Parningslek

Det har varit mycket varmt i Sundsvall hela helgen. Stundvis - närmare 30.



Den här bilden visar 2 kangeroos parningslek.



Nu kan skjortorna hängas ute. Färgsättningen verkar aningen enkelspårig. Olika nyanser av ljusblått. Den fjärde går i rosa.



Vi har blåst av altanen med högtryckstvätten. Jag hoppas att jag inte orsakade några allvarligare skador på trät. Om några dagar ska den oljas in.



Ha det fortsatt bäst i sommarvärmen. Högtrycket lär försvagas, men det kan det gott göra - under veckan. Till helgen får det gärna bli varmt igen. Fast det räcker med 25 grader.

Wien

Imorron fredag har vi personaldag. Vi börjar på eftermiddagen och avslutar med mat och dans. Det är en av dagarna om året, då jag är uppskattad efter förtjänst. Say no more. Jag är inte särskilt bra på dans - men jag har rätt kön, för dans!

Några rader om Wien, som vi besökte en dag, när vi softade i Bratislava. Med bussen tar det cirka en timme från Nove Most-brons norra fäste, i Bratislava alltså.  Det kostar 6 euro, enkel väg. Det går också att åka tåg och båt.

Det var väldigt varmt den dag vi var i Wien. Kring 25 - 30 grader hela tiden. Vi valde att koncentrera oss på tre aktiviteter. Spanska ridskolan, Stefansdomen och Schönbrunn. Ett dagskort på U-bahn, i Wien  kostar f.ö. 5 euro, och ett dagskort i Bratislava 3,5 euro.

Den här bilden är från ridskolan. Väldigt pampigt!



Det här är Stefansdomen. Den är tjusig! 



Det är inte så illa pinkat på insidan heller. Där hände en liten incident med mobiltelefonen - under högmässan, som jag kanske kan berätta om en annan gång.



Från Schönbrunn har jag ingen bra bild, ser jag nu när jag kollar igenom bildarkivet.

För övrigt är det rätt så bra, mycket jobb. På lördag ska jag hälsa på mamma. Hon sätter sig på tvären, hon vill inte ha nån hemhjälp och definitivt inget larm. Varför ska jag ha det, säger hon. - Jag är inte omyndigförklarad. Åhåjaja!

Metropolen Sundsvall

Nu är vi hemma igen, efter vår förlängda weekend i Bratislava. Vi hade det bra på alla sätt.
Jag ger några intrycksfragment i kommande inlägg. Det är olika kulturer, men mycket är lika! 
 Hemma - tronar plommonträdet i grönskan!
Det är samma/lika överväldigande känsla varje år, när kyla och snö byts mot värme, grönska och sol!
Gräsmattan är idag, klippt för första gången i år.
 


Nästa helg möblerar vi altanen. Om jag känner för det, blåser jag först av smutsen med högtryckstvätten!



En hund, är en hund, en hund!


Är detta en fästing, som förr - inte fanns norr om Dalälven, men nu när klimatet, lever ett eget liv, kanske dom också besöker metropolen Sundsvall.
Säker är vi inte, i vart fall inte om detta makrofotade exemplar!


Med denna bild, vill jag bara visa att trä är att fascinerande material. Man kan göra (nästan) allt med, och av  trä!


Nästa vecka blir sannolikt en medelhård vecka. Tisdagen ska tillbringas i Stockholm. Utbildning på onsdag, planeringsmöte på torsdag -  och på fredag är det personaldag. Då ska vi sjunga, fast vi inte kan. Det ser jag, med blandade känslor, fram emot!
En helt annan sak. Enligt P1 Kaliber undanhålls många hundra miljoner av konsultarvoden för beskattning i Sverige.
 Jag är inte förvånad!

Nostalgi

Det var mycket Norge igår, och idag. Syttende maj och schlagerviktoria. Vi skulle aldrig släppt Norge 1905, och att vi förlorade Finland 1809 - är ren skandal! Sveaborg, var i praktiken ointaglig.

J1 har varit i Tyskland och bl.a. varit på Olympiastadion (som är mäkigt, där var vi ifjol) i Berlin och sett Hertha spela 0-0 mot Schalke 04. Hertha kommer givetvis från Berlin och 04, från Ruhrområdet (Gelsenkirchen)! J1 och kompis bilade från Hamburg till Berlin, vilket tar kring tre timmar. Schalke nollfir, är det tuffaste klubbnamnet i tysk fotboll, säger en fotbollsnostalgiker!

J2 och J har varit hemma på middag. Kul! Det har varit fantastiskt väder, sol, blå himmel, kring 18-20 grader i Sundsvall. Staden alla älskar!

På tisdag åker M och jag till Bratislava, som ligger i Tjeckoslovakien, enligt Bergwall. Bratislava var huvudstad i Ungen, under 250 år, från 1520 till 1780 - typ! Det hade jag, tidigare ingen aning om. Numera sägs Bratislava ligga i Slovakien. Må så vara vara, för mig ligger B i Tjeckoslovakien eller möjligen i Ungern.

anti khandlare

Idag har vi städdag i vår bostadsrättsförening. Jag tror jag skrivit om det några gånger tidigare. Det tycks som städdagarna kommer oftare. Nu är det grönt, det knoppas överallt.



Det är för lite sär skrivning! Det är jag alldeles säker på. Om jag fått börja om skulle jag nog satsat på antiken, anti khandlare verkar vara ett trevlig jobb.

Jag har också gått igenom gamla tidningshögar, och slängt från perioden 1975 - 1987. När jag ögnade igenom tidningarna inser jag att inget är nytt under solen! Det var precis samma frågor då som nu - som diskuterades. Arbetsmiljö, stress, kontorslandskap, datortrassel (javisst - även för 30 år sen), för lite personal, för mycket personal, för bra arbetsvillkor, för dåliga arbetsvillkor, för lite delaktighet. Det var som att läsa dagens tidning.

Nu är det först Robinson och sen schlagerfrossa för hela slanten. Tingeling - för nu!

Aversionsterapi

Nu börjar det bli grönt.



Idag har jag haft aversionsterapi. Jag har varit på fotboll och tittat på gifflarna Sundsvall som spelade 1 lika mot Qviding. Om någon undrar var Qviding kommer ifrån - så är det Göteborg. Norrporten Arena heter vår spelplan. Endast cirka 2.500 vilsna själar var där.
 De saknade cirka 1.000, kollade nog hockey på TV. Sverige knep bronset, efter vinst över USA  med 4-2.



Norrporten tar max in cirka 8.000. Stadion används också för musikkonserter.
M och jag kollade in Rod Stewart. Det var kul, men det jag speciellt kommer ihåg är att han inte gjorde ett enda extranummer.
Det har jag aldrig varit med om tidigare.


Jag läser DN på helgerna och konstaterar att det finns synpunkter om nya pensionssystemet. Pensionärerna förlorar och pensionförvaltarna tjänar 8 miljarder kr per år.  Jag skrev något om den tickande bomben, ny allmän pension, efter ATP, för något år sedan. Vi är lurade - det förstår flera nu!  Cirka 70% av slutlön låter som en rimlig ålderspension.
Nu pratar vi 40-50%, om man har otur.

Det fanns förslag om att revidera ATP i stället. Det hade varit mycket bättre, då hade vi sluppit spekulera med våra surt förvärvade pensionsfondsmedel.

I helgen har vi uppvaktat bror som fyllt år. Syskon och mamma var givetvis med, samt jag,  M, J1, J2 - med fästmöar.  Kul!

Robinson i TV4 är lustmord på bra TV. Bleka personer, mest reklam, off programledare (ställer inga frågor och har ingen empati)  och ingen spänning.

Sköt om sig - och ha en bra arbetsvecka!

Svininfluensa

Det är onsdag den 6 maj. Vi har ätit ärtsoppa och pannakaka. Originellt va! Vi är före vår tid. Det börjar grönska, och nån - närmare bestämt J1, är ute och cyklar.


Vad ska man tro om svininfluensan?


Flugornas herre

Det går framåt. Det är vår i luften! Var har ni er?
Vets det varför bladlöss är så små?
- Dom har stannat i växten!
Säger J2, och då måste det vara sant!


Krokusen frodas.



Robinson-dramaturgin är spännande, på sitt sätt. Flugornas herre känsla!

Mys i sovrummet

Våren är här. Björken knoppas och på den mossvänliga gräsmattan ses olika nyanser av grönt. Den intresserade läsaren undrar naturligtvis om plommonträdet överlevt vinterns påfrestningar?


Svaret är ja. Som stöd för min slutsats visar jag ett grynigt makro - med grön knopp, från nyssnämnda träd.


Idag har jag försökt döda ett par blå jeans av märket Lee. Sköna jeans kan egentligen inte beskrivas med ord. Dom måste upplevas. Det här exemplaret känns vida runt mina numera otränade lår. Längden, färgen och formen i övrigt är okej. Sagt och gjort. Tvätta med ny maskin, av märket Bosch i 60 - torktumla till skåptorrt, kanske gör susen - eller inte. Den första känslan var i alla fall positiv. Lite tightare känns dom. 


I allt väsentligt skapades min världsbild genom Bergwalls skolatlas från 1959. Tyvärr har det därefter skapats en massa nya länder. Vilket jag givetvis vänder mig emot. Snart bär det iväg mot ett av de länder som inte fanns 1959, alltså Slovakien. Jag tror jag varit i 26 olika länder.

Är det några, ännu inte besökta länder - som lockar lite extra? Italien kanske! Serbien, Belgrad - i Jugoslavien, enligt Bergwall. Sydafrika, något land i Sydamerika - varför inte Chile. Indien - med alla korna och Goa, skulle man kunna tänka sig? Nya Zeeland, ligger därnere, undrar hur det är på Sydön? Först ska vi kanske överleva pandemin och finanskrisen, ser får vi se.


En helt annan sak. Är det givet att sammanlevande par inte är helt synkade i sovrummet. Nåja - jag menar inte det! Era erotiska fantasier får ni bära iväg någon annanstans. Det här är en kristen blogg. Jag tänker givetvis på att en av parterna vanligtvis vill ha kyligt i sovrummet, gärna med öppet fönster. Medspelaren vill ha varmare, gärna en värmande filt för att skapa mys. Det förefaller inte ovanligt att det är så, den ena vill kyla, den andre vill ha värme - och givetvis möts ytterligheterna i en kärleksfull kompromiss!

Ha en fortsatt trevlig första maj, med olika variationer av slitna kavajer och mantlar av strålande ljus!