Robinson

Vintern fortsätter. Ingen sol i helgen, däremot ystert snöfall. Blott 2 solsittningar hittills. Färre än vanligt!


Redan förra lördagen kändes Robinson oinspirerat, det blev ingen nerv, egentligen blev det ingenting.
Det blir helt enkelt för mycket reklam. Gårdagens körschema, såg ut så här;
  • 20.02 - 20.13 Robinson
  • 20.13 - 20.20 Reklam
  • 20.20 - 20.40 Robinson
  • 20.40 - 20.48 Reklam
  • 20.48 - 21.07 Robinson
  • 21.07 - 21.14 Reklam
  • 21.14 - 21.24 Robinson
Det är osäkert om Robinson får en ny chans.

Pojkvänner

Vintern fortskrider. Ibland ser vi solen.


Orkidéer är väl blommornas formule 1. Fådda, snygga!


Igår var pojkvännerna på besök. Gamla arbetskompisar, vilket gav en del retrosnack, men mest höll vi oss i nuet. Vi åt M-gryta och sen smakade vi 6 sorters  malt. Tamdhu fick högst betyg. Övriga sorter som ingick i testet var; Singleton, Mackmyra, Oban (special eddition 16 år), Old Putteney och the  Ben Riach. Tilltugg var ingefärakuber!


Det är tufft att byta jobb. Det har varit slitsamt, men kul ändå. Började på måndag (16/3). Smekmånaden tog slut redan på fredag - samma vecka, när bamsebudget skulle sättas.

M är en klippa, och håller nätverket igång. Själv orkar jag bara jobba. Förhoppningsvis ett tillfälligt tillstånd.

Nu är det Let´s dance. Sköt om sig, i när och fjärran!


Paus

Idag är det söndagen den 15 mars. Det är grått ute, plus 1 grad. Jag hoppas att plommonträdet klarar den snörika och bitvis kalla vintern.


Det blir körigt för mig åtminstone 1 månad framåt Det innebär att bloggen får vila. Kring den 15 april kanske jag är mogen för ett nytt inlägg!

Jag hoppas att alla tålmodiga läsare får en riktigt bra månad. I april är det vår, och då ska jag visa hur plommonträdet och dess närmaste omgivning ser ut då. Jag kommer säkert att läsa på flera bloggar och kanske kommentera, om jag känner för det. Som sagt - lev väl, så länge!

Fjollskor

Idag stöp jag på en isfläck, när vi tillsammans med J1 och I spatserade i det underbara marsvädret, med strålande sol från blå himmel, på väg mot Hulistugan. Någon sympati fick jag inte, trots påtagliga kroppssmärtor här och var. Snarare påtalades felval av skor (fjollskor, fast det är det inte), som huvudsaklig förklaring till det plötsliga fallet, i meningen att det var mitt eget fel, jag får skylla mig själv. Det tillbakavisar jag!

Det var helt osannolikt att Timråspelarens skridsko gick sönder i utsatt läge, som gjorde att Timrå förlorade sin match mot HV71 i sudden (2-3). Jag har aldrig sett något liknande. Den sjunde och avgörande matchen i Jönköping kommer Timrå ha svårt att vinna.

Inför schlagerfinalen laddar jag med Winnerbäck. Stockholmskyss, Kom ihåg mig, Elden, Kom änglar, Dunkla rum. Jag tycker att Lars Winnerbäck får till låtarna på ett riktigt bra sätt.

Ha en helt okej lördagskväll i glesbygd, förort eller i stadens centralare delar.

Greger

På måndag börjar jag det nya jobbet. Idag har jag varit där och rekat. Kontorsstol och dator tycks finnas. Dessutom tycks åtminstone några av de viktigare programvarorna fungera på datorn. Alltid något. Jag lyckades till och med printa ut ett dokument.

Idag har vi ätit M´s inbakade rödspättafiléer med räkor till middag. Mycket gott. Gott, gotti gott gott. Gillar vi Björn Ranelid?

Greger har namnsdag. Grattis. Själv känner jag ingen sådan!

Strax TV. Ha en trevlig fredagskväll, gott folk!
 

Bonus

Det är nya turer i bonus-cirkusen. Dom giriga direktörerna förnekar sig inte. Nu skäms dom inte längre, dom bryr sig inte. Marcus Wallenberg tycker det är helt okej att kompisbankdirektören, Annika Falkengren  i SEB fått en höjning av den fasta lönen med cirka 1-2 miljoner kr/år, upp till 9 miljoner. Med tanke på att  hon drivit banken till nästan konkurs, är lönepåslaget häpnadsväckande och en provokation mot omvärlden (exkl. dom giriga nära köttgrytorna). Att aktiekursen i SEB fallit med 85% bryr jag mig inte om. I den skitbanken sätter jag aldrig min fot.

Förklaringen till att den fasta lönen höjs är att bonusarna inte ska vara så generösa längre. Falkengren själv, räknar uppenbarligen bonus som fast lön (som ska betalas ut under alla omständigheter), och upplever att hon kunnat få en bonuslön på 5 miljoner kr, och vill därför ha "löneökning" (alltså av den öppet, fasta lönen). Ser man på. Jag trodde (men egentligen inte)  att bonus skulle betalas ut om företagen går bra, och inte om det närmar sig konkurs.

Det är klart att kraftiga löneökningar för Vd och dennes närmaste ter sig naturliga, när staten står för affärsrisken. Då går det att vara frikostig, åter igen - med andras (mina) pengar.

Eftersom Falkengren gjort ett jävla dåligt jobb 2008 (och även tidigare genom stolleproven i Baltikum), borde hon inte ha någon löneökning alls och definitivt inte någon bonus eller annan sk incitamentsersättning. Falkengrens enda merit tycks vara att hon är kompis med den som utnämner chefer.

Av ren medmänsklighet säger jag inget om Falkengrens feta pensionsavtal som kostar banken åtminstone 100 miljoner kronor.

After work

Idag har vi haft after work, på restaurangen Public (Nygatan), som har bra mat. Rekommenderas. Jag åt plankstek, kanske vanligare på menyn förr.  Till det drack jag Lapin Kulta.  Var och en får dra slutsatser av detta burleska val av mat och dryck. Jag funderade, ett slag -  på rosévin, men besinnade mig!

På väg hem, efter maten, går jag in på O´Learys för att kolla hur Timrå klarar match fyra - mot HV 71. Vem påkallar då min uppärksamhet, i pubdunklet, om inte halvsläktingen O, som är ute på pubrunda med Stig. En tappöl senare, har vi avhandlat det mest väsentliga, och jag går den korta vägen mot lyan.

Timrå tycks klara 1-1, och matchen går mot förlängning. Sedermera tycks Timrå ha petat in ett segermål. Kul!

Själv går jag strax mot sängen!

Söndag med ystra snöflingor

Idag har det snöat. Inte en gnutta sol på hela dagen. Jag trodde ystra snöflingor skulle synas på bilden.


Bror med fru har varit på besök, och även J1 och I. Vi har fikat och ätit pasta med carbonara. Dock inte M, eftersom magen protesterar.

Jag har också slökollat på tennisen (Davis Cup mot Israel). Det blir en rysare, som avgörs i femte matchen. Israel håller på med psykningar. Nån idiot fr deras funktionärsstab stör/skriker när vi ska serva. Det är lågt, men ingen blir väl särskilt förvånad över tilltaget. Tennis verkar inte vara någon gentlemannasport längre, och knappast när John MacEnroe höll på heller.

Luftslott

Idag har jag träffat mamma. Det blir alltför långt mellan gångerna. Ingen ursäkt har jag för min underlåtelseförsyndelse. Idag åkte jag i alla fall "hem", och jag kände att jag gjorde en insats (dubbelriktat, dels för mig mig själv och dels för mamma).

Jag lagade mat, pratade om det som är nu och förr.  Mammas håglöshet gav tydligen med sig (för en stund i alla fall). Telefonsamtal nyss har bekräftat att hon kallat till sig sin vän C för sällskap och TV. Det är inte lätt att bli gammal - men bättre alternativ är bristvara. 


Det finns inget nytt under solen (tror jag). Det här är en nyinköpt möbel, som finns hos person med blodsband.  Den är verkligen snygg. Funkiskänsla?

Nu är det snart dags för melodispektakel - typ, andra chansen. Det ska vi titta på.

Sköt om sig i luftslott, koja, hyreslägenhet, bostadsrätt eller annat boende.

Martin Luther

Det är fredag den 6 mars.

Vi som lever enligt övervägande Martin Lutherska ideal blir sällan helt nöjda över egna prestationer. Men idag känner jag mig nöjd över det som uträttats på jobbet.

Får jag bjuda på en ögonblicksbild från radhusidyllen (vardagsrummet - finrum heter det väl inte längre). Den ger väl några ledtrådar - för den som så önskar -  om den möjliga livsföringen!


Moderatpiskan, finansministern Anders Borg är en fjant, opportunist och skada för Sverige. Snacka om bonusar, men göra nåt saken - verkar inte vara aktuellt. Han borde skämmas över de statliga bolagsbonusarna. Det är bara trams, egenberikande och girighet. Bonusar har inget som helst samband med långsiktig utveckling av företag eller statlig verksamhet. Det vet vi sedan länge. Borg borde skämmas över sitt angrepp på privatsektorns direktörsgirighet, när han inte åtgärdar det han själv kan fixa. Det är fán dystert!

Persson pack, ikväll tar vi över stan, från Renbron till Schenströms plan (Bollnäs?) förgyller kvällen. Ha det bättre än bäst, kära läsare, och bättre än som förtjänas.

Erotiska känslor

Ibland är jag mannen som gör, vad som faller mig in. Idag har jag karbadat. Det är verkligen inte ofta. Det är år sedan senast. Jag behöver mjuka upp min stela kropp och förkrympta själ.


Badrummet går på sista versen. Mysfaktorn är låg, men funktionell.


Fläsket som syns är mitt. Jag vädjar till läsaren att undertrycka eventuella erotiska känslor.  Bada kallt.