Mån sken över Ångerman älven

Igår var vi på födelsedags kalas. För samlingen börjar bli rätt så medel ålders. Kul ändå. Tebaks i Sundsvall i bra tid.

J2 har sovit över hos oss i natt. Det var någon övning med datorer som lockade i grann skapet.

Nästan mån sken över Ångerman älven. Höga kusten bron och land skapet är rätt så pampigt


I princip skulle detta kunna vara ett lodjur, men det är det inte. Bara en vanlig bonn katt som vilar ett stund på bordet på ute platsen. Lo djur är skygga. Vilket på minner mig om att det är för lite sär skriv ning!


Idag har jag lagat kött- och grönsakssoppa. Köttet (högrev) puttrar i kastrullen och snart ska kålrot, morötter och dom där två vita (som jag inte kommer ihåg namnen på) ner i soppan. Kött- och grönsakssoppa är gott på hösten. Kanske är det den varma buljongen som gör det lilla extra.

Idag har jag provat träningscykeln. För övrigt är det mest lugna övningar.

Ha en fortsatt trevlig lördagskväll!

Maxfit eller misfit?

Nu har vi i alla fall fått ihop motionscykeln. Ännu ej cyklad på, i vart fall inte av mig. Det känns inte som kropp är riktigt redo än. Cykeln är av märket Maxfit, kostade 1.195 kr på Coop, extrapris. Själv är jag av sorten misfit!



Det här är ett makro av en chokladmuffins, bakad av M, väldigt god. Om man äter många sådana, får man en större sån här. Se nedan!



Så här ser ett klantarchle ut!



J1 och I har mailat från Kambodja, där dom mår fint nära Anchor Wat. Resan hade gått bra.

Det är minus 1 i Sundsvall. Imorron ska vi på uppvaktning, släkten fyller år!

Sympati

För en stund sedan fanns det fortfarande några löv kvar på plommonträdet. Snöflingor kunde anas under lördagskvällen. Därefter blidväder. Just nu har tundran, väster Sundsvall +3!

J1 och I åker till Thailand imorron. Det är inget som åtnjuter min omedelbara sympati. Barnen ska vara hemma och ta hand om sina föräldrar. Så det så!

 

J2 åt lunch med M idag, det väcker sympati!

 

I övrigt rullar det på, ungefär som vanligt! Natti!


Maffia

Nu faller löven mot marken.

Bald kommen die löven und bären, snart kommer löven och bären, som min gamla tysklärare alltid sa!

 

En försenad julklapp har inköpts. Min förra motionscykel tog slut. Det var en fin anordning, motståndet gick inte att ställa in, det var nerförsbacke hela tiden. Jag är inte säker på att även denna utgåva är ett måndagsexemplar. Jag har ännu inte orkat motera ihop den!

 

 

En kall öl på en atlas (enligt nationsindelningen före 1989)! Finns det något bättre? Mest avses lätt kyld öl!

 


Gif Sundsvall fullbordar fotbollsfiaskot med att förlora mot Landskrona med 5-2. Bollen är rund, livet går vidare!

Vi har köpt älgkött. Proffisgt styckat och köttfärsen mald. Delikat!

Annars är det lugnt på tundran, väster Sundsvalls city.

Ärade medborgare; Ha en fortsatt trevlig lördagskväll.

Jag ska titta på TV och kanske läsa lite i min bok, som jag köpte på Coop i Birsta tidigare idag. Den handlar om hur "maffian" genom mc-klubbarna etablerade sig i Sverige för 20 år sedan, och nu är pest och pina, en ren varböld på samhällskroppen!

November rain

Plommonträdet signalerar höst. Ännu ingen snö, höststädningen i brf avklarad och allhelgona står för dörren. Strax efter åtta är det 4 plusgrader.


På temat meningslösa bilder, är detta vy från vagn 2, "Orientexpressen" mot Sundsvall. Tågtypen sägs vara X2000. Bilden är tagen i Söderhamn (northbound - som det heter på tågspråk), en på många sätt ofta upplevd ort, för tågresenärer mellan Sundsvall och Stockholm.

Söderhamn ligger visserligen inte mitt  mellan de tidigare nämnda orterna, men ändå gör sig påmind! Förr åkte man sakta genom stan. Nu ligger resecentra utanför citykärnan. Det heter inte ens järnvägsstation. Suck!

Nån gång kanske man skulle åka Transsibiriska eller den klassiska Orientexpressen med mobil och bärbar avstängda - bara flyta med. Att sakta glida ut från klassiska Gare du Nord (Paris) med destination Istanbul, rökförbuden till trots ana den karaktäristiska lukten av Gauloises i näsborrarna - känns onekligen lockande! November är en bra resmånad. Och en bra låt med Guns n´roses (november rain).


Jag fortsätter på temat; Foto - en verklig upplevelse!



Mycket jobb. Trött! J2 och Je var hemma på middag. Det är kul att ha barnen med fästmöar nära.

Melankoli

Imorse, den 18 oktober, var det frost på taken. Tyvärr hann jag inte med att fota. Jag var fullt upptagen med att intaga frukost på sängen. Tyvärr ingick ingen bacon och nystekt ägg med solsidan upp i frukostpaketet. M fick en reprimand, och sen bestämde vi oss för att gå vidare!

Plommonträdet - status, för tre dagar sedan!




Det är höst vid Sticksjön.



,,


Barnen med fästmöar hemma på middag idag. Vi åt M´s sjömansbiff. Verkligen gott. Barnen mår bra. M är den som håller ihop familjen. Det har väl den regelbundne läsaren, för länge sedan insett!

Gifflarna Sundsvall schabblar bort kvalchansen till allsvenskan. Ny förlust idag, mot Ljungskile 0-3, inkl. missad straff i avgörande läge.

Vi har sett två filmer i helgen. Woody Allens, Whatever works med Larry David. Bra, men inte helt enligt förväntningarna. En stark trea. Schrink - med Kevin Spacey. Bra! Närmare fyra än tre!

Jag vill också tala om att jag är deprimerad. Inte enligt någon medicinsk/psykologisk/psykiatrisk mening, snarare, melankolisk, bedrövad! Osbourne är sjuk. Det anade jag redan i somras, när vi träffades senast! Det är uppförsbacke!

Imorron måste jag till Stockholm igen. Taxin kommer 06.20. Nån hemresa hann jag inte beställa, men hem kommer jag nog ändå!

Ha en fortsatt trevlig söndagskväll, och en bra start på veckan!

Burr

6 kylgrader imorse på savannen i Sundsvall. Burr!

Är borta några dagar, Stockholm - givetvis. Inlägg kommer till helgen

Ha det så bra, så länge!

Boxer

Får jag bjussa på två bilder till av våran favoritboxer. Typ - avslappnad


Typ - trött!



Sundsvall - nåt till alla!

Detta är en hund, en boxer. Den vilar i köket.


Det är samma hund, som vilar - på den vita mattan i sovrummet. Ibland är man trött, väldigt trött!


Denna gamla boxer har väldigt hög mysfaktor. Den är rent ut sagt gosig, en härlig personlighet.

M har slitat som en galärslav med mathållningen i helgen. Mamma har varit hos bror, och mamma och bror var hos oss på lördag. Mamma är en skugga av sitt forna jag - men kan fortfarande vinna, när vi spelar Chicago (kortspel - för den som inte vet)! Siffersinnet verkar minst skadat!

Vi har haft städhelg i bostadsrättsföreningen, och idag - söndag var klanen (söner med tjejer, hemma på middag). Givetvis lagad av M. Bacon och stuvade morötter serverades. Det är onekligen en tillgång att ha återväxten nära.

Sundsvall har något till alla.

Fin i kanten

Det finns hopp om livet på tundran i Sundsvall. Just nu är det plus 2.

Vinterdäck, numera med dubb är pålagda. Jag tror nästan att det är rekord. Vanligtvis väntar man på första snökaoset, och sen lägger man på vintergaloscherna. Dock inte i år!

TV-tittning förekommer. Idol  i TV4 - tror jag. Det är inte direkt min grej, säger jag och kan förefalla kulturell, och onödigt fin i kanten. Så är det inte, programmet är som det är - och sen all denna reklam! Vi har 2 TV till i radhuset, om TV-beroendet kräver sitt. Vi kan bjuda in en kompis, och då kan vi titta på tre olika program - om vi vill!

Jag är inne på att ta en macka, och samtidigt, eller efter intagandet av nyssnämnda smörgås - begrunda mina synder, eller inte!

Sköt om sig ärade medborgare tillika bloggläsare - och ha en fortsatt trevlig fredagskväll!


Nya pjucks

Fyra grader på tundran, väster Sundsvalls centrum.

Det är dags att bege sig mot IP och matchen. J1 och jag ska göra det vi kan för att greja tre pinnar mot Syrianska.

Varför ändra ett vinnande lag. Så här ser mina nya pjucks ut (Vagabond)! Precis som med musiken, jeansen och skjortor mm, är det, det invanda som gäller. Om det är övervägande bra eller dåligt, kan vi kanske diskutera, en annan gång. För några år sedan, gick min dåvarande kropp och Levis 501 åt olika håll, efter 30 års regelbundet umgänge! Hårt - men det var bara att bita i det sura äpplet!


Och så här! Ecco - funkar, för det mesta!

 

Enligt M - är det inte fjollskor. Det tolkar jag positivt!

 

Ha en fortsatt trevlig måndagskväll.


Söndagsblues

Dom här rosorna är till dig, och bara dig - kära bloggläsare.

 

Samma/lika blommor i ett makro

 

Mamma var ute på galej, inget besök blev det. Det får bli nästa helg i stället.

 

Barnen med tjejer och kompis var hemma på middag idag. Kul!

 

Det börjar dra ihop sig i superettan. Vi har halkat över på fotboll - hastigt och lustigt. Åtvidaberg förlorade oväntat och imorron möte Gifflarna Sundsvall, Syrianska från Södertälje. Vi behöver nog tre poäng för att vara att räkna med i toppstriden. Endast fyra matcher återstår.

 

Det har regnat idag och just nu är det plus 3. Snart är det galoschbyte på puggen.


Järnlady

Det är bara att konstatera att det går mot höst. Rönnbären, hos grannen - är röda och fina. För länge sedan gjorde jag rönnbärsvin. Det blev inte bra! När vi bodde i Bålsta lärde grannen Josef från Ungern mig hur man bryggde vin på fikon, vilket blev väldigt bra starkvin, som vi provsmakade i garaget! Det var tider det!


Efter moget övervägande har vi bestämt oss för att renovera badrummet, på nedre botten. Givetvis är det M som tagit bort våtrumstapeten. Det klarade hon utan arbetsledning. Vi lejer bort juppsättningsjobbet. I god tid före jul är vi klara, åtskilliga tusenlappar fattigare.

Det har inte hänt så mycket, denna lördag 3 oktober. Vi har mest tagit det lugnt. M har bakat kaka, och nu blir det räkfrossa! Imorron åker jag till mamma och barnen med fästmöar kommer på middag, söndag eftermiddag.

 

Stina Dabrowski är gäst hos Oldsberg. Henne har jag svårt för. I synnerhet från tiden när hon intervjuade järnladyn Thatcher, och - den korkade människan - förslog att Margareth Thatcher skulle göra ett litet hopp, som avslutning på pratstunden. Certainly not - sa Thatcher, why? Det var väl det bästa hon sagt under sin tid, i rampljuset!


Frihetsbedrövad

Hårda arbetsveckor, och ännu en är på väg mot final. Frost i natt. Nu - strax före nio, plus 3.

M/J2/J1/I och Je kämpar må. Det är dags att hälsa på mamma igen. Syster är i Peru, där det varit jordbävning. Hur kul är det på en Richterskala?

Städdag (igen) i brf Svampen. Har för mig att jag skrev det nyss, alltså i april.

Helikoptergänget, i vart fall - delar av dom är frihetsbedrövade. Så det så!