Humbug

Vi har lyssnat på flera "sommarprogram" i sommar, fler än vanligt! Plura och Lundell var förvisso inga höjdare, men personliga coachen och konsulten Mia Törnblom presterade årets särklassiga bottennapp. Mer om detta längre ner.

Här kommer bild 3, på nya plommonträdet.

32959-650

Idag gjorde vi nästan klart projektet - hallgolvet, som hade några mindre skador. En list ska läggas ut. Golvet är av märket tundra, inköpt på IKEA i Sundsvall och färgen är bok! Om nån tror att det är enkelt att byta ut några längder här och där, kan jag lova - att det är det inte!

32959-648

Får jag bjussa på Oscar Wilde!

  • Vem som helst kan hysa medkänsla med en vän i hans lidande, men det fordras en verkligt fin natur för att sympatisera med en vän som har framgång

Vi har en minimalistisk syn på prylar, tror jag! Hallen är inget undantag därvidlag.

32959-649

Själva poängen med ett radioprogram är väl att det ska finnas något att förmedla, ett budskap. Törnblom´s  viktigaste uppgift verkade vara att tala om sitt namn (det gjorde hon minst 3 ggr), att berätta vad himla bra hon är. Vidare sa hon att hon brukar få kritik för att hon är glad (vem bryr sig) och det finns synpunkter om hennes kläder (vem bryr sig bland dom som lyssnar?). Sedan serverade hon i, barnslig ton, som hon pratar till småbarn, plattityder - som att det är är en bra dag att vara glad på! Det kan jag komma på själv. Det är bara Mia, jag, jag hela tiden, inget innehåll. Hon berättar t.ex att om hon gjort en dålig föreläsning, så brukar hon ringa till en kompis och prata och skratta, så går det otrevliga bort. Vilken värld lever hon i, undrar jag! Vi andra får nog försöka reda ut de bekymmer vi hamnar i på jobbet och i andra sociala sammanhang.

Priset tog hon när hon berättade att hon blivit kär, och hur hon reagerade på, rena småskolan. Mamma och mormor var underbara människor och när hon snattade pengar hemma, fick hon högre veckopeng av sin gudomliga pappa. Man blev ju rakt illamående över avsaknade av perspektiv, och självdistans. Hon förde också ett grunt och flackt resonemang om självkänsla och självförtroende. Hon hade alltid velat vara omtyckt, av alla - och det hade skapat problem för henne, bl.a. var hon narkoman i tio år. Det borde hon haft som tema i stället, hur hon tacklade den sitsen, att komma ur beroendet var säkert en prestation värd namnet.

Sommarprogrammet var ren konsultskit av sämsta slag, ett rent hån mot lyssnaren - med andra ord humbug!

God min i elakt spel

Vi är hemma igen efter en blixtvisit norröver. Det var bäst väder norrut och kanske bäst på flera andra sätt. På två timmar hade vi bestämt oss, vi kollade först om vi kunde hitta några billiga flygbiljetter, men det gjorde vi inte, det fick bli bil. Vi drog vi iväg med minimal packning. Första natten sov vi på Statt i Skellefteå. Sen hälsade vi på Solskuggan i Sikfors (som ligger mellan Piteå och Älvsbyn). Snacka om klass på den campingen!

Känner vi varandra sa jag - till henne (Solstrålen), när vi klev in i restaurangen. Jag tror det sa hon, och det var bra gjort av henne, eftersom jag genomför sommaren som skinnhead (2 mm hår), det är knappt jag känner igen mig själv, jag är mer lika min bror, än jag är lika mig mig själv.

Vi fikade och tittade på campingen, det var trevligt, och sen åkte vi vidare mot Kiruna - som var ett av delmålen.

32959-647

Storforsen, tre mil norr om Älvsbyn. Den går inte av för hackor.

32959-646

Jag vet inte om man har som sed att begrava döende i Piteå. Hoppas inte det!

32959-645

Utsikt från Skandic Ferrum i Kiruna, med utsikt över Kirunavaara. Kontorshuset, till höger i bild, är inspirerad av FN-skrapan i New York, möjligen någon våning lägre (13).

Sen åkte vi genom Tornedalen,Vittangi, Pajala och Övertorneå, Hedenäset, mot Luleå. Sen hälsade vi J2 och Je i Örnsköldsvik.

191 mil pressade vi in på fyra dagar, resan blev målet på något sätt. Bil och boende fungerade bra. M säger att äktenskapet är en kompromiss, man får ta det onda med det goda. Långa sträckor med bil är inget för M, men hon höll god min i elakt spel. Så fort hon ville ha rast fick hon det!

32959-644

Nu har vi brutit upp det nylagda laminatgolvet i hallen - i vart fall delvis. Det är några mindre skavanker som vi ska fixa, vilket är enklare sagt är gjort.

32959-643

Nu är det smalvecka som gäller. Vi började friskt med fläskfilé i ugn med rätt mycket bearnaise. Ikväll är det fotboll på Norrporten Arena. Gifflarna möter Åtvidaberg. Viktiga poäng står på spel.

På väg

Idag är den onsdagen den 25 juli och frånsett att det är lönedag, månadens allmosa ska utdelas, står också regnet som spön i backen! Det är gråare än grått.

32959-642

Eftersom vi ibland, mest jag, men även M vill jag lova - är gubben/gumman, mot strömmen, kom vi för en stund sen fram till att vi tar bilen och åker iväg några dagar. Och så får det bli. Vi åker lätt packade - mot okänt mål, och kommer hem om några dar.

Ha det så bra - så länge.

Att fylla 100

Bästa och högt ärade läsare, idag ska vi fira 100 år. En syster till M fyller 60 och systerson fyller 40, och uppvaktningarna tas samtidigt, vilket är praktiskt. Vi har en bit att åka.

32959-641

Jag byter ämne. Om energin håller i sig, ska jag vid tillfälle förklara varför jag tycker genuint illa om det Mia Törnblom står för, och varför jag t.ex. kan uppskatta ett "samtal" med Erland Jospehsson. Redan nu kan jag säga att det inte handlar om könsroller, det är mer djupsinnigt än så (hoppas jag).

Om någon ny läsare, mot förmodan, hittat till min blogg, rekommenderar jag läsning av tidigare inlägg, om min allmänna syn på konsulter.

Matador

Nyplockade jordgubbar från vårt lilla jordgubbsland.

32959-640

Jordgubbslandet

32959-637

Lättja råder. Frukost med film. Rostbiff och potatissallad till lunch. Promenad runt Sticksjön samt smärre inköp på ICA-ettan. Vi lyssnade på personliga coachen Mia Törnbloms sommarprogram idag. Snacka om förenklingar, trams, barnsligheter, konsulttugg och yta. Det var genuint dåligt utan egentligt innehåll och för att straffa mig själv lyssnade jag (och M) på hela programmet. Vi har haft Törnblom på en personlautvecklingsdag och hon var lika kass då!

Måsmamma med unge, på brygga vid Sticksjön.

32959-639

Däremot var gårdagens sommarprogram med skådespelaren Erland Josephsson (f -23) med son (f -63)  överraskande bra, sommarens hittills bästa. Det var kul, eftersom jag innan programmet sa att Josphsson är en osedvanligt tråkig och inåtvänd typ! Och det kanske han också är. Han sa väldigt mycket klokt. Han sade bl.a. att han förr, oftast fick spela introvert, hämmad man och när han i stället, som omväxling, fick en filmroll som psykopat, blommade han upp. Om det är klokt eller inte, vet inte jag, men det ger i alla fall en dimension i hans person och förmåga att uttrycka sig!

Till middag tog vi inkokt lax på tunnbröd, vitt vin (chardonnay), jordgubbar med socker och vispgrädde och sen tittade på vi på Bond (Världen räcker inte till , med Pierce Brosnan) - den är bra. Robert Carlyle (f - 61) spelar skurken, han är alltid bra och i en en stor biroll spelar Robbie Coltrane (f -50), han är väl mest känd för rollen som polispsykologen Cracker.

Brosnans bästa film är f.ö Matador.

Ångermanälven

Ångermanälven är rätt så pampig, på sina ställen, tycker jag.

Det blev inte månsken över Ångermanälven igår, i vart fall inte för oss. Däremot var det lagom med sol och sommarkänsla. Vi blev totalt 34 personer. Demografiskt var det tjock midja, inte så många äldre, bara två över 65, varav mamma var en. Hon hade skaplig form. Det var 5 barn under 10. En generationsväxling tycks ändå på gång, eftersom det är många i åldern 20-30, som tar (rättmätig) plats i släktkretsens innersta kärna och givetvis är J1 och J2 givna i det sammanhanget.

Vi hade kul och vi är verkligt lyckligt lottade som inte har några uppslitande konflikter om stort och smått, som förstör möjligheterna att kunna umgås och ha det trevligt!
32959-634

En nytagen bild över Sticksjön - och som bekant skriver jag vanligtvis texten före bilden. Ofta gör man tvärtemot!

32959-633

En nyfödd gräsand på grönbete. Kanadagässen verkar ha hitat nya boplatser i år. Bara två exemplar syntes runt sjön, och det är ju bra.

32959-632

En albino hittar vi också bland vadarna. Jag är inte säker på att det är en gräsand!

32959-631

Vi har mest slappat idag, vi har i alla fall mäktat med en promenad runt Sticksjön. Sen har vi mest tagit det lugnt.

Gif förlorade mot Åtvidaberg med klara 3-1. Det blir en hård fotbollshöst - i vanlig ordning

Kemtvätt med förhinder

Imorse gav jag mig i kast med gräsklippning av gemensamma gräsytor. Varje huslänga (minst tre lägenheter/radhus) i bostadsrättsföreningen har ett skötselområdet. Jag klippte det jag skulle samt hos grannen som är borta. Det tog cirka 1 timme och det är bra motion eftersom det bl.a. är två rejäla slänter och jag har knappast fysionomi som fjällkorna!

32959-629

Sen gjorde vi en repa på stan. Jag skulle lämna in min stiliga kavaj, med många blanka knappar, för kemtvätt. M tycker den är fjollig, säkert är hon bara avundsjuk över prakten! Den drar ju onekligen kvinnornas blickar till sig, det varken kan jag, eller vill jag - förneka!

Semestertider råder, som bekant och tvätten har tyvärr stängt på fredagar, vilket kom som en delvis överraskning. Min första tanke var att kemtvätten var nedlagd. Ingen normal människa, tänkte jag, lämnar väl in kläder för kemtvätt - nuförtiden, mer än jag! Facit - inte nedlagd - nytt försök får göras till veckan.

32959-630

Sen avrundade vi med pizza till tidig middag Hawaii med salami, nykomponerad för dagen, lättöl och sallad. M och jag brukar dela en normalstor, så det är inte så fett, som det låter. Gott var det i alla fall.

32959-628

Det är bra på väg att klarna upp. Det har varit mest mulet idag och nästan 20 grader, dock bara 12 imorse vid halvåtta. Vi hoppas på bättre väder, med tanke på släktträffen imorron. 30 pers. kommer och ska vi samas inomhus lär det bli stökigt.

Ha en trevlig fredagskväll - tappra, modiga och begåvade läsare.

Fattigsemester

Vi har en skön semester, lite ovanlig, men ändå viktig på flera sätt. Vi (jag och M) var båda rätt slutkörda när vi äntligen kunde stämpla ut för fyra veckors semesterledighet. Energireservtankarna var nog inkopplade - tror jag!

Vår ursprungliga fundering var att ta bilen ner till Skåne, Österlen och känna in Piraten och Mankells miljöer. Tyvärr regnade den tanken bort!

Vi genomför en s.k. fattigsemester (enligt LO), genom att vi är mest på hemmaplan. För oss är det tvärtom, vi gillar att vara hemma och väljer själva! Vi kan åka vart vi vill - men det får vi ta ställning till senare.

32959-627

Vi pysslar i stället på hemmaplan och gör det lilla i det stora. Dagarna går fort, film ska tittas på, promenad ska genomföras runt sjön, Birsta city ska besökas, hår ska klippas, systemet ska besökas (mindre för egen del - tyvärr), planer och andra arrangemang ska läggas upp för släktträff (på lördag). Såväl J1 som J2 med fästmöar ska med! Inget gläder oss mer.

Även andra uppvaktningar ska göras. Sen ska vi också vila mellan ansträngningarna. Så kan det gå - om inte haspen är på!

Födelsedag med rotfyllning

Idag fyller J1, 30 år. Det har vi firat, med mat, tårta, jordgubbar och glass. Grattis - säger vi. Nu är han nästan vuxen. Nya plommonträdet är på plats i jorden - blott någon dag sent. Vi säger att detta är bild 1 - i så fall.

32959-626

Nu är nya plommonträdet på plats. Här kommer bild 2.

32959-625

Roten på gammträ´t måste upp - och det tog nog en dryg timme. Det är mer jobb än man kan tro! Här kan vi snacka om en ordentlig rotfyllning.

32959-624

Där klängde jag igår. Det är högre än man kan tro.

32959-623

Vi har haft västliga vindar idag, en del regn, men också sol. Kvicksilvret har inte nått upp till 20, men nästan.

Tarzan

Igår köpte vi ett nytt plommonträd på handelsträdgården Norell´s i Njurunda, två mil söder om Sundsvall. Det var långa bilköer i båda riktningarna. Vi verkar behöva en trafiksatsning, kanske en bro, eller så räcker det med att bensinpriset höjs till det dubbla! Plommonträdet är av sorten Czar (tidigare felaktigt angivet som Opal). Trädet ska ner i jorden idag, oavsett sort!!!!!

Igår lekte jag även Tarzan (mer än vanligt) och klängde fyra meter upp i luften på tallen som ses till höger i bildens övre kant, för att såga av några grenar, som skymmer solen. Inga incidenter av vikt finns att rapportera. Jag kan väl nämna jag klängde på en stege, i annat fall är det Tarzan i överkant, även för mig!

32959-622

För att hålla mig och mina tankar i styr bevakas jag av fyra Dalahästar, eller så inspirerar dom, kanske en mix!

32959-621

M är och städar hos J1. Jag skulle gärna dragit mitt strå till stacken själv, men tyvärr har jag lite ont i rygger (tror jag)! Nåja - jag får väl pallra mig iväg och göra något lite, om en stund!

Idag är det mulet och 19 grader.

Maoismen!

USA vill styra världen - men dom vet inte var den är!

Den här "kulturyttringen" (nära hemmet) har 60-talskänsla. Som klotter betraktat är den något ovanlig, inte bra i sig, men på sitt sätt intressant. Versaler, jo jag tackar, jag undrar också vad utropstecknet står för, och den bestämda formen, det hade ju kanske lika gärna kunnat stått maoism, möjligen maoism/-en? Men det kanske är enklare att vara tvärsäker, i vart fall när det gäller slagord.

32959-619

En vy över bostadsområdet, med julikvällssol.

32959-618

Här är det lax, för hela slanten!

32959-617

Här är det lax och kyckling för hela slanten.

32959-616

Här är marsvinet Brunox. Hans bästa gren är att äta grönt. Brunox ägare är J1.

32959-620

Vi är fortfarande hemma i vårt kombinerade radhus (åretruntboende inkl. sommarhus). Det regnar lite, men bara lite, och även regnet är av högsta kvalitet i den förnämliga staden Sundsvall, staden som har allt!

Vilket krypande och fjäskande för kungahuset, kan vi inte få slippa. Entlediga Viktoria snarast, så hon får chans att göra nåt vettigt av sitt liv!

Diktaturer tror jag inte på.

En vacker dag blir det regn

Idag blev det bättre väder än förväntat, bara några små skvättar regn - om ens det!

Vi var uppe med tuppen, redan halvåtta. Bilen skulle tas om hand i Bergeforsen, två mil norr om Sundsvall, det är en mindre lackskada på huven som ska fixas, innan det blir dyrt, hoppas det blir billigt. Efter det, käkade vi frukost på McDonalds. Macka, youghurt, juice och kaffe. Här lyxar vi för hela slanten, när vi är lediga..

Sen har vi suttit och pokulerat.

32959-615

M har lagat mat, inför släktvendettan, den 21 juli. Lax och kyckling, och det var inga små portioner, vill jag lova.

32959-614

Sen har vi sågat upp en av stockarna på baksidan. En är fortfarande kvar, men den är lite för tjock för handsågning.

32959-613

Sen har vi sett Pulp fiction, nästan hela.

32959-612

J1 är i Stockholm, och då gick vi en sväng till hans lägenhet för att titta till marsvinet, och sen blev det House i TV4+ och sen Morse.

Det är fullt upp. Hur hinner man jobba överhuvudtaget?

Dollarturist

Idag har vi flyttat om lite grand i trädgårdstäppan. Det var fort gjort. M har bakat bullar. Sen har vi mest suttit och häckat på baksidan (altansidan) och pratat, lyssnat på radio (sommar, det var en klämtjäck kvinna - Lena Nevander Friström, socionom och leg, psykoterapeut som hade svar på allt i livets harmoni och virrvarr - imponerande), och löst sudoku! Kring 20 grader idag, perfekt sommarväder!

Vi är fortfarande i valet och kvalet om vi ska åka en sväng med bilen. Det är regnigt söderöver. och det är ju så härligt att vara hemma! Den 21 juli är det släktmöte, och då är vi också med, naturligtvis och även "gossarna" hoppas jag!

32959-611

Blommor för hela slanten.

32959-610

Ännu mer växter!

32959-609

Jag brukar kolla valutasidorna på text-svtv (230). Första gången jag var i USA (1995) kostade 1 dollar 6,67 kr. Året efter var den 1 krona dyrare. Det kommer jag ihåg - av någon outgrundlig anledning, annat väsentligt kan jag glömma hur lätt som helst. Sen har dollarkursen var uppe på över 11 kronor, jag kommer inte ihåg om den passerade 12 kronor. Men just idag kostar 1 dollar - 6,64 kronor. Alltså som 1995. Så kan det gå om inte haspen är på. Det är dyrt att kriga!.

Kalsonger

Semesterdag tre har  varit bra på alla sätt. Vi har haft sol, inget regn, kring 20 grader, M´s syster och man T har varit på besök. vi har käkat pasta med carbonarasås till middag, det är grejer det!

Den här delen av inlägget riktar sig främst till den manliga läsekretsen. Kalsonger är som bäst, när dom är som sämst. Eller hur? När tyget och resåren går på sista versen är dom som bäst, mjuka och fina.

Ett enstaka, mindre  hål i bommullstyget kan man tåla, dom är ju så perfekt mjuka, just innan dom ska slängas. Och det är ju inte varje dag man kalkylerar risken att akut hamna på sjukhus för vård (med trasiga kalsonger)! Fast det har hänt, när jag drog axeln hur led!
 
32959-608

När J2 gick på dagis hade han, vitt och brett berättat om att M slängde mina kalsonger i soporna, och jag plockade tillbaka dom igen. Och det är nog sant.

Man måste nog vara man för att förstå kalsongernas inre liv. Själv gillar jag - fortfarande - bikinikalsonger (vita - av någon outgrundlig anledning), min kreativitet begränsas av boxerkalsongerna - tror jag!

Ack ja, det är små "problem" i det stora hela, det finns större!

Kryptonit


Jag vet inte direkt om Stålmannen är något rimligt ideal, i det stora hela. Att ständigt göra gott, kräver nog sin man. I det lilla hushållet tycks vi ha intagit en ansenlig dos kryptonit. Även dag 2 på semestern har gått i lugnets tempo. M har bakat bröd, syster och man kommer imorron. Jag har handlat, tvättat och stekt biffar till middag, ungefär så.
32959-607

Jag fick en utmaning av Soldalen, som undrar vilka tre föremål (inte personer) som är viktiga för mig. Det är en skenbart enkel fråga, efter visst övervägande kommer jag fram till följande tre (fyra - eftersom jag inte kan följa anvisningar) i en krissituation:

  • Mappen med negativen och försäkringsbreven
  • Mobiltelefonen
  • Plånboken med kontokorten
  • Nycklar till huset, bilen, garaget
I vardagslivet, när allt rullar på som det ska, väljer jag följande:
  • PC.n
  • Tv-fåtöljen
  • Kartboken
  • Puggen Uffe (Peugeot 406, 2.2 liter, -03)
Jag skickar utmaningen vidare till Inga M, Gunnel och Lena.

Fjåsig

Vi har regn på vår första semesterdag, men det skapar inte melankoli, snarare utrymme för annat - än soldyrkan.

Det verkar som jag hållit kameran snett, furans lutning är inte så dramatisk som det kanske förefaller.

Idag har vi tagit det lugn, vi har poat på, och försökt komma in i semesterlunken. M har läst Stieg Larsson och jag har suttit framför datorn, legat på soffan samt suckat. Det sistnämnda lär vara bra för välbefinnandet, men det låter precis tvärtom. Mobiltelefonen är avslagen.

32959-606

Uppe på garderoben i sovrummet , ligger vår favoritkatt och myser. Den är inte så kelen, men den är.

32959-605

Jag fick händerna i en PM om Ångermanlansdialekt. Det var spännande läsning. Flera av orden är säkert lika i olika dialekter. Vad sägs om;
  • fjåsig
  • blavera
  • klörig
  • besmi
  • seka
  • va´fla
  • va´nars
Det är ord med känsla, snart ett minen blott. Internetspråket är inte fullt lika mustigt!

På onsdag bestämmer vi om vi ska ta flakmoppen och dra iväg - on the road. Eftersom det är nyhetstorka, diskuteras det om ett bensinpris på 20 kr/litern, visserligen först 2020, men det tolkas - på sina håll - som att det ska ske redan imorron. Eftersom bensinen kommer att bli mycket, mycket dyrare, långt före 2020, kanske vi ska göra en liten tur - för dena goda sakens skull. Vi får se vad det blir - på onsdag.

Fotbollsänka

Semester, en lätt overklighetskänsla utbreder sig. Fyra obrukade veckor, det  känns bra. Vi börjar lördagen med regn, men det är inte skyfall och regn behövs också. Vi har haft fint sommarväder flera veckor.

32959-604

Blomma i makro.

32959-603

Dom små regndropparna syns på bladen.

32959-602

Vi väntar gäster, våra vänner, sedan många år K och EB är på ingång vid två. K och jag ska gå och titta på fotboll, klockan fyra. Då Gifflarna möter Ljungskile, som blir ytterligare en svår match, en besvärlig nöt att knäcka. M och EB får vara fotbollsänkor, några timmar, kul för dom! Hehehehehehe!

Kvarnsten för Eldkvarn

Äntligen semester, fyra veckor, och regnet hänger i luften - men vem bryr sig!

32959-600

Bevisföremål 1, biljettband fr Gatufesten Sundsvall, igår - typ Eldkvarn.

32959-601

Eldkvarn var bra - dom har en låtskatt. Men ljudet var ett sorgligt kapitel i början av konserten. Kärlekens tunga och mörket knackar på din dörr, från senaste plattan (svart blogg) var bäst. Bra betyg i Dagbladet och Sundsvalls Tidning, det är kul, men konserten lyfte aldrig pga av det dåliga ljudet och för att det var för lite folk, som tjoade och tjimmade.

Tappra ärade läsare, ha nu en bra fredagskväll, på alla sätt. Så snart jag hinner, ska jag berätta vad semestern bär i sitt sköte.

Vädertombola

Det är snart dax för sommarsemester. Min första tanke var att smyga igång ledigheten redan på torsdag, vilket kan vara lite finurligt tänkt.

Den tanken höll inte särskilt länge. Sen funderade jag vidare på samma tema - och tänkte, fredag, som borde vara en särdeles utmärkt dag att börja sin semester på. Även om jag är långt, långt ifrån oumbärlig, så är det saker som ska göras! Konstigt va!

Det mesta lutar åt att semestern börjar på måndag. Så även för M. Vi blir hemma några dar, sen får vi se vad det blir, om vi känner för det, lastar vi flakmopeden och tuffar iväg, några dar.

Det fina sommarvädret består i Sundsvall (vem trodde nåt annat). Det är mera - typ regn, för "sörlänningarna"! Olika falla onekligen lotterna i vädertombolan!

Shoestring och Bergerac

Vi har kollat "Shoestring´s" (Trevor Evés) nya deckare på dumburken. Den är så där. Förra veckans, Bergerac (John Nettles) - Morden i Midsumer var ett veritabelt sömnpiller.

Tack vet jag Frost, ingen sommar utan Frost (borde vara parollen). Ibland kan det vara okej med Frostnätter, M nickar instämmande. David Jason (f -40) är bäst. Jag tror att han gjort 37 avsnitt, det senaste 2006.

32959-599

Blommorna är Surfinia. tror jag. M vet, men inte jag! Snygga va!

32959-598

Fin sommardag, fin kväll. Potatissallad och rostbiff till middag, kan det blir bättre.

Fåraherdedepression

Om man åker norrut på E4, från Sundsvall till Örnsköldsvik, passerar man Ullånger, som är strategiskt belägen vid Höga Kusen, som är ett av Sveriges vackraste områden (tycker jag).

Vi har varit i Örnsköldsvik idag och träffat J2 med fästmö Je. J1 var också med, trots avfärd i ottan, kring tio. Det känns smidigare att ta sig till Ö-vik jämfört med Umeå. Nu bara kring 30 mil fram och tillbaka.

J2 och Je har boat in sig i sin lägenhet, den kändes hemtrevlig på flera sätt. Vi käkade gott, pratade lite och spelade dataspel.

32959-597

Igår var det lugna gatan. Vi käkade matjesill ute på altanen, det var Kung (gott). Jag hängav mig också åt sortering av de där många och tjocka rapporterna, som kan vara bra att ha. Det mesta går till slutförvaring. I bästa fall kan man kanske hitta det man söker på nätet, om man behöver.

Det lutar åt Eldkvarn på torsdag, Gatufesten Sundsvall, med start 22.00. Synd att det börjar så sent, kanske kan jag maxflexa på fredag, och sen är det semester påföljande  veckan. Jomenvisst - det är dagens sanning,

Gifflarna Sundvall vann igen. Jag tror knappt det är sant. 2-1 bort mot Degerfors. I´m impressed.

Hoppas att du får en bra arbets- och/eller ledighetsvecka - tappra läsare!