Hård arbetsvecka

Det är en hård arbetsvecka, och det blir tuft imorron också!

Annars är allt så bra det bara kan!

32959-237

Kanske kommer några tänkta tankar, eller otänkta, som inlägg i helgen. Vem vet, kanske dyker det upp en lista också.

Ta hand om er på bästa sätt, och gör - om möjligt - rätt saker!  Livet är en kompromiss och prioriteringarna likaså!


Göka

Hemma igen - borta bra, men hemma bäst!

Chefen för statsrådsberedningen (statssekreterare) Lars Danielsson har avgått (från chefsjobbet, men likt förbannat är han ändå statssekreterare, snacka om spel för galleriet). Han  gråter nog hela vägen till banken i väntan på nytt toppjobb inom UD,  om såssarna vinner valet 17 september. Man bävar för det!

Danielsson har  under en längre tid, visat total förakt för demokratin, Riksdagen, Katastrofkommissionen, Konstitutionsutskottet, och slutligen JO - men JO leker man inte ostraffat med. Snacka om minnesbilder går ju och att verka aktiv funkar en stund. Men från min blygsamma utsiktsposition vore det väl enklare att redogöra för vad som faktiskt hände de aktuella dagarna, när Danielsson sa sig vara på jobbet och där ringa flertalet  telefonsamtal  till såväl hög (GP) som låg.

Problemet - om det nu är ett problem - är att det bara tycks vara GP och Danielsson, som pratat - eller inte pratat med varandra. Regeringsdugliga var de i alla fall inte - just då! Dimridåer och uppenbara lögner tillåts passera hur länge som helst, man blir ju rent beklämd av narrspelet. Danielssons enda uppgift har ju varit att hålla Göran Persson om ryggen, och det har han verkligen gjort med den äran. I sinom tid - om valet vinns - får han sin rikliga belöning, sanna mina ord!

Själv har jag - tror jag - fått allvarlig kritik av JO - vid ett tillfälle, men där låg JO väldigt snett. Jävla byråkrattyp! Det är en helt annan historia, som jag kanske kan roa läsarna med - när frågan är preskriberad!

Enligt uppgift har Kent "Göken" Andersson dött, 64 år  gammal, eller ung. Han fick sitt smeknamn - enligt Texttv - p.g.a. sin aptit på kvinnor under och efter sin karriär som roadracing åkare!  En av flera möjliga reflektioner - smeknamnen (öknamnen) var mustigare förr!

Mer imorr´n!

Ojojojoj....läser gårdagens inlägg igen, och skriver om......rättar alla stavfel (som jag ser)...man blir rent beklämd, antingen är det galopperande dyslexi, eller så är det nya glasögon som behövs, kanske en kombination!

Blixtar och dunder

32959-235

Hoppas att bloggsajten tillfrisknat. Det har varit världens busbas häruppe, kanske det värsta på flera år, Torpshammar, sex mil västerut, lär ha fått 88 mm regn, mest i Sverige, där ser man! Det har blixtrat och dundrat hela eftermiddagen. Mot vädrets makter, har vi nog inte mycket att sätta emot.

Åskan slog ut strålkastarna på IP, matchen fick avbrytas vid ställningen 1-1. Som alla vet mötte vi Qviding Fif i ett veritabelt bottenmöte i superettan i kväll. Ett inferno, tack och lov bärgades tre viktiga poäng, vinst med 2-1.

Min bror är nog mindre (ö)känd än jag. Av länets 250.000 invånare känns jag igen av kanske en promille,  ungefär, om det är bra eller dåligt - låter jag vara osagt!

Nu åker jag bort i jobbet två dar igen (gissa var). Hemma igen på onsdagkväll.

Kära läsare, jag skriver mer, senast på torsdag och ger återkoppling efter hand, lev väl och ha det bättre än ni förtjänar!

Helgtankar

32959-234

Det har varit en riktigt fin dag och vilsam helg, på alla sätt. Strävsamma paret har kört J1:s bil till Timrå för lagning, plockat plommon, bytt i sängarna, ätit gryta till middag (+ en liten snaps), hämtat J1 vid tåget, han har - som ni redan vet - varit till Vilnius på en arbetsresa. Förr åkte man till grannkommunen för team building - nu gör man det lika gärna i Oslo, Tallinn eller London. Sverige och Europa blivit "mindre", på senare år!

32959-233

Jag funderar på att sälja bilen, några spekulanter finns, men jag vet inte om vi blir överens om priset. För lågt pris, lockar mig att köra vidare. Jag är verkligen nöjd med min charmanta Peugeot 406, silverfärgad, med 2 litersmotor. Enda nackdel är att den, är årsmodell 1998 och snart har gått 12.000 mil, men med service och lite översyn borde den gå dubbelt så långt, utan alltför saftiga reparationskostnader. Slumpen får avgöra - byta nu, eller sen!

Hoppas att alla får en bra vecka och att sajten nyktrar till!




Frukost

Sajten är lite kinkig över lag, nuförtiden. Ena dan går det inte att skriva kommentarer och nästa dag är det bekymmer att komma in, eller att lägga ut bilder! Jag har tappat läsare senaste veckorna, men det kanske är en helt annan fråga!

32959-232

Lugn dag igår. Även denna dag, som idag är - har börjat lugnt. Frukosten är aväten, strax ska vi åka till Timrå för att lämna J1:s bil som ska lagas inför ombesiktning. J1 är i Vilnius, av alla ställen, nyss avhörd på telefon.



Valpropaganda

32959-231

Jag vill inte påstå att det är höst, men det har kommit några gula blad på plommonträdet.
Det är mycket plommon i år, dom är verkligen goda, söta och lagom fasta i fruktköttet!

32959-230

Valaffischerna börjar komma upp på gator och torg. Moderatarna skyltar med;

Elever som lämnar grundskolan ska kunna stava till gymnasium.

Det leder onekligen tanken vidare. Vad sägs om följande affischförslag

Elever som lämnar grundskolan ska kunna stava till - Göran Persson - och hör sen! (SAP)

Elever som lämnar grundskolan ska kunna stava - men bara om man själv eller föräldrarna är födda  utomlands! (Folkpartiet)

Heterosexuella elever som lämnar grundskolan ska kunna stava till - pastor Åke Grén (Kristdemokraterna)

Elever som lämnar grundskolan ska kunna stava till - nasse! (Sverigedemokraterna)

Elever som lämnar grundskolan ska kunna stava till - vända kappan efter vinden (Kommunisterna)

Elever som lämnar grundskolan ska kunna stava till - makten är viktigare än miljön (Miljöpartiet)

Elever som lämnar grundskolan ska kunna stava till - vela! (Centerpartiet, har velat länge)

Det var dagens bidrag





Skvaller

Hemma igen i det fagra Sundsvall.

På tåget hem, några rader bort, sitter en man i min ålder, kanske något äldre och betraktar diskret mina göranden och låtanden. När vi kommer fram till Sundsvall och vi båda går mot väntande taxi, vänder han sig mot mig och frågar, är det N?

Nej  - säger jag, (jag har fått frågan många gånger förr) - det är det inte, det är min bror, säger jag. Han ler glatt, klappar mig på axeln, som vi karga män kan göra ibland. Han säger, hälsa N - och jag säger javisst. Jag vet inte vad mannen i fråga heter, men det hoppas jag bror N vet.

Mycket talar för att jag och min bror är rätt så lika varandra!

Skvaller ja. Skvallerbloggen Stureplan har 28.000 besökare per dag. Är det bra eller dåligt! Ska man ha många besökare, på sin blogg och/eller finns andra värden (också)! Om man har 28 eller 280 besökare, är man då 100 eller 1.000 gånger sämre än nyssnämnda skvallerblogg? 

Harmoni

Inga inlägg kan förväntas på några dagar, kanske kan det på fredagkväll  bli en blänkare, möjligen lördag, vet inte riktigt när jag kommer hem till Sundsvall på fredag.

32959-229

Bilden tagen nyss. Inte så illa va!.

Hare bättre än bäst - i livets virrvarr och enkelhet, så länge!

Dalahäst

Mitt lilla bidrag var en dalahäst - köpt på IKEA.

32959-228


Det är inte så svårt om har, eller ser, svårare om man inte har eller ser.

Nina på Johangården såg och har!

Bildbevis

32959-226

Det här här mitt lilla bildbidrag. Den tredje bilden, visar jag senare ikväll. Det är bara att börja gnugga geniknölarna!

32959-225

Mycket nöje!

Frälsningsarmen

Sajen vägrade acceptera bilder ikväll. Försöker med mitt bidrag imorron i stället.

Idag har skolan startat på många orter. Det är nog en speciell dag för många (barn och vuxna)! Första skoldan - vem minns inte den! Jag hade sällskap med storebror (javisst omnämnd häromdagen), det tyckte inte han var särskilt kul - men det var ju tryggt och bra för mig!

Det blir en hård arbetsvecka - som började med högt tempo redan idag, och som avslutas med två dagar i Stockholm, då vi ska prata om löner och annat. Det blir säkert roligt!

Alla vill ha mest och några vill ha mer än andra, alltid någon är förfördelad, rent utav kränkt . Allmänmänskliga reaktioner på många sätt.  Ack ja!

På tal om nåt helt annat, bara för rubrikens skull, jag tror inte särskilt mycket på ideella organisationer och andra institutioner som har humanitärt bistånd som sin huvuduppgift. Där det finns mycket pengar i omlopp brukar egoism och nepotism frodas. Däremot tror jag att  Frälsningsarmen i det avseendet är bättre än snittet. Jag har inget egentligt stöd för min åsikt - bara känsla, och det räcker gott för mig!

Hungerskatastrof?

Det går inte att fälla baksätet i en Peugeot 605, årsmodell 1995 - men det vet väl alla. Men alla kanske ännu inte vet att det kommer att bli en regnig och solfattig sommar, nästa år.

Sytningen har varit bättre idag, frukost gjordes även om den kanske var någon halvtimme sen. Middag lagades under ordnade former, plommonspäckad fläskkarré, om någon undrar. Lite fika och vänliga ord har utdelats under dagen. Ja - i det stora hela måste jag nog ge mig själv godkänt för dagens prestationer!

M fick också följa med på matchen idag - Gif bloody Sundsvall har spelat på Norrporten Arena. Vi betvingade Brommapojkarna, resolut med 2-0. M fick först varm korv och i pausen petade vi oss en hamburgare - trots att vi inte var hungriga, men man vet ju aldrig, det kanske väntar en hungerskatastrof runt hörnet och då gäller det att ha förberett sig! 

J1 lånade vår Pugg till Söderhamn och vi fick ta hans - som är i något sämre skick än vår. Han är hemma välbehållen, många timmar försenade, och eftersom hans mobil inte hade nåt batteri kunde vi inte få kontakt med varandra, det är ungefär så det brukar vara. Varför är man orolig - oftast utan fog,  för att det hänt nåt - kan nån förklara det!

32959-224

Idag åkte vi till OBS i Bydalen för att köpa en parasoll, det gamla har tatt slut. Vi handlar och bär ut paketet som är cirka 2, 10 m långt, kommer till bilen, och inser då att baksätet på bilen inte går att fälla, den stora farsen utbreder sig - fullt i klass med Jaques Tati - när paketet ska träs in i kupén, det gick - men det var inte med många mm tillgodo.

För några veckor sedan köpte jag en regnmätare, därefter har det regnat rejält, före inköpet inte alls. Nu har vi en parasoll mot den stekande solen, vilket innebär att sol kommer att vara bristvara nästa sommar!

Så enkelt var det med den haltande logiken. Köp en regnmätare och det blir regn. Köp en solparasoll och det blir dåligt väder!  Är det nån mer än jag, som hänger med!









Surströmming

När det gäller den utlovade helgsytningen av M, är jag medveten om att det kunde blivit mer. Jag vill inte på något sätt ta på mig skuld - men jag tvingas konstatera att, det inte blev någon frukost på säng för M. Ej heller blev lunch ordnad på ett tillfredsställande sätt,  i meningen att jag gjorde den!

M lär väl komma med sin illavarslande version i sinom tid! Jag bävar!

32959-223

Kvällen har tillbringats hos bror, med en festmåltid - givetvis, vi har ju passerat tredje torsdagen i augusti - bestående av årets surströmming - den får högt betyg. Lite maltwhisky tog han naturligtvis fram (före och efter, Glenfiddich single malt 12yo). Jag har  en sympatisk bror på alla sätt, kan inte önska bättre.

Om det - mot förmodan tittar in någon ny läsare på bloggen - som inte vill kolla gamla inlägg, vill jag bara hänvisa till den trevliga filmen Smoke, om någon funderar varför plommonträdet  kommer tillbaka i olika tappningar, gång efter annan!




Älska franskt

32959-222

Bilen gick igenom besiktningen. Inte helt oväntat - men det är ju alltid en plåga när man inte har kontroll på skeendet! Med hänvisning till rubriken förstår ju de allra flesta "fina" människor, som läser denna blogg -  att vi har en fransk automobil!

Plommonen frodas - hoppas vi!

32959-221

Det har varit en mycket trevlig kväll. J1 kom förbi, första gången denna veckan, när lillebror inte är på plats, verkar besöken bli något färre, och det är inte svårt att förstå.

Ikväll kunde vi bjussa på kinesmat till middag och sen kollade vi solens flacka gång över taken, med vårt perspektiv var det solnedgång. I metereologiska termer var det väl knappast så! En liten dirty martini, pressade vi i alla fall i oss, under den  tid vi satt ute - i alla fall, jag!

I morse - när vi åkte till jobbet - sa M, jag är lite lite klen idag! M "klagar" aldrig över sakerns ordning, till skillnad mot mig!  Jag får väl syta lite i helgen för att kompensera klenheten, en aning!




Förspel

En av mina favoritfåglar är nog domherre. Vi har också en hackspett  (kanske spillkråka) i radhusskogen.  Det karaktäristiska knackandet som man inte gärna tar fel på, hördes i veckan.

Under avdelningen djur vill jag också nämna att vår favoritekorre nu synts till, efter att ha varit på vift i flera månader. Som vanligt var den full av energi när den rasslade runt på grenarna, med mycket spring i benen!

32959-220

Idag har vi haft utveckling på jobbet. En konsult har utvecklat oss. En sådan dag som idag varit, ger också näring åt idén att helt byta arbetsinriktning. Jag har nog svårt att tillgodgöra mig konsultfikonspråket och det som ger höga bonuspoäng i den interna tävlingen, där alla talar om vad bra allting är, och att alla borde få vara med om det vi nyss varit med om.

Många - vanligtvis sunda och rejäla människor, blir som förbytta i mötet med konsulter. Det pratas vitt och brett om utveckling, inget tycks omöjligt. Det blir oftast en abstraktion, eftersom det vanligtvis saknas pengar för att genomföra alla goda uppslag och ibland saknas även lagstöd för alla halvstolliga idéer som ska sägas nej till, men på så sätt att ingen blir sårad, eller  bara sårad lite grand!

På något bakvänt sätt menar jag nog, att vi snarare borde utveckla verksamheter, i stället för att hela tiden prata om utveckling, som ett led i att verka aktiv. Men även jag inser förstås att det behövs planering också - men det får väl finnas gränser! Jag menar att det ofta blir:

- För mycket snack och för lite verkstad. Om ni förstår vad jag menar.

Jag tror t.ex att:
- Det är lättare att jobba sig in i ett nytt sätt att tänka
än att
- Tänka sig in i ett nytt sätt att jobba

I någon mening är det inte sällan för långa förspel, eller för otajmade. Därmed inte något ont sagt om  förspel.




Fikonspråk

32959-219

Bilden är tagen 18.02. Det är en sommarbild - inte någon antydan till höst alls. Det är sommar, och hör sen

Ny tand är inmonterad i underkäken, till höger, efter konstens alla regler. Tandläkare Bengt är kung - han är cool. På fackspråk har tanden en speciell beteckning -  men vem bryr sig (frånsett de som håller ordning på bloggen - och dom har verkligen att göra, tro mig!).

Än så länge är jag nöjd med resultatet, den funkar, har lagom höjd och ser ut som en tand borde.

Kostnaden blev lägre än väntat, men jag tar inte ut några svängar i förskott och slösar bort pengarna - innan jag vet att  dom två tusenlapparna är mina (eller M:s  som står för förståndet i familjen, men det behöver jag väl inte säga), och inte landstingets folktandvård!
 
32959-218

Imorse trodde vi snarare på bättre än sämre. Bilden är plåtad 09.02, när vädermaktkampen pågick som bäst. Och det goda segrade!

Nästa riskprojekt är bilbesiktningen som ska genomlidas på fredag. Det är tillåtet att hålla tummarna kring 11.40.






Moral och omoral

Nitton fuktiga grader imorse vid sju. Åskknallar,  regn vid tre i natt och 22 mm uppsamlat i  gubbregnmätaren. M har ännu inte förstått tjusningen, med att mäta "regn"! 

Det har varit en besvärlig dag på jobbet, små och större problemungar. Det är svårt att få grepp om vad som är orsak och vad som är verkan, hur hänger frågorna ihop - för det gör dom (som regel)! Snart kommer en ny dag med nya utmaningar.

Morden i Midsommer klockan nio, årets utgåva är sämre än fjolåret, några  avsnitt har varit veritbla sömnpiller, trots att Bergerac gör sitt bästa, med sin torra framtoning!

32959-217


Tankar:

1. Den svenska statsTv:n  kör någon form av reklaminformationskampanj, som utfyllnad mellan program. Där påstås:
  • - 50 år med fri TV!
Det är ju osedvanligt korkat och aningslöst uttryckt. Inte menar dom väl att den svenska "public service" modellen mm ger frihet i någon absolut mening (för journalister och mottagarna). Det finns ju lika mycket påtryckningar som inom privata media, hänsyn ska tas, val ska göras. Månadens mest korkade påstående! Dystert!

2. Fred har utbrutit i mellanöstern, enligt uppgift på måndag. Dom stridande tog sista chansen på söndag att ösa på med så mycket bomber och dödande dom kunde - för att vinna fördelar, innan vapenvilan! Det är ju ynkligt alltihopa. Vad är den vapenvilan värd? Dystert!

3. Sven Nylander m.fl. var på fest i samband med avslutningen av EM i friidrott i Göteborg häromdagen. Nylander hade tydligen uppdrag i en stiftelse som ska arbeta mot - inte för - doping och knark inom idrotten. Hur lyckat var det att testa (alternativt fortsätta använda) tung och starkt beroendeframkallande kokain? Dystert!

PS
Nu är det nog så - ändå - att den svenska statsTV.n är bland dom bästa i världen, men inte beror det på att den är fri. 

Alla gör misstag, vi får hoppas att Sven Nylander kan hantera den uppkomna situationen, jag är ingen moralpolis på det sättet.



Bordvin

32959-216

Det var dags att slipa vårt hälsingefurubord, inköpt i Söderhamn 1983. Vi har slipat bordsskivan flera gånger och nu var det dags igen. Det tog sina modiga två timmar - det kanske man inte kan tro, men det är dagens sanning, eller snarare gårdagens.

32959-215

Tack för alla goda vintips, har prövat flera (senast MeKwv) och dom är bra alltihopa. Kanske jag kan få rekommendera Lindemans (2005), en torr vit  chardonnay, som har den där speciellt goda eftersmaken, som dröjer kvar en stund. 212 kronor BiB på Anitrabolaget, kanske ett fynd.

Normaldag på jobbet. Det har inte hänt nåt särskilt alls.

Värmen fortsätter, även om det kom en regnskur för en stund sedan.

Det blir ett kort inlägg i dag - jag är fortfarande bister över gårdagens debacle! Två tappade inlägg, trots att jag backade, hade inte sparat som utkast - korkat, men sant!

Skandal

Tappar två inlägg - sajten är ju helt kass. Gör allt rätt men - det blir fel ändå.  Bilder och tankar kommer imorron i stället (om sajten funkar).

Nytt dagboksblad

32959-211

Nu skriver vi på ett nytt blad i dagboken. J2 åker tillbaka till Umeå efter 11 veckor, för att fortsätta plugga och strävsamma paret anpassar sig till nya läget.  Det har funkat bra i det stora hela i sommar, J2 är ju verkligen lätt att ha att göra med. Han gillar visserligen inte att städa och att laga mat  mm - men han har i stället en massa andra goda sidor.

I natt kom han, i god ordning hem 03.18, avslutningsfest med sommarjobbarna, och det är säkert med blandade känslor han säger hej och tack  till dom,  oss har han ju kvar!  Han var ändå pigg vid elva då lunch skulle ätas och  bilen packas. J1 skjutsar och det är ju broderligt på ett positivt sätt.

32959-210

Vi har städat lite, torkat, dammat, tvättat,  suttit i solen, skuggan, ätit bacon, ägg och stekt potatis till lunch, fetasallad á la M till middag, perfekt, kanske lite grönt te och mackor senare.  Vi har också testat ett nytt vitt vin, som kanske rapporteras om imorron.

Det har varit en riktigt fin högsommardag, med härlig värme, sol från blå himmel. Bättre kan inte önskas. Sundsvall har - åter igen - visat sig från sin allra bästa sida!

Plommonen börjar mogna, dom smakar jättebra - jag lovar!



ménage a trois

Fortsättning…..

 

Njae - säger jag avledande, jag har lite bråttom, måste handla och ska sen hem och städa. Men det är för välgörande ändåmål säger hon, fortsatt leende. Jaha - tänker jag, det var ju en diskret omskrivning för aktiviteten i fråga.

Jag ser att hon har en vigselring på rätt finger på sin vänstra hand, och frågar - vad tycker din man om detta. Det vet jag inte, säger hon. Han är bortrest, men han brukar tycka att det är bra att jag håller igång, säger människan.

Det här måste få ett slut, och säger, det är faktiskt inte min bästa gren och min fru tycker inte om att jag   grupparbetar i den här formen, så jag måste nog avstå. Man  försöker ju - trots allt - vara diplomatisk. Det blir roligt säger hon, ska du inte vara med ändå? Jag tror vi skulle kunna bli ett bra team säger hon, med tindrande blå ögon. Nej tyvärr - säger jag - går in i butiken och tänker, vi måste nog fundera på att flytta till något annat bostadsområde ändå, den fina sjön till trots! Människor verkar ju sakna hästar i stallet här. Jag törs nog inte säga nåt till M, hela grejen är ju helt osannolik! Trekant, ojojojoj!



32959-209

Jag handlar mjölken filen, tomaterna och det andra, betalar och går ut ur butiken. När jag är ute, vrider jag på huvudet till höger och ser längre bort på det lilla torget att det finns några stånd uppsatta, det rör sig lite människor där. På ett plakat står att läsa

- Trekamp för Libanons barn - 20 kr. Rädda Barnen, arrangerar!

Tablå - det kanske är dags för hörapparat ändå, tänker jag lakoniskt - hon försökte alltså värva proselyter för Rädda Barnen! Det förklarar ett och annat.


Men jag vill också tala om att jag tyckte jag såg en skylt, längre in på torget, närmare skolan, där det gick att läsa ménage a trois - för världens folk. Men den uppgiften är jag inte helt säker på. Till lomhördhet ska nämligen adderas ökande grad av skumögdhet!


Jag förstår att - vän av ordning - kanske vill ifrågasätta sanningshalten om det påstådda, det finns ju en hel del ordningsmän bland läsekretsen. Därför vill jag - på heder och samvete - intyga att lämnade uppgifter, nästan är sanna! I vart fall är det min minnesbild!





Trekant

32959-208

Hösten känns längre bort nu. Bilden togs 19.09. Dagen har formligen rusat iväg. J2 vaknade med illamående och herzen schmerzen, men gav sig iväg ändå. Kom hem till lunch för vila. Nu bättre, på avslutningsfest. Skjutsad av mig nyss.

J1 bil klarade nästan besiktningen. Höger spindelled (fram) dålig måste bytas. J1 nöjd. Själv har jag spontanjobbat på förmiddagen, men bara lite, kanske en timme drygt, en lång timme. Sen har jag städat köket och en (1) enhet badrum/toa (vi har 2). Jag har inget emot att städa - men mest gillar jag att fuskstäda, det vill säga göra det som syns, typ golv. Men idag har jag tänjt mig lite!

Matjesill till middag - och strax dax för lite vitt vin. Visst är det kul med x-ord!

32959-207

Vid lunchtid var det dags att åka till närbutiken och handla. Vi har en jättefin butik som ligger ett längre stenkast från vår enkla boning. Dit åkte jag - glad i hågen för att köpa mjölk och lite annat smått och gott.

Väl framme möts jag vid butiksentrén av en kvinna, som ser ut att vara mellan 30-40 år, vit t-shirt, blå träningsbyxor samt det solblekta håret uppsatt i en skolfrökensknut i nacken (ni vet va)! Hon söker ögonkontakt med mig, ler, visar sina vita tänder  och säger, hej - vill du vara med på en trekant?

I någon mening är det ju en bevärlig situation som uppstår i och med den utslungade impertinenta frågan - egentligen vet man ju inte vad man ska säga och hur man ska agera. Ska man ta det som en personlig förolämpning, för att man ser liderlig ut, eller ska man ta det som en komplimang! Möter man kanske en nutcake som i nästa sekund vill sätta en ispik i den otränade bröstmuskeln, eller vad är det frågan om!

Fortsättning följer........






Mus och brännvin

32959-204

Utan mus och brännvin försmäktar jag på denna ö - sade visst sjökapen Efraim Långstrump (eller nåt likande)! Det är märkligt att musen hittar till fruktskålen - jag blev alldeles paff när jag såg den imorse, den såg glad, nöjd och mätt ut, sen hittade jag inte kameran,  trodde jag missat alltihopa, vem skulle tro mig på mitt ord!


32959-205


Lite grand bär det av mot höst, men bara lite. Bilden togs 07.09 imorse.

Idag skulle jag varit i Stockholm, men det blev inställt och ingen är gladare än jag, på sitt sätt.  En dag vunnen på annat sätt - eller kanske förlorad. Mest vunnen!

Jag har fått en dag som jag ska slarva bort efter bästa förstånd, lite spontanjobba blir det - men mest ställtid. Jag är uppe med tuppen, och det förefaller snarare vara idoga än latmaska just idag. M har redan åkt till jobbet - där finns det energi! Och J2 är strax på väg mot sin sista sommararbetsdag.

Utmanande böcker

Tyvärr blir det ine mycket läst nuförtiden, men utmaningar kan man ju inte backa på.


Fråga 1
En bok som förändrade ditt liv

Den har jag nog inte läst än.

Fråga 2 En bok du läst mer än 1 gång

Svaret är givet -  SAOL. Svenska akademins  ordlista.


Fråga 3 En bok du skulle vilja ha med på en öde ö

Tio tankar om tid av Bodil Jönsson

Fråga 4 En bok som fick dig att skratta

Livet är kort, Rytkönen lång, av den store Arto Paasilinna.

Fråga 5 En bok som fick dig att gråta

Jag är man (50+).  Den generationens män gråter inte, i vart fall inte när dom läser böcker.

32959-203

Fråga 6 En bok du önskar hade skrivits

Gentlemen av Klas Östergren. Missförstod.
Drar därför till med: Lösningen på mellanösternkrisen. Fred mellan Israel och Palestina.

Fråga 7 En bok som inte borde ha skrivits

Sprängaren av Lisa Marklund. Flackt och torftigt språk.

Fråga 8 En bok du just nu läser

Flow av Mihaly Csikszentmihalyi. Käckt namn va! Han lär vara professor i psykologi i Chicago, men torde väl ha sina rötter i något östeuropaland, av namnet att döma

Fråga 9 En bok du tänkt läsa

Vredens druvor av John Steinbeck, men det blir aldrig av. Likaså Processen av Franz Kafka.

Det var det hele

Tokblomster

32959-202


Jag blir impad av vad man kan göra med en helt vanlig digitalkamera, utan märkvärdiga finesser! Hur bra skulle det inte kunna bli om man läste manualen,  men den är tyvärr på tyska.

J1 ligger på plus. Han bjöd på middag idag - en välsmakande chili con carne,  isvatten, kladdkaka och glass fick vi till efterrätt. Vi kom, vi åt vi - gick hem.  Det var bra känsla att bli uppassad. Mer sånt!

Imorse ringde jag och väckte J1 klockan 07.05. Han har semester och skulle besiktiga bilen 07.20 och jag ville vara snäll och kolla att han var vaken, pigg och rask, Det är tämligen viktigt att bilen åter kommer under samhällets kontroll eftersom den har körförbud.

Några signaler går fram och efter en stund hörs en sömndrucken röst säga hallå. Hej säger jag glatt. Fick du inte mitt SMS igår, säger han.  Njae - säger jag frågande! Jag har stängt av plingsignalen för inkommande, och har därmed inte full koll på funktionen i fråga. Sedan säger J1 att han bytt tid och att bilen ska in först på fredag.

Säger du det, säger jag, synd att jag kanske väckte dig! Det gör inget säger J1, det är nån jävla dåre som ringer och aldrig lägger på,  så jag måste upp och svara. Inte kan han väl insinuera att det är jag, som är dåren!

Det är dålig telefonkultur i det här landet, säger jag försonande, försök somna om, vi ses ikväll, min tvåfödda son!



Taj Mahal

32959-201

Solen har redan en flackare båge över vår radhusidyll. Den hysteriska sommarvärmen verkar - i alla fall tillfälligt - har gett med sig. Bara 24 grader när jag åkte från jobbet, det kändes kyligt. Tur att det finns täcke i sängen! M är varm hon - där finns det än så länge bara  ett påslakan

Sommaren är nog på väg, ännu inte mot Britt - men definitivt på väg. Likaså J2 som drar mot Umeå på lördag, sommarjobbet avklarat och nu är det dags för slutspurten med studierna. Fästmö Je har fått jobb i den vackra staden Örnsköldsvik. Kul - grattis.  Det kanske blir Ö-vik för dom två ett tag framöver!
 
32959-200

Spirea diablo - om nån undrar.

Kanske bjussar J1 på middag imorron. Hoppas på det bästa!

Normaldag på jobbet. Direkt kul är det inte, man gråter hela vägen till banken, för att lösa ut den magra lönechecken, när det är dags för denna golgatavandring kring den 25 varje månad! Ack ja! Det var bättre förr, då fick man slantarna kontant tillsammans med en gul avlång smal pappersremsa, med handskrivna löneuppgifter.  Nu är det inte ovanligt att lönesupporten finns i Indien eller på Irland.

Taj Mahal på er - grevar och baroner.



Rumpa

32959-199

Den här bilden ljuger lite grand. Häcken har visserligen vuxit rejält sen vi tog ner den i sommar  - men med grodperspektiv blir ju tillväxten häpnadsväckande. Man kan väl inte säga rumpa - när man menar häck? Jo - det kan man, jag kan i alla fall!

32959-198

Det är mycket kart på plommonträdet. Det återstår att se om det blir mycket frukt också! Inget tas för givet. Vad är det man säger. Man ska inte skjuta den björn som sover - typ!

Det är svårt att helt förbigå den kvardröjande sommarvärmen. Jag har aldrig upplevt något liknande, 28 grader i eftermiddags, något svalare ikväll. Lite oroad kan man kanske känna sig över tropikvärmens utbredning i våra trakter - så länge!

Mer befolkat på jobbet idag, chef, kollegor och annat löst folk, vacklar brunbrända in på "the office", när bortre flextidsinpasseringstiden börjar närma sig.  Det blev märkvärdigt många möten bokade, hux flux! 

Romarna lär ha  badat ihjäl (sitt imperium) Vår kultur lär väl förtvina av alla möten vi tvingas genomlida och alla mail som måste skickas - inte sällan med rejäla sändlistor, gärna med ett par tunga bilagor, helst en pp-presentation på 30 sidor i färg, som givetvis måste tas ut på färgskrivare av som minst 19 personer - oftast fler. Törs man fråga vart det papperslösa kontoret tog vägen? 



Lugnt tempo

32959-197

Verkligen varmt idag - mest 30 grader och sol hela tiden. Nog har man petat i sig någon liter vatten under dagen och lite salt för att inte helt torka ut.

När vi satt och käkade kom en häst och hälsade på. Ja - det är sant, dagens sanning. Hästen som är en fin ponny på alla sätt heter Tempox (fast egentligen heter den något annat). Det var J1 vän L med dotter K som ville överraska - och det gjorde dom med besked. Det är verkligen en fin krabat på alla sätt.  Han fick klappar på mulen och morötter, och det verkade han tycka om - samt vatten. Sen försvann dom lika fort som dom kommit!

32959-196

Det är kul med alla djur som man får möjlighet att träffa och "umgås" med en stund. Djur är också människor.

Lev väl, kära läsare - och akta er för solsting! Själv har jag nog fått en släng av det - men det bjussar jag på!

Kanske ska jag locka M med en kvällsdrink, bestående av campari, apelsinjuice och is! Osvuret är dock bäst!  Först ska jag cykla 8,5 km på träningscykeln och överlever jag det  - så är drinken, given!










Naturporr

32959-195

Det har varit näst intill en tropisk natt. Kvicksilvret visade på dryga 18 grader, när vi började röra oss vid sju. Täcket släpper jag aldrig, vilket gör det aningen varmt i sängen, i sovrummet var det väl i natt kring 27 friska celciusplusgrader.

M fick frukost - om inte på säng, så näst intill. Till saken kanske hör att jag under en längre period, många månader fått frukost på säng, lördagar och söndagar och ibland mitt i veckan utan knot från M sida. Hon är nog fán förtryckt, i vart fall gör jag mitt bästa!

32959-194

Efter frukost tog vi en morgonpromenad runt vår fina sjö. Nytagna bilder därifrån - tyvärr inte av hög kvalitet, för svårt ljus!

Det kommer att bli varmt idag. Kanske det får bli kaffetår och en sudoku på den soligare delen av altanen, en stund -sen får det nog bli skuggsittande för hela slanten!

Gif - Ljungskile 3-0, kassaksåpssäkert  - men krisen är långt ifrån övervunnen.  Vi möter Örebro borta i nästa match - och det kommer att bli en riktig värdemätare för oss - och förhoppningsvis för dom.

När jag tänker på Örebro - kommer jag allt som oftast att tänka på Orvar Bergmark och Peter Flach och det svampformade vattentornet i stadens centralare delar, där M och jag länge stod och liftade för många år sedan, vi fick ingen lift, till slut förbarmade sig en vänlig bilist och talade om för oss att det var stoppförbud just där!

Så kan det gå - om inte haspen är på!


Pride och nyfattigdom

Det som stör mig är att alla karriärpolitiker nu flockas runt Tantolunden för att vara politiskt korrekta och smöra allt som går, för den inflytelserika och kapitalstarka hbt-rörelsen. Det är Bodström och det är Sahlin och givetvis Gudrun Schyman, men hon är väl snarare off än on nu! För att inte försvinna i mediabruset bjuder man man in nån kändis, som kanske inte är riktigt gay, kanske som inviningstalare och så buar eller hurrar man åt spexet. Det är ju patetiskt alltihopa.

När får alla ensamstående socialbidragstagande flerbarnsmammor i förorten någon sekund av alla jäktade karriärpolitkers tid, eller spaltutrymme i tidningen eller sekunder i TV - för att belysa sin vardag och sina drömmar?

När får alla medelålders alkoholiserade förtidspensionerade män, utan hopp och framtidstro i nyssnämnda förort - politikers tid och utrymme i media! Svaret är aldrig!

Tänk en parad med alla resignerade mammor med bleka barn och rödnästa medelålders alhoholister med bästa gåbortskavjen på. Det skulle vara så långt ifrån show, plymer och bara rumpor man skulle kunna komma. Inget spex - bara tristess och uppgivenhet delvis orsakad av dålig politik. En sån manifestation skulle inte få en sekund i TV eller annan media och ingen respons från våra tyngsta politker, för dom fjantar runt på gaygala, och har inte tid med något annat.

Jag har inget emot att hbt-rörelsen manifesterar sin värld och sina förhoppningar - men dom får oerhört stort utrymme i media för att exponera strunt och trams. Det är också beklämmande att se alla politiker gå runt och smöra för gay-rörelsens ikoner, och hämta in billiga politiska poänger. Min uppmaning till Bodström och compani är helt enkelt - sköt ert jobb, ta ansvar  och gör t.ex. något åt  den nyfattigdom som i rask takt utbreder sig i underklassens Sverige. Det kommer inte bli några rubriker i media - men när ni så småningom  lämnar ert uppdrag kan det kanske visas att ni åstadkommit något. Som det är nu kan ni bara skryta med att ni mest gått på gay-parad och verkat aktiva - det imponerar inte på mig.

32959-193

Imorse blev jag tagen i örat av M som tycker jag har gammelgubbsåsikter, som jag inte borde torgföra. Uppläxningen varade en timme, sen drog hon på stan och handlade. Nu har hon kommit hem - vapenvila råder. Jag glider iväg på fotboll klockan fyra och tar J1 och J2 med - så det så!

Det är varmt som satan idag, mellan 25 - 28. Fina grejer det!



Lädernunnan

När jag tittar på moln - som är fascinerande på många sätt - ser jag i nio fall av tio, kartbilder. Det är säkert någon personlighetsstörning av grav natur - men så är det! Är det inte ett utslätat Australien därnere till höger?

Det har varit en underbar sommardag med tillhörande kväll. Vilken sommar vi har. J1 är tillbaka från Barcelona och när han berättar inser vi att ha inte bort åka, men är det inte så att alla upplevelser som man inte dör av gör en starkare!

32959-192

Det var väl ingen direkt imponerande gay/hbt-analys i föregående inlägg. M tar sig för pannan - och säger lägg ner! Du har inget att säga - och det är sant, tyvärr kommer det en avslutande kommentar i ämnet!

Eftersom jag - i någon mening är byråkrat - tycker jag att hbt-rörelsen, om dom vill tas på allvar borde fokusera på gruppens upplevda utanförskap, levnadsvillkor, diskriminering, våld/mobbing, hälsa och önskan om integration i samhället på rimliga villkor. Om hbt-rörelsen skulle föra en sådan debatt skulle ju dom kunna tas på allvar!

Frågan är alltså om gay-paraderna och t.ex läderbögarnas, gay-polisenas excesser m.fl. exhibitionistiska utlevelser motverkar, och drar ett löjets skimmer över hela den seriösa och viktigare delen av hbt-verksamheten? Fokus hamnar helt enkelt fel! Men - är det så enkelt att gay-paraderna behövs, priset som får betalas,  för att få mediarubriker, som sedan blir en bro över till den seriösa debatten och önskade förändringar?

Jag skiter väl fullständigt i om fruntimmer bor med varandra och karlar likaså. Jag vill definitivt inte vara delaktig i deras upplevelser om sexlivet, jag är inte intresserad och vill inte hellere vara delaktig i transpersonernas golgatavandring i detta avseende. Nu sätter jag punkt. Take care - out there!

Läderbögsfjolla

Det är Pride-festival i Stockholm. Det märkte jag inget av igår, inte ens någon smygbög eller anorkofeminist – så långt ögat kunde nå! Regnet kanske kylde av.

 

På tåget hem till – det garanterat ”bögfria” Sundsvall – försökte jag reda ut begreppen. Jag

skulle kanske ha behövt någon att resonera med, för att komma vidare i tankarna. Terrängen är onekligen minerad. Har man otur hamnar man kanske i den avskydda homofobi-fällan.

 

Det är ju inte svårt att inse att många homosexuella, eller hbt-personer, som verkar vara det nya samlingsnamnet, blir utsatt för förtryck, diskriminering och annat som inte är så kul!

 
32959-191

För egen del har jag inte svårt att förhålla mig till homosexuella i allmänhet eller i synnerhet. I första hand är man väl människa, och sen kommer kanske nåt annat, och sen kommer sexuell läggning mm.

Det jag inte tycker om är att bli påprackad vad jag ska tycka eller skratta åt. Jag gillar vanligtvis Robert Gustafsson. Men inte vet  om han är särskilt rolig som  ”bisexuell” kapten Klänning, med jätteblöja,  i kulturprogrammet - Allsång på Skansen nyligen. Jonas Gardell skriver som en gud – men oftast gillar jag inte hans bögfjollskämt. Kanske har jag ingen humor! 

 Eller är det så att vi (jag och många andra) är så indoktrinerade att vi inte ser! Vi kan skratta åt pigan och drängen, gråta till Romeo och Julia och annat som har klassisk koppling till man/kvinna. Är upplevelsen av pinsamma bögskämt, gayparader och annat bara indikatorer på att det finns strukturer som motverkar förståelsen,  acceptansen, synen på jämlikhet av hbt-personer mm. Om det nu är rörelsens mål.      

Alla vet väl att hbt är en akronym för gruppen homosexuella, bisexuella och transpersoner.

Fortsättning lär följa!


Chardonnay

Det är en underbar sommarkväll - verkligen av bästa märke! Vi har grillat, för andra gången i sommar. Vi har tullat, men bara lite på det nyköpta,  rekommenderade vita  vinet (MeKWv), Chardonnay från Sydafrika, som har utsökt bra smak - tack för tipset!

32959-190

Annars finns inte mycket att rapportera. Nu ska jag sätta mig ute och njuta av den varma kvällssolen, och kolla växtligheten på vår generöst tilltagna lantegendom!

Imorron ska jag till Stockholm - åker tidigt och kommer hem sent, något inlägg på bloggen lär det knappast bli

Jag tar bladet från munnen

32959-189

Jag skrev en lång flammande appell i den aktuella debatten. Inlägget försvann rakt ut i cyber! Hur kul är det på en skala?

Jag orkar inte skriva om. Jag tar inte bladet från munnen, jag vägrar.

Det får  bli en närbild i stället. Inte så illa va?

Och så får det bli en bild på avstånd - där nån dåre signalerar internationella nödsignalen, eller nåt annat bizzart. Ska man skratta eller gråta!

32959-188


På tal om viktiga kunskaper. Jag hoppas alla noterade att Gif Sundsvall tog sin tredje seger för säsongen, genom att betvinga Åtvidabergs FF på Kopparvallen, med 1-0.