Sensation

Naturen är faktiskt oförutsägbar, och evolutionens språng är inte alltid så lätta att förstå. Det är med stor förvåning och stolthet, jag ber att få meddela den sensationella korsningen som nu sett dagens ljus. Plommonträdet har befruktat sig med den skogsgran som fanns i vår lilla skog. Det är en sensation fullt i klass med skvadern!

32959-527

Idag har vi rensat upp i skogen, Skogen!

32959-526

Sen fikade vi, M, jag och en av grannarna (dom flesta är väldigt trevliga - vilket underlättar tillvaron). Det är på väg mot ljusare tider och då pratar man t.o.m. med de närboende, som dom vore grannar. På vintern d.v.s. ungefär under halva året, då är det inte mycket bevänt med grannvården, alla går i sin dvala och väntar på ljuset, som brukar inträda i slutet av april och sen i oktober då är det vinterkänsla igen.

32959-525

Sen gick jag på fotboll. Gif Sundsvall är långt ifrån allsvensk klass, men tre poäng bärgades i alla fall, genom den odiskutabla 1-0 viktorian mot Sylvia, från Norrköping.

Jag har odlat min the Cure period med behag i helgen. Bland annat följande låtar rekommenderas.

  • Inbetween days, Just like heaven, Close to you, Cut here och givetvis Boy´s don´t cry.

Det är jobb imorron. Det hade varit idealiskt att vara ledig, men plikten kallar. Jag tror att vi har arbetstidsförkortning med två timmar. Alltid något. Sen åker vi och hälsar på mamma.

Aqua vera

Man kan ju kanske undra vilken sorts vatten man har i vattenpass, eller vattpass - som vi brukar säga på norrländskt vis?

Det har varit en lugn dag, vädret har varit gråmulet, och det kom till och med några snöflingor nerdansande när vi forslade bort grenar från avverkningen till den närbelägna majbrasan, eller heter det vårkase, eller båda!

Syster med man, utbytesstudent och hund har varit på besök. Hunden är en mysig rackare, en boxer för hela slanten, den heter Bilox (fast på riktigt heter den nåt annat)!
.
32959-524

Vi var hundvakt en stund, och den uppgiften löste vi galant. På promenaden gjordes såväl stort som smått och det stora tog vi hand om, en för uppgiften särskild medtagen svart platspåse kom till användning.

32959-523

I övrigt har inte mycket hänt. Jag slötittade på fotbollen i TV 4. MFF tvålade till AIK med klara 4-0. Rickard Norling, AIK-tränaren var för dagen utan handskar, det går framåt med självplågeriet.

Hur var det nu med vattnet i vattenpasset. Det har väl alla redan räknat ut att det är rakvatten!

Tredje statsmakten

En 104 år gammal tall har fallit - som en fura. Exekutionen av just den furan, var inget som vi ville - men att bo i bostadsrätt innebär onekligen kompromisser.

32959-522

Den bär bilden tog jag på ett berg i Transsylvanien, Brasov - Rumänien, fanan pampigt vajande mot sol, blå himmel och ljumma vindar.

32959-521

Äntligen fredag, det har varit en rätt hård arbetsvecka, som kulminerade med tredje statsmaken ifrågasättande av att ett av våra beslut. Det är lika stimulerande varje gång. Lite beklämd kan man bli över nyhetsvärderingen. Ärendet hade sin upprinnelse 2005, och intyg kom oss tillhanda först igår, två år senare. Ärendet presenteras som vi haft kännedom om sakuppgifterna i två år, utan att utreda. Vissserligen kan vi klanta oss ibland, men detta var för mycket. Det var Janne Josefsson stuk över alltihopa. Han har vanligtvis sällan något behov av att berätta någon allmängiltig sanning, han vill bara berätta sin sanning, och sen omedlbart verkställa avrättningen, innan sakuppgifter kunnat kollas. Det är tur att man är luttrad.

De två första statsmakterna lär vara Regering och Riksdag - tror jag!

Det blir lugnt ikväll. M har lite efterbörd av arbete, har finns det ambition på alla händer. J1 lånar bilen och drar mot Hälsingland. J2 mår bra, och mamma ska på pensionärsparty imorron, det är kul. Imorron kommer syster. IKEA kallar, och som bonus får vi besök.

Ha en bra fredag - kära halvfigur.

Kung över diskbänken

Nu faller träden och ljuset faller där vi vill! Fler bilder kommer till helgen!

32959-517

Idag har jag varit kung över diskbänken och då förlade jag mitt regerande till TV:n och matchen mellan Chelsea och Liverpool, Chelsea vann med 1-0.

Det är spännande att resa. Och för mig, är det inte alltid de stora tingen som jag kommer ihåg i efterhand. I stället kan det vara fragment, detaljer som dröjer sig kvar i det omedvetna, som har en tendens att komma tillbaka, när man minst anar det.

32959-519

En kall öl är sällan fel på våren/sommaren.

32959-518

Stationen i Brasov.

32959-520

I maj åker vi med goda vänner till Budapest. Jag tror vi ska bo i Pest,  det ser jag fram emot.

Fjolligt

Idag har jag:

  • Jobbat (alltså inte bara varit anställd).
  • Deklarerat på nätet, med säkerhetskod.
  • Kollat Canal+ matchen, AIK mot Bajen, som gnagarna vann med 1-0. Rickard Norling AIk-tränaren har tidigare tränat Gif Sundsvall, det är beklämmande att se karl´n med handskar - "mitt i sommar´n", fjolligt!
  • Lyssnat på the Cure på nätet, det är näst intill fjolligt, men bra! Boy´s don´t cry, rekommenderas.

32959-516

  • Sagt vänliga ord till M.
  • Pratat med J1 och väglett honom i livets virrvarr (nu far jag med osanning) det har jag inte alls gjort, snarare behövs motsatsen!
  • Skrivit några inlägg i andra bloggar (men inte i alla, som jag bort, sorry, kanske imorron)!
Auf wienerschnitzel, till nästa gång

Bukarest

Jag har en tidigare arbetskompis som jobbar på ambassaden i Bukarest, vilket öppnar för transnationella överläggningar. Vi träffas inte ofta, det blir någon lunch i Stockholm om det passar. Mitt förslag är att han på sin nästa kommendering väljer ett land lite längre bort. Nya Zeeland, är min personliga favorit, i så fall.

Ceausescu (Nicolae) gjorde Rumänien till ett av Europas fattigaste länder från det han tog makten 1965 och fram tills dess han avrättades tillsammans med frugan Elena 1989. Han byggde ett vräkigt palats i södra delen av stan, som verkligen inte går av för hackor. Storhetsvansinne och nepotism var hans bästa grenar, det enda bra jag hörde om honom var att han fixade till avloppssystemen, han lade ledningarna i kanalerna (separat - hoppas jag)!

Tyvärr behöll dom flera andra tunga kommunister i ledningen efter C, vilket fick till följd att dom sålde undan det dom kunde av statens egendomar. Det gjorde dom ohyggligt rika och folket ännu fattigare. Känns det igen? Det behövs många EU-miljarder för att hjälpa upp R till hygglig standard och det kommer att ta många år. Det verkar vara ett tiondels samhälle. Några verkar svinaktligt rika, det fanns t.o.m en Maserati-bilaffär, och nån sån har jag inte sett i Stockholm ens! Priserna - är dyra i centrum, som i Sverige och lite till, utanför de fina gatorna, är priserna hälften av de i Sverige, och ännu längre bort från centrum, ännu billigare.

32959-514

Det var regeringskris när jag var där och Rumänien är ingen stabil demokrati på något sätt. Korruptionen är utbredd fast det märkte jag inget av. Det kändes tryggt att röra sig, inte mycket tiggare och inga gatubarn fanns i Bukarest centrala delar, inte ens nära Gara de Nord.

Resan till Bukarest kom hastigt på. JC från Norrtälje skulle först med, och sen kunde han inte. M hade gärna velat följa med, i synnerhet när det blev en dagstur till Brasov i Transsylvanien, som ligger nära Dracula-slottet (blott två mil) längre bort. Det blir nog att åka tillbaka nästa vår! Tågresan till Brasov, som ligger 17 mil norr om Bukarest, kostar kring 200 kr t.o.r.

32959-515


Det fanns en massa hundar på gatorna, det känns lite ovant och vattusjuka vill man ju inte ha. Taxi ska man försöka undvika, det är världens rövargäng. Fast det finns bra också. Taxin ut till flyget kostade bara halva priset, jämfört med när jag kom, vilket retar mig, även om det bara handlar om en lurad hundring. Poliserna sägs vara korrupta, det vet jag inget om, egentligen - men rättsväsendet och politikerna överlag verkar inte vara av bästa kvalitet. Sjukhusen ska man akta sig för och jag såg inte en endaste barnvagn, eller rullstol i Bukarests centrala delar. Det var inte direkt handikappvänligt! Dom har också bytt valuta, strukit några nollar på sedlarmna, vilket öppnar för bluff-försök d.v.s. att ge tillbaka med gammal valuta som bara är värd en hundradel av den nya. En får tacka!

Stan är rätt sliten, men lite charmig ändå, den påminner om Paris, med några breda boulevarder. Det var lättare att hitta, än jag trodde, eftersom stan är stor, kring drygt två miljoner invånare. Flygresan kostar kring 3.000 kr - om man beställer i tid, det gjorde inte jag. Det blir en mellanlandning. Jag valde Wien (Austrian Airlines), men det går också med Warzava, Amsterdam eller Prag, med andra flygbolag. Man får räkna med att resan tar en dag. Taxi från flyget till centrum kostar mellan 100 - 200 kronor.

Cooping strategy

Ännu är inga träd fällda, men snart hoppas vi, ny tidplan tycks gälla.

Det är lätt att se grandet i sin nästas öga, svårare att se bjälken i det egna. Det är lätt att ha synpunkter andra och annat - menar jag!

Själv var jag som bäst i fotboll kring 1963 (då var jag 12 år)! Den här utmärkelsen fick jag då, sen bar det bara utför med kärriären, men jag spelade i lingsonserien ändå tills jag var 30. Ett visst mått av uthållighet tycks det ändå finnas i alla fall, även om kunskaperna och förutsättningarna inte var dom bästa  för att utöva fotboll. Att tycka om fotboll (och annat) - är jag mycket bättre på.

32959-513

Jag blir borta några dar. Ett inlägg kanske kan förväntas på måndag.

Några läsare tycka ha återvänt (eller nya tillkommit, men det har jag svårare att tro), kvarsfigurerna är numera tredjedelsfigurer, i sanning en illuster och exklusiv samling människor, med varierande grad av uthållighet och tålamod!

Ha det, och som du vet handlar det inte om hur du har det - utan om hur du tar det. Som med finorden brukar kallas - cooping strategy!

Barrskrapad

Nu funkar bloggen en stund, därför passar jag på, med ett kortare inlägg!

Inga träd är ännu fällda, kanske imorron, undrar hur dom ska få ner dom stora rackarna utan att massakrera hus, liv och lem? Jag hoppas att trädfällaren inte är helt barrskrapad!

32959-512

Fotbollssäsongen har börjat, och den blir sannolikt -  som vanligt - en rejäl plåga. Blott 0-0 mot Mjällby på Norrporten Arena, efter en veritabel skitmatch, med lågt underhållningsvärde i 93 minuter (det kändes längre). J1 och jag bevistade plågan

Sommarvärmen tar paus - bistrare vindar och kyligare väder är på ingång.

Ytligt - corporate bullshit

Det är rätt hårda pappersvändarveckor, på jobbet nuförtiden. Mitt vikariat lär bli förlängt till sista juni, och det är inget problem. Det riktiga problemet är att vi rör om ordentligt i grytan, vänder på alla stenar, och försöker uppfinna hjulet igen, med ny arbetsorganisation. Ny - enligt dom svindyra amerikanske konsulterna, som nån halvdåre i företagsledningen anlitat. I själva verket är dom "nya" teorierna, bara en variant av Frederick W Taylor´s teorier, från industrialismens barndom i slutet av 1800-talet. För 100 år sedan var dom nya - men knappast nu, typ!

Hur dom amerikanska konsulterna lyckats lura skjortan av av våra beslutsfattare övergår mitt förstånd, men nya organisationsteorier är det verkligen inte. Det är bara yta och inget egentligt innehåll! Ren och skär - Corporate bullshit!

Jag tar mig för pannan, förtränger den plågsamma delen av verkligheten (om den finns) - och gråter hela vägen till banken för att lösa in avlöningschecken, säger Bull.

Vi lär få dras med omorganisationen hela året och även delar av nästa. Burr - säger Kasper, när han ser en naken högavlönad präst. Svartrockarna har jag också mycket svårt för, ursäkta min impertinenta generalisering.

32959-511

Ny driftplattform för nya bloggen, sätts i sjön på fredag. Den kan knappast bli sämre än nuvarande. Kungligg säger att jag också bör installera om datorn, det går trögt. Det kan finnas nåt virus eller trojan, eller annan oreda i burken, som stör, i synnerhet mig!

Detta leder till att jag dels ska se vad nya driftplattformen innebär och dels ska jag (dvs J1) installera om datorn . Det lär knappast bli i helgen. Jag dröjer med beslutet om paus. Under alla omständigheter behövs nytänkande - men det vet jag inte om jag förmår. Jag har heller inga exklusiva fritidsintressen som jag kan nischa in bloggen på. Det enda jag är riktigt bra (eller dåligt - välj själv) på är osammanhängande betraktelser av det som just då råkar reta elektroderna i hjärnbarken!

Nästa inlägg kommer sannolikt på söndag! Hare bättre än bäst, så länge, kära kvartsfigur (som ska ses som ett superlativ i detta exklusiva sammanhang).

Parant

Jag är ju inte direkt fundamentalist, som Huxley. Jag tror jag tror på nånting - men vet inte vad jag tror på, i frågan om existentiella och ickeexistentiella väsen och fenomen.

Igår trodde och hoppades jag på MoDo och det var lyckosamt. Vanligtvis tror jag på Gd, det måste man ju eftersom han bara är en bokstav från Gud. För den icke insatte, betyder Gd vanligtvis generaldirektör. Fint värre! En gång var jag avdelningsdirektör på ett statligt verk, den enda som var impad av detta var mamma, och ni vet ju hur hon är! Själv hade jag gärna bytt min befattningsnomenklatur mot högre lön, men så enkelt var det inte.

32959-508

Det är kul med påskkärringar. Det finns en åretruntare, om du förstår vad jag menar, och sen några tillfälliga, som hängs upp för att förhöja påskkänslan. Den röda verkar ha rätt mycket energi, där den flyger runt i köket och domderar.

32959-510

Det här är en mildare variant, den domderar inte så mycket, den är snäll och finns i mitt krypin på nb

32959-509

M är i toppform - extra parant för dagen! J1 var hemma en sväng igår, med lånehunden Linux. Han - alltså hunden var trött efter motionerandet, och slosade i sig vatten efter behag och la sig sen lugnt och stilla flämtande på köksgolvet, med tungan hängande. J1 såg piggare ut. J2 på väg från Örnköldsvik och gäster på ingång. Kan det bli bättre!

Jag är vankelmodig med bloggen. Ska jag svika alla kvartsfigurer, var ska i så fall dom hämta sin dagliga dos nonsens och osammanhängande intryck?

Bloggdilemmat lär finna sin utformning efter påskhelgen. Ha en fortsatt uppäggande påskhelg - kära kvartsfigur!

Agnostiker

Tiden rann ifrån mig idag. Jag skulle skriva, men hann inte! Hoppas jag hinner imorron, skriva alltså!

32959-507

Blev fastkletad framför tv.n. MoDo vann en gastkramare med 3-2 mot Linköping, sen följde jag upp med bröderna Ekborg i så ska det låta. Man är senior när man lätt kommer ihåg pappa (Lars)!

Påsken handlar visst - enligt den kristna tron - om död och uppsståndelse, tror jag! Själv odlar jag mina agnostiska ideal,  efter behag.

Ha en fortsatt bra långfredagskväll, och glad påsk, alla trogna och otrogna läsare.

Grandios psykopat

Om en månad, kring den första maj, hoppas jag kunna bjuda på, näst intill sommarlika vyer, runt Sticksjön.

De här tre bilderna plåtade jag igår, kring ett, när M och jag hasade runt sjön, med leenden på våra läppar.

32959-506

Dagens arbetsbelastning har varit medel till hård. Jag hann i alla fall med lunch på gallerian 1891, med några arbetskompisar. Vi har flera gallerior i stan. Så det så!

Jag är lyckligt lottad, genom alla arbetsår har jag haft, och har fortfarande, genomgående trevliga till och med mycket trevliga och sympatiska arbetskamrater, trots att jag själv inte är särskilt trevligt (däremot har jag snäll röst - om jag vill), ganska osmidig, inte särskilt social (om jag - inte - vill) - men på något sätt funkar det vanligtvis ändå. Särskilt grandios är jag inte (alltså inte psykopat, av den mest utpräglade sorten - säger M, även om några tidigare inlägg på bloggen kanske ger sken av annat)!

32959-505

Vass ´aru?

32959-504

Hoppas på framgång för MoDo i kvällen sjunde och avgörande semifinalmatchen mot HV71, från Jönköping (fin stad). Sporten är ishockey.

HV lär betyda Huskvarna Vätterstad, tydligen blev det något samgående mellan två klubbar 1971.

En favorit i repris:

  • Nu är det vår i luften - var har ni er?

Kvartsfigurer

Nu går jag min väg (sa lille Per).

Det är klart att en av drivkrafterna med att ha en blogg är att förmedla ord, tankar, intryck - och i den meningen är det ointressant om man har 25 läsare eller 250 eller kanske 250.000. Om man har ett antal regelbundna läsare, som skriver kommentarer, då kan det bli bra kommunikation, intresse och mervärden. Men det går knappast att hålla igång dialogen med många.

Efter senaste uppdateringen har bloggen blivit sämre, vilket irriterar mig. Det har blivit svårare att logga på, bilderna har inte velat laddas upp, det har varit segt överlag. Visserligen går det om man gnuggar på en halvtimme eller så, vilket känns onödigt, när jag har mitt feta bredband genom Bredbandsbolaget.

32959-503


Mars har varit en tuff arbetsmånad och jag har inte varit ute på andra bloggar särskilt mycket, vilket ger färre besökare även på min blogg, dom sambanden finns. Mitt 75% har fler förklaringar än så.

Arbetsmässigt ser april likadan ut.

Imorron tänkte jag visa några nytagna naturbilder runt sjön. Den regelbundne läsaren ser årstidsförändringarna skulle jag tro, eftersom flera av motiven återkommer, det kan vara lite kul. I synnerhet för dom som sett kultfilmen Smoke. Sen kommer ett inlägg till påsk, kanske på långfredagen.

Sen blir det tyst några veckor, i väntan på flow och nytändning. Men jag lovar titta in på flera av bloggarna, cross my heart!

Nytagen bild av päronträdet. Visst gör det ont (men ändå inte) när våren tvekar.

32959-502

Igår brassade jag potatis i ugnen. Jag såg ett matlagningsprogram, liggandes i sängen, där det påstods att det var lätt att laga potatis i ugn. Jag tänkte att ingenting är lätt. Låt mig pröva - så lätt är det inte, som det påstås, tänkte jag (men det var det)!

Man börjar med att skära (okokt) potatis i stavar. Värmer ugnen till 200 grader (dubbelriktad värme). Häller lite olivolja på en fat, fördelar potatisen jämt på fatet, häller på lite mer olivolja, saltar och pepprar. Potatisen får vara inne cirka 30 minuter, man kan skaka fatet lite grand, kanske vända pottarna en gång.

Det blev riktigt lyckat. Det är kul att variera maten lite grand.

32959-501

Mamma hänger med skapligt, vi pratade i telefon nyss. Jag önskar alla kvartsfigurer (25%-arna) en fortsatt trevlig söndagskväll.