Sommartider

Nu drar vi iväg på några dagar.

32959-136


Nästa inlägg kommer lördagen den 8 juli. Ha det battre än bäst i sommarhagen eller annan lämplig plats!

Säger latmasken och skickar soliga sommarhälsningar till alla och envar!

 




Det är inte lett att vara balt!

32959-135

Ibland går handlingen snabbare än tanken, och frågan är om det inte gjorde så med vårt balt-äventyr! Sedan tidigare var det bestämt att vi skulle vara i Stockholm med goda vännerna K och E i nästa vecka, start måndag.  Bokat och klart, tåg och rum på Continental.

Sen fick vi  för oss att det kunde vara kul att göra en kortresa i anslutningen till helgen, varför inte testa Ryanair. Sagt och gjort,  det som verkde passa bästa var en resa till Kaunas i Litauen, en femhundring för två, hotell för tre nätter bokas på nätet, för nån tusing. Vi har tidigare gjort korta nedslag i Estland och Lettland och det är väl lika bra att beta av det tredje och kanske minst bekanta baltlandet, Litauen. Inte mycket att funera på. Sen dyker nästa utmaning upp! Hur ska vi ta oss från centralen i Stockholm (egentligen Sundsvall) till Nyköping, Skavsta? Det visar sig att det går en flygbuss klockan 09.00

Tåg lämnar Sundsvall 05.11 från Sundsvall, hur kul är det, hoppas vi är med, som ankommer centralen 08.30!  Med liten tidsmarginal på Centralen ska vi försöka hitta flygbussen.

Imorse skulle vi checka in på nätet, det  blev en rysare, inget är enkelt. M tar upp bokningen på skrärmen,  då frågas det efter kortnummer och koder och fán och hans mormor eller var det farmor, vi lyckas i alla fall kleta dit passnumer och det som behövdes. Då lägger skrivaren av när vi ska ta ut boardingpassen! Tack och lov hade vi inte fullföljt alla arbetsmoment. Vi avslutar transaktionen, byter dator och gör alla handgrepp igen, dags att bekräfta och trycka ut boardringpassen. Varningsklockor börjar ringa, jag får för mig att testa en utskrift - och det var tur det, tonerna är så gott som slut, kopiorna oläsbara.  Jag tackar högre makt att vi inte fullföljde alla handgrepp.

Goda råd är dyra! Drar mig till minnes att jag har en tonerkassett någonstans, hittar den, byter och vips har vi en pigg och kry skrivare igen, trycker okej,  print och boardingpassen kommer ut - lätt som en plätt! 

Hela processen tog cirka 1 timme för två personer! Man lär så länge man lever!

32959-134


Man kan undra varför vi inte åker ner ikväll, lillsyrran är i Frankrike och deras hus vid Telefonplan står tomt.
Hela aktionen är handlingskraftig - men obegåvad!












Omvänd feminism

På nåt sätt tycker jag att kvinnofrigörelsen  går för långt. Det verkar inte vara någon alls som bryr  sig om oss stackars män. Det pratas bara om jämställdhet, feminism och lesbiska nätverk mm!

Vi män måste snart säga ifrån. Vi behöver ju pysslas om lite när vi trötta kommer från jobbet, inga tofflar tas längre fram, middagen kanske man får laga själv, det ska handlas, och det ska putsas och fejas, sånt som egentligen är kvinnogöra. Det går ju faktiskt att handla lite på hemvägen, trots att man har cykel, ska det vara så svårt det, det är inget att gnälla över - tycker jag! Det blir ju mycket bevärligare för mig som ska parkera bilen, ibland måste man gå jättelångt, och sen är det inte bra för ryggen att bära så mycket matkassar, möjligen kan det fungera att bära en påse från systemet!

Det har gått för långt. Det är ju ändå vi män som har det övergripande ansvaret!

32959-133

En lat dag har genomförts. M har målat och det gjorde hon bra, sen har hon pysslat lite!

Men i morse vid halvnio, när jag vaknade då hade M redan gjort en morgonpass med J2. Gröt hade kokats, vänliga ord blivit sagda. Sen kom hon och lade sig igen. Lite manligt försynt försökte jag kommunicera att jag var hungrig, jag tyckte jag gjorde troligt att blodsockervärdet var oroväckande lågt,  rent av farligt lågt, kanske var det möjligen dags för frukost!

M tittade på mig och log sitt varmaste leende, och sa vänligt!

- Ska vi leka att vi är gifta?
- Javisst - sa jag!

Då kan du fán i mig göra din frukost själv, sa hon, inte fullt lika vänligt  - och vände sig om!

Så blev det med den frukosten på säng! Har en lagvigd hustru verkligen rätt att säga så till sin man? Jag bara undrar, det har nog gått för långt, det verkar som, typ det feministiska nätverket - manliga kvinnor, utan snopp tagit befälet! Jag suckar!


Den vassa eggen

Familjen äger ungefär sex knivar, av olika slag. Det är nån kockkniv, bröd dito och nån annan. Det dom har gemensamt är att dom är väldigt slöa i meningen ovassa. Vi har inte på många år haft nåt brynstål, det har funkat ändå, åren går och man funderar inte så mycket på att knivarna är slöa, man reder sig ändå!

Som tack för goda städinsatser fick M av J1 ett brynstål, så nu kan vi vässa knivseggen, om vi orkar, det får i så fall bli efter semestern, nu är det fullt upp med annat!

32959-132

Lite enklare småjobb hemma idag. Slipning av dörrfoder har genomförts, Nuvarande dörrfoder är mörkbruna, klassiskt 1970/80-tal och vi ska försöka måla dom vita för att göra lägenheten ljusare, och sen gillar vi vitt, har alltid gjort, och funkar inte det, blir det utbyte på något sätt. M har målat och jag kollar att hon gör rätt!

Promenad runt sjön och sen tog vi upp serien Prison break igen, vi såg två avsnitt på raken, nr 16 och 17 tror jag, fick till och med texten att synka!

Fotbolls VM rullar på och bollen rullar stornationernas väg. Italiens straff igår mot Australien är ju bara to much, skandal, felaktigt dömd, jag saknar ord. Pengarna är på väg att döda fotbollen - om det inte redan skett. Brasilien vann idag mot ett tappert kämpande Ghana främst p.g.a. två offsidemål. Brasilien var i alla fall inte bra idag!

Inte tror väl någon att tyskarna fått en man utvisad för det lilla Teddy Lucic gjorde i matchen mot Tyskland, om TL varit tysk!

Det är pengarna som styr och någon av stornationerna lär väl ta hem bucklan. Om England hade haft lite bättre lag, skulle dom varit med och gjort upp om guldet, nu kan inte alla guldpengar hjälpa dom - eller kanske ändå. Kan man hoppas att Ukraina fortsätter överraska!

Allsång på Skansen på dumburken alldeles strax, kan man hoppas på en gimlet (några droppar gin och Rose lime efter behag och ett par isbitar)! Jag är optimistisk!




Semesterlättja

32959-130

Semesterlättja råder, det är inget att snacka om! Matjesill till lunch och räkmackor och vitt vin (men bara lite) till en enklare middag. Vi var stenhårda mot/med barnen, vi meddelade mycket vänligt men bestämt att ingen middag skulle lagas denna dag som idag är. Dom tog beskedet med jämnmod och deras enkla val blev pizza, inhandlad  på pizzerian, ett längre stenkast från vår enkla boning!
32959-129

Lupiner, för hela slanten! Dom finns i olika färger. Det sägs att lupinerna kräver särskilda jordar för trivas, dom kan alltså vara lite svårflirtade, och vill tydligen själv bestämma var dom ska ha sin boplats! Det är ju lite kul - på sitt sätt!

Annars finns inte mycket att berätta från denna alldeles vanliga måndag i slutet av månden juni!

C kom på lunch och han fick - ja det vet ni ju redan! Bilen är utlånad till J2:s fästmö Je, vi får tillbaka den på onsdag.

Vi kollade en film imorse (halva) och andra halvan i eftermiddag, Assault on precinct 13, en nyinspelning av en gammal rulle (John Carpenter 1976), med Ethan Hawk, Laurence Fishburne, Gabriel Byrne och den gamle filmbovräven Brian Dennehy. Den får en normaltrea! Bitvis rätt spännande - men studiokänslan drar ner betyget! Det är rätt kul att börja dagen med film - törs man säga så, eller  betecknas man bara som slö och galen då?


Ådalen

32959-128

När man tänker på Ådalen, kanske man oftast tänker på Ådalen 1931, och då befinner vi oss i landskapet Ångermanland. Det finns säker fler ådalar runt omkring i vårt vackra land - men den rätta ådalen, Ådalen finns bara här!

Den stora och delvis mäktiga älven som delar landskapet heter Ångermanälven. Redigt och enkelt - inget att tjafsa om!

Ådalen anses vanligtvis vara ett område, längs älven, eller dess biflöden, söder om den lilla orten Junsele, som ligger cirka 7 mil norr om Sollefteå (nipornas stad) - och trakterna norr om Härnösand. Några säger Ångermanviken, där älven flyter ut i Bottenhavet.

Mamma har en stuga efter Ångermanälven, och det är en vy därifrån vi ser på första bilden. Mamma är 78 år och rätt så pigg - men det syns att åren biter, även på henne!

32959-127

Midsommarafton blev lugn på alla sätt, umgänge med vänner, ingen TV god mat och det som hör till, dock inte sill, eftersom vännen K (en vänskapsrelik, mycket trevlig sådan från 1968, still going strong) är allergisk mot fisk.

Nåt år har vi firat midsommar i Stockholm, och även det har varit lugna gatan, amtörerna tycks ju dra ut från stan och lämnar den vind för våg, till glädje för "åretruntboende" och "patrasket" från landsorten!

Det blev inget hoppande runt midsommarstången. Jag läste nyss att det är medelklassen, tjänstemännen som håller fast vid traditionerna, "små grodorna" mm. Just den typen av gruppövning har jag aldrig fattat eller gillat särskilt mycket, mina värderingar - eller i vart fall några av dem - är stadigt förankrade i underklassen. Om det är bra,  dåligt eller betydelselöst vet jag inte.

Jag skriver inget om fotbollen för då blir jag bara på dåligt humör. Jag hann inte ens spilla upp ölen innan det stod 0-1. Sällan har ett svenskt fotbollslandslag blivit så utspelade, vi var totalt chanslösa. Det var riktigt trist att se!

Kära läsare - jag hoppas att även du haft den helg du förtjänat, eller något bättre!

Förtydligande: Det t är inte Ångermanälven som lugnt slingar sig fram på bild två!
 



Mid sommar

Kära läsare,
Vi är strax på väg. I den vackra staden Sundsvall och dess västra delar är det just nu uppsprickande molntäcke, solglimtar, 16 grader varmt.

Högsommarvärme lär vi inte få njuta av ikväll - men vad gör det!

32959-126

Hare bättre än bäst, bland midsommarblomster, sillar, snapsar, spelemän av olika slag samt allt annat som hör midsommar till!

Nu tror jag de flesta stavfelen är rättade, slog nog rekord i midsommarstressen, i vart fall lyckades jag med att prestera fem grava övergrepp mot det svenska språket, på fyra ynka meningar - det är rakt be drövligt!

Är det kul med sär skrivning?





Sjuk sköterska fick kall sup!

Bland det svenskaste som finns är nog midsommar!

Får man säga så, utan att bli anklagad för spridande av rasism/diskriminering? Man blir lite orolig när vi, enligt den svenska statens förträdare, inte längre ska få sjunga - Den blomstertid nu kommer, om skolavslutningarna hålls i kyrkan. Det tycker i alla fall diskrimineringsombudsmannen, Katri Linna.

 Ska man skratta eller gråta?

32959-125
I dag drog ett kortare åskoväder fram över stan, det kom en bra portion regn som rensade upp lite bland luftlagren, några åskknallar fick vi lyssna på och sen blev det sol igen.

Midsommarafton firar vi med goda vänner i det vackra  Ådalen. Barna ska ha party (hos oss), tack och lov är dom flesta grannarna borta!

Några dagar har jag varit sugen på film. och idag kollade vi 16 blocks (Richard Donner 2006), med Bruce Willis, David Morse och nyingen Mos Def. Helt okej, spännande polisfilm, betyget blir en stark trea på en femgradig skala. Ingen produktplacering alls att prata om i filmen, inget som stack ut. inga särskilda bilar, mobiltelefoner, sprit, kläder, kontokort eller andra starka varumärken.

Sär skrivning är oftast rätt så kul!





Produkt placering

Kära läsare,
Jag kan ju inte undanhålla denna bild av lånehundarna - Linux och Erox, för er!
Kan det bli bättre?

32959-124

Det är inte kul att bli utskälld -  men ibland får man leva med det!

Mina första akademiska betyg tog jag redan 1974, och det var nationalekonomi. Jag insåg att det nog inte riktigt var min grej, eftersom jag bl.a. hade svårt med nationalbokföringen och teorin varför det uppstår inflation! I min ungdom övervägde jag också Socialhögskolan, jag tackar högre makt, att jag inte fullföljde dessa yrkesambitioner, jag skulle nog aldrig blivit någon riktigt bra kommunalkamrer eller socialassistent! Socialsekreterare heter dom visst nuförtiden. Min examen tog jag ut drygt 25 år efter mitt första betyg.

För att kunna ta ut en lite examen, måste jag skriva en C-uppsats, och det gjorde jag, den var inte alls bra, tråkig, men den blev i alla fall godkänd.

Det fanns mer begåvade studiekamrater. En yngling på dryga 20 vårar, men det hade lika gärna kunnat vara en tjej, skrev sitt examensarbete på temat  produktplacering.

Med produktplacering menas att företag/varumärken råkar hamna i fokus i olika filmer mm (med stor sannolikhet mot rejäl betalning). Det kan t.ex.  handla om Nokia mobiltelefoner, Absolut Vodka eller bilmärket BMW. Helt enkelt betald reklam i något sammanhang av konstnärliga ambitioner (när det gäller film)!

Innan jag läste den uppsatsen, hade jag ingen känsla alls, för produktplacering på det sättet. Jag tänkte nog inte på att varumärken systematiskt visades i bild, med olika vinklar mm.  Nu tänker jag på det varje gång - jag ser en film, och även i TV, främst i den reklamfinansierade, bl.a. matlagningsprogram, Timell och liknande!

Jag avslutar med lite sär - skrivning och ändrar ru briken!














Fastare häck på nolltid!

Med kraft i arm och mod i barm tog vi oss idag an hacksegment två. Inga hårda ord blev sagda. M menade visserligen att det ar hennes häck, men det uppfattade jag mer som spel för galleriet - än som ett rejält yrkande i själva sakfrågan.

Jord av bättre kvalitet, än den som finns, bevattning och näringstillskott - och sen får saken ha sin gång. Vill den hoppas på ett liv efter jul,  får den visa goda utvecklingsinstinkter de närmast följande månaderna. Annars blir det andra bullar och slutförvaring i häckhimlen!

32959-123

Hörde nyss Iris med Ronan Keating på radion, har han möjligen norpat från Goo Goo Dolls? En annan kvalitetslåt med bra tryck är Slide - med nyssnämdna Dolls! Elden med Lars Winnerbäck biter sig fast, mer och mer. Det får nog bli Parken i Sundsvall den 21 juli.

Innan vi tog oss an häcken gjorde vi en tur till köpeldoradot Birsta, där finns allt, det som inte finns där, finns inte. Vi köpte jord och gödsel på Plantagen och lite annat. Sen bar det av till ÖB, gamla Överskottsbolaget, där vi skulle köpa en skohylla, som vi sett i ett reklamblad, 79 spänn, notan gick på 910 balubas.

Man plockar på sig lite av varje, en liten bordsgrill (99 kr), måste man ju bara ha, perfekt formad i botten för bästa grillresultat, en hammare till J1 och några mindre skruv- och stjärnmejklar lägger sig nästan självmant i vagnen, Pringles chips för en tia, är aldrig fel. Ofta säljs produkter som bytt logga. En gång köpte jag  rakskum för mindre än en fjärdedel av vad den kostar på  Apoteket. Det är så att Apotekets rakskum är bäst, bra konsistens och därtill oparfymerad! 

Men det var roligare på ÖB förr, när det var mer pojkprylar där, gamla militärbilar, kanske inte direkt bandvagnar men en och annan Volvo Duett såldes nog, armens hudsalva och verktyg av allehanda slag krängdes i parti och minut.

Ikväll är det match igen, och England blir nog en svår nöt att knäcka! Hoppet är det sista som överger en, jag hoppas!







Snyggare häck på 2 timmar

Nu är delar av häcken - hastigt och lustig nedtagen. Vi kände oss starka idag och vi börjar med att kapa ner häcken rejält och sen får vi se om den tar sig, annars får vi gräva upp eländet, och sätta nytt!

Vanligtvis berörs frågan om att upphöra äktenskapet när vi tar ett nappatag med häcken. M menar att det vanligtvis föreligger grav vanvård och uppsåt om skada vid klippning och övrig skötsel som undertecknad gör sig skyldig till. Hon hävdar därför att hon vill ha ensam vårdnad om häcken. Det yrkandet bestrider jag bestämt och hävdar hälftenägande genom giftorätt.

Idag var det en förhållandevis lugn tillställning, men det framställdes  - givetvis helt utan fog - från motpartens sida, att häckens nuvarande tillstånd blivit kraftig försämrat dels pga bristfällning klippning ifjol och dels genom underlåtelse att tillföra vatten och annan närinng mm. Det tillbakavisas från min sida, och om det ändå ligger någon sanning i påståendet, hävdar jag att skadan uppstått utan uppsåt, och därför ska den gemensamma vårdnaden bestå!
32959-122

Det har inte varit lika varmt idag som igår! Bra väder för enklare, och även mer komplicerat trädgårdsarbete.

Annars har det varit förhållandevis lugna puckar idag också!


Ickeinlägg

Det går så sagolikt kungligt segt på sajten, att mitt längre inlägg, måste få vänta till imorron, då det  förhoppningsivis är bättre kapacitet!

Bilder är en ickefråga  ikväll!

Auf winerchnitzel - hög som låg, arbetare, präster, borgare och bönder!

I´ll be back!

På teflon rinner allt av

Vi har verkligt haft en fin sommardag. Kring dryga 20 grader, soligt och vindstilla.
För första gången i år kändes det inte overkligt jobbigt på motionsslingan. Det kändes helt okej en 10-15 sekunder, övriga dryga 36 minuter var plågsamma.

Det blir enkel mathållning eftersom barnen är i Stockholm. Varmkorv med bröd och lite potatissallad på korven, var helt okej som lunch. Till middagen blev det köttbullar och en bit Princesstårta lite senare.
 32959-121

Inga djärva tankar har  tänks idag heller. Men det jag funderar på är den dubbelmoral som tycks råda inom den förhärskande socialdemokratin. Jag har jättesvårt för Göran Persson på många sätt, men sannolikt är han kanske ändå den bästa av dom befintliga partiledarna som statsminister, då blir man ju lite rädd!

Det jag funderar på är varför sossarna ska göra om en stiftelsefastighet med hyresrätter till bostadsrättter och sälja dessa bostadsrätter till nuvarande hyresgäster för halva marknadspriset! Stiftelsen kontrolleras av socialdemokraterna, styrelsen utses av regeringen.  Ingela Thalen tycks vara ordförande och Maj-Britt Theorin är en av hyresgästerna samt den numera rikskände landshövdingen i Halland,  Lars Erik Lövdén. Det är klart att han ska ha en lägenhet, med bästa läge på Östermalm i Stockholm, han lär vara från Malmö, och har sitt jobb i Halmstad!

  • Sossarna säger sig vilja behålla så många lägenheter som möjligt som hyresrätter i allmännyttan
  • Sossarna fixar förmånliga lägenheter till stödtruppen LO och dess giriga elitfunktionärer. Sossarna/LO går förbi alla bostadsköer som finns och fixar lägenheter  i egenägda eller försäkringsbolags lägenheter.
  • Sen får den socialdemokratiska adeln, typ Lövdén, Theorin och Vanja Lundby-Wedin och Erland Olausson på LO dessa miljongåvor, rakt ner i den egna plånboken!
  • Och som bonus, grädde på moset, kalla det vad ni vill, går sossarna ifrån sina ideal och rear ut lägenheterna för halva priset till den egna makteliten.
  • Jag fattar ingenting! Ska inte ett politiskt parti leva som dom lär!
  • Vad är själva poängen med affären, uppstår mervärden för stiftelsen, handlar det om dolda berikanden av "egna", man kan ju inte bara ge 1.700 tkr rakt av till Lövdén och Theroin, det skulle väl se lite ABB/Skandia ut, finns det någon logisk förklaring till affären - man undrar!
Göran Persson säger, och ler i mjugg på det där fryntliga sättet, som verkar gå hem i stugorna, att det är frugan Anitra Steen, som sitter på slantarna. Må sa vara, men tala också om att det är du personligen som gett henne alla de välavlönade jobben, som statsekreterare, som chef för Skatteverket och nu senast som chef för Systemet. Tala också om att du är personlig vän med förre centerledaren Olof Johansson som är styrelseordförande i Systembolaget, då börjar vi kanske förstå varför hennes helt orimliga och alltför feta pensionsavtal inte skulle förhandlas om som tidigare sas. Mer ska ha mer, girighetens fula nuna dyker upp, där man minst anar det!

Det som stör mig mest är att Göran Persson (och hans anhang runtomkring, där Maria Ulvskog, titt som tätt får hedersuppdraget att bära dumstruten) tycks tro att vi är några dumhuvven som inte fattar nånting, inte kan se några samband alls, inget förstår om girigheten, utan bara fogligt följer  med som röstboskap! Alla skandaler verkar rinna av, snarare ökar opinionssifforna än sjunker vid varje skandal, vi har misstanke om mutbrott, lägenhetsaffärer i parti och minut, ärekränkande fejkmail från Sveavägen, för att inte tala om Tsunamin och arbetsmiljöbrott vid herrgården i Södermanland. Listan kan göras hur lång som helst - men ingen verkar bry sig!
  • Jag gillar inte att bli idiotförklarad - det gör jag så bra själv!






Smoke - är snarare nyttigt, än farligt!

Semesterdag två är på väg mot TV-fåtöljen. Det har varit en riktig fin sommarkväll, en del sol, kring 20 grader, ingen vind, egentligen helt perfekt. M läser Stig Larsson, själv gör jag mest ingenting.

Det var också perfekt igår kväll. Det går inte att prata om rättvisa när det gäller fotboll, men det kändes verkligen bra i kropp och själ när Fredrik Ljungberg med sin rakade skalle kunde förpassa bolluschlingen i nätet bakom Paraguays målvakt. Roligt var det också roligt att kolla matchen med J2, möjligheterna till qualitytime med honom är begränsade i tid och rum nuförtiden eftersom Umeå ligger där det ligger.

Den magiska och varma sommaren 1994 satt jag och 2 x J fastklistrade framför TV:n nätterna igenom för att kolla  fotbollshjältarnas framfart i västerled! Brasilien knep guldet och vi vann en övertygande bronsmatch mot Bulgarien, med klara 4-0. Bronset var bärgat, en bragd på sitt sätt!

Jag kommer också ihåg den varma sommaren 1978, vi hade nyss köpt hus, J1 var nyfödd och fotbolls VM  avgjordes i Argentina. Jag var ute sent på kvällen för att vattna den nysådda  gräsmattan och sen var det fotboll som gällde. Argentina  blev  mycket välförtjänta mästare.

En nytagen bild på tema Smoke (bra film)!
32959-120

Det var väldigt lugnt semesterdag ett. Vanligtvis börjar jag semestern med halsfluss, ont här och där, och även igår, nånting kändes fel, blott 3-4 timmars orolig sömn de två föregående nätterna kräver sin tribut, var det nu ångest som anlänt, frossa, fjärilar i magen, skenande hjärta, eller dyslexi, vad händer?

Själv är bästa dräng. - min självdiagnos blev helt enkelt - trötthet, för lite sömn, för mycket (negativ) stress och för lite tid för återhämtning, samt ålder! Suck  -  typ, hur kul är det på en skala?

Piggare idag - tack och lov! Blott enklare hushållssysslor har uförts i lugnt tempo.  M har städat hos J1, mitt bidag har varit handling på Coop i Bydalen, den planerade kinesmaten frös dock inne!  Blå kiosken på Esplanaden, där vi köper hämtmaten var stängd idag. Sommarmiddagen blev i stället, färdiggrillat och potatissallad, tomat och bröd.

Ett av semestemålen måste nog bli att  få nån ordning på djupsömnen och  timmarna. Men det kan vi ta en annan gång.

Dax att sätta punkt, lev som du lär, om du  kan, om inte, konvertera till socialdemokrat och köp lägenhet billigt, om du är kompis med GP - vill säga. Återkommer om Lövdéns  fringis - om jag orkar, en annan dag!




Semester och Paraguay

Idag är det torsdagen den 15 juni, och det är också - filosofiskt uttryckt - första dagen i resten av mitt liv, och det är också första dagen på min/vår sommarsemester (semesterlagen 1977:480), och då tänker jag närmast på förläggningen av sommarledigheten. Hur kul är det att ha sommarsemester i november, om nu den elaka arbetsgivaren påfordrar detta?  Jag tror att man som anställd har rätt till några sammanhängande veckor i juni-augusti. Och det har jag. M har några fler veckor ledigt än jag - och det är hon väl förtjänt av!
32959-119

Jag vaknade tidigt, och det kan man ju leva med om man är ledig. Tidningen blev i god ordning ordentligt   läst, solen sken och fåglarna kvittrade, till och med ekorren skuttade glatt (och förhoppningsvis mätt på fågelfrö) bland gran och fur.  Nu är det lite gråare - men fint ändå!

Semesterplaner finns det, men det finns också luft i den planeringen. Kanske blir det surströmming till helgen, om M och jag vill, vädergudarna och bror med fru vill. Vi får se!

J1 och J2 är på PSB (Pet Shop Boys) konsert på Cirkus i Stockholm till helgen. Alltså inga barn att uppfostra - i meningen överföra viktig kunskap till på några dagar!

Ikväll är det fotboll på TV. Sverige ska ta sig an Paraguay i den andra matchen i gruppen, och jag är inte helt optimistisk över utgången.  Hur kul tycker vi om hedersamma förluster?  Jag kan leva med en oförtjänt seger (om jag måste)!

Paraguay tänker man inte på så ofta, i vart fall inte jag. Landet ligger inklämt  mellan Boliva, Brasilien och Argentina på den jättelika Sydamerikanska kontinenten. Paraguay har drygt 6 miljoner invånare, företrädesvis bor dom flesta i landets södra delar, huvudsstad är Asuncion! Jag tror att Brasilien är världens femte största land (ytan) - men det är jag inte helt säker på!!

Nu ska jag slappa en stund - rent av vegetera! M städar hos J1.

  • Ur led är tiden och till och med veganerna har börjat vegeterara i sommarvärmen.



Dolph

Det här är en sköldpadda - vid namn Dolph. Kanske är namnet taget efter namnen Dolph Lundgren, filmtuffing född 1957, förnamn Hans enligt prästbetyget,  född i Spånga, 198 cm lång, jag tror att han har någon anknytning till det vackra  Ångermanländska  Ådalen. Han har gjort 32 filmer, han har haft en "fling" med Grace Jones, men han är också välutbildad, civilingenjör (kemi) på KTH i Stockholm.

Sköldpaddan får betyget 8 på den tiogradiga bedömningsskalan för sköldpaddor av den här arten. 10 är högsta betyg. Det är J2:s sköldpadda (eller i vart har han förfogande över den, kanske är den på lån, fodervärd, vet inte så noga)!

Det var J2 som mycket försynt undrade hur det kunde komma sig att det inte fanns några dagboknoteringar om hans sköldpadda, som ska var som en familjemedlem, och gå som barn i huset  i sommar. Vitt och brett kan berättas om diverse lösspringande hundar men sköldpaddsavdelningen förefaller missgynnad, hävdar J2, möjligen berättigat

Det finns ju ingen bra förklaring till försyndelsen i fråga. Men nu är skadan - förhoppningsvis reparerad. Bilden gör verkligen inte Dolph rättvisa, jag återkommer med en bättre bild vid ett senare tillfälle.

32959-118

30 grader i dag. Puggens biltermometer indikerade 32 franska grader, men dom ska ju alltid vara värst.

Imorron är jag i Stockholm, åker tidigt och kommer hem sent. Således kan inget inlägg varken begäras eller förväntas. Jag är näst intill förkrossad själv, men kan inget göra.






Kategoriska imperativet

32959-117
Pust och stånk med stön. Idag har vi nog avnjutit årets varmaste dag,  och det är inte enkelt när vi bleka nordbor möter värmens fulla kraft. Då hänger tungorna på såväl  hög som låg, och skugga kan plötsligt och oberäkneligt bli bristvara!  Inga vindpustar alls har hjälpt till att kompensera värmens intensitet!     

32959-116

En stillsam promenad runt sjön har i alla fall åstadkommits. Det är inte så illa och ungefär allt av värde att rapportera om!

Fördjupningen om Kant´s kategoriska imperativ får vi ta en annan dag.






Skandal

Bloggsajten är ett stort skämt för närvarande, törs man säga skandal!  Det går inte att ladda ner några bilder och det går så trögt så att det inte är sant. Här kommer i alla fall några anspråkslösa söndagsreflektioner. 


Redan i fredags kändes att sommaren övervägde sitt intåg i sommarhagen. Lovat - det blev! Helgen har bjudit på härligt sommarväder, soligt varmt och från och till lätta vindpustar som svalkat.


J2 fästmö Je har varit på besök i veckan och nu sitter hon på bussen till Umeå. J2 börjar sommarjobba på måndag och då blir jag och M utan barn (på dagarna).


Själv hade jag tänkt börja semester på måndag, men jag börjar med att jobba två dar, sen får vi se, det är möte i Stockholm på onsdag, därefter bör det vara typ - semesterlättja,  några veckor!


I fredags gjordes de sista åtgärderna innan tanden ska sättas dit. Rotfyllningen verkar ha gått enligt planerna, kring 6.000 balubas får jag nog räkna med. Den som vill var fin får lida pin!   

Idag beställde vi en resa till Litauen (Kaunas) på vinst och förlust. För en femhundring får vi resa dit och hem med Ryanair. Vi åker den 30 juni och kommer tillbaka på måndagen den 3 juli och sen stannar vi i Stockholm några dagar. Det får vi bli vårt semesteräventyr och det ska bli kul. Estland. Lettland och nu Litauen. Då har vi avverkat baltländerna och andra länder kan komma i fråga.


Resten av semestern tillbringar vi nog i den vackra staden Sundsvall. Det är konstig att inte alla vill bo här. Det är så fint, vackert och bra på alla sätt här – ärligt och uppriktigt

Jag har börjat med sommarträningen. Joggning och/eller snabb gångmarsch runt elljusspåret sju elaka kilometrar, är inte ren njutning hela tiden, snarare plågsamt, men det kanske känns bättre i augusti!


När vi var i Bulgarien i sommar var tanken att plåga/vidareföra till  våra barn vår exklusiva dialektskatt, mest med norrländska idiom, det finns också inslag av Uppland (Enköping) och Hälsingland (Söderhamn). Det blev inte mycket med den kunskapsöverföringen – men vi ger inte upp Däremot kom vi att prata en del om humor, och om vad som uppfattas som roligt/humor!


Humor är – på något sätt en – färskvara. Povel Ramel (hans storhet har jag aldrig förstått, även när han var stor iofs), Hasse och Tage, Galenskaparna med flera stora (förr) är ju inte direkt givna succéer nuförtiden!  Och ordvitsarna verkar – enligt barnen – inte heller vara på modet  Själv tycker jag till exempel att följande är rätt så kul:

  • Grekerna är turkarna Bosporen!
  • Elefanten går med sina stora fötter, och betar.
Men inte enligt barnen, som tycker det mest är pinsamt! Ack ja! 

 Mest spelad just nu är;

  •  Elden – Lars Winnerbäck

Den är bra!


 Ur led är tiden – bloggsajtens kapacitet och och möjligen humorn!


Sommartider

Det är lätt att hålla sig för skratt efter Sveriges fiaskointräde i fotbollsVM. Blott 0-0 mot Trinidad/Tobago. Det är tur att fotboll är en - typ av lek!

Idag har vi haft besök av våra lånehundar Linux och Erox. Det är kul, dom har massor av energi.
Det har varit rejält sommarvarmt idag och tungorna hängde mellan varven!
32959-115

Linux är en Golden retriever, snäll, klipsk och gosig som få.  Erox är en flat coated retriver, han är ung (gosig om han vill), svart som synden och intelligent.

Nu ska jag fortsätta att deppa, om jag orkar ska jag ta mig en gimlet, som lär ha varit en av Humhprey Bogarts favoritdrinkar, men jag vet inte om jag orkar!




Bakdel

Som alla kan se föreställer denna bild en jordgubbstårta. Min tanke med bilden och rubriken var att göra en läsundersökning, men undersökningen gav inga ledtrådar om och kring läsandet av bloggar i allmänhet och min i synnerhet. 
32959-114

Men jag är glad ändå!  




Trackback

Hur funkar trackback?

32959-113


Nån som vet?


Sudoku

Idag har jag inte åstadkommit några större skadeverkningar på föremål, eller levande väsen Det gläder mig - och kanske lika mycker M, som vanligtvis är mycket förstående och förlåtande (efter en tid)!  Hon har verkligen fått utstå mycket under årens lopp.

32959-112

Under semestern har jag roat mig med att lösa några sudoku (som är lite "fluga", eller i vart fall varit). Jag är inte bra på det heller, men om jag nöter på efter min förmåga, klarar jag i bästa fall även de besvärligaste på www.websudoku.com. Pröva sig själv, får du se hur lätt det är!

Allt nog och emedan. Om man är väldigt, väldigt klipsk (alltså motsatsen till jag), då ska man kunna räkna ut exakt hur siffrorna ska placeras i de 81 rutorna. I teorin alltså! För genomsnittaren är det besvärligare och oftast kommer man i ett läge då man måste välja, det vill säga chansa lite. Vanligtvis är det ett 50/50 val och då får man pröva, håller det,  så håller det, väljer man fel, får man pröva vidare från alternativ 2 till alternativ n!

Just idag har jag - i någon mening överträffat mig själv. Frånsett att jag från och till är rätt så klumpig, spontan och oförsiktigt, saknar jag tålamod. Idag gav jag mig dock fán på att klara en evil, kosta vad det kosta vill, tänkte jag, och enda lösningsmöjligenheten (som jag såg det) var att  testa mig fram, vid två tillfällen där det var 50/50 läge, som i praktiken reducerar sannolikheten till rätt väl, till ynka 25%, alltså inget att rekommendera.

Träget bearbetade jag min otålighetsångest och löste problemet. Det gick inte fort - men det gick!  Pappret var visserligen svart av allt "kaschande" (vilket är dialekt och betyder att radera), men lösningen var korrekt.

- Jag kan bara säga som kung Pyrrhus. En sådan seger till och jag är förlorad.


För den illitterate (jag är också messerschmitdt)  kan jag tala om att en pyrrhusseger anses vara en  alltförd dyrköpt seger, en seger med stora egna förluster. Innebörden i uttrycket kan även vara att resultatet av "segern" visar sig leda till en förlust längre fram. Uttrycket härrör från kung Pyrrhus (född  319, död 272 f.kr) Han lär efter ett - som det kunde uppfattas -  framgångsrikt slag mot romarna ha yttrat

 "En sådan seger till, och jag är förlorad."


Sten på börda

32959-111

Idag har jag blandat stort och smått. Helt i onödan gjorde jag en ny buckla under vänster bakdörr. Jag backade på en sten, inget har jag att säga till mitt försvar.

Möjligen att somliga straffar vår Herre genast. M påstår - och hon har vanligtvis rätt - att jag subtilt ville lägga skuld på  J2,  för en annan skåma på höger yttre backspegel. En liten, liten repa, som vid närmare eftertanke visade sig ha funnits där i månader.

Sen går det bara några timmar tills jag med buller och bång backar in i en sten, modell större. Då var det lätt att hålla sig för skratt

32959-110

Dagens andra händelse var roligare. Vi har en ekorre som hoppar runt i vår lilla skog utanför  vardagsrumsfönstret. Den har mycket energi. Och just idag lade den energin på att tömma matbehållaren på innehåll ägnat för småfåglarna. Den hängde raklång från tallen mot behållaren och åt för brinnande livet. En sann akrobat och survivor! Lika bra att käket kommer till nytta, under hela vintern har vi inte sett en enda småfågel där, jag trodde att dom behövde tillskott på vintern, men uppenbarligen inte av oss!

Dagens tredje händelse, eller snarare fundering är varför jag hade kring 10 ggr fler besökare (IP-nummer) än vanligt igår. Vanligtvis har jag ungefär lika många besökare, oavsett vad och hur jag skriver.

Det var verkligen inget speciellt med inlägget igår, möjligen att  den dubbeltydiga rubriken kunde (o)roa!

  • Snygg häck?
Nåt måste ha påverkat, frågan är vad? Inga nyckelord lade jag in och trackback vet jag inte hur det fungerar överhuvudtaget. Nån annan som upplevt liknande och/eller har förklaring!

Snygg häck?

Det går kanske inte helt att bortse ifrån att det idag, den 6 juni - är Sveriges nationaldag. Några stollar med kortklippt hår ser säkert dagen på sitt sätt, andra som gillar kungahuset på ett annat. Varianterna är säkert många. Själv bryr jag mig inte särskilt mycket, varför skulle jag göra det? En arbetsfri dag, gillar jag däremot.

32959-109

Barnen hemma på middag, solen kommer på eftermiddagen, och det känns sommar, brunmattan börjar bli grön, men häcken är nog förlorad, den får grävas upp i augusti och ny sättas, om jag får välja, väljer jag häckoxbär (C. lucidus)

Självutlämnande?

Det var inte direkt plågsamt att jobba idag, men rejält trött var jag imorse, när jag klev upp, strax före sex. J2 har bilen vilket innebär att färdmedlet till jobbet i huvudsak blev buss, det funkade helt okej, men nätets turlista stämde inte, men med mer tur än skicklighet  löste sig logistikäventyret ändå. Till jobbet kom jag ungefär i samma tid som vanligt!

32959-108


I år har jag tidig semester. Det är inte så många arbetsdagar kvar och det känns skönt.

Jag är deprimerad men luttrad över Gif Sundsvalls bolltjongaräventyr i superettan. Ny onödig förlust igår mot det gamla storlaget Jönköpings södra, med 1-0. I Jönkping finns f.ö. en av Sveriges vackraste fotbollsarenor (Stadsparksvallen), uppe på berget!

De riktigt bra bloggarna griper tag i en, genom språk, bilder, layout och framför allt engagemanget. Om man vill generalisera lite grand kanske man kan säga att  kvinnor är något mer "självutlämnade" än män, i beskrivningen av "känslor" och andra mjuka frågor!

Är det så att känslorna på något sätt  är könsrelaterade? Jag menar att det som faktiskt "känns" inte är bundet till kön - men däremot uttrycksmedlen och formen?

- Det känns som tiden är ur led!


Sex on the beach

Golden Sand är en turistort, det är ju inget att att snacka om, inte mycket genuint om jag säger så! Men det funkar ändå, man promenerar på stranden, tar en bärs i skuggan, läser lite, kollar folk. Det var trevlig stämning över lag.

Flygtiden från Arlanda till Varna är strax under tre timmar. På nerresan var vi i luften 2 timmar och 26 minuter, transfer från flygplatsen till hotellet gick på ungefär en halvtimme.

En av dagarna hyrde vi en taxi. Det kostade dryg 500 kr för drygt fem timmar och vi åkte sammanlagt kring 18 mil, norr om Golden Sands. Vesko, vår chaufför guidade på ett eminent sätt och vi fick mer innehåll än om vi hyrt bil. Bland annat besökte vi Kaliakra udden, som är brant och mäktigt placerad. Därifrån är det milsvid utsikt över det blåa Svarta havet. Tyvärr såg vi inga delfiner, som vanligtvis brukar hålla till i vattnen där.

Vi besökte också Botaniska trädgården i Balchick (tre mil norr om GS). Fint - även om blomprakten var i sin linda!

32959-107


Vi hade sommarväder kan jag säga, rejält med sol i tre dar och mulet, men varmt i tre. Maten var billig, även om det gick lätt att hitta restauranger med svenska priser. Kläder är billigre än i Sverige, men det är jobbigt att handla p.g.a intensiv påverkan från ivriga säljare.

Vi gjorde naturligtvis också en tur in till Varna, som är Bulgariens tredje största stad, med kring 400.000 invånare, tror jag. På bussen försökte en ung tjej norpa värdesaker ur M:s väska.

  • Tji fick hon fikon, Zackarias.
M hade stenkoll på läget, men rätt svart av ilska i fejan var hon över stöldförsöket!

Pojkarna tyckte att nattlivet var helt okej, kul med toppstället PR Club och som god tvåa, nattklubben Bonkers! Inte mycket hård fylla, slagsmål och annat som gör tillvaron plågsam.

Det var en bra vecka med Zagorka (gott öl), god - men inte särskilt kryddstark - mat, och umgänge med barnen i lämpliga doser!

Sex on the beach (som är en drink, kostar kring 25 kr), blev det inte, däremot några GT,  (Gin och tonic), men det är inget att yvas över!

Livstecken

Hej alla - eventuella läsare - av min anspråkslösa blogg! Några verkar jag ha, vilket är trevligt och bra för egot!

Vi är hemma igen efter en mycket bra semestervecka i Bulgarien, Golden Sands, flygplats Varna.

32959-106

Fler detaljer kommer imorron, men inga bilder, eftersom J2 tog digitalkameran, med minnet,  vilken usling, när han idag åkte vidare till Umeå för att hämta utrustning inför sommarjobbet som ska genomföras i den vackra staden Sundsvall, han kommer åter måndag, kanske bilder kommer då!