Paus


Det är härligt vårväder. Snön är helt borta om ett par dar. Sen exploderar allt i en knoppande grönska. Oftast så fort att man inte hinner med.

Under en tid har jag umgåtts med tanken på att strukturera om bloggen - eller göra en ny, alternativt helt lägga ner, göra den mer oförutsägbar, i denna förnämliga blogg finns ett rikt mått av allmänt gnäll, och en ansenlig mängd av gnäll i synnerhet. Allehanda synpunkter om smått lämnas. Det verkar som även solen har sina fläckar!

Om jag vore som Janne Josefsson skulle jag slå ut med händerna och säga, varför blir det ingen förändring. Alla jättebonusarna fortsätter betalas ut, LKAB.s Martin Ivert får behålla sin jättepension på 80 mkr, räknat från 60 år, livsvarigt, ingen omförhandling av pensionsavtalet kommer ifråga.

Det var ju inte att vänta heller eftersom Göran Perssons kompis, Olof Johnasson som är styrelseordförande på Systembolaget lagt in sitt veto för omförhandling av Systemet Anitra Steens jättepension på 20-30 mkr. Det är ju en rätt stark signal om vad som gäller! Ack ja!

32959-83

Allt nog och emellertid. Jag är borta några dar, sen är de helg, låt mig fundera lite om och kring bloggandet. Tankar behöver tänkas om syfte, struktur, disposition och innehåll mm.

Jag återkommer inom två veckor för att berätta vad det blir!

Lev väl - kära läsare, och ta det varligt, där det behövs.

Hej så länge!

Kändis = Expert

Idag har vi träffat en konsult. Det är en kvinnlig konsult och hon tycker sannolikt att jag är helt galen, men det hade lika gärna kunnat vara en manlig konsult (som  kommit till samma slutsats)!

Nåja - det blev inte då dåligt ändå, några aha-upplevelser, och sen gratis lunch. Jag valde pannbiff, lök och lingonsylt mm - och det var gott. Paltkoma uppstod efter nyssnämnda lunch!

32959-82

Jag tror att det kan vara svårt (och lätt) att vara konsult. Våran konsult är ambitiös och har - som jag uppfattar det - en hyggligt teoretiskt bakgrund att falla tillbaka på, när det hettar till, för det gör det ju ibland i gruppövningar,  hon verkar förstå vad som händer i grupper (lite Tavistock-stuk, men ändå inte). Det tycker jag är bra, annars faller man lätt tillbaka i känslomässiga vårdiken (om det passar)!

Väldigt många kändisar är ute på landet och "mjölkar" intet ont anande betalare/deltagare med 2-3 timmars show, där man som tema har t.ex., glädje i jobbet, retorik, att växa i jobbet, att hantera konflikter, med mycket mera. I nån mening ska kändisarna ses som experter - det har jag svårt att förstå, och det är  väl att sätta bocken till trädgårdsmästare. Folk har väl sökt sig till föreläsningen för att den hålls av en kändis, snarare än att vederbörande är expert (teoretisk/praktisk referensram). 495 kr (exkl.moms/person, den 11:e gratis) tycks vara den nivå som organisationer/företag tycks villiga att betala för att denna sorts  humbug, och variant av Kejsarens nya kläder! Ibland - men det har jag inget klart belägg för - kan showen  förhindra  riktiga, systematiska åtgärder för att göra arbetsplatsen attraktiv, eftersom det är enklare att bjuda på show!

Själva konceptet går vanligtvis ut på att kändisen, har en show på några timmar, där den ena självklarheten efter den andra presenteras, med högt engagemang. Ibland kan det komma en truddilutt, eller dikt, eller kanske hypnos (det är sant - jag lovar). Och när folk går därifrån säger alltid någon i publiken, på väg ut, att det var det bästa dom hört, och det borde alla på jobbet ha fått ta del av!

Nitton gånger av 20, tycker jag - som saknar hästar i stallet - att det som presenteras i den här formen är rent geschäft, totalt värdelöst och oanvändbart.

Men var och får tycka som den vill.

Latmask

Söndag

Denna helg har jag verkligen gjort skäl för mitt namn. Det är kanske vårtrötthet eller så är det genuin lättja.

32959-81

Giffarnas har börjat serien med två förluster. Kris redan. Suck!

Sommardäcken är på, och på onsdag åker jag till den vackra staden Östersund. Alltid något, sa han - som såg Åmål!

red 2006-04-24

Ior och Puh med en Tiger i tanken

Idag har jag:
  • Fått tidning och frukost på säng.
  • Tittat på film (Wolf creek, den var bra, släpper tanken på backpack i badlands Australia)
  • Handlat på ICA Ettan
  • I samband därmed lagt tidningar till återvinningen och pantat burkar, pet och tomglas
  • Fikat ute, solat och läst (Fiender Överallt, om 11 sept 2001, och förspelet från slutet av 80-talet)
  • Somnat på soffan när jag kollade fotbollen
  • Ätit middag, vi plockade ihop det som fanns
  • Deklarerat. På min blygsamma inkomst, 40% skatt, och lägger man till moms och andra indirekta skatter känns det överskattat (men jag klagar inte - jo, det är just det jag gör!)

32959-80

En sån dag!

Nalle Puh är en fin varelse, eftertänksam och klok . Det måste vara jobbigt att vara så godhjärtad som han! Ior verkar vara som "folk är mest", pessimistisk - och med livssynen att det kommer att gå åt skogen, med  allting, vilket är ett mycket sympatiskt karaktärsdrag. Tiger far fram i tillvaron och hittar på saker och ting, vilket också känns rätt kul!



Fredag med Janne Josefsson

Det är fredag. Inte direkt häftig fredag - eller friday i´m in love (the cure) typ, snarare en lättnad över att vårat skitärende i ett av kvällens Rapportinslag  inte blev skandal. Tack - turen!

Annika har namnsdag. Jag bugar!
Drottning Elisbeth fyller 80 - jag bugar inte, men noterar!

32959-79
Såg den s.k grävande journalisten Janne Josefsson på TV igår och blev beklämd. Han smög omkring och försökte göra sig större än han är, han hade ett retro på ett tio år gammalt reportage. Han verkade bara malplacerad i sin nya mysmiljö!

Under många år var Janne Josefsson en ikon, han lyckades skaka fram skandaler på löpande band, och det var inte svårt att ryckas med i hans framfart.

Bland annat gjorde han ett reportage för några år sedan, där han på sitt typiska svart/vita, skuldbeläggande sätt, berättade att det förekommit  sexövergrepp mot en underårig flicka, i en frikyrkoförsamling, han lät göra gällande att det var sanktionerat av styrelsen i församlingen, kanske var det rent av pastorn själv som medverkat, och att man nu försökte tysta, och mörka skandalen!

Då gick man ju igång direkt, alla fördomar mot svartrockarna lyftes fram, jag kände avsmak mot sekt-beteendet  och tänkte att det kan inte vara bra att vara religiöst utövande på det sätt som församlingen gjort  (det var inte Knutby - utan långt före)!

Problemet var att Josefsson "glömde" att upplysa oss tittare om att det var en ung pojke, under 15 år som gjort sig skyldig till övergreppet. Det gör inte skadan mindre för flickan - men det hade varit bra för oss tittare att få bilden klar för oss. Det är möjligt att storyn kanske inte ha blivit lika bra då, kanske inte så intressant, då det inte var pastorn som var skyldig, utan unga som kanske behövde skyddas mot medias härjningar.

Man blir ju lite bekymrad över Josefsson ego och självbild. Enligt Aftonbladet uttrycker han en förvåning att så lite hänt i samhället trots många storstilade reportage och avslöjanden. Tror Josefsson att det blir förändringar genom att han elakt tittar in i kameran och berättar halvsanningar? Jubelidiot

Josefsson vill oftast vara större än storyn. Nu har han förpassat sig själv till trovärdighetens sophög, i gott sällskap med Aftonbladets Anders Gerdin och Expressens Otto Sjöberg.

Nu  får han springa omkring och leka mysfarbror i TV hur mycket han vill. Vem bryr sig!

Repris av Hiroshima

Det känns oroande att USA antyder kärnvapenangrepp mot Iran. Med blod på sina händer förefaller  George W Bush inte sky några som helst medel för att uppnå sitt, och sina uppdragsgivares syften.

Har vi inget lärt av Hiroshima?
Vilka får ta smällen?

32959-78

Den 6 augusti 1945 detonerade en atombomb över Hirsohima (Japan).  Tre dagar senare,  9 augusti,  släpptes ytterligare en över Nagasaki. Hittills är det de enda atombomber som använts i krig. De allierades högkvarter, rapporterade att 129 558 personer dödades, skadade eller försvunna och 176 987 blev hemlösa av bomen. På en minut i Hiroshima dödades mer än 80 000 människor och 70 000 skadades. Tusentals dog sedan av skador från radioaktiv strålning år 1940 var befolkningen i Hiroshima 343 698). Ända in på 1980-talet  insjuknade människor som drabbats av denna strålning. Idag blir en del barn missbildade på grund av fel i föräldrarnas arvsmassa. Smällen förstörde mer än 10 kvadratkilometer eller ungefär 60 % av staden. Bomben släpptes när kriget var slut - mot oskyldiga, kvinnor och barn.

Nu vill USA bomba igen med kärnvapen, kanske för att skaffa totalt världsherravälde (men det kommer inte att gå), kanske för att komma över den dyrbara oljan - men det kommer inte heller att fungera.

Spåren från USA:s härjningar i Chile, Vietnam och Irak förskräcker, men det tycks ju vara en barnlek mot vad som planeras, och som tyvärr också kan realiseras.

Kan vi hoppas att EU säger nej. Kan vi hoppas att maktfullkomliga på båda sidor (USA och Iran, FN och EU) försöker hitta diplomatiska lösningar, innan bomberna börjar falla, och därefter kommande terrorhandlingar över hela världen.

Det är lätt att starta krig. Svårare att få stopp på!

Rotfyllning

Här kommer rapport från rotfyllningen.

32959-77
Det börjar med att jag tar bilen från där jag bor till folktandvården. Det tar cirka 8 minuter. Jag parkerar. Det är billigt bara 5 kr/t. Kanske tänker Landstinget att det som förloras på gungorna  tas igen på karusellerna. Jag går in på mottagningen. En minut efter utsatt tid blir jag uppropad, jag går till rum 4, kliver in och säger hej till Monika.

- Hej, säger hon med ett leende.
- Hur är det med dig, säger jag?
- Bra fint, säger hon. Det börjar bli vår och det är skönt!
- Jag kan bara hålla med, säger jag.

Jag sätter mig i tandläkarstolen, och får en hacklapp. Efter en liten stund kommer Bengt, tandläkaren alltså. Jag säger hej Bengt, vilket känns naturligt. Hade  han hetat nåt annat, som Lennart eller Bosse hade jag sannolikt inte sagt Bengt (men man vet aldrig). Han säger hej, och går fram till sin dator och kollar min journal (hoppas/förmodar jag)!

- Då är det dax, säger han. Hur var det med nerven, visst har den lite liv, säger han retoriskt!
- Den har säkert dött nu, säger jag helt omotiverat.

Han skattar lite, vinklar ner stolen så jag ligger med huvve närmare golvet, och monterar ett skydd av gummi, med en öppning, praktiskt nog, runt tanden. Tror jag. Man ser inte så bra, från min position. Han monterar nån metallskena runt tanden som ska behandlas, och ger mig bedövning, vilket jag är tacksam för.

Sen börjar han borra, peta, trycka, röntga - ja ungefär så, om vart annat, cirka en halvtimme och sen är det klart. Det gjorde inte ont. Stolen vinklas upp, haklappen tas bort, jag dricker lite vatten ur en plastmugg. Det  känns annorlunda eftersom halva nedre högra underkäken är avdomnad.

Sen säger Bengt. Då var det klart, nästa gång (2/5, 07.40) fortsätter vi och då ska jag ytterligare vidga rotkanalen. Jaha säger jag.

- Kan det bli nån infektion, frågar jag, lätt läspande.
- Nej det tror jag inte, säger Bengt.
- Min uppgift är nu alltså att gå härifrån, säger jag.
- Det är nog det, säger Bengt med ett leende.

Jag säger hej till Bengt och Monika, med min nyvunna läspning och drar vidare mot nya äventyr.

Hasse o Tage

Det är ju alltid kul att prata i tredje person. Körde inte Hasse o Tage en Lindeman, ungefär som denna för många år sedan!


32959-75


Rotblöta

Från östfronten finns inget nytt att rapportera. Jag kan nämna att jag jobbat idag - jag tar ut svängarna och säger jobbat. Det var inte kul, men det fick gå.

Imorron ska jag först rotfylla en tand, och när det är klart ska jag låta doktorn kolla några organ, inte direkt könsorganet om nån är intresserad och inte hjärtat, för det har jag inget, och har jag så är det gjort av sten, inte hjärnan - ingen idé säger dom. Levern kanske - men ändå inte. Det får bli vad det blir, dan är redan "förstörd" och jag tror vi får gå till tandis och doktorn på betald arbetstid. Ingen dålig bonus och jag utbrister i ett enfaldigt hurra, för mig själv!


32959-76

Solen skiner, och det är inte så mycket snö som jag trodde egentligen. Det ligger lite snösjok packat här och var företrädesvis i skuggan, vid Birsta och i Timrå, typ, nästan inget alls.

Även vi  (dvs norra Sverige) är med stormsteg på väg in i vårens  efterlängtade rike!




Gif Sundsvall

Då är fotbollsäsongen igång igen. Vi - Gif Sundsvalls - har nu förpassats, eller förpassat oss själva till fotbollens bakgård, superettan.

Match hemma i eftermiddag, mot Åtvidabergs FF och inte vet jag om dom har Facit på alla frågor om Giffarnas kapacitet i årets serie. Matchen slutade 0 - 0 och det är vi rejält missnöjda med. Frågan är om de 7.200 på läktaren kommer tillbaka till nästa hemmamatch den 3 maj. Då behövs nog en trepoängare borta först. AIK har börjat storstilat med tre segrar på tre matcher och leder allsvenskan, som nykomling. Kul!

32959-73
Det var en märklig känsla att gå på match utan Lasse. Vi som har sett 90% av alla hemmamatcher de senaste åtta åren. J1 fyllde upp på ett bra sätt.

Påsken är snart slut. Arbetsdag imorron. J2 lyckligt och väl återbördat till Umeå och livet fortsätter sin gilla gång.




Påsk

Då har det blivit söndagkväll. Det har varit en delvis solig dag, rätt okej. mer blå sky än grå. Vi har hunnit med lite utesittning och en kortare tur runt Sticksjön (bilden - kort sagt en repris på igår)! Två änder (ett par) simmar i en vak. Våren är på väg!

32959-72

Entrecote till middag, en smaklig mix av turkiskt yoghurt, honung, röda vinbär och blåbär till efterrätt. Jag (dvs J1) har uppgraderat Firefox och Explorer. Ingen film att tala om, den svenska deckaren i två delar var bara skit, inget vettigt läst mer än en artikel av Göran Greider (f-59) i en av Aftonbladets helgtidningar. Han förde ett resonemang om - hur billigt det får vara att förstöra människors liv.  Han diskuterade arbetarperspektivet i strukturomvandling, elitens giriga direktörer, och annat - läs den!

Jag köper Aftonbladet bara för att grabben som kommer och säljer den vid dörren ska få tjäna en slant, javisst han får några kronor extra. Jag slutade köpa Aftonbladet 1999 när naziaffärern rullades upp. Anders Gerdin, chefredaktör publicerade fejkade  Aftonbladet lögner, och sen ljög han sig fri - och klarade sig med ett nödrop i rättsinstanserna - men hedern forlorade han för alltid, men tyvärr inte jobbet!

That´s it - aldrig mer Aftonbladet sa jag då.  Nu idkar jag praktisk socialism. Så fel det kan bli genom att göra rätt.

Nu verkar Otto Sjöberg, ansvarig utgivare på Expressen vara ännu värre än Gerdin. Publicering av Haga-mannens i Umeå identitet innan rättsvårdande instanser kunde binda honom vid samtliga överfall, bara för några tusen lösnummer extra. Hur lågt är det? Hur kul tycker dom offer som nu inte får någon gärningsman att Expressens publicering är! Fy fán säger jag - på ren svenska!

På tal om nåt helt annat. Jag är rätt förtjust i oneliners!

  • Det var två bagare och en smet!
  • Det var två getingar och en stack!
  • Det var två snickare och en såg!
  • Grekerna är Turkarna Bosporen!
  • Varför får inte jag bita när Elisabet?
  • Varför får inte jag skära när Oskar?
  • Det var två giriga bankdirektörer och en slant!
Tack för idag - slut för idag. Min tid vid datorn är nu slut för denna gång. Det är risk att jag återkommer med nya snäll- och elakheter en annan dag. 












Solig kväll

Lyckades förhandla mig fram till 10 minuters extratid vid PC:n.
Det är en härlig kväll, inte så varm, men sol och blå himmel, efterlängtat.
Lägger ut en nytagen bild, där solen kan anas. 

Bild

Fortare än kvickt

Jag har fått låna datorn, en kort stund  - måste skynda mig!

32959-70

Allt är lugnt. Solen har tittat fram vilket motiverat en timmes utesittande (det blev varmt, kanske 8-10 grader) samt kortare promenad runt Stickjön på 40 minuter.  Bättre än inget!

Det blir mycket IT- snack när J1 och J2 går igång. Jag frestades (och föll) att köpa en ny intern hårddisk. 656 kr för 250 gig, som hittat sas det, däremot pasade jag på att  byta mus(pekare)! Jag fick aldrig klart för mig vad detta skulle ge för mervärde! Jag behöver inga specialfunktioner alls.

Därefter chockade jag barnen med att säga, att jag hittat nyssnämnda HD 100 kr billigare på ett annat ställe på nätet. Bluffen höll cirka 5-7 sekunder. Dom har stenpejl på vad grejorna kostar! Men som alfahanne är det kul att retas lite och tala om var skåpet ska stå (om det nu handlar om det)!

Osbourne ringde och han var glad för GAIS seger igår. Han åker transibiriska i höst och stannar en vecka i Kina, vilket gör att det inte blir någon USA5 för oss - i vart fall inte till hösten, kanske 2007, men det är långt dit. För dagen känns det som projektet blir ofullbordat.

Av min ytterst knappa datatid idag roade jag mig en stund med att kolla webkameror på olika platser i världen. San Francisco, Prag, Stockholm m.fl ställen, verkligen fascinerande, det känns lockande att ge sig iväg. Resfebern får stilla sig en aning,  först ska jag göra klar rotfyllningen av tanden, sen hälsokontrollen, kommande kalendermånaden är nog intecknad - men sen kanske, i vart fall en kortis nånstans, vi får se vad det kan bli!

Kalops till middag idag. Chile con carne igår. Kanske kan vi bränna några entrecoter imorron. Barnen är med och styr mathållningen.

Min tid är ute. Tack för nu. Lev väl i koja, familjenyttan, tjänstebostad (om den är för arbetare och lägre- upp till mellankategorin tjänstemän)  bostadsrätt, rad-, och  kedjehus,  fristående villor (dock inte av den vräkigaste kategorin, och inte i slott)!







ccccccccccccc


San Francisco

Snöfall imorse och skyn är gråare än grå! Är detta aprilväder eller?

Sappade av en händelse in på ett TV-program om vilda papegojor på Telegraph Hill i San Fracisco. Det var rent exotiskt - med mycket miljöbilder, lockande. Stan är läcker, åker gärna tillbaka nån gång. Bilden är tagen från vattnet (SF Bay, kanske närmare San Pablo Bay - är inte riktigt säker). Fishermans Wharf ligger i alla fall lite till höger på bildens nederkant. Man bör helst inte säga Frisco - det uppskattas inte av dom som bor där -sägs det!
 
32959-69

Att San Francisco dyker upp i olka sammanhang är lite intressant. Vi håller på att ta hand om gamla video 8 bilder och vad dyker då upp -  som på beställning. Jovisst några korta snuttar från San Francisco anno 1995. Jag och JC från Norrtälje var där 1995. Det var verkligen kul att se  bilderna. Tornet heter Coit Tower, därifrån är det skaplig utsikt åt alla håll. Jag tror att stan är byggd på sju kullar eller nåt ditåt!

Helgen lugn och harmonisk, tyvärr behövde våra vänner ställa in besöket imorron, synd - vi har inte träffats på någa månader - men det blir force majeur  ibland.

GAIS vann igen (2-1 mot Kalmar) Kul - dom toppar serien! Jag har ännu ingen riktigt känsla för årets spel i superettan, men får väl palta mig ner på IP på måndag då Giffarna premiärspelar mot Åtvidabergs FF.

Nu är J2 hemma, trevligt, han gör gällande att han ska ha min dator, därom råder inga som helst tvivel - säger han,  kommer det inga inlägg eller bara korta, är det hans fel och ingen annans.






Skärtorsdag

Glad påsk i slott och koja (nåja kanske inte i slott direkt, jag har jävligt svårt med krypandet för  kungahuset),

Kommer vi längre ihåg Jacques Tati (på tal om nåt helt annat).
 

32959-68


Ta det varligt i påskens förlovade land.

red 060413





Film noir

Det är verkligen inget vidare vårväder, snöhögen framför huset blir visserligen mindre, men det är ju ändock den 12 april. I går - på tåget - i höjd med Uppsala kände jag att det är mer kraft i våren på slätten i april. Det är väl växtzon 1 där, kanske 2 - men i vart fall mer bördigt än i karga Medelpad.  De 40 milen märks.

32959-65


Vi fick igång den gamla videokameran idag. Vi trodde den var död, och i så fall var den skendöd, för nu funkar den att filma med och att använda som video 8 (dom små banden - inte dom stora typ VHS). Batterierna funkar inte - så vissa kvarvarande och möjligen kroniska begränsningar finns. Men det viktiga är att en drygt tio år gammal filmskatt nu - förhoppningsvis - har räddats för omvärlden!

Nästa projekt blir att försöka föra över många timmars video 8 till DVD, men först måste det redigeras. Filmerna var verkligen inga - helt igenom - fulländade skapelser, det var rejäla longörer på flera ställen, men kul ändå, tio år märks - jag lovar!

Hård- och mjukvara måste köpas och då får J1 träda in på arenan i rollen som sakkunnig!

Vi har några timmars super 8 film också, det är gammal teknik det!  Dom filmerna måste nog lämnas in för överföring till DVD, men törs man lämna dom ifrån sig

Är det inte det ena - så är det, det andra!



Blandad konfekt

Jag har känt mig irriterad idag. Nånting gick snett direkt på morgonen och sen kom små bakslag i en rask följd. Inte vet jag om det är den bristande våren som spelar roll. Just nu regnar det. Hur kul är det på en skala. Vanligtvis har jag ganska jämt humör, men ibland när allting går sakta, trots att det skulle kunna gå mycket fortare, kan den där känslan infinna sig - och det gjorde den idag.

32959-63

En vy från bron.

Redigerat 2006-04-13.

Snögubbe

32959-61

Den här snögubben kan man kanske skrämma barn med.
Man kan möjligen säga att den är unik och ett uttryck och en protest mot att våren dröjer! Visst gör det ont...........!

Det är gråväder i Sundsvall och solen förmår inte tränga igenom dom grå molntapparna. Solen kan anas - men den är onåbar. Jag hoppas på en solig dag imorron.


Kära läsare, ta det varligt i helgstöket och i cyberrymden!




Blå elefant

32959-60

Idag är det vår. Det är alldeles sant - tro mig!

Igårkväll var det 1,9 grader varmt. När jag imorse kollade var det 0,9 grader varmt. Dygnsmedeltemperaturen överstiger alltså noll grader. Inte illa - kanske aningen sent,  men inte ovanligt sent, men om detta vet jag inget!

Innan jag åke till jobbet imorse brände jag en ny musik-CD. Det behövdes. Den skiva som låg fast inkilad i bilens digitala virrvarr är där fast placerad sedan minst 6 månader. Jag behövde ny musik och ny inspiration.  Det var absolut nödvändigt men det är inte lätt att hitta bra mix av bilmusik.

Det räcker inte med att det är bra låtar, det måste vara en väl avvägd sammansättning av olika in- och uttryck som förmedlas, musik  som funkar i bil (också).  Lugna låtar, snabba låtar, kända, kanske helt okända. Det är nog bara att prova sig fram.

Imorse blev kompositionen bl.a.  Dire Straits (Going home och Walk of life), Cindy Lauper (Time after time, True colors, I drove all night), några Stones och Winnerbäck (bl.a. Min älskling har ett hjärta av snö),  Cardigans (You´re the storm, For what it´s worth) - och sen toppar jag med Midnight Oil - Beds are burning, om jag är på offensiven inför dagens arbete. Är jag på defensiven funkar Shoreline med Anna Ternheim lika bra.

Dagens arbetsdag kan betecknas som ordinär.

Fredagen kom som en räddning, kroppen börjar fungera igen och även jag får önska mina trogna läsare en riktigt bra helg på alla sätt. I bästa fall kommer det ett mer eller mindre provocerande inlägg imorron!

Snäll

32959-59

Jag tänkte jag skulle vara snäll idag! Varför ska man hetsa upp sig över saker och ting. Det blir ändå vad det blir, och det blir vad det är.

Är det nån som vet vad som är 25 meter långt och luktar hembränt?

- Förstamaj tåget i Pajala!

Är historien rolig  eller fördomsfull. Jämö kanske vet! Jämo tycks ju veta att fotbollshuliganer är mer benägna till aktiviteter som inte befrämjar jämställdhet än t.ex. besökarna till Allsång på Skansen! Hur han nu kan veta det! Är det möjligen så att han har fördomar,  att hans värderingar kanske inte är så där alldeles jämställda. Vad lite man vet (egentligen)!

Det är vinter, 30 grader allt, två meter snö, nästan upp till den låga taknocken, och två skogshuggare sitter och dricker kvällskaffe i kojan långt ute i storskogen. Den ena frågar den andre.

- Hörr du - du, vad gillar du bättre - samlag eller onani.

Den andre drar på svaret medans han låter handen glida över den svarta skäggstubben - och säger till sist, eftertänksamt! .

- Jag gillar nog samlag bättre.

Varför då, säger skogskompisen.

- Då får man ju träffa lite folk, säger den andre.

Inte vet jag om man storskrattar till detta epos direkt. Och kanske är det  uttryck för bristande respekt för jämställdhet - inte vet jag! Jämo kanske vet, men han törs man väl inte fråga eftersom han är fullt sysselsatt med att få rubriker i kvällspressen, och verka aktiv - i stället för att seriöst företräda jämställdhetsfrågorna, och dess utveckling i bananrepubliken Sverige och som det får uppfattas anslutande bananrepubliker, som t.ex. förbu(n)dsrepubliken Tyskland.

Av någon outgrundlig anledning förefaller det finnas något självpåtaget maniskt beteende hos ledande sossar att dom alltid ska tala om vad som är bäst för andra (länder), vad dom länderna ska göra med sina inre frågor för att det ska kännas bra för Sverige.  Märkligt och korkat!



Medikåt karriärsosse gör självmål (2)

32959-58


Mediakåt karriärsosse gör självmål

Det här är Jämo, Claes Borgström. I min tidigare version av inlägget skrev jag att han är dum i huvve, omdömeslös och allmänt korkad, förmodligen sosse, eftersom han är utsedd av Göran Persson, och han utnämner - av princip - bara sina egna kompisar. Jag kanske ska tillägga att jag inte har några som helst kunskaper om Borgströms intellektuella kapacitet och därmed inte kan bevisa att han är dum i huvve!

Borgström  vill att Sverige ska hoppa av fotbolls VM som kommer att avgöras i Tyskland i sommar. Borgström tycks mena att eftersom det kommer att samlas en massa folk i Tyskland då, så kommer prostitutionen att öka. Och då vore det en fin gest och sympatiåtgärd att Sverige hoppas av VM - som någon form av manifestation, eller sossespex!

Man tar sig för pannan och undrar om det tiltat ordentligt för herr Jämo! Tror Jämo att vi är helt korkade, och inte har förmågan att tänka själva. Gör Jämo allt för en rubrik i tidningarna? Man undrar! Är det inte rimligare att sätta in jämställdhetsfrågorna i ett större sammanhang t.ex. relaterade till fattigdom, arbete, demokratiska institutioner, kulturskillnader,  religion, hur stöd kan utformas som långsiktigt påverkar frågan, i stället för att söka oneliners i kvällspressen!

Om man nu ändå skulle ta och fundera på effekterna av Jämos förslag, så uppstår en del besvärligheter i umgänget i större folksammankomster - som vi enligt Jämo inte borde ha så mycket av!

Vi kan väl börja med att stryka bort OS, för mycket folk och fä samlas. Inga möten i Bryssel, Strasbourg och i FN-skrapan i New York. Inga fredsbevarande styrkor (eller krigsbevarande om man så vill) på Balkan, Irak, Asien. Bort - för mycket folk samlas, för stor risk! Alla rockkonserter måste upphöra, enligt Jämo. För mycket kåta gitarrister och basister och för många groupies. Funkar inte! Första maj tåg, går inte. För stor risk. Allsång på Skansen - absolut inte. Gay Pride Stockholm, nej, nej och åter nej. Bögarna är kåta som fán och får inte samlas i grupp! Riksdagen får vi avveckla, trist men så får det bli. Där knullas det frisk till höger och vänster och i mittfåran. Fy skäms. Hockey- och bandy VM samt friidrotts VM får upphöra.

Man blir ju bara förbannad när Jämo marginaliserar jämställdhetsfrågan och gör spex av sig själv, ämbetet och egentligen hela svenska folket, genom sitt stolleprov och omdömeslöshet.

Mediakåt karriärsosse gör självmål

32959-57
En man kommer in på en pub med en bit asfalt under armen, och säger till  bartendern:

- Ge mig en pint!

Och tillägger.

- Jag tar den på vägen!

Är denna historia rolig? Lite kul är det kanske, lagom bisarr och lite dubbeltydig sådär, men inte vet jag om man asgarvar direkt, när man hör den!

Jag har jobbat idag, med betoning på jobbat.
Det har varit en hård dag med stegvis ökande  sprängvärk i ögat. Jag ser ut som jag varit på värdens fest, alternativt slagsmål. Kul känsla på flera sätt - och säkert förstärker den min outsider approach!

Det är företagsbesök, en prominent person kommer till arbetsplatsen där personalen samlats i lunchrummet för information. Den prominenta personen berättar det han ska och frågar i sammanhanget:

- Hur många är det som jobbar här då?

Från den bakre delen av lunchrummet kommer då lustigkurrens givna kommentar.

- Ungefär hälften!

Är denna historia rolig? Inte vet jag, rätt kul kanske, lite fyndig.

Medans snöflingorna flegmatiskt faller från den mellangrå skyn, ber jag att få avsluta dagens sorglustiga inlägg - och skickar med en förhoppning om Fred på jorden till Jämo - Clas Borgström.

Vilken  jävla mediakåt omdömeslös GD-sossedåre - som vill att Sverige ska hoppa av Fotbolls VM i Tyskland. Man tar sig för pannan! Om han sagt att vi (rikare länder) skulle hjälpa dom fattigare länderna (med pengar och institutioner för demokrati) för att minska trafficking och övrig grund för prostitution, då hade han ju vunnit respekt, nu hamnar han på driftkuckunivån i stället! Om Sverige deltar i fotbolls VM har inte ett skit med prostitution att göra, det vet  Borgström mycket väl - hans säljer sin själ, sin heder och frånträder sina möjligheter att nyttja Jämo funktionen för jämställdhetsarbete  - för att få en rubrik i helgtidningen. Uselt!

 

-

Ögona böj

32959-56

Vi har alla våra svaga punkter - och tyvärr även jag. Som en följd av en av mina svagheter har jag varit latmask idag, och från och till - mest  till, spontanjobbat hemma.

Imorse vaknade jag i vanligt tid - och det innebär kring sex. När jag insåg att det var måndag, men omedvetet hoppats på fredag, var det bara att lämna sköna sängen och göra det man brukar på morgonen - och det gjorde jag!

När det är dags att gå hemifrån bränner det till i ögat och vid närmare koll visar det sig att jag har en blödning i höger ögonvita,  det lär finns flera hinnor i ögat ungefär där, men vilken av dessa som nu gjorde sig bred, vet jag inte på rak arm.

I den här situationen är det första jag tänker på -  blodpropp i ögat!
Kul tänker jag - bra början på veckan.

Till saken hör att jag för några år sedan hade en liknande åkomma, men då var det en ordentlig blödning, då kände jag att något i ögat brast, det blev varmt och hela ögat blodfylldes, då trodde jag att det var en propp, då var jag också hemma och det var morgon (tydligen större risk på morgonen), ropade till Selma att jag fått en blödning i ögat och måste åka till sjukhuset, hon kom för att kolla, när hon såg det igenmurade ögat, svimmade hon på fläcken, det var bara att lyfta upp henne i sängen, sen ta en taxi till sjukhuset  för undersökning. Jag fick aldrig riktigt veta vad det var och vad det kunde bero på - men farligt var det inte! Ögat läkte på 14 dar.

Idag var det en betydligt mindre blödning, men jag tog i alla fall vägen förbi vårdcentralen, fick tid halvelva, åker hem igen, åker tillbaka dit, doktor kollar ögat, säger inget farligt, sånt händer, det läker på en vecka, ta det varligt några dar, jag föreslog 14 dagar sjukskrivning och rehabilitering på svenska Re på Kanarieöarna, han ville inte höra på det örat alls. Jävla typ!

Allt nog det var för sent att åka till jobbet, åkte hem i stället och gjorde det viktigaste, funderade på en sätta  lapp för det skadade ögat, typ kapten Kid - men fick inte engagemanget att räcka till. Sammantaget, sett över hela arbetsdagen blir det nog kring åtta timmars arbete ändå, om man räknar in telefonsamtalen!

Min självbild - där uppe - förefaller inte helt integrerad med verkligheten - i vart fall inte idag! Om jag får upp ögonlocken, främst det högra ska jag jobba på jobbet imorron - så det så! 

Födelsedagskalas

32959-54

Imorse, när vi började röra på oss lite grand, inte jag så mycket eftersom jag skickade ut en trevare om frukost på sängen, ropade Selma från köket, där hon i sitt anletes svett, pocherade ägg, stekte bacon, pressade apelsiner mm för kung och fosterland, att det var 18 grader kallt. Ojojoj - sa jag, det var kyligt, och tillade milt och fint, du kan inte tänka dig att  skynda dig lite med frukosten - jag känner mig utsvulten  hjärtat! Jag fick inget svar!

Tänkte inte mer på det förrän jag läser i tidningen, att Anitra Steen ska återbetala den för mycket erhållna statliga  pensionen, då förstod jag det är första april - och inget annat.  Inga 18 minus var det alls, kanske 5 då och nu kring noll, med härligt vinterväder, vita vidder, blå himmel och strålande sol.

Allt nog och emedan - idag ska jag uppvakta min äldre syster G som fyller år.  Då brukar tjocka släkten samlas och det är faktiskt hygglig närvaro, dom som har möjlighet  brukar sluta upp,  vi är inte så många. Det ska bli kul.

G flyttade tidigt till Stockholm och bodde bl.a. en tid på Frejgatan (det verkar som om Frejgatan dyker upp i de mest oväntade sammanhang),  nära Vanadisbadet. Det var spännande att träffa henne (då också), inte minst pga  den gasspis som stod som en tickande bomb i köket. En sån hade jag aldrig sett förr och den kändes aningen hotfull.