Mannen med hårpiska

Idag har det friskat på rejält. Träden har dansat i vinden. Vi har gått promenad och sen kollat på inspector Morse i TV9.


Vattenkokaren använder vi väldigt ofta. Praktisk tingest.


Jag kan inte förneka att det understundom gnälls i denna blogg, oftast befogat tycker jag själv. Finansminister Anders Borg, verkar vara en arrogant, överlägsen och allmänt osympatisk nyliberal figur. Han gillar jag inte. Han måste ha varit konsult tidigare.

Däremot gillar jag den inställning han redovisat om staten´s ev. stöd till bankerna. Det handlar inte om nåt rejält bidrag som vid förra bankkrisen. Snarare handlar det om att aktieägarna får lämna ifrån sig sina ägoandelar, när understödet kvitteras ut. Däremot skyddas spararnas insättningar. Det är nog det enda vettiga jag hört från mannen med den moderata hårpiskan, de två bistra år, han varit finansminister.  Om hårpiska tycker vi inte!

Baggböleri

Hösten fortskrider. Det har varit lugnt i stugan. J2 och Je har åkt till Örnsköldsvik för att städa ur lägenheten. Enligt telefonsamtal för ett par timmar sedan verkade det gå bra, om än städprocessen var något mer tidsödande än förväntat. 


Idag har M köpt nya skinntofflor, på ICA Maxi i Birsta. Hon gillar inte färgen och utformningen. Däremot den värme fotbeklädnaden alstrar.



Alliansregeringen blåljuger och mörkar systemomvandlingen av det svenska samhället. Priset nås, när det påstås att Alliansen infriat sina vallöften -  till punkt och pricka. Det är ren humbug, baggböleri och verklighetsförvanskning. Med så vaga och svepande vallöften kan vad som helst sägas ha infriats.

Innan valet, sade t.ex. Alliansen att dom skulle minska utanförskapet. Det löftet kanske har infriats om man mäter antalet medborgare som inte har sjukpension. Det Alliansen glömde säga i sina vallöften var att 50 tusen medborgare omedelbart skulle kastas ur sjukförsäkringen och  ytterligare några miljoner medborgare skulle få sämre studiemedel,  A-kassa, sjukpenning, anställningsvillkor  och pensionsmöjligheter.

Hade Alliansen sagt vad dom egentligen ville dvs att föra över så mycket tillgångar som möjligt,   från främst  underklassen till dom redan 10%  (extremt) välbeställda. Då hade säker några från trasproletariatet  i förhand, kanske sett igenom det nya arbetarpartiet Moderaterenas dolda agenda. Snacka om blåsning!

Sicko

Det är höst i radhuslandskapet. För dom tappra, de som följt min blogg länge syns det på det återkommande plommonträdet, och häcken som nu skiftar i årstidens färg. Det är till och med höstlöv på den marginaliserade gräsmattan.


Vi finns i ett socialt sammanhang, som just nu består av lagring av möbler och annat bohag.


Det innebär också tillfälligtvis en extra soffa i vardagsrummet. Tyvärr blir det två flyttningar, eftersom tillträdet till den nya lägenheten (för J2 och Je) sker 1 oktober. Jag kan väl också nämna att garaget är fullt. Vilket bl.a. innebär att Puggen får stå ute och frysa på nätterna. Förlåt!



Det är vansinnesdåd på skola i Finland, finanskris och en utökande skara svenska medborgare som inte längre har tillgång till allmän sjukförsäkring och ytterligare några hundra tusen nyfattiga svenskar som inte har tillgång till avtalsförsäkringar.

Jag såg Michael Moores dokumentär Sicko härförleden, och såg Sverige om tio år. I USA saknar minst 40 miljoner människor  sjukförsäkring. Minst 80 miljoner människor är bara tre månadslöner från att hamna på gatan, vid sjukdom eller arbetslöshet. A-kassan får man också betala tillbaka om man får jobb.

Har moderatregeringen tagit kurs på USA i den nya välfärdspolitiken, där ett utanförskap (som teoretiskt definieras av makten Alliansen) byts mot ett annat dvs nyfattigdom och otrygghet.  Förlåt att jag frågar - men om jag har sjukpension och inte kan jobba, minskar utanförskapet då om jag  förvägras min pension? Javisst säger Måns - Reinfeldt, självklart säger Bull - Maud Olofsson. Håller med säger Bill - major Björklund. Varför frågar ingen mig jamar lillkissen Göran Hägglund, nästan framme vid köttgrytan!

Gulli

Jag har tittat på Uppdrag Granskning i StatsTv´n. Programmet handlar om medicinbiverkningar för främst äldre. En stackare - Gulli - fick epilepsimedicin, som nästan tog kål på henne, hon var borta för omvärlden i 7 år!  Läkarna reagerade inte, eftersom dom bestämt att hon var dement. Herregud, man blir nästan kallsvettig. Är det ingen som har medicinsk kontroll, överblick och värnar patienternas bästa. Tänk om man blir sjuk och måste lita på sakkunskapen!

En helt annan och mindre fråga. Girigheten och småsnålheten utbreder sig, runt min tillfälliga bostad. Alla har krypterat sitt bredband. Dystert!  Vart tog solidariteten vägen? Ingen annan råd tycks finnas, än att köpa en egen lina.

Dagg på häcken

Underbart höstväder idag igen, sol och 15 grader. Vi har suttit ute, promenerat och haft det härligt.


Det här är tillfälligt inneboende Dolph. Han gör inte mycket väsen av sig. På dennes CV finns uppgiften om uppäten geting. 
.

Makro av dagg på häcken.


En rotvälta i skogen.


I Selångersdalen odlas majs. Det är dagens sanning.


Jag har köpt en stegräknare. Över 10.000 steg idag. Det här gula gummibandet ska jag använda för träning av kontorskroppen.



Nästa vecka ska jag försöka få igång bredbandet. Ha en bra vecka. 

Bonusar

Det är soldis, kring 15 grader. Vi har suttit ute en stund, och njutit av det vackra vädret.


För andra gången i år är vi omlastningsstation mellan två boenden. Det är kartonger och en del möber, elektronik och annat på lediga ytor.


Det är bra, eller dåligt med förråd.


Vi har också tillfälligtvis begåvats med ett akvarium.


Nu är det finanskris för hela slanten. Det känns som bl.a. rejäla bonusar för säljarna på investmentbankerna, som sålt riskfyllda lån, bidragit till krisen. Sen var det nåt snille som mixade ihop dåliga risker med mindre dåliga och sålde obligationer som säkra papper. Pyttsan! Det blir girigbukarna som tar hem spelet igen. Och jag och du får slanta upp!

Jan Björklund, majorfolkpartisten verkar ha begränsad fattningsförmåga. Han kan tydligen inte läsa. För att överhuvudtaget ha något att säga måste han ljuga ihop en story om den dåliga svenska skolan. Problemet är att det han hänvisar till inte är sant, vilket Sveriges Radio speglat i några granskande program. Alliansregeringen har vi fått för våra synder. Göran Persson krattade manegen efter bästa förmåga.

Sjuva Vista

Vi har lite problem med Vista. Jag vet inte riktigt vad det är som felas men någonting är det! Felsökning pågår, och sedermera blev det ominstallation, vilket tagit flera timmar.

I övrigt är det rätt så bra. Inga stora eller mindre händelser att rapportera om.

Häromkvällen hörde jag språkprogrammet i P1. Där diskuterades bl.a. det västsvenska dialektordet sjuva, som betyder skjuta, dra framför sig. Det är ett ord jag - tror jag - aldrig hört tidigare!

Inferno

Vanligtvis är det lugna gatan på helgerna. Nu har det blivit mycket J1 och J2 med fästmöar, och det påminner om gamla tider. Det blir mer fart, helt enkelt. Det är kul.

Jag har plågat mig igenom Gif Sundsvalls match mot Elfsborg. Vi räddade 1 pinne. Matchen slutade 0-0. Det blev ett veritabelt inferno.

Några inlägg kommer inte på några dagar. Jag jobbar borta på måndag och tisdag och är i Stockholm på onsdag.

Ha det nästan bättre än bäst, så länge!

Lördagsgodis

Lördagen har förflutit i god ordning. Mellan viloperiodena har jag klippt gräsmattan.


M har lagat en persienn! Jämfört med att att klippa gräs är det mer digitalt, typ high tech!


Barnaskaran är hemma på middag, som består av fläskfilé med bearnais, sallad och dryck. M och jag käkade tidigare, och vi kalasade på carbonarapasta.

Det blev ingen vinst på V75 eller dagens dubbel. Skelleftetravet visade sig inte från sin mest vinstgivande sida. I vart fall inte för mig. Ej heller gav de två trisslotter som jag köpt, någon vinst.

Ha en fortsatt sympatisk lördagskväll, efter tycke och behag! Själv väntar jag på veckopeng och lördagsgodis.

Gulag

I´m back i cyber. Några regelbunda inlägg blir det ännu inte på ett tag, eftersom jag inte har någon dator i min enkla veckobostad. Däremot finns det sopnedkast i trapphuset. Inte illa, ovanligt nuförtiden.


Med måttlig ansträngning hittar jag ett arbetsrum med utsikt mot Swedbank Arena. Där spelar dom hockybocky!


Rejäla lastkranar i hamnen.


Varvsberget med hoppbacken, som flyttades 100 meter sydväst för Botniabanans skull. Skattebetalarna betalade. Helt sanslöst.


Jag har TV på rummet.


Jag har nästan havsutsikt fr min enkla veckoboning, och nära till centrum.


Mitt eget Gulag är självvalt, dock med generösa villkor -  mellan de magra arbetsalternativ som stod till buds.

Det pågår en infekterad diskussion om graden av muta och bestickning, som högsta myndighetsledningen gjort sig skyldiga till genom anlitande av de dyra amerikanska konsulterna och inköpen av gökungen SAP. Den diskussionen törs jag inte längre lägga mig i. Jag har inte råd. Någon uppfattning kan jag ha lämnat i tidigare inlägg.

J2 och Je bor hos oss i september i avvaktan på egen lägenhet. Farväl Örnsköldsvik, för dom. M låter hälsa att hon mår bra, om än lite trött. Jag mår som jag förtjänar.

Plommons

Vi är på väg in i hösten. Så här ser plommonträdet ut den 6 september. Vi har skördat 2 plommon. Varken mer eller mindre.


En annan plommonträdvinkel! På tal om något helt annat. På 60-talet fanns en tjejpopgrupp som hette Plommons


På begäran kommer ännu en bild av  torkvindan. Se och njut.


Den här bilden får tolkas som den vill.


Vi har plockat in det mesta av utemöblerna, eftersom det regnat rejält den sista tiden, vilket indikerar höst. Soffan och några stolar är ännu sittbara. Idag har vi suttit ute i solen en rejäl stund. Sen åt vi kokt potatis och senapssill.



Inte utan funderationer har jag valt arbetsinriktning för det närmaste året. Jag vill inte gärna binda upp mig för någon längre tid. Att veckopendla t.ex. till Stockholm i många år, lockar inte. Hoppas jag valde rätt. Jag återkommer med tankar om en vecka.

Sköt om sig så länge i slott och koja!

Utmaning i tid och rum

Efter 12 år är det dags att dra vidare. Utsikten från mitt (tidigare) arbetsrum är helt okej. Även om onsdagen den 3 september 2008, mest bjöd på gråväder och regn.


Fåtöljen gillar jag. Färgen är från förra årtusendet, formen är tidlös!


Konstverket har jag nog aldrig förstått! Men det är fränt ändå. Passar mig och min personlighet, på något sätt!


Städning pågår. Min enda personliga tillhörighet är katten. Jag reser lätt packad!


Färdigstädat!


Tack för mig - rummet. Nu väntar nya utmaningar i tid och rum!

Fortsättning följer.......

Idag, tisdag - har jag hängett mig åt städning av mitt arbetsrum på jobbet. Det är dags att byta såväl rum som arbetsställe. Tyvärr har jag inte bytt arbetsrum på många år (12), vilket innebär att jag samlat på mig alldeles för mycket papper (av någon, numera, för mig okänd anledning). Även om jag varit tjänstledig flera perioder de senaste 12 åren, har jag ändå fått behålla mitt tvåmodulsrum. Inte illa. Nuvarande policy tycks vara att arbetstagaren tar sin skokartong med personliga arbetsägodelar och utan att knota, paltar sig vidare till det ställe arbetsgivaren anvisar i kontorslandskapet.

Om jag får eget rum på nya jobbet, eller inte, vet jag ännu inte.

Tolv sopsäckar fyllda med papper går mot slutförvaring och imorron onsdag blir det åtminstone 8 säckar till.

Fortsättning följer..............................