Kaffebärarfarsot

image725

För några år sedan var det vanligt att många, mest kvinnor gick omkring med vattenflaskor, hela tiden. Det gick knappt att ens genomföra ett möte på en halvtimme om inte vattnenflaskan fick följa med. Jag förstod aldrig behovet av att ständigt dricka vatten. Nu har den trenden planat ut. Andra trender, har tagit vid.

image726
När jag var i USA i mitten av 90-talet, var det rätt vanligt att folk drack kaffe i bilen till jobbet, eller tog en kaffe i språnget på väg till möte. Det kan man kanske förstå eftersom det vanligtvis är mycket längre arbetsdar i USA och nästan ingen semester.

Nu har kaffebärarfarsoten nått old Sweden. Folk bär sina kaffemuggar, glada i hågen på gatan. Men frågan är om det är en modetrend, eller om det har blivit så, även i Sverige att man måste ha flera jobb, eller längre arbetsdagar för att klara sin dagliga försörjning.

Jag tror att det mest handlar om en ny innetrend. Det kan förvisso vara praktiskt att dricka en mugg kaffe och samtidigt ta en rök, för dom som är slavar under nikotinet, men mest tycks det handla om att vara cool, tror jag!

Garibaldi

image724

Nattfrost igen, och häcken signalerar höst för hela slanten. Vi hoppas att nya plommonträdet (Czar) har tillräcklig kraft för att klara vintern.

M har jobbat idag och jag har varit monark över diskbänken, och det har inte varit någon sträng regim t.ex. liknande den i Burma. Jag har varit snäll mot mitt "folk". När M kom hem, stekte jag lammkotletter, med mycket vitlök, svartpeppar och krossad tomat. En riktigt höstvärmare. Dessförinnan hade M pressat några apelsiner, som vi blandade med     Campari, som drink (Garibaldi) före maten.

M syrra har piggat på sig, efter att lungarona tappades på vatten. Hon sitter uppe nu. En tragisk bilolycka strax norr om Örnsköldsvik, med två döda och två svårt skadade ungdomar - gjorde att vårdplatsen med andningshjälp mm - behövdes av andra mer illa därann. Hon är fortfarande kvar på intensiven och vi håller tummarna, att hon ska bli frisk, snart igen.

J1 är ute på vift. J2 ringde från Örnsköldsvik. Han och Je har städdag idag och mådde som monarkins förlängda arm, dvs bra!

Medelålder möter yngre

image723

Man tjänar nog 1 + 1 timme med att flyga - jämfört med att åka tåg Sundsvall - Stockholm t.o.r. Det är nog den bistra klimatologiska/tidsekonomiska verkligheten. Nu flög vi (dvs åkte) kanske inte Dash plan - som har en benägenhet att kraschlanda, från och till, snarare Saab 2000, men konstruktionen, med dom bautastora landningställen, verkar vara ungefär lika. Inga incidenter inträffade dock!

Från och till, dyker påtagliga bevis på - typ, medelålder - upp. Om man har ett ovanligare efternamn kan man ibland få minnesbilder av det som hände förr.

I dagens möte, träffade jag på en ung kvinna, ungefär i J1`s ålder, kring 30 +- några år, som såg bekant ut på något sätt. Och när man står i kaffekön, kanske man frågar, hur det är, och varifrån hon/han kommer, och även jag (frågade)!

Rätt så snabbt visade det sig att jag jobbat tillsammans med den unga kvinnans (sett i mitt perspektiv) mamma i Uppsala på, det glada 70-talet. Så kan det gå - om inte haspen är på! Cirkeln är - om inte sluten - i vart fall vidgad!

Workout eller afterwork

image722

Igår var det kvällsjobb. Efter det hade jag och några av mina pojkvänner (dvs arbetskamrater),  afterwork - eller var det workout. Vi tog i alla fall en öl på Svenssons Bar vid Stora Torget och sen käkade vi på Bishops Arms, på baksidan av anrika hotell Knaust, på andra sidan torget, i östlig riktning.

Sen gick vi på Norrporten Arena - och såg Gifflarna Sundsvall vinna över IFK Norrköping med klara 3-0. Det är fem matcher kvar, kanske kan vi kvalificera oss till Allsvenskan igen. Hoppas det!

Idag har jag varit till Ånge. Det är härliga höstfärger, på träden i skogen som bäddar in dalsänkan där Ljungan stilla rinner fram. I övrigt normaldag på jobbet.

Ingen politisk pamflett idag, orkar inte. Imorron ska jag till Stockholm. Varför möte på fredagar? Inte hemma förrän halvåtta.

Skön häck

image721

Häcken har antagit nya höstfärger.

Att Göran Persson får ut sitt avgångsvederlag (1 års lön) - det kan jag inte bli uppröd över. Han blev uppsagd, och har sannolikt rätt till stålarna, även om han - som vanligt - tänjer lite på regelverket!

Att Fredrik Reinfeldt pratar om succée på klimatkonferensen i New York är bara politisk demagogi, och inget värt. Det är ju bara B-nationerna där. Fast det kanske är kul att ta regeringskärran och åka till the big Apple, några dar, och shoppa lite - nu när dollarn är billig.

Dom stora elefanterna (USA och Kina), som är dom stora miljöbovarna, ska köra en egen konferens. Lycka till - säger jag!

Allianskritik

Jag kan inte förneka att jag regelbundet återkommer med rätt kritiska synpunkter om den högervridna/konservativa alliansregeringens pågående sysemskifte av nationalstaten Sverige.

Det är klart att det behövs förändringar och allt var inte bättre förr, men det är sämre nu, om man är fattig.

Min kritik bygger på i huvudsak tre punkter;

  • Riksdagen stiftar lag, och alliansen har regeringsmakten och i praktiken över lagstiftningen. Det innebär att vi måste ställa större etiska krav på statsråd och riksdagsmän, att dom t.ex. ska följa lag och förordning och i övrigt bete sig som folk.Nu tycks Reinfeldt ha skrapat ihop ett säckgäng statsråd som skiter blankt i lagar och liknande, vilket innebär att vanligt folk kommer att kopiera maktelitens arrogans och förakt mot de regler samhället ställt upp, inte minst skattelagarna. Det är inget jag tycker är särskilt bra.

  • Det pågar en systematisk och ensidig överföring av samhällets samlade medel/pengar från dom fattigaste (pensionärer, sjuka och arbetslösa) till dom allra rikaste. Vidare vill regeringen sälja undan gemensam egendom, statliga bolag och skolor till underpris. Det är inget som jag tycker är särskilt bra.

  • Många av Regeringen företrädare, i synnerhet Carl Bildt uppträder arrogant och maktfullkomligt. Vidare går det inte att debattera systemskiftet, eftersom Borg och compani varje gång frågan ställs, svarar - vi värnar jobben och det här sa vi före valet. Fast sanningen är att dom inte sa nånting - egentligen, bara flummade på i allmänna termer. Sen kan man reta sig på vissa statsråds fakeexamina. Sven Otto Littorin (fast han ibland kallas Lottorin), han borde skämmas. Han får väl plugga som alla andra och ta sin examen på vanligt sätt (om han klarar studierna), och inte köpa den från ett bluffuniversitet i USA och sen låtsas som det regnar när han blir påkommen med fingrarna i syltburken.. Att alliansregeringen vägrar diskutera pågående systemskifte, tycker jag ur demokratisynpunkt, väldigt illa om.

Motstånd

Jag kan inte tolka högeralliansens förslag, om ytterligare 2 karensdagar, för dom som blir arbetslösa, som rena trakasserierna mot en redan utsatt grupp. Det ger ju ingen egentlig effekt, mer än att massera underklassen, och en gång för alla, trycka ner dom i fattigdomsfällan och beroende! Fast det är kanske det som avses?

Vi får nog börja göra motstånd, mot högermaffian snart. Även om Reinfeldt befinner sig i ett ett grandiost skov för närvarande, ska han inte glömma andra "diktaturers" tillkortakommanden! En högerdemokrati som vi upplever just nu i Sverige - är egentligen en diktatur, fast det får man nog inte säga!

Imorron ska jag förklara varför jag ogillar alliansregeringen politik. Om jag känner för det ska jag på  torsdag skriva något bra om alliansens politik, det finns en del bra! 

Bulle och limpa

image719
Det här är Gamle Port till vänster,  ett kortare stenkast från Avenyn.  Det var fortfarande sommarkänsla, och utesittarväder när jag gjorde min blixtvisit hos Osbourne i Göteborg, Partille, för 14 dar sen. Ibland förlängs säsongen med filtar och infravärme. Det är fusk men praktiskt och ger stilpoäng.
 
image720

Det här är en mycket genomtänkt komposition, föreställande fodret och innerfickan på min nya skinnpaj, med löstagbar hood! Jag blir imponerad själv!

Jag kan inte ställa upp i klagokören med dyra taxiresor för rikdsdagsmän och annat löst förtroendefullt folk. 77 tusen balubas på nio månader, har den imposante storsossen Sven-Erik Österberg bränt. Han verkar gilla att åka taxi längre sträckor. Det kan han fortsätta med, men beställer han limmo (limpa säger jag) - då skulle jag bli förbannad, då passerar han anständighetens gräns, men att åka bulle dvs taxi kan jag acceptera.
 .

Guide Michelin

image718

Bild 12 av nya plommonträden. Höstens fortskridande syns varje dag.

Vi har poat på. Jag har klippt gräset (kanske sista gången för denna säsong), dammsugit bilen och satt på plädarna. Visserligen finns värme i stolarna, men det är gosigt att sitta på fårskinnsplädarna.

Vi har ätit grillad kyckling till middag, det låter inte som någon eller flera stjärnor i guide Michelin, men  kyckling är helt okej för min enkla smak. Jag har faktiskt ätit en klassmiddag för några år sedan när vi var på CeBit i Hannover. En av restaurangerna hade i alla fall 1 stjärna. Käket var helt okej, dukningarna, serveringen, vinet  och allt. Jag törs inte tänka på vad notan gick på.

M´s syster är aningen bättre. Vätska har tappats ur lungorna. Vi håller tummarna så dom vitnar!

Högervind

Idag har vi mest tagit det lugnt. Vi satt ute en stund, med fleecetröja och filt på, och njöt av det härliga höstvädret, vindstilla, sol och 14-15 grader. M har putsat fönster och jag har mest kollat fotboll. Allsvenskan BP mot HBK och sen såg jag Svennis - Manchester City, spelade 3 lika mot Londonlaget Fulham.

Vi har pratat med J2, nu vill J1 ha skjuts ner på stan, när det nästan är läggdags.

Jag blir förvånad över högerregeringens bristande tilltro till lag och ordning. Riksdagen stiftar lag, i meningen att hög som låg ska följa lagen. Vanligtvis ska det gälla även riksdagsmännen och Regeringens statsråd. Men nu verkar det vara ett systemskifte eftersom Regeringen tycks använda vår förmögenhet (samhällets samlade medel) som sitt.

Det förefaller som om högermaffian själva, står över lagen. Det är inte ett dugg förvånande, snarare följdriktigt - att Carl Bildt inte tar upp sin fastighet i Kroatien till beskattning, och att skolar i Stockholms-området säljs till andra högerkompisar - för en bråkdel av marknadsvärdet. Det lär ju inte öka allmänhetens tilltro och laglydnad - om jag säger så!

Jag har tidigare ondgjort mig över hur allmänna medel fördes över till makteliten i det gamla Rumänien, när Ceaucescu, togs bort 1989. Det tycks vara illa ställt även i Sverige! Det är tre år kvar av borgarregeringens förmögenhetsöveföring till dom redan rika och högerkompisar. Hur ska detta sluta?

Rumpa i höstskrud

image717

Häcken har antagit höstskepnad, och samtidigt visas bild 11 av nya plommonträdet..

Det har varit hårda arbetsveckor efter semester´n, inte direkt första arbetsveckan i augusti, men sen har det varit hårdkörning. Fredagen kommer som en räddning varje gång, och idag är det bonus, M har varit ledig från jobbet, och städat. Det är bra. När jag är ledig - brukar jag lata mig. Det är också bra/dåligt! M´s syster är tyvärr fortfarande mycket dålig.

Bloggat har jag nästan varje dag - men där finns mycker mer att önska, för egen del. I helgen ska jag skriva lite på andra bloggar. Det finns en del att kommentera, ställa till rätta, styra upp - som J2 brukar säga!.

Ikväll ska M och jag titta på TV, antingen blir det Kronér eller Idol.

Högerpiska

Reviderad 2007-09-21.

Ursprungligen fanns här en bild av finansministre Anders Borg, i profil med hårpiska och allt. Den har jag tagit bort.

Sedan skrev jag om högerregeringen som låter arbetslösa, sjuka, pensionärer och deltidsarbetande kvinnor, betala höginkomsttagarnas skattesänkningar.

Jag kan inte lägga mer energi på högern, just nu, därför har jag tagit bort den ursprungliga texten. Min energi vill jag använda till något positivt!

Idol

image715

Jag har tittat på Idol i TV4, tack och lov är det bara "normala" reklampauser! Det är en bra produktion,  bra färger, och helt okej i det stora hela.

Det jag funderar över, är drivkrafterna att delta för att bli idol och kändis. Dom yngre, som inte har vuxenperspektiven klara, kan man kanske förstå - hur dom tänker.

När det gäller äldre, det är några över 50 och några kring 40, hur tänker dom! Det undrar jag - utan att värdera, var och en får bli salig på sitt sätt!

Maud och Mia

Reviderad 2007-09-21.

Ursprungligen fanns här en bild på näringsminister Maud Olofsson. Den har jag tagit bort.

Sedan skrev jag en hel del nedsättande om Maud Olofsson och Mia Törnblom. Det har jag också tagit bort eftersom jag inte vill lägga någon energi på dom längre. Energin använder jag till annat.



Högermaffian

image712

Det här är en bild av en liggande "fontän" - som är belägen på Rymdtorget i Partille. Bilden är visserligen tagen under en regnskur - men ändå. Det är en av de sämsta bilder jag tagit. Bilden tillägnar jag TV4 och den sittande Regeringen, som vi fått för våra synder.

Om vi börjar klagolåten med TV4 och deras filmer mm som startar 21.00 och fortsätter efter nyheterna, som börjar 22.00 och beräknas hålla på till 22.15. En kvart kan man kanske uthärda och hålla engagemanget igång i väntan på det crescendo som brukar komma i slutet av filmen. Problemet (jag som tittar ser det som ett problem) att pausen inte blir 15 minuter, utan snarare 24 (23 minuter och 43 sekunder för att vara exakt).

Filmeländet drar alltså igång kring 22.20, då är man ju redan rätt störd och irriterad, snart klart - tänker man. Så går det 20 minuter, utan avbrott, och sen blir det reklam igen. Denna gången i 6 minuter och 45 sekunder. Innan filmslutet kan nå sin fulländning. Då är man ju desperat. Under 1 timmes effektiv tid är de alltså paus drygt hälften, för reklam och jinglar och fan och hans mormor. Det kan ju inte få fortsätta så. Jag får titta på nån annan tv-kanal - eller ägna mig åt navelskådning.

image713

Den här bilden föreställer en spårvagn på Avenyn i Göteborg. Den kan kategoriseras som ett mellanting mellan usel och helt värdelös. Ungefär som Regeringen. Nu kommer budgetproppen endera dan, antingen 20 eller om det nu var den 22 september.

Jag tror inte att gemene man, insett den gigantiska förmögenhetsöverflyttningen till de bästa beställda, som högerregeringen genomfört. 70% av överföringen (från fattiga, sjuka arbetslösas ersättning) har gått till dom bäst beställda. Rakt ner i plånboken. Nu avser tydligen dom mörkmörkblå att höja "bensinskatten" med 29 öre/liter´n som drabbar alla, hög som låg, fattig som rik - på samma sätt. Samma och samma, kanske inte riktigt samma. Dom marginaliserade får dra åt ytterligare ett hål i svångremmen på den allt tunnare kroppen för att betala även överklassens del av skatterna. Åhåjaja! Det är ju ren stöld och bedrägeri som högermaffian hemfaller till. Hur mycket ska vi tåla!

Luftgrop

image709

Så här ser häcken ut innan hösten kommit allt för långt, här uppe på tundran, där permafrosten, snart griper tag i folk och fä!

Vi har haft besök av våra två hundkompisar Linux och Erox. Vi har promenerat runt Sticksjön och varit ute i det fina vädret, kring 10 grader och med sol.

image710

Den här pumpan gonar sig i solljuset hos J2 och Je i Örnsköldsvik. Lite rekmarkabel är den nog. Rena Tjernobyl-känslan.

image711

Albino-anden har överlevt sommaren. Nu simmar den friskt och frejdigt fram i det kalla vattnet. Den verkar ju inte direkt mobbad av dom andra änderna, kanske är den aningen mindre än sina ank-kompisar, eller så är det den vita färgen som påverkar storleksbedömning.

Det är för mycket incidenter i flygtrafiken, just nu. En ny olycka i Thailand skördar nästan hundra dödsoffer. Illa, illa!

Om man kunde tro att Vilks och Johansson (Nerikes Allehanda) hade något ärligt uppsåt med sina MUhammed-karikatyrer, då var det väl okej och yttrandefrihet för hela slanten. Men dom har ju inget budskap, dom vill ju bara posera, och skämma ut sig själva - och Sverige. Dom skiter fullständigt i islam och bryr sig bara om sig själva. Snacka om egoism och exhibitionism!

Häcken

image708

Nu har jag bytt princip igen. Nu kommer texten under bilden. I alla fall är det Dolph (Dolphan) på bilden. Hon är en sköldpadda och vårdas av J2 och Je i Örnsköldsvik, där vi varit idag. Vi har också hälsat på M´s syrra, som fortfarande är väldigt dålig och ligger på intensiven. Vi tar inte ut något tillfrisknande i förskott, även om hon blivit bättre.

På återvägen mot Sundsvall hälsade vi på mamma, som såg lite piggare ut än vanligt, nyklippt och på bra humör.

image707

Jag är alltså hemma igen, efter min blixtvisit i västerled. Min gode vän Osbourne, som är Gaisare är inte glad över förslaget att slå ihop tre elitklubbar i Göteborg, varav GAIS skulle vara en av de tre. För den som inte vet, pratar vi om fotboll - det gröna fältets schack! Hur skulle Gais, Häcken och Örgryte kunna samlas i ett nytt lagbygge!

Osbourne och jag tog en öl på hotell Opalen - uppe vid Scandinavium/Liseberg, Strövtåg på avenyn valde vi bort denna gång, det blev Partille rätt tidigt i stället. Där tog vi ytterligare något lite på baren - vid torget, för att undvika uttorkning . Sen gick vi vidare mot O´s lägenhet, en promenad på cirka 2 minuter. Där började vi med att kolla texttv och såg att Gifflarna Sundsvall spelat 1 lika mot Landskrona. Det var inte bra, men bättre än förlust. Sen käkade vi ostmackor, och pratade om USA och annat, som hänt sedan 1967, det blir en del repriser, eftersom vi känt varandra i 40 år. Eftersom goda vänner inte direkt växer på trä´n, är jag onekligen lyckligt lottad!

Åka tåg är rätt trevligt. Jag lyssnar på P1 och läser de tidningar jag kommer över. Det är nog fán lite avstressande ändå.

Göteborg

Om man är i Stockholm, är man nästan i Göteborg, kan man tycka om man har Sundsvalls-perspektiv.

Eftersom jag skulle till Stockholm idag passar jag på att hälsa på Osbourne, och han bor i Göteborg, eller närmare bestämt Partille.

Här går det undan, när det går undan.

Näringsenergiköttbullsminister

32959-704

Det mest spännade som hänt idag är att belysningsstolpar och armaturer har bytts på gården. Som du ser är det svartare än svart på himlen. Vilket leder tanken vidare mot svartjobb.

Regeringen Reinfeldt har maximal utdelning i utnämningspolitiken, det är en prestation att hitta alla brottslingar.  Finns det verkligen inga hyggligt normala personer, med positiva värderingar om mixen offentligt och privat? Nya handelsministern har svartat vid byggande och städning. Det verkar som borgarsäckgänget gör det som kan göras, för att legitimera svartjobbet. Det skapar ju knappast nån tilltro och respekt varken för borgarpolitiker i synnerhet och skattesystemet i allmänhet.

Och näringsenergiköttbullsministern (mannekäng Maud Olofsson, typ en ny kreation, varje dag) har verkligen hamnat vid köttgrytorna. Hon har dubbel lön, för väldigt lite jobb - men mycket anställning

Albinoanden

32959-703

Den här klockan är köpt på IKEA. Vem kan tro annat?

Albinoanden - som har simmat fram i tidigare inlägg, kan säkert betyda olika saker, om man har fantasi, vilket leder tanken till vädret. Vädret - just nu, är regn. Vidare kan jag nämna att det varit en normaldag på jobbet.

M har kollat på Goldfinger, som är den tredje Bond-filmen (1964). Hon har även i dagarna sett dom två första. Goldfingers butler mm (Oddjob) är inte direkt fylld av empati, i sin underliga yrkesutövning. Vilket av någon outgrundlig anledning, leder tanken vidare mot, en kastrerad surfare i modern tappning, som torde vara en enuck. Därmed inte sagt att Oddjob hade sådana - om jag får säga det - defekter!

Framgång är en subjektiv upplevelse

32959-702

Ett makro av vattendroppar i häcken.

  • Om framgång är en subjektiv upplevelse, då lär väl motsatsen dvs motgång också vara det!
Det har varit en bra helg. Jag har känt mig som en människa i två dar, vilat, träffat släkten, syster kom på besök idag. J1 och IM också.

Vi har poat på, mest hela tiden. M fixade söndagsmiddag, pasta, med nystekt bacon och carbonarasås. Det var gott.

Jag körde matklassikerna. Först stekte/kokade jag fläskkotlett och sen av bara farten stekte/kokade jag även en söndagsstek, som blir bra smörgåsmat under veckan.

Albinoanden - som vi såg tidigare i sommar, har överlevt urvalsprocessen. Tyvärr hade jag ingen kamera, när vi promenerade runt Sticksjön. Anden är nog en ornitologisk sensation, eller näst intill.

Digitalkamera

32959-702

Bild 11.

Nu har kameran väckts till liv igen. Det var så lite kräm kvar i batterierna att det låste sig. Med nyladdade batterier funkar allt som det ska igen!

Det är lika grått idag, som igår - men det regnar inte. Alltid något.

Oavsett var vi befinner oss i förnekelseprocessen, är nog sommaren slut och hösten har inträtt

Danskdödaren

Idag har det regnat hela dagen, och digitalkameran verkar ha lagt av. Jag ska visserligen köpa en ny, så fort jag bestämt mig. J1 är inne på en Fujifilm - typ A500. Men jag vill helst stanna kvar i Canon-konceptet. Vi får se vad det blir.

Vi har haft en bra dag. M har tvättat fönster, och bytt gardiner. Jag har mest varit, och sen gick jag till ICA-ettan för att handla. J1 har lånat bilen, och det begränsar möjligheterna (tack och lov). Så kan det gå om inte haspen är på.

I eftermiddag slappade vi en stund på den blå skinnsoffan efter maten. Det är härligt, det ger inspiration och energi.

Nu väntar jag på EM-kvaldrabbningen, mot Danmark. Vi pratar om det gröna fältets schack, tyvärr är sändningen på TV3, men - som alltid får man ta det goda med det onda! Danskdödaren (Bertil Eriksson) lär vara bosatt i Sundsvall. Han fick sitt smeknamn efter en match 1934, det är verkligen länge sedan - men inom sporten glöms inte en sådan prestation i brådsrasket, när han gjorde 4 mål. Sverige vann med 5-3. Eriksson lär väl vara mellan 90 - 100 år, om han lever.

Hoppas på vinst (för Sverige) även ikväll.

laestadianskt präglade

Fredagskvällen innebär guldkant på tillvaron, för oss med kontorsarbete. Det är inget att sticka under stol med, så är det! Lite annorlunda är det säkert för dom som är arbetslösa, har pension eller skiftarbete, skulle jag tro, men var och får bära sitt ok, efter förmåga!

Jag och M är i alla fall glada när vi når till fredagen, och kan sjunka ner i den mellanblå hörnskinnsoffan, köpt på IKEA, för en andningspaus. Hur det än är, oavsett om veckan varit lugn eller hård - kommer fredagen som en räddning, på något sätt.

Vi ska ha ordentligt räkfrossa, mer än vanligt, vi är ju laestadianskt präglade, sparsamhet och annat är en dygd. Vi ska skölja ner räkorna med några glas av Lindemans fina chardonnay. Sannolikt tar jag två glas -  och M ett, men osvuret är bäst.

Det är positiva framsteg för M´s sjuka syster, men ännu är inte krisen övervunnen.

Ha en riktigt bra fredagskväll tappra och medkännande läsare. I Sundsvall skiner solen, bara så ni vet!

Äktenskapsrådgivning

32959-700

Bild 10 av nya plommonträdet.

Bildfunktionen har fått fnatt, väldigt lite funkar. Den uppmärksamme betrakten ser kanske att stockarna som tidigare fanns samlade längs gångvägen numera är i flishimlen.

Av bloggare att döma tycks långa äktenskap naturligtvis i grunden handla om intensiv och innerlig kärlek. Vidare kan finnas inslag av lättja, det är jobbigt att byta (när man lärt upp nån), ingen annan vill ha oss, och några kvinnor tycks kompromissa fram ett vapenstillestånd i det äktenskapliga umgänget, som bär frukt. Och för männen räcker det med total och ovillkorlig underkastelse i relationen.

Jag tror tammefan att jag ska bli konsult, för att föra ut det omistliga budskapet (som mitt eget) och kanske konkurrera med Mia Törnblom.

Tryckfeghet

Jag tänkte skriva något om att publicera Muhammed-teckningar i tidningen och som konstverk (Lars Vilks). Det är ingen modig handling, det är bara dumt. Det egentliga motivet är ju bara att skaffa egen publicitet, för en konstutställning eller för att sälja fler lösnummer.

Det är väl ingen som tror att Nerikes Allehanda värnar om tryckfriheten, särskilt mycket - genom att publicera en bild av profeten Muhammed i blaskan. Skälet är väl mest att göra sig märkvärdig och för att trycka till muslimerna. Och för övrigt finns ingen tryckfrihet för vanligt folk. Nästan alla tidningar ägs av kapitalet/borgarna - och där kan knappast den lilla mannen/kvinnan göra sin röst hörd, även om vi skulle vilja, kanske klaga på resursöverföringen från dom allra fattigste till dom allra rikaste, som moderatsäckgänget håller på med, utan nån som helst debatt..

Det vore väl en bättre provokation att publicera bild/konstverk av Fredrik Reinfeltd, som Judas Iskariot, nuppandes med energiköttbullen och näringslivsminister Maud Olofsson i stället för att fega ner sig med en bild på den ofarlige profeten Muhammed.

Inga bilder idag, nåt strular.

Äktenskapsgaranti

Ikväll har jag varit på Norrporten Arena med J1´s flickvän IM och hennes kompis Jex. J1 var upptagen med annat, och det kallar jag dålig planering.

Vi har alltså kollat Gifflarna Sundvall i de ständigt återkommande ödesmatcherna, denna gången mot Falkenberg. Vi vann en relativt odiskutabel seger med 1-0. Det är åtta matcher kvar i superettan, och förhoppningsvis är vi då bland dom tre, som ger direktbiljett till fotbollens finrum - allsvenskan.

M och jag har varit gifta i 30 år och dessförinnan prövade vi sammanboende några år. Kan man utifrån detta dra några slutsatser av parförhållandets innersta väsen?

Knappast! Det handlar nog mest om att ha ha tur, att förtjäna sin tur. Det underlättar om kriserna kommer lämpligt. Kommer dom olägligt kan det bli godnatt, även om intentionerna är dom allra bästa. Inledningsvis underlättar en fysisk attraktion. Men det är så självklart att det behöver jag väl inte skriva, och den lever kvar i omformad betydelse, i vart fall mer än 37 år.

Något så när gemensamma värderingar, humor, arbete och hyggliga ekonomiska förutsättningar underlättar, men är givetvis ingen garanti för något.

Bröllopsdag

Idag är det bröllopsdag - för hela slanten. Dom 30 åren gick ju snabbt!

Jag gratulerade M, och hon replikerade blixtsnabbt - att nöjet var helt på min sida. Vad hon nu menade med det, fast det sa hon nog aldrig, när jag tänker efter!

32959-696

Det har varit ömsesidiga kärleksbetygelser idag. God mat, entrecote, kokt potatis, tomat- och löksallad, samt en kall bearnaise. Sen slocknade vi på den inte så azurblå skinnsoffan, snarare medelhavsblå.

Ingen är gladare än jag att jag kom ihåg - den stora dagen. Minnet är fortfarande kristallklart, men aningen kort (ibland)!

Bill och Bull i Irak

Idag har vi varit och hälsat på M´s syster som ligger på Örnsköldsviks sjukhus. Dom kommande dagarna blir avgörande för henne. I slutet på veckan vet vi om behandlingen ger effekt. M var tagen efter besöket.

Sen åkte vi till J2 och Je. J1 var också med till Ö-vik.

En bild från vårt bostadsområde. Det är rätt sympatiskt - i det stora hela. Men allt detta klotter, överallt, ska det inte vara möjligt att stoppa detta onödiga trams?

32959-695

När man ser klantarschlet Carl Bildt och licensskolkaren Tobias Billström hålla presskonferens i Bagdad, där dom säger sig se vissa demokratiska framsteg, kan man inte låta bli att känna sorg, uppgivenhet med anslag av vrede. Inte över nollan Bildt, för han är inte värd det, ej heller för Billström, för han är ingenting - en nullitet.

USA som mot alla vedertagna internationella principer, bara för oljans och inrikespolitikens skull, invaderar och slår sönder allt som går att förstöra i Irak, skapar kaos, mördar besinningslöst oskyldiga genom krigsförbrytelser. Inte fanns det några massförstörelsevapen i Irak, det visste ju Bush, innan han började sin systematiska terror mot det Irakiska folket. Han behövde helt enkelt blanda bort korten i inrikespolitiken, insinuera Al Quida - och säkra oljevleveranser till det bensintörstiga USA - landet utan fungerande demokrati, där allt för många svarta, helt enkelt förvägras sin röstmöjlighet av Bush brottsliga anhang. Där för övrigt George W brorsa, som var guvenör i Florida, genom uppenbart valfusk säkrade presidentvalet 2001 (eller var det 2000). Al Gore skulle annars ha blivit president, och världspolitiken sett annorlunda ut.

Det är ynkligt och brottsligt och där står Bildt och Billström som Bill och Bull - och gaggar om demokratins framsteg i det krossade landet Irak. Man tar sig för den flyende, fårade pannan och känner lätt illamående..

Finrum

Vi har haft första frostnatten i västra Granloholm - Sundsvall. Hösten är här!

Det här är astrar, som man kan ge till fastrar, eller sätta på finrumsbordet. Fast finrum, finns väl inte längre, i vårt sekulariserade prylsamhälle.

32959-693

M är väldigt duktig på sudoku. Jag är rätt medioker, har inte koncentration och tålamod (möjligen fallenhet) fast idag klådde jag henne, för första gången - tror jag. Hon säger att hon blev distraherad av radion, fán trot! Det är surt - sa räven!

32959-692

IKEA är "kung" för oss. Vi varvar vår minimalistiska stil, med klass. Köpt igår!

32959-691

Den här IKEA-läslampan är nog minimalistisk i alla fall. Den är min, fådd, köpt igår av M!

32959-690

Om man gillar rökig maltwhisky (som jag gör) - kan jag rekommendera Cragganmore. Det är inte klass Talisker eller Lagavulin, men helt okej ändå.

32959-694

Jag och M sover som krattor, men i natt var det bingo. Somnade vid halvtolv, sov till sju. När M gick upp, vände jag mig om i den varma sängen, och sov vidare fram till närmare tio. Mellan sju och tio, bearbetade jag veckans händelser, genom drömsekvenser, det är rent märkligt hur saker och ting kan omgestalta sig, i gränslandet mellan vakenhet och sömn. Det är gratisterapi, om man vill (och törs)!

När jag äntligen vacklade upp, sa jag till M - att jag nästan känner mig som en människa. Av hennes kroppsspråk att döma, av det outsagda - förefaller jag ha en bit kvar!

Ha en fortsätt bra lördagskväll - gott folk.