Amatörernas afton

Nu är det snart dags, amatörernas afton. Goda vänner är strax på ingång. Tidig supé blir det, tilllagad av M. Vi börjar med en blåbärsdrink, sen tar vi kantarellsoppan och följer upp med tjälknöl, med tillbehör. Päron, med ugnsvärmd after eight och glass, till fterrätt. Fina grejer. Sen vi har käkat ska vi på Sundsvalls-revyn i Tonhallen. Claes Grebenö är "vår" egen revypappa.

image873

Kring tolv bränner vi av några raketer, sen tar vi en rackare och så småningom vacklar vi i säng, för den obligatoriska skönhetssömnen, som nu mera (sär skrivning) ger försumbar effekt! .

Ha en trevlig nyårsafton och sen önskar jag alla, ett riktigt Gott nytt år!

Elfte timmen

Nu har jag tillfälligt återtagit datorkraften i kärnfamiljens hägn. Barnen, med fästmöar är lyckligt och väl framkomna till Vemdalen, för nyårsfirande. Det är inte kul att ha barnen ute i den hetsiga helgtrafiken! Så fort dom blir vuxna kan man släppa detta oroandets ok!

Får jag bjuda på en pomla i elfte timmen - ett begrepp, alltså elfte timmen, som tycks kunna ha olika innebörd

image871

I dagens Sundsvalls Tidning finns ett upprop, om att vi ska säga Nej till våldet. Några kändisar och andra visas på bild i tidningen.

image872

Jag har svårt för den sortens manifestationer, eftersom det är intet förpliktande. Jag tror nog att dom allra flesta kan ställa upp på detta slagord. Jag själv kan bidra med;
  • Säga Ja till rättvisa
  • Säg Nej till krig på jorden
  • Säg Ja till kärlek
  • Säg Nej till miljöförstörning
  • Säg Ja till jämlikhet mellan könen
I min - möjligen - förkrympta värld, handlar det om att våld, krig, klimatförstörningen - är konsekvenser av "andra", sannolikt komplexa och svårtolkade handlingar, med innbördes beroenden. Att t.ex. säga Nej till våld, är bara fjantigt, om man inte samtidigt vill verka för att ta bort grogrunden för våldet dvs - fattigdom, alienation, orättvisor mm. Men då krävs det nog mer än fjollslagord av den mätta medelklassen, t.ex avstående av inflytande, makt, pengar, fördelning av gemensamma värden! Ojojoj - nu blir det svårt. Det funkar på slagordsnivån - men knappast i praktiken. Vem vill avstå?

God fortsättning på helgfirandet - kära mot- eller medborgare!

Tokdröm

Det svårt att få plats vid någon av datorerna. Barnen har tagit över. Arbetsrummet är invaderat, men det gör inget! Hoppas att datorn funkar, även efter helgerna.

Själv sover jag igen tid (om det nu går). M vaknar tidigt och jag sover vidare, mot tio. Så kan det gå om inte haspen är på. Tokdrömmar blir det, men det får jag ta en annan gång! Man kommer, ibland ihåg drömmarna, om man drömmer sent, och vaknar, kring halvtio - som vanligtvis är sent för mig!

image868

Vi har har haft det lugnt och skönt i helgen. Vi brukar inte stressa upp oss särskilt mycket. Det är M som drar det tunga lasset, men det har ni väl redan förstått. Idag kör vi en fiskmiddag.

image869

Vinterkänsla är det. Men vårsolen är inte långt borta, den finns inte långt från taknocken!

image870

Idag har vi i alla fall, slitit oss från TV´n och reprisen av Mäklarna, med Kjell Bergqvist och Cecilia Frode (den är väldigt bra), och tagit en promenad. Det ökar säkert matlusten, vilket kanske inte är så bra..

Permafrost

Nu är det hjul igen. Julgröten är redan äten. Doppet i grytan, gled vi snabbt förbi. Ett antal telefonsamtal har blivit ringda, bättre sent än aldrig. Nu väntas det kaffe om en stund.

image865

Gott folk i slott och koja, ha en riktigt God Jul, önskar vi på tundran, där permafrosten ännu inte gett vika.

Elvis lever........

Det börjar dra ihop sig. Det mörknar på, trots att klockan bara är tre.

J2 är på väg med buss från Örnsköldsvik, det blir långt mellan gångerna, men nu får vi rå om varandra, några dagar. M´s syster Mo är utskriven från sjukhuset, hon blir bättre och bättre, men det är långt kvar innan hon är frisk. Mamma är tapper, men det går sakta utför, det gör det för alla, men det märks mer på somliga.

image860

Soffan ser inte så värst inbjudande ut. Vi har i alla fall snö, och några minusgrader. Men snart, redan i mars, byltar vi på oss filtar, sitter i lä och söker upp vårsolen, som kanppt tar sig över radhustaken.

image861

Gran har vi och julklappar har vi - inte så många, men några.

image862

Skinkan är griljerad, efter behag.

image863

Prinskorv, köttbullar och kotletter är stekta, med besked.

image864

Nu är det snart dags att hämta J2 på busstationen, vid Navet i Sundsvall. Tjillevippen så länge!

Det är inte så lätt att hitta på på intressant rubrik, så här i julförberedelserna. Jag var ett tag inne på att välja:
  • Elvis has left the building
Mest med tanke på, att vi börjar närma oss en punkt, där det som inte är klart nu, inte blir klart alls, men det brukar bli bra det som är.

Tjälknöl

I hastigheten igår, glömde jag sådana stjärnor, som t.ex. Brad Pitt, Edward Norton, Gary Oldman, Steve Buscemi, Kathy Bates, Mercedes Ruehl och Olympia Dukakis. Förlåt!

Plommonträdet ser frostigt ut, två dagar för julafton.

image856

Det doftar härlig mat, i hela huset. I ugnen skapar vi, i meningen M, en tjälknöl, som snart är klar. Det saknas 4 grader till 75. Tjälknöl är mat för män, och modiga kvinnor. Kokt potatis, rönnbärsgelé och svampsås rekommenderas.

image857

Under våra städinstallationer (där jag vill att det ska se rent ut, och M vill att det ska vara rent ) brukar vi ibland sätta på lite juste musik. Dagens städentusiast var mr himself, Elvis Presley, en av dom stora, död i augusti 1977. Den inre läsekretsen vet ju att jag varit på Graceland, strax söder om Memphis (Tn). Det säger jag bara för att verka märkvärdig, men kul var det!

Om jag får nämna några bra Elvis-låtar, utan inbördes rangordning, skulle det bli följande:
  • Suspicious minds
  • Burning love
  • Don´t be cruel
  • Always on my mind
  • Devil in disguise
  • In the ghetto
  • Suspicion
  • Return to sender
  • Can´t help falling in love
Så mainstream är jag. Sköt om sig, i julstöket!

After work

Det är fredagen den 21 december, sista arbetsdagen före jul. Vi avslutade dagen med glögg, och sen gick några och tog en en öl på O´Learys i närheten av jobbet. After work sittningarna blir inte långa - nuförtiden. Alla vill hem till sitt, och i synnerhet nu, när julens åtaganden gör sig påminda. Vi hann i alla fall sammanfatta höstens utmaningar. Det har varit en hård period för många, och den hägrande julledigheten, ter sig lockande på flera sätt.

M har satt upp julgranen, och en pomla är fotad i makro!

image855

Det är kanske lättare att tala om vad man inte gillar, jämfört med motsatsen.

Av manliga skådespelare gillar jag (utan inbördes rangordning) t.ex.
  • Bill Nighy
  • Tim Rooth
  • Robert deNiro
  • Bernicio delToro
  • Hugh Grant
  • Ingvar Hirdwall
Bra kvinnliga skådespelare är:
  • Judi Dench
  • Meryl Streep
  • Kristin Scott Thomas
  • Emma Thompson
  • Sandra Bullock
  • Marie Göransson
Nu väntar TV-fåtöljen. Ha det bättre än du förtjänar, och njut av det!

Rikspucko

När du läser några av mina bitigare inlägg, kanske du tror att den som skriver är en bitter, beige och avundsjuk man i utförsbacken. Jag kan hålla med om att utförsbacken skymtar vid horisonten, men särskilt bitter och beige kanner jag mig verkligen inte. Snarare tvärtom

Däremot tycker jag att man ska beskriva saker som dom är, och inte som dom inte är! Eftersom det hastigt och lustigt lackar mot jul, ska jag idag, vara mild och fin - rentav, snäll, beskedlig - och mesig!

image854

Klimatmötet på Bali, blev ju ett fiasko. Shit happens - det är väl bara att bita i det försurade äpplet och säga som det är. Det ger ingen trovärdighet att göra svart till vitt. Var och en märker ju att klimatet förändrats, på senare år, nånting måste göras

Frimicklaren Lars-Erik Peterson (Skandia) svindlar Skandia på en miljard eller så. Det anses han inte ansvarig för, och ingen annan heller, enlig Hovrätten. Med min begränsade fattningsförmåga förefaller domslutet märkligt. Min dom blir - inga köp av försäkringar i Skandia, eller i något företag som Peterson kan tänkas verka i!

Moderatregeringen tar systematiskt från dom allra fattigaste och ger till dom rika, och beskriver dessa brottsliga handlingar som arbetarpolitik. Reinfeldt gjorde ett nytt bottennapp igår, genom att i debatten - beskriva fem människoöden, utan att koppla dessa till sin egen bedrövliga fördelningspolitik.

Reinfeldt skulle vinna mer respekt om han säger som det är. Vi trycker till småfolket utav bara helvete i fyra år, och ger mer till dom rika (kärnväljarna). Dom inser att missnöjesröstarna som till varje pris ville bli av med rikspuckot Göran Persson i förra valet, tappas ändå, i nästa. Verkligheten finns ju för småfolket, mjölken ska köpas med mindre pengar, för många på skuggsidan. Jag betackar mig för den moderata verklighetsförfalskningen!

Pucko

Tillåt mig gnälla, om den nyss genomförda klimatkonferensen, på det femstjärniga lyxhotellet - på Bali.

Dom allra flesta forskare tycks samstämmiga i uppfattningen, om att det är människan som till stora delar påverkar klimatet (försämringen)! 5.000 personer skickas till Bali (jag såg en siffra på att det kunde vara det dubbla, men så illa kan det väl ändå inte vara)!

På lyxhotellet, börjar dom umgås, och efter fjorton dar, säger dom att dom ännu inte klara. Dom jobbar övertid på fredag till lördag. På lördag säger företrädare för konferensen att mötet blivit en stor framgång. De olika länderna, organisationerna, olika särintressen - säger följande.
  • Vi är villiga att förhandla - men inte just nu, inga konkreta mål bestäms!
  • Ett nytt möte sätts ut i Köpenhamn, senast i april 2009
I övrigt finns inget mer konkret att redovisa från flera tusens personers vistelse på lyxhotell i Bali, under femton dagar - med syftet att försöka hitta lösningar på de letala klimatproblemen, som gör sig alltmer gällande runtom på globen.

Detta fiasko säger nollan, miljöministern och rikspuckot - Andreas Carlgren vara en framgång. Vilket dåre och dårskap. Vem försöker han lura? Snacka om klimathumbug:

Hade det inte varit bättre för den flera tusen stora delegationen att börja med ett frukostmöte, och där komma fram till att intressenterna är villiga att förhandla (men inte just nu), utan om ett och halvt år, i Köpenhamn - eller så. Sen hade dom kunna ta helgen ledigt, eller hela veckan, och sen åka hem till sina länder, organisationer och berätta om den famösa förhandlingsframgången.

Det blir rätt lite verkstad emellanåt - när särkostnaderna träffas, på delvis min bekostnad. Det är nog snart dags att börja snickra på arken, eller bygga en boning i någon bergsskreva, där det inte blåser orkan, medans regnet piskar den karga natur, som breder ut sig allt mer! Några politiska, eller andra beslut som syftar till att minska klimatföroreningarna, kan vi glömma!

Det kryllar av ljus

Idag är det tredje advent. Vi har mest tagit det lugnt, denna fridfulla söndag. Javisst - det blev dillkött till middag, kokt potatis och svartvinbärsgelé. Det är gott, sen blev det sudoku - med blandad framgång, fotboll på Canal + (Liverpool mot United), en slummer avnjöts på den azurblå soffan. Sen vankades det kaffe, lussebulle och pepparkaka. Givetvis ett par knäck - mellan varven, dom äter vi med glädje upp före jul

J1 och I kom och hälsade på en stund, säger man hälsar på fortfarande?

Häromdagen hörde jag ett ord som jag inte hört på ett tag. Ordet är krylla, som det kryllar av folk. Det är lite lustigt, säger jag - som inte har, så mycket annat - att fundera på!

Så här ska adventsljusen tändas - så det så.

image852

Med tanke på klimatfrossan, känns vinter exotiskt. Snökristallerna gnistrar i den vita snön. Det är riktigt julaftonsväder.

image853

Lyktan ställer vi ut som symbol för - alla behov!

Dagens rebus

Nio grader kallt. Det är en riktig vinterdag på tundran. Själv roar jag mig med att skriva rapport. Det är jag rätt less på nu. Därför vill jag bjuda på en rebus. M ställde motvilligt upp.

Det är något som förekommer i tid och rum, på sitt sätt - en handling, vanligare viss tid på året!

Några förslag?

image849

Det kanske blev långsökt. Jag tänkte på julklapp.

Plommonträdet ser frostnupet ut!

image850

Gran och fur kämpar mot naturens raseri. Blir det för varmt överlever knappast tallen. Men det är allt för bister att bli trädkramare, det får man göra på sommaren.

image851

Nu är det dags för sen lunch, alternativt - tidig middag. Det ryktas om dillkött, men säker kan man aldrig vara.


Klimatfrossa

Det låter absurt att bli trött av att vända papper, men så är det! När vi åkte från jobbet i går frågade M om vi skulle göra en rajd på stan och köpa julklappar. Jag var mer inne på en lugn hemmakväll, och föreslog att vi skulle ge oss ut tidigt, på lördag i stället. Så bestämde vi. Jag spontanhandlade på ICA. Sen käkade vi räkor, tittade på TV och lyssnade på vällingklockans trygga slag.

När lördagsmorgonen smyger sig på, vet vi vad som väntar, men vi drar ut på julhandlingspinan, så länge vi kan. Först måste vi äta rejäl frukost, sen hägrar en film - som vi absolut måste se, just denna förmiddag. V75 kräver sitt - dagens dubbelodds måste noga övervägas. När klockan närmar sig tolv, och inga fler undanflykter kan påfinnas, är vi redo för julens förberedande inköpsfröjder.

image847


Då säger jag till M. Har du lust att åka till Paris. Javisst säger hon. Till saken hör att jag i tidningen (Sundsvalls Tidning, oberoende nåja) sett annons, att vi kan åka från Midlanda/Sundsvall till CDG/Paris för blygsamma 1.350 kr/person, om vi åker ut till Midlanda, just idag och handlar biljett. Sagt och gjort - vi åker förväntansfulla ut till flygplatsen (cirka 2 mil) och samtidigt ringer vi goda vänner och frågar om dom vill hänga med. Självklart säger dom, utan tvekan. Nu är det Paris i påsk som gäller. I like it!


image848


Vid pass kvart över två var det dags för julshopping i Sundsvall. M hade lista och jag var pitoreskt inslag och moraliskt stöd. Själv smet jag, efter en stund in på systemet och köpte vitt vin, chardonnay Banrock Station, som smakar riktigt bra - rekommenderas.

Vad säger man om klimatmötet på Bali, vilket fiasko. Klimatfrossa. Det är dystert, inget konkret, inga mål, bara tomma ord, inga utfästelser. Beklämmande. Det enda konkreta tycks vara fler utsatta mötem bl.a. i Köpenhamn, senast i april 2009. Andreas Carlgren, som är miljöminister i högerregeringen, säger sig vara nöjd med konferensen. Jag har jättesvårt för/med Carlgren, inte för att han är homosexuell, snarare för att han verkar "slem", falsk, girig (gillar avgångsersättningar och oriktiga skatteavdrag) och rent allmänt - intellektuellt begränsad.
.

Sixten sju

Klimatmötet på Bali har samlat tusentals delegater. Kul för dom. Nu är det så illa att dom måste jobba övertid för att ändra ett kommatecken i ett gemensamt dokument - utan egentligt värde, eller för att hitta bräcklig enighet kring ett utspel, eller för att kunna äta en gemensam lunch på det femstjärniga hotellet.

Några resultat, på/för/kring klimatet - lär det knappast bli av den för delegaterna betalda treveckorssemestern, plus övertid.

image845

J2, som är några år yngre än J1 har hemställt att, den av M framtagna presentkalendern, ska - för undvikande av orättvisa användas ytterligare ett par år. Sagt och gjort.

image846

Det är bistert, kring sju kyliga kallgrader, denna ystra fredagskväll. Sixten har namnsdag - tror jag. I yngre dar, var jag lite lagom imponerad av ett av dåtidens original. När han var packad, pratade han oftast om sig själv i tredje person, under epitetet, Sixten sju! Det var fränt och medförde stilpoäng. Man törs ju knappt tänka på vad Elva, kan stå för!

Ha en underbar fredagskväll, i slott och koja!

Rebus

Det har visserligen varit andra advent, men jag vill inte undanhålla läsekretsen ljusprakten. Om vi brutit mot någon norm, eller regel för hur ljus ska tändas, ber vi om överseende, och lovar att göra om det nästa år.

image842


Får jag bjuda på en rebus? Det är en vanlig internetföreteelse, om jag säger så! Jag kanske ska erbjuda ett pris, för att öka inspirationen! M gick också bet. alltid något!

image843

Det är tretton grader kallt ute. Burr. Det är också kallare än vanligt inne. Burr!

Rätt svar var fildelning, lika rätt är fildelare.Well done!

Jul gran

Jag vill inte påstå att jag är någon utpräglad julfreak, men jag vill i all fall visa en juste bild av julgranen.

image841

Annars rullar det mesta på - så bra det kan! Lite overkligt är det med julen som inte alls är så långt borta, som man kanske tror, eller vill inbilla sig!

Det är - typ enklare, att skriva om julen, än om klimatet!

RIP

Nu har vi fått upp julgranen i radhusidyllen. Bilden gör inte det pampiga julträdet rättvisa. Det snöar lätt, några minus, vintern är tillbaka.

image840

Idag har jag varit till Ånge. Ljungandalen, med älvfåran är alltid till sin för fördel, även i dag med väldressad vinterskrud!

Nu är det Nobel för hela slanten, och även om Thore Skogman´s musik knappast är i nobelprisklass, har han säkert gjort några bra låtar av dom cirka 1.000 som lär finns registrerade hos Stim. Det är märkligt vad som finns i minnet, alla gamla slagdängor, som etsat sig fast, även om man inte vill, Jämtgubben, Fröken Fräken, Storfiskarvalsen - för att nämna några. Han sålde sina flesta skivor 1962-65. RIP.

Hus bock

Husbocken slet sig och sprang ut i dimman. Varför vet jag inte, vi kommunicerar inte så bra. Han kanske är missnöjd över den fuskstädning som pågått under dagen. M har jobbat och jag har varit chef över städenheten. Jag gillar att det ser rent ut, men anstränger mig inte i onödan, putsar lite på ytan och hoppas på det bästa.

M är nu tillbaka i hemmets lugna vrå, vi har ätit räkmackor, och kollat House på Canal +.

image839

Några stora, filosofiska tankar har inte blivit tänkta idag. En tanke har jag i alla fall ägnat Belgien, där man efter flera månaders förhandlande inte tycks få till en regering. Landet är splittrat mellan två "regioner", den franska och den holländska, med Bryssel i mitten. Det verkar vara lite mini-Balkan över alltihopa. Hur nationalstaten Sverige uppstått har jag bara vaga begrepp om. Jag vet nästan inget före Gustav Vasa (1523 - 1560).

Högerregeringen trycker till sjuka, pensionärer och arbetslösa allt dom kan, sänker ersättningarna och polisanmäler, så många som möjligt för olika former av fingerade brott. Högern säger att dom också vill minska svartjobben, men eftersom ersättningarna nu börjar bli så låga, återstår snart nog bara svartjobb för underklassen, för att hålla svälten borta. Jag tycker faktiskt att vi har råd med rimliga ersättningar till dom som har det besvärligt. Så filantropisk är jag - idag!

Tomteparad

Nu är stora tomteparaden framtagen. Om någon tror att de 29 tomtarna slumpmässigt är utsatta på den röda duken, kan jag säga - att så är det inte.

image837

Dajm eller heter det numera Daim, är gott godis.

image838

Idag har vi spontanstädat, inte direkt storstädat, snarare dammsugit, dammtorkat, tvättat. Till middag åt vi risgrynsgröt, med skinkmacka.

Jag lyckades skrapa ihop 4 rätt på V75, det går framåt, förra veckan hade jag bara ett rätt. Det är bra utdelningen denna veckan, en tusing på fem rätt.

Jag har roat mig med att, på nätet söka internminne, till den lilla bärbara. Det är inte så enkelt som man kanske tror. Många olika sorters minnen finns det. Många finns det!

Spontanjobba

Det är fredagen den 7 december. Vi njuter av regn och dimma, kvicksilvret pekade nyss på plus fyra.

Idag har jag varit ledig, spontanjobbat, men inte så mycket. När M gick imorse, gick jag och lade mig igen, utan att känna mig sjuk, däremot trött, vaknade några timmar senare, mindre trött.

Åkte sen en sväng till jobbet. Enligt beprövad rysk modell - kan det vara bra att visa upp sig emellanåt, så att man inte helt glöms bort. Att synas utan att verka är mitt måtto!

image836

Till middag stekte jag laxkotlett, kokade potatis, mixade ihop norsk fjordsås, tomat och toppade med kylt sydafrikanskt vitt vin (South Atlantic, chenin blanc). Sen spontanslappade vi en stund på den azurblå skinnsoffan. Nu laddar vi för Idol och/eller På spåret. Eldkvarn (Svart blogg) ligger på "skivtallriken"

Ha en skön fredagskväll - tappra läsare!

Nebraska

Idag har jag varit social 2-3 ggr, jag har träffat syster, varit till mamma, med julblommma, mellan två möten! Alltid något - sa han/hon som såg Säffle

Nu brinner det i tomtetarmen hos M. Luciatåget är redan framme, och snart ska tomteparaden ställas ut, i all sin prakt. Vi börjar med en välkomnande vit diskret kyrka, i entrén för alla sekulariserade agnostiker!

image835

På tal om dödsskjutningarna i när och fjärran, senast i Omaha - Nebraska, där jag f.ö. varit, som hastigast. Det lär finnas mer kor än människor i Nebraska, och även Bruce 1982, musik alltså!

Kanske man - trots allt - borde överväga att begränsa tillgången till vapen, för kreti och pleti. Det låter kanske enkelt och det löser väl inte hela problemet med sociala problem och utanförskap, men kanske någon virrhjärna, i alla inte ges förutsättningar att sabba för oskyldiga, genom spektakulära dödsskjutningar.

Tråkigt nog kanske inte vapentillverkarna tjänar lika mycket pengar då, men det kanske vi kan leva och/eller dö med. Hoppas vapenlakejen och mutkolven George W också kan det!

Björnfrossa

Igår kväll kändes det lite beige. Jag gick i säng före M. Det är ovanligt. Efter en medelhård natt, vaknar jag till slut, kvart i sex, ungefär som vanligt med frossa, inte direkt björnfrossa, men nåt ditåt.

Alla vet ju att när en man har frossa, då är det akut. Jag ställde in mina möten och gick tillbaka i säng. M var tröttare än trött, men hon gick punktligt iväg till jobbet, där finns det tåga!

Alla som någon gång varit sjuk, någon enstaka dag, brukar vanligtvis inte göra om det i onödan. Det är dyrt som attan att tappa ett par dagslöner. Jag får försöka lösa ersättningsfrågan, med min arbetsgivare på bästa sätt. Jag tycker själv - att jag i vart fall, delvis jobbat, under eftermiddagen. Så att säga - spontanjobbat.



image834

Det är rätt så mycket gnäll på min blogg. Det är märkligt, eftersom jag är en person med solsken i blick och rost i kalsongerna. Det finns mycket positivt att skriva om, men det blir för mjäkigt då, det ger ingen ordentlig energi.

Innan jag gick och satte mig vid datorn frågade jag M, vad jag skulle klaga på idag. Hon sa att jag kanske kunde klaga på att korvbröden är för stora. Men det är för futtigt, visserligen finns det en sort som är dubbelt så stora, som den vanligaste sorten. Men klagogränsen för mig, går vid korvbrödsstorlek. Så lågt sjunker jag aldrig, fast dom bautastora korvbröden är missfoster - så det så!



Indolent boxer

Idag hörde jag ett ord, jag inte hört på länge. Ordet är indolent.

Jag hyr en parkering på jobbet. Nu har fastigheten bytt ägare och innan bläcket torkat på köpekontraktet hamnar jag i Inkassoföretagens våld. Här går det undan.

En helt annan sak. Min syster och hennes man har hund, närmare bestämt en boxer. Hon är jättehärlig, en riktigt kul och mysig typ. Hon rör sig värdigt, lojt i tillvaron. Hon gillar att sova, gärna i familjens centrum.

image833

Jag hyr alltså en parkeringsplats på jobbet. En dag i förra veckan, får jag en räkning från ett företag som jag inte närmare känner till, jag öppnar kuvertet och finner en anmaning att skyndsamt betala förfallen skuld, plus ett tillägg på 200%. På något sätt uppfattar jag brevet som en fientlig handling, eftersom jag haft parkeringen i över tio år, och alltid betalat. Skit samma, det är bara att betala och se glad ut. Sagt och gjort. Sen skriver jag mail till företaget och undrar vad som föranleder denna hotfulla brevväxling. Jag får mail tillbaka och telefonsamtal, och besked om att jag - som den goda kund jag är - redan betalat ursprungsfakturan, och att jag ska få tillbaka mina pengar.

Jag tänker inte mer på saken, sen får jag ett brev till, nu från ett annat Inkassoföretag, som vill ha betalt, för samma upplupna skuld. Jag ringer till företaget och undrar vad som föranleder denn besynnerliga brevväxling. Ganska snart backar även denna marknadsekonomins varböld, och hävdar att misstag blivit begånget. Ej heller denna gång erhålls någon ursäkt och/eller antydan om beklagande av det inträffade.

Det verkar som Inkassoföretagen är snabba med avtryckarfingret, knappast indolenta - i sin s.k. yrkesutövning. Jag säger bara på ren svenska - don´t mess with me, scumbags!

Hallelujah

Julbocken har tagit post, jämte katten vid ingången. Nu är det inte långt kvar.

Det var taskigt mot Idol-Andreas att ge honom en sån kass låt, i fredags. Han var totalt chanslös. Tjejerna fick smörlåtar, och han fick nåt i halvtakt, omöjlig att göra något med! Det finns ingen rätt visa (notera sär skrivningen), inte ens i showbiz (ironi). Amanda, fick en gammal Leonard Cohen låt, på sin lott - Hallelujah. Det gjorde hon bra!

Leonard Cohen, hörde jag första gången kring 1969. I omgångar har han hängt med, genom åren. En av hans senare låtar är Closing time, den gillar jag också, och även den äldre, famous blue raincoat!

image832

Juha Valjakkala släpps ut, från kåken, 2008 - 20 år efter Åmselse. Hårt för offrens släkt, men vad göra! Hoppas han håller sig i Finland fortsättningsvis han har visserligen besöksförbud i Sverige - men det är ingen garanti. Vi har redan tillräckligt med bovar, mördare och banditer här redan!

Hörde ordet web-nomader, för första gången idag. Med det avses, personer, som sitter och jobbar, kanske på caféer, med en bärbar i sitt knä. Onekligen har antalet bärbara laptop ökat markant på senare år. Den stationära datorn, kanske sjunger på sista versen.

Tända på

Idag är det första advent. Med tändstickan i högsta hugg, frågar jag M om vi ska vara normala! Eftersom hon drar på svaret, tolkar jag tystnaden som - att vi ska göra som vi brukar, det vill säga tänder ljusen som Bill, Bull och Måns. Vi fick inspiration för många år sedan, när Pelle Svanslös gick som julkalender på TV. Det har jag säker berättat tidigare. J1 och J2 var inte helt förtjusta i stolligheterna.

Måns är mycket roligare, än mesiga Pelle. Bill med kompis Bull är intellektuella giganter.

image829

Idag är det varmare, kring tre plus under dagen, vilket gör att snön inte längre är så vit och fin, och den har också rasat ner från grenarna.

image830

Det snöade rejält igår kväll.

image831

M har bakat lussebullar och kokat knäck. J1 och I är här och J2 är i Örnsköldsvik, städar och har det bra, enligt nyss genomfört telefonsamtal.

Polera staken

Imorron är det första advent, och vi har tagit fram stjärnor och stakar. Vi behöver inte polera staken, om jag säger så!

M menar att bildens färger inte överensstämmer med verkligheten, och det kan jag hålla med om. Visserligen är jag färgdyslektiker, men jag skulle beteckna gardinernas riktiga färg, som mer åt det vinröda hållet.

image825

Det här är min utsikt från TV-fåtöljen. Inte så illa va!

image826

Traditionsenligt hänger jag upp istappsslingan, kring första advent. I är är jag tidigt ute, men det är tillåtet om man vill vara inne. Ljusslingan är inköpt på Clas Ohlson i Sundsvall.

image827

Porslinskatten är dörrvakt!

image828

Vi hann inte mer än få upp adventsgrejerna, innan ljusprakten spridit sig som en löpeld i radhusområdet. Vi var inte först, trots att även vi, tjuvade en dag. Kvinnorna (jag antar att det är könsrelaterat) har svårt att hålla sig. Nu ska grejerna upp, till varje pris - och det blir brådis. Den sociala kontrollen är verkligen intressant fenomen.