Örnsköldsvik

Det börjar dra ihop sig till semester, men riktig framme är vi inte. På måndag bär det av till Örnsköldsvik, sen kan det bli semester. Plommonträdet utvecklas.


Det verkar bli plommon, redan i år. Ett makro serveras. Javisst - Canon!


Som en kärleksgåva köpte jag en anständig single malt whiskey till M. Hon blev näst intill till tårar rörd av denna kärleksförklaring!


Vi har haft en fin kväll, på tundran, kring 24 grader i västerläge, ot den vackra Selångesdalen, vindstilla och sol från blå himmel. Gravad lax, har förekommit, och även apelsinjuice med campari.

Sundsvall

Det är verkligen slöseri med energi att hetsa upp sig på självuppblåsta egon, och fjantar (och då tänker jag inte på mig själv) som Fredrick Federley. Han är en vanlig streber, karriärist, som vill sitt eget bästa (omval). Synd bara att han medverkar till övervakning av 9 miljoner svenskar (mestadels i onödan)! Han säger nu att han är  hela tiden varit förespråkare för övervakning/signalspaning, Varför kläckte han inte ur sig detta, innan teaterföreställningen i Riksdagen! Det är hederligare att hålla käft och följa partilinjen, än att säga en sak - och göra en helt annan. Hycklare!

Vi har viktigare saker att tänka på än övervakning. Vi håller på att designa duschrummet inkl toa. Tyvärr finns det en väldigt stort urval av allting. Kanske blir det något sånt härnt! Det är många svåra beslut. Vi lär inte vara klara förrän i augusti.



I övrigt är allt så bra, det bara kan. M´s syster jobbar trot sin begränsning (hon vill själv - det är inte Försäkringskassan som tvingar henne), mamma kör inte så mycket bil längre, det är jag glad för. M kämpar på - och gör det bra (hon har heltid med att övervaka mig, från att göra stolleprov, men ett och annat hinner jag med ändå). J1 och I har börjat boa in sig i nya lägenheten. J2 och Je söker jobb för hela slanten. Hoppas dom drar sig mot Sundsvall dom också.

Nu är det snart dags för fotboll. Tyskland möter Turkiet i den ena semifinalen i fotbolls-EM. Kanske kan turkarna skrälla ännu en gång.

Federleys hyckleri

Det är något allvarlig fel med samhällsutvecklingen i Sverige. Visserligen är det ännu värre i USA p.g.a. Bush d.y. - men moderat-tokregeringen ligger i USA-klass, när det gäller avlyssningslagen, som klubbades förra veckan. Nu ska kreti och pleti övervakas, det är signalspaning, för hela slanten. Har Reinfeldt och kompani köpt Bush absurda syn på insatser mot terror. Eller är det så enkelt att några klåfingriga i regeringskansliet vill leka med dom stora pojkarna (CIA), och därför vill kunna byta information, för att blåsa upp sina nyliberala och nationalstatsfientliga egon. Vi kan inte räkna med att staten Sverige är god - och vill medborgarnas bästa. Att som medborgare ha rent mjöl i påsen, räcker inte, eftersom staten definierar vad som är gott och ont, ibland godtyckligt!

Det känns orimligt att hela svenska folket ska övervakas av FRA. Det är ovärdigt en demokrati. Propositionen skulle inte ha lagts fram överhuvudtaget. Narrspelet och pajaskonsterna i Riksdagen blev mest ett spel för gallerierna, eftersom det reviderade förslaget inte ändrats, men gick igenom Riksdagen - med bifall, ändå. Pellejöns, centerpartist, Frederick Federley, röstade givetvis Ja, trots uttryck för motsatsen, när TV-kamerorna surrade som värst. Federley har ingen ryggrad, det är bara yta och inget innehåll i hans politiska gärning.


För att få egen publicitet stod Federley och fjantade sig i Riksdagens pulpet, rösten stockade sig, och hänvisade till sin mammas rättrådighet. Sen blir det återremiss, utan egentliga förändringar i propositionens sakliga innehåll, kommer ärendet tillbaka, som ett brev på posten. Då röstar givetvis, fjantpuckot Frederick Federley - Ja till förslaget. Vem hade trott annat? Han verkar mer intresserad av att synas än att bedriva politik. Federley gav därigenom bort FRA-lagen och övervakningen av 9 miljoner svenskar är ett faktum. Till saken hör att Federley före voteringen blivit tagen i örat och partipiskad av Maud Olofsson. Sen anslöt han sig fogligt till regeringsförslaget.

Jag gillade inte Federley tidigare heller. För att få allt ljus på sig - några minuter, sa han, före valet, att han skulle ta debatten med Sverigedemokraterna, i en debatt i TV. Där står Federley med sitt bakåtslickade, flottiga Stureplansfrilla, och har absolut inget att säga, inga argument, och blir så tillplattad av SD att det är pinsamt.

Nästa fadäs är delägarskap i en salladsbar, som givetvis går i konkurs, som en provokation mot att en annan salladsbar i Göteborg, där facket krävt kollektivavtal. Vilket jag tycker är helt rimligt, kollektivavtal alltså! Innan konkursen anställer Federley två kompisar som givetvis får lön av allmänna medel, när konkursen är ett faktum

Slutligen är det ynkligt av Federley, före voteringen, att säga att FRA-propositionen är ett såsse-förslag. Det är verkligen ohederligt, eftersom det är sittande regering lägger fram den. Regeringen hade kunnat, och borde faktiskt ha låtit bli att lägga fram förslaget.

Selånger

Det här är en juni-vy över Selångersdalen, belägen ett längre stenkast från vår enkla radhusboning.


Plommonträdet frodas i sommarvärmen. Från och till regnar det, vilket kanske plommonträdet ser som en fördel!


Vi håller på att snygga till i duschrummet. Det är inte alla som har nyttoinrättningarna i vardagsrummet! Förhoppningsvis är det en kortare tid. Hantverkarna har, dyrt och heligt, lovat komma 07.00 tisdagsmorgon. I bästa fall blir det så!


Min sköna, begagnade TV-Ikeafåtölj, går inte av för hackor.


Vi har haft en fin midsommar på alla sätt. Umgänge med familjen och goda vänner, i lämpliga doser, god mat och dryck, övervägande sol. Vad mer kan man begära!

Midsommar

Vi önskar alla en riktigt glad midsommar.



Vi är på väg några mil norr om Sundsvall för att hälsa på goda vänner.



Plommonträdet frodas i värmen. Det har också regnat en del, även nu på morgonen. Sköt om sig i sommarhagen!

Utanförskap

Jag blir fascinerad, förundrad och förbannad när jag hör hur den moderatledda tokregeringen pratar om utanförskap! Moderaterna tycks mena att några av de svenska medborgarna, tillika röstboskap, står utanför samhället och längtar in i gemenskapen. Redan här är jag bekymrad.

Enligt moderaterna är det företrädesvis, arbetslösa, sjuka, allmänt fattiga, pensionärer som lider av utanförskap, och det kanske handlar om 5 hundratusen medborgare i monarkin Sverige.

Som medicin för att minska utanförskapet ordinerar moderatregeringen en dunderkur bestående av sänkt a-kassa, med tredubbel avgiftshöjning, orimliga krav på arbetslösa att söka arbete, sänkta pensioner, minskad sjukpenning, privatisering av vård, ökad kontroll och misstänkliggörande av de som söker samhällets stöd. Listan kan göras hur lång som helst.

Nu hävdar Maud Olofsson och Jan Björklund, som f.ö. betedde sig som borstkämda dagisbarn i riksdagen, i förra veckan när dom skrattade och gjorde miner, när deras meningsmotståndare stod i talarstolen - att utanförskapet minskat!  Sanningen är att  det s.k. utanförskapet ökat, men ingen törs säga nåt. Dom som fått det bättre är den tredjedel välbeställda svenskar, moderatregeringens väljarkärntrupp, eftersom det pågår en systematisk resursöverföring från dom allra fattigaste till de allra rikaste. Fattiga, gamla och sjuka har fått det mycket sämre de senaste 2 åren.

Jag säger som energiköttbullen Maud Olofsson. Det är bättre att vara rik och frisk än sjuk och fattig - rösta på mig, och centerpartiet.

Ytterligheterna frodas

Nu är stöttorna borta på plommonträdet.



Det har mest varit regn i helgen. Sannolikt beror det på tidigare missnöjesyttring över värme. Det är inte direkt perfekt när det är 30 grader varmt och vindstilla. Därför får vi nöja oss med 13 och regn. Ytterligheterna frodas.



J2 och Je har varit på besök i helgen. Dom åkte nyss. J1 och IM har varit i Danmark, Skagen, även dom är på väg (hem).

Nu tränger solen igenom molnen.  Med omedelbar verkan, söker jag en halvtimme i solen. Tjenixen.

Maskrosbarn

En maskros i makro. Bilden togs den 8 juni. Maskrosbarn - är något helt annat!


Nationaldagen och helgen var väldigt varm., kring 30 grader och vindstilla. Då är det skuggsidan som får dominera! Igår var det svalare och idag har vi lätt regn och 12 grader, vilket är mer "normalt" för årstiden. Under alla omständigheter är månaderna maj och juni, något speciellt!

Plommonträdet "lever". Nu ska stöttorna väck, endera dan.


Jag har inte haft tid för bloggen, några veckor. Det finns bevis, eller indicier på det!

Vi spurtar mot midsommar, därefter förekommer en veckas jobb (anställning) - eller så. Och sen blir det dom två obligatoriska semesterveckorna som ska tas ut. Åhåjaja!

Fotbolls-EM har också dragit igång, vilket kräver sitt. Ikväll har vi en svår match mot regerande mästarna (Grekland).

Sköt om sig, så länge. På gensyn efter den dag, då mörkret åter börja lägra sig över nejden. Det vill säga efter midsommar.

Portabel kyla

Det var närmare 40, mot väggen i västerläge,  för ett par timmar sedan. Kring 30, mätt på vanligt sätt. Nu - några grader svalare.

Vi har tagit fram den portabla kylanläggningen, och - noterar med tillfredsställelse att  vardagsrummet signalerar acceptabla 23 grader. Det känns bra.

Imorron hänger jag ut flaggan - för "oss"!

Nimbus

När jag åkte från jobbet i eftermiddag var det så mycket pollen i luften, att jag ett tag trodde att det snöade!

Det är varmt. Jag fick nästan solsting, när jag satt ute och drack kaffe i västerläge. Fin rabatt va!



Jag lyssnade på P1, när jag drack kaffe - och hörde en diskussion om en av Gunnar Ekelöfs dikter, från 1941 - och jag måste säga att jag fattade nada, av det meningsutbudet! Meningen som diskuterades var:
  • Det som är botten i dig, är också botten i andra.
Solsting - säger jag! Nimbus är ett kul ord, på tal om något helt annat!

Dagdrivare

Jag har lyssnat väldigt mycket på radions P1 den sista tiden. Imorse, när jag oljade in altanen, som tog cirka 2 timmar, fick jag en analys av konflikten mellan Ryssland och Georgien (och USA/Nato givetvis i bakgrunden och/eller i centrum), och de södra utbrytarrepulbikerna med de svåra namnen, som gör saken mer komplicerat, men kanske intressantare.

Med andra ord kvarstår förvirringen - men på en högre nivå.

Sjukvårdspersonalens uppgift (enligt P1) är att bota, lindra och trösta. På senare tid har begreppet administrera också trängt sig på


Kameraproblematiken kvartstår, men jag har i alla fall lyckats få fram en medioker bild av plommonträdet, i beskaffenhet 1 juni 2008.

Det är varmt idag. Kring 27 grader och vindstilla - under dagen, och nu på kvällskanten är det kring 23. Jag har inget minne av att det förr var medelhavsbris kring åtta på kvällen i början av juni. Som sagt - minnet är bra men kort.

Det finns spännande ord. Dagdrivare är ett sådant.

Jag avslutar detta inlägg med - utmärkt högaktning, till alla läsare. Sådana hälsningsfraser hör man inte ofta nu. De var vanligare på 20-talet, enligt P1, som refererar till ett brev fr 1923, med koppling till Dag Hammarsköld.