Knä skål

Dagens överraskning var fall på parkering pga is fläck! Jag hade hela tyngden på just det ben, som gick sin egen väg. Jag föll pladask på vänster knä. Smärta uppstod. Läsaren med falk ögon ser kanske en rodnad på benet ifråga!

image972

En vy över lobbyn på hotell Metropole. Jag gillar den minimalistiska stilen!

image973

Rummet var också helt okej, inget överdåd, men stilfullt, i det stora hela!

image974

Rummet på Aristote kostade en tredje del av Metropole´s. Rummet var ovanligt litet, men i det stora hela sov jag lika bra där. Nyrenoverat våtutrymme!

image975

Det är för lite sär skrivning!

Värdelöst löneavtal

Kött- och grönsakssoppan puttrar på spisen. Den luktar gott. Det blir sen middag. Som den trägna/trogna läsekretsen känner till har vi vanligtvis ett internationellt perspektiv på det mesta. Ibland även när det gäller mathållningen!

image969

Idag har jag varit till Härnösand. Vi har pratat löner. Några hävdar att det är ett värdelöst löneavtal vi ska förhålla oss till. Och så är det. Det finns inga inbyggda garantinivåer. Några kommer att kamma noll, andra får mer utdelning, vilket kanske är en spegelbild av den fortgående samhällsutvecklingen!

image970

Idag har jag inte varit någon bra kompis i trafiken. Numera skiljs vägbanorna från varandra genom vajrar, i vart fall i norra delarna av vårt vackra land. Med jämna mellanrum kommer omkörningszoner. När dessa upphör visas en varningsskylt att vägbanorna går ihop om 400 m. Vilket kan te sig kort om man har "keps".

Inte nog med det, när jag skulle byta fil på motorvägen mellan Sundsvall och Timrå, dök en snabbfotad BMW, i vänsterfil upp! I döda vinkeln för mig, men eftersom jag vanligtvis vrider huvudet till vänster, när jag byter körriktning, såg jag ändå bilen, dock lite senare än vad som är bra för matsmältningen.

image971

Klockan nio är det dansk deckare. Världens bästa tv-serie är nog Matador, också dansk!

Skuleberget

Idag har jag varit till den fina staden Örnsköldsvik. Det tar knappt två timmar med bilen från Sundsvall om man kör, något så när lagligt. Idag var det mestadels gråväder, snöglopp, snöblandat regn och ibland regnbladad snö. Temperaturen skiftade mellan -2 till + 2.

Här har vi Skuleberget i sommarprakt. Betydligt gråare/vitare idag.

image967

Jag undrar vilka demoner som driver vissa bilförare (dock inte jag). I höjd med Midlanda northbound kommer jag ikapp en blå Opel, som kryper fram i cirka 40 km/t, framför finns en traktor som håller ut rejält till höger. Till vänster finns de livräddande vajrarna, som skiljer vägbanorna åt.

Till saken hör att traktorn håller ut, så att bilar bakom kan köra om, även om det bara är 1 och halv fil. Den blå Opeln väljer, av outgrundliga skäl, att inte köra om, men håller ut så långt till vänster, så att jag inte kommer om, och därmed inte de bilar som finns bakom mig,

Det jag funderar på är följande. Om föraren i den blå Opeln inte själv vill köra om (trots att det finns plats) vilket egenintresse finns det då att blockera för kön bakom som vill köra om? Denna retoriska fråga lär vi inte få något svar på. I sinom tid, efter några km kunde vi, den långa bilkön köra om traktorn.

Hur kan det komma sig att synsättet, hos några bilförare förefaller vara - om inte jag vill köra om,  då ska ingen annan heller köra om heller! Dystert!

Bryssel

Det är bara att konstatera att det gamla Bryssel - infrastrukturen, i allt raskare takt byts ut mot modernare, höga skyskarapor, som verkar inta alla större städer nuförtiden. Vi anar lite av det gamla till vänster i bilden. Det är inte så mycket utsmyckning på de nyare husen. Bilden är tagen utanför hotell Metropole i riktning norrut.

image961

Bilden är tagen soderut mot södra järnvägsstatinoen. Vi bodde på ett billigt, men bra hotell (Aristote), längre upp på avenue Stalingrad. Stilpoäng för namnet.

image966

På Aristote varnades för alltför djärva utlevelser. Dante´s skärseld (purgatorio) är inget att leka med!

image962

Cafét på hotell Metropole rekommenderas å det varmaste. Bilden är tagen från vårt hotellfönster. Infravärme finns på cafét. Jag tror att det går att få filtar också, om kylan är alltför svår. Vi hade kring 8-10 grader, vilket är perfekt promenadväder.

image964

Jag är lite orolig för Belgien och Bryssels framtid. Det går visst inte att bilda en funktionsduglig regering, och det är ingen omedelbar framgångsfaktor.

Jag har varit där, något så när regelbundet sedan 1993. På många sätt är det ett perfekt resmål, det finns billiga hotell, mat och dryck kostar inte skjortan och flygbiljetten kan bli billig. Man promenerar runt centrala stan på ett par timmar. Stan är visserligen "skavd", men den har en rufflig charm i trakterna av börsen, Grand Place och närmaste kvarteren norrut. Stan har känts ändå känts trygg.

Det oroande inslaget i gatubilden, denna gången är att Bryssel, fått sin del beskärda del, av ungdomsgängen som gör sig breda och är allmänt otrevliga mot folk, skriker, frågar/kräver cigaretter/pengar. Det är ingen trygghetsfaktor, av rang - för tillfälliga besökare.  Fler påverkade, än förr syntes också på säkra platser och tiggarna har inte blivit färre. Jag tror att stadsfullmäktige, snabbt måste ta krafttag mot detta, om man vill behålla turisterna. Så det så!

Namur

Jag får tillfälligtvis släppa Kosovo-spåret. Men lite sugen är jag på att göra anspråk på Finland som vi släppte till ryssarna 1809, efter 600 år. Jag fattar fortfarande inte hur vi kunde låta ryssarna inta Sveaborg. Det låter som ett insiderjobb. Fortsättning lär följa.

Jag och JC har varit till Bryssel, jag mest som matsäck och pitoreskt inslag. Vi slog pÅ stort och bodde en natt på hotell Metropole. Ingen engreppsblandare direkt! Det är ett verkligt lyxhotell, kanske av äldre snitt, mycket kakel, som bara kan anas. Frukosten kostade 250 spänn, helt sanslöst!

image959

Mitt enda krav för att följa med var att vi skulle ta en dagstur till Namur, för att få en blick av Ardennerna. Det gjorde vi. Tåget tar cirka en timme. Stan är tämligen ordinär, Meus ringlar sig runt Citadellet, en befästningsanläggning på ett berg av format större.

image960

Lillen fungerade inget vidare på resan, hotellens nät fungerade inte och övriga nät var krypterade, verkligen småsnålt!

Kosovo i Sundsvall

Jag vill utropa Sundsvall som en friständig, nu blev det nog en nyordbildning - kanske menar jag fristående - republik i Sverige, med Kjell Lönnå som president, med fullständiga maktmedel och ämbetet på livstid.

Jag är inspirerad av Kosovo!

image958


Mina kunskaper om tillståndet på Balkan är mycket begränsade, nästan obefintliga.

Däremot är jag frågande till hur en del av Serbien dvs Kosovo nu kan förklaras som en "självständig nation"! Snabbt förklarar många andra stater, som t.ex. Frankrike sin acceptans av rådande ordning.

På tur står samerna i Västerbotten, som vill köra eget, jämtarna har redan sin republik, finlandssvenskarna kring Borgå, måste givetvis etablera en ny nation, och vallonerna i Belgien och Frankrike, baskerna i Spanien. Listan kan göras hur lång som helst. Det verkar bli många "länder", när vi - i vart fall inom EU - ska vara ett!

Jag tycker Sundsvall ska köra eget från 2008-07-01, med Lönnå som president och enväldig regeringschef. Så det så! Jag utropar ett enfaldigt hurra!

Friskvård och kökultur

Tydligen har vi möjlighet till friskvård i jobbet, 1 timme i veckan. Det är inget jag nyttjat särskilt flitigt, närmare bestämt aldrig. Jag undrar nu om jag kan ta ut det jag sparat ihop. Låt säga att jag jobbat i 10 år, i snitt 40 veckor per år, och då kunnat nyttja 1 timme i veckan. Då har jag - med andra ord, så måste det bestämt vara - samlat ihop 400 timmar (10 x 40 x 1) för motion och vällevnad. Det är verkligen bra.

Min ambition var att åka hem vid lunch och idka friskvård, typ köra ett ordentligt pass på träningscykeln. På grund av jobb, kunde jag lämna jobbet först två timmar senare - redan uppförsbacke, och då glömde jag givetvis att handla, som jag tänkt. Inte heller blev bilen tvättad som jag planerat. Men 1 mil på hojen, lägsta belastningen, blev det i alla fall. Alltid något.

Bilden föreställer en soffpotatis, om någon undrar.

image957
Efter träningspasset åker jag till ICA-butiken för att handla, och det är nu mitt ärende anmäls.

Jag anser att det brister i kökultur och sociala förmågor i vår kvartersbutik - i vart fall idag. Jag hyser vanligtvis stor skepsis mot medelåders män iförda basebollskeps. Idag blev mina fördomar besannade. Dagens basebollkepsförseddda man lyckades inom loppet av cirka fem minuter vidröra min kropp tre gånger, vilket jag inte gillar något vidare. Dels vände han sig hastigt och gick mot färdriktningen, dels trängde han sig före för att nå en konserv och slutligen, föste han mig åt sidan för att komma fram med sin vagn. Hade han gjort det en fjärde gång, hade han fått en hård fot på smalbenet.

Men detta var bara en iakttagelse. I butiken finns två kassor, mellan kassorna finns ett "skepp" fyllt med tidningar, godis och impulsvaror. Om man köar i kassa 1, då måste man vara placerad som nummer ett till fyra för att ha acceptabel överblick av köläget i kassa 2.

Just idag var bara en kassa öppen, alltså kassa 1 och jag är placerad som nummer 8, med en person bakom mig. När jag står där irriterad hör jag att kassa 2 öppnas. I min förkrympta värld tycker jag att det borde väl vara den naturligaste saken i världen, att nummer 3-5 i kassa 1 byta till kassa 2, för att snabba upp köandet.

Icke sa nicke, alla stod kvar från person 2 till 7. Själv kunde jag inte komma loss, som kusken i vinnarhålet, efterom jag hade noll synkoll. Jag undrar vilka demoner som personerna 3-5, i kö 1 rids av - eller är dom bara tröga. Hur kan dom undgå att fatta det rätta beslutet, att byta kö. Följden blev att jag som nummer 8 i kö 1, fick vänta minst 5 minuter extra för att ködårarna framför agerar felaktigt. Meddelas endast på detta sätt.

Fidel Castro

Såg på text-TV att Fidel Castro ska avgå som Kubas regeringschef, efter 49 år. Han blev sjuk för två år sedan, och då hoppade brorsan, Raul in som ställföreträdare. Det är praktisk demokrati det!

Kuba-cigarrrer lär vara speciella, jag tror dom är förbjudna i USA, mest för att dom inte ingår i den amerikanska tobaks- och finanslobbyn.

image956

Kuba har i drygt 50 år varit " a pain in the ass" för USA. Stolleprovet med den misslyckade invasionen 1961, Grisbukten, där svärmorsdrömmen John F Kennedy hamnade i, eller sökte - dåligt sällskap. Så det kan bli!. Sen blev det handelsembargo 1962, som syftade till att störta den Kubanska regeringen under Fidel. En aktiv och pågående krigshandling mot Kuba. McDonald och Coca Cola, fick söka sig nya marknader i Chile och Afganistan.

Kubas motståndskamp mot det amerikanska imperieförtycket väcker onekligen en del sympati. Men det är väl knappast bra för den Kubanska befolkningen att det inte kommer in förnödenheter och viktig medicin till landet.

Några påstår att Kuba har politiska fångar. Det tror fán det, när dom är i krig med USA, sen 60-talet. Brott mot rikets säkerhet, ger nog automatiskt längre tid på kåken, oavsett var man är medborgare. Däremot sysslar dom/Kuba/Fidel/Raul-enklaven inte - så vitt jag vet - med tortyr och skenavrättningar som USA satt i system. Så de så! Jag är inte kommunist, snarare betongsosse, kanske moderat, men rätt ska vara rätt!

George W Bush har uppenbarligen inte fattat andemeningen i uttrycket att - om man är stor och stark, då måste man också vara snäll.

Söndagspromenad

Jag är i den lyckliga omständigheten att jag har en storbror, som är snäll. Idag har vi tagit en promenad runt Sidsjön, som nog kan anses som en av de finare områdena i Sundsvall. Sen fikade vi ordentligt hos bror, semlor mm.

Helt följdriktigt bor M och jag inte i Sidsjöområdet, utan i de mer proletära distrikten, längre västerut!

image954

Storleken på fjärrkontrollen är onekligen intressant. Den är verkligt stor, och inköptes av bror, för någon mer svagsynt än vi. Den fjärrkontrollen tappar man inte bort den i första taget!

image955

När vi kom hem efter söndagspromenaden, kom J1 och I och då fikade vi igen, sen kollade M och jag några nya avsnitt av Prison break.

Nu sitter vi här och hänger framför datorn. M är ledigt imorron - det är henne väl unt. Själv ska jag arbeta, eller vara anställd. Vi får se hur det känns.

Ha en bra arbetsvecka, tålmodiga läsare!

Mössa

Det lär vara den mildaste vintern på 250 år längs ostkusten, i år. Det finns inte statistik tidigare.

Helt följdriktigt har jag köpt en ny mössa. Halva priset (79 kr)  på Stadium i stenstan (Sundsvall). Huruvida det kan betecknas som ett fynd låter jag förbli osagt!

image953

M har valt ut nya bågar till sina glasögon, dom kostar en smärre förmögenhet, men jag lovar bidraga efter förmåga. Borde det inte finnas ett högkostnadsskydd även för glasögon?

Tillit

Det nya modeordet i större organisationsförändringar är tillit. När allting går åt helvete, när dom amerikanska konsulterna fått igenom sina förslag, utan att någon protesterat eller ifrågasatt, då ska medarbetarna ha tillit.

När 10 årsarbetskrafter recduceras till 3, utan IT-stöd eller andra förändringar, då brukar jag säga ungefär så här. Det kanske inte är så lämpligt att göra just den förändringen, eftersom den inte kommer att fungera. I omskriven klartext betyder det ungefär.

Jag skrev om stycket dagen efter dvs idag, lördag, eftersom det inte är meningsfullt att bli uppröd och förbannad.

image952

Det finns många UFO´n och andra beslutsfattare i Sverige idag. Jag är döless på alla power point presentationer, där man tänker bort verkligheten, för att i stället skapa en ny verklighet, som bättre överenstämmer med power point! Det är dystert!

Men det skiter jag i nu. Nu ska det ätas och tittas på TV. Sköt om sig - högt ärade och tillgivna läsare.

Örnsköldsvik

Idag har jag varit till den fina staden Örnsköldsvik i landskapet Ångermanland.

Min sociala kompetens är onekligen ett förbättringsområde. I samband med tjänsteförrättrningen hann jag i alla fall med ett kortare besök hos M´s syster Mo och J2. Det går framåt.

Med bilen tar det närmare två timmar mellan Sundsvall och Örnsköldsvik.

Plommonträdet ser fruset ut. Några minus - just nu. Varmare väder på ingång till helgen, sägs det!

image951

Idag är det alla hjärtans dag, vilket inte biter på mig eftersom jag har ett hjärta av sten!

Vattenkokare

Den här vita vattenkokaren fick vi i julklapp av J1 och J2 för några år sedan. Vi trodde inte att vi behövde nån sådan, men det gjorde vi. Vi använder den varje dag. Den är praktisk och nyttig.

image949

Kanske blir Barack Obama demokraternas presidentkandidat, trots allt. Why not - men klarar han adminsitrationen och lobbyisterna. Hoppas det! Jimmy Carter hade det svårt och även Bill Clinton.

Grötlunk

Jag är inte alldeles säker på att sör- och norrlänningarna, rakt av placerar in landskapet Medelpad på Sverigekartan.

Sundsvall blir kanske lättare att hitta, vid den imaginära kusten.

image947


På två, slarvar vi ibland med middagen. Men just idag blev det biffar, pommes, lök- och tomatsallad, som vi sköljer ner med öl.

image948

Tito Beltran fälldes, för våldtäkt, av en enig tingsrätt. Han kan se fram mot två år på kåken. Fortsättning lär följa i hovrätten.

I Sundsvall var det häromnatten en razzia mot svarttaxi, åtta anhållna. Bra initiativ, i svarttaxinäringen finns det en del brottslighet, som vi bör "stämma i bäcken"!

I övrigt är det jämna plågor (i meningen att det går en dag om sänder, i den s.k grötlunken).

Caesarsallad

Idag tänkte jag skriva om Caesarsallad, som jag åt första gången i USA 1995. Det var märkligt, tyckte jag då, med brödtärningar i sallad. Men helt okej. Eftersom jag inte hittade någon bra bild får jag släppa det uppslaget, men stannar kvar i USA.

Waldorf Astoria i NYC är ett av de flottaste hotellen jag bott på, men det var inte min förtjänst. Osbourne hade någon maffia-känsla, som han själv ville uppleva. Bugsy Siegel hade tydligen bott där förr och även många andra kändisar - och kanske fortfarande. Och även vi - men bara en natt. Över 3.000 kr, för det absolut billigaste rummet per natt, är för mycket för mig!

image945

Baren på WA NYC är är en av de stiligare vi upplevt under våra fem USA-tourer. Vi brukar oftast hamna på någon sunkig lokal i badlands - men när vi var i the big apple ifjol vår, var sunkigheten inte speciellt framträdande, i vart fall inte vad gäller lokalen och möblerna.

image946

Lugn helg, milt väder!

Blodigt eller blödigt

Vi gillar film, och tittar gärna, men helst hemma nuförtiden. Vi tittar med hela kroppen, när det blir för blodigt gör M så här, när det blir för blödigt, gör jag samma/lika!

image943

Får jag bjuda på en rebus. Givetvis honung, men då blir det inte mycket till rebus.

Snarare handlar det om överdriven, blind, vidskeplig fromhet - också

image942

Rebus två, kanske är lättare, då tänker jag på en kvinnlig gestalt med högt betyg, men också kärlek, på det sätt orden uttalas.

image941

I övrigt finns inte mer att säga

Reproduktionsansvar

Idag har jag varit hos mamma, Vi har pratat, handlat och umgåtts. Jag kan inte komma ihåg att vi närmat oss varandra på det sättet tidigare. Det som gör det svårt är att hon har respekt för det jag säger, och det känns inget vidare, även om hon går mot 80.

I någon mening kan hon emellertid inte helt avhändas ansvaret av de reproduktioner hon medverkat till. Fotvalvet må vara acceptabelt - låt oss stanna där.

image937

Jag har handlat igen. Det här är de jackor jag redan har, som är helt okej, på flera sätt.

image938

Det här är nyförvärven, som är misstänkt lika förlagan. 2.800 kr för en Petrof och en Molltan, kan inte motstås!

image939

Jag har fler defekter i min personliga uppsättning personliga egenskaper. Jag gillar t.ex Eros Ramazzotti, som har ungefär lika mycket hår, som jag har för tillfället, men han har mer grått och sjunger bättre.

image940

J2´s projektpresentation idag, verkar ha fungerat bra, snart har vi/han en examen på gång, och arbete, gärna i Sundsvall, om mor och far får bestämma, men det får vi inte.

J1och 1 är på väg mot Hälsingland i mörkret. Det är inte att rekommendera, tycker M och jag som inte gillar längre bilresor i mörker, eftersom det är to risky (givetvis självupplevt). Men i detta predikament har vi inte heller någon påverkansmöjlighet

Ha en fortsatt sympatisk fredagskväll, kära läsare!

Skype

Det sista M sa, innan hon halvsprang till bussen imorse var - hitta inte på något idag! Hon vet att vad som helst kan hända, när jag är ledig och känner mig kraftfull och undersysselsatt.

Jag har alltså varit ledig, lite påtvingat kanske. Jag vill ta ut ledighet, innan vi byter arbeten med varandra i den stora omorganisationen under våren. Jag är inte så storsint att jag efterskänker tiden, varför skulle jag göra det! En mild, torsdag i början av februari, blir helt plötsligt en ledig dag. Jag började med att slå av mobilen och arbetsdatorn.

Sen startade jag projektet Skype, att ringa på nätet måste väl vara helt rätt, tänker jag och åker iväg, till SIBA och köper headset, för 199 kr och kopplar in, på lillen - min lilla IBM TP 12-tummare. Problemet är att jag inte har någon att ringa, vilket jag inte reflekterade särskilt mycket över innan projektet drogs igång. Ingen vanlig människa använder väl Skype. Men kul var det, att det funkar. Jag vet att det fungerar, eftersom jag ringde ett testsamtal till operatören.

image936

Sen ringer JC och frågar om jag vill hänga med till Bryssel, några dar, om två veckor. Javisst säger jag, om vi tar en dag ledigt, och tar tåget ner mot Ardennerna och kollar läget. Det kan du fetglömma sa han, tror jag. Vi får se hur det blir, vi ska bestämma oss imorron.

Nu håller jag på att koka kalops till mamma, som jag träffar imorron. Då ska jag bjuda på lunch och handla lite, så hon slipper vara trafikfara med bilen. Det är en bit att åka, men jag ska försöka åka hem en gång i månaden, och imorron kan jag kombinera med arbete, vilket innebär att delar av resan, i någon mening blir betald.

Schlagerfrossa

Det här är en latte, på bilden lite ljusare än i verkligheten. Jag brukar inte dricka kaffe på kvällen, inte för att jag är gammal, utan mest för att jag tycker det smakar bättre på dagen. På kvällen är det te, gärna grönt, som gäller.

image934

Det verkar bli Clinton mot McCain som ställs mot varandra i USA.

Snart är det schlagerfrossa igen på TV, med mest bara dåliga låtar, tycker man först. Sen äter dom sig in i skallen, en efter en, och till slut är dom riktigt bra, i alla fall många av dom.

Förlorad oskuld

Det är fortfarande vinter, här uppe på tundran. Vilket förmedlar några tankar. Dels att det är vinter och dels att jag ser Sundsvall i någon form av geografiskt sammanhang. Om man t.ex. bor i Sikfors, med omnejd - blir här, nere på tundran!

image932

Vi är delaktiga i en flyttning! Inte bara förrådet är ianspråktaget!

image933

Vad mer kan jag pressa fram, denna milda tisdagskväll i början av februari! Obama eller Hillary? Det går nog jämt ut det. Ingen av dom står fri från de, som finansierat deras kampanjer. Det är väl dags för demokraterna att ta över Vita Huset, nästa gång! Bill lär känna sig hemma där, om det blir hon!

Vad är det som händer i Sverige, när flickor hejdlöst kastas från balkonger och i vatten. Det borde vara dubbla dödsstraff för den som gör det!

Tage Danielsson skulle ha blivit 80 idag, han dog 1985, tror jag. Året därpå förlorade Svea oskulden, när Olof Palme avrättades på öppen gata (28 februari). Om jag har vägarna förbi brukar jag gå till graven och tänka, att det var bättre förr, ju förr desto bättre.

Fetglömma

Igår var vi till Örnsköldsvik för att träffa M´s syrra Mo och J1 och Je. Det tar nästan två timmar med bilen från Sundsvall, om man något så när - håller fartgränserna.

Mo kryar på sig mer och mer, men hon har många månaders rehab framför sig.

J1 och Je mår rätt så bra, kanske inte direkt kung, men helt okej ändå. Vi kom att prata om det nya språket. Nu handlar det om vara kung, eller king och att fetglömma! Det blir ju lite humoristiskt, kanske patetiskt när vi grå pantrar ska svänga oss med alla nya modeord.

J1 och I håller på att flytta och vi har bildat en tillfällig lagringsyta i förrådet mm.

image931

När vi var hos J2 igår, tittade vi på TV en stund och programmet handlade om coachning, som företeelse. Någon glosögd person sade sig vara existentiell coach. Får man häpna!

Den som söker en coach, kanske försöker relatera till andra människor, men inte lyckas så bra? Den som känner sig osedd och obekräftad, trots upplevelse av framgång, och har pengar, kanske väljer en existentiell coach, för att få en kompis, för att bli sedd! Det blir en dyr kompis!

Jag är skeptisk till coacher (dom hamnar i samma härad som konsulter - om jag säger så). Det kanske inte är humbug rakt igenom, men hmmmmm. Vid tillfälle ska jag ge mig i kast med frågan, den moderna varianten av Kejsarens nya kläder.

Kol

Nästan på dagen för 15 år sedan flyttade jag från det kvarter i Sundsvall, där jag då jobbade. Nu har jag hamnat där igen (i huset bredvid), i tillfälliga lokaler.

Till min oförställda glädje är allting sig precis likt. Tiden har stått still. Vem kan motstå den tidstypiska "brandgula" färgen, i kombination med gult, grönt och brunt. Det är bara att estetiskt kapitulera. Retro funkar alltid.

image927


Osbourne och jag har grottat ner oss i laguppställningar från tidigare fotbolls VM. Det är viktigt att hålla rätt i, och på detaljerna. Vem vet t.ex att Mexico i 1954 års VM bytte målvakt, efter den inledande förlusten mot Brasilien (5-0). Det hjälpte nu inte, det blev en ny förlust - nu mot Frankrike med uddamålet av fem (alltså 3-2).

image929


På tal om nåt helt annat. Kol är en besvärlig sjukdom. För att inte bli sämre måste man sluta röka - pronto. Men hur lätt är det, om man rökt i 50 år?

image930