helt annat). Så finns också en mamma, en pappa som varit död i många år (1990) och syskon. Det finns en bil i familjen, under förutsättning att man kan definiera Peugeot 406 som en bil! Radhus finns - men ingen sommar- eller fjällstuga, ej heller båt,  moped/mc eller egna husdjur, prenumeration på morgontidning finns, torktumlare och en vit vattenkokare finns. Intressant - det förefaller som om tillvaron i detta sammanhang, består av människor och prylar!

Det är en hektisk period på många sätt just nu (några veckor till) och det fortsatta bloggkonceptet övervägs fortfarande. Jag hoppas i alla fall få iväg ett par kortare inlägg i veckan och kanske ett längre till helgen.

Hej så länge! Ta hand om dig  i cyberspace och i tillvarons harmoni och virrvarr!





Fingerspitzgefuhl

Nu är det verkligen vår, det är varmt, snön har tinat bort - och det finns rykten om soliga 20 grader senare i veckan. Klarar vi, blekfisar -  verkligen den anspänningen??

Visst är maj  en inspirerande månad på många sätt!

32959-84

Jag har inte hunnit fundera så mycket på bloggandet under veckan. Jag har fått övergå från att vara anställd till att jobba - och hur kul är det på en skala!

Min outtalade grundidé med bloggandet var nog att blanda friskt om stort och smått - ena dan kastar jag in en brandfackla om USA:s härjningar världen över, nästa dag lämnas reflektioner om rotfyllning och på tredje dagen uppstår Göran Persson i lämplig tappning!

Ögonblicksbilder med manligt medelålderspespektiv från vardagen i Sundsvall med omnejd är väl nåt av ett tema - kanske!!

Det jag nog är inne på, är att kanske dela upp tankarna i olika förpackningar. Tyvärr måste det vänta lite, vi är mitt inne i löneöverläggningar och det lär fortsätta veckan ut och nästa.

Kanske kommer några tankar till helgen om jag har rätt "fingerspitzgefuhl"!

Hej så länge!