Arbetskraftsreserv

På förekommen anledning kan jag tala om - att även vi, haft en rönn. Med buller och bång - togs den bort! Stubben fördes till sista vilan, med bogserlina fästad på dragkroken till min dåvarande Audi. Grannarna gillade nog det ovanliga angreppssättet.

Barnen är hemma, välbehållna. Dom var aningen bleka - men ganska uppsluppna ändå. Sen lunch avåts hos oss!

Fuglesang är uppe i rymden. Vem bryr sig! Moderata högerpartiet har årsstämma i Västerås - vem bryr sig! Arbetskraftsreserven i Uppsala och Malmö kastar sten på polis och brandmän. Det är inte snällt. Dom borde hitta en annan hobby, för sin personliga utveckling och/eller sina ligistfasoner!

Gif Sundsvall spelade 1 lika mot Qviding från Göteborg. Det gillar jag inte. Vi hade behövt alla poängen.

13 grader är det, just nu - i Sundsvall. Te och smörgås väntar, sen TV och senare sängen, vilandes/sovandes på nyinköpta bäddmadrasser från IKEA.

Ha en bra arbetsvecka!

Sundsvall open trot

Idag - lördag, har vi varit på Bergsåker. Hästarna sprang inte direkt som jag ville, men det är inget att hänga läpp för! Sett i ett annan perspektiv är inte spel och dobbel något som rekommenderas i den Lutheranska kyrkan (tror jag)! Varför jag skrev föregående ter sig obegripligt idag, söndag. Allt nog och emellertid. Det var jag, svåger och polare Per som rumlade runt. När vi inte spelade på hästar och pratade med bekanta, drack vi starköl, för det facila priset av 60 kr per halvliter. Priset är ett effektivt sätt att hålla drickandet nere. Vi förnedrade oss 2 ggr. Svågern fick ingen färdknapp innan han åkte. Polare P fick en. M och syster var hemma och på IKEA, dock inte samtidigt

Kassler och ädelost till middag, f.ö. mycket gott - M lagade. Det är nog ingen vaneläsare av denna blogg förvånad över.

Barnen verkar vara i god ordning, på väg hem i färja på Rigabukten. Telefonsamtal har förekommit. Även idag söndag.

Kanske gör jag en snabb inventering i barskåpet. Hittar jag en mildare malt - typ Glenmorangie, kanske jag slår till, med några centiliter av livets vatten! Facit söndag. Ja - det gjorde jag!

Over and out

Fredag. Det har varit en hård arbetsvecka. Jag har haft två dagar med elvatimmarspass, vilket min kontorskropp inte riktigt gillar. Sundsvall noterar f.n. 18 grader. När jag kom från jobbet för några timmar sedan - var det kring 22, dock ingen sol!



Barnen med fästmöar är på väg till Riga. Enligt telefonuppgifter nyss hade dom det bra!

M och jag har käkat räkmacka - med jättemycket räkor, nästan räkfrossa. Nu blir det TV. Imorron kommer M´s syster och man. Jag och T glider iväg på travet (Sundsvall open trot) om inte regnet står som spön i backen. Travbanan heter Bergsåker, men det behöver jag väl inte säga.

Ha en jättebra fredagskväll, säger jag, och därefter over and and out, från Sundsvall.

@loge

För många år sedan var jag! Alltså där uppe  - i Stadshuset. Jag minns att systers dåvarande kille, dagen innan varit på surströmmingsskiva. Han var rejält bakis, när vi träffades  - men vi tog oss ändå upp till toppen. Det ska han ha en eloge för, eller heter det numera @loge! Fin utsikt.



Royal Vikng har (i vart fall förr) en trevlig skybar! Det är också länge sedan jag var där. Det var nog med M för flera år sedan. Då blev det ett kort besök. Enligt uppgift finns det numera även en skybar i gamla skatteskrapan på Götgatan. Den har jag ännu inte besökt! Det är mycket mindre barhäng nuförtiden. Om det är bra eller dåligt, låter jag vara osagt!



Vad mer kan jag säga. Barnen med flickvänner ska iväg till Finland på en musikkryssning, till helgen. Det lär inte vara tema - hillbilly eller experimentell jazz, i förbifarten sägs någonting som heter trans, eller möjligen trance, eller var det house, knappast indie, definitivt inte techno!

Till lunch åt jag en klassiker, bruna bönor med fläsk. Det var också länge sen sist!


Gifflarna Sundsvall

Hemma igen. Med god administrativ förmåga - och raska ben, lyckades jag med 1 minut till godo hinna med 14.30 tåget till Sundsvall. Normalt är det svårt att t.o.m. klara 16.30-tåget.


Hann också till IP, där Gifflarna besegrade Ängelholm med 4-1. Även J1 och I var med. I övrigt intet nytt under månen. Det är 15 grader varmt, strax före tio. Än så länge håller vi hösten stången.

Vendetta

Idag är det sommar igen. Mest sol och 19 grader. Vi har poat på inne och sen suttit ute en stund. Inte mycket övrigt har hänt, denna söndag - 23 augusti 2009.

Imorron är det möten i Stockholm. På kvällen är det match igen. Gifflarna tar emot Ängelholm. Nu duggar måste-matcherna tätt. Tre poäng skulle vara ytterst välkommet. Det är nätt med tiden. Är inte tåget försenat och/eller mötena - ska jag och J1 kolla vendettan på plats. 

Jag fick frukost på säng. Det är en bra början, på söndagen! Håret är kortklippt. Frisörmästare M var utförare, eller leverantör - om vi ska prata byråkrat-/konsulttugg.

Diskrepans

Sundsvall rapporterar uppehåll och 17 grader. Det har regnat hela dan. J2 och Je var hemma på en snabb middag, sen for dom raskt vidare till partaj!

Vi har städat. Den regelbunden läsaren vet att jag vill att det ska rent ut och M vill att det ska vara rent, vilket gör att det finns diskrepans i våra städambitioner.

Det finns också nyare ibland fantasifull städutrustning som ständigt visas som reklam på dumburken. Den ena mer spektakulär, än den andra. Vi håller oss till klassikerna. Såpa luktar f.ö.gott - och tillverkades förr i bl.a. i Sandarne, utanför Söderhamn.



Det är knepigt, men det är redan ojämnheter i nya toalettstolen, som gör att den är svår att göra ren. Jag som trodde att en toalettstol i porslin, räcker en mansålder. Så fel man kan ha!

Idag har jag städat toa. M tog sig an kök mm.

Nu återstår bara nöjes- och hedersuppdraget att tillönska mina välartrikulerade läsare - och övriga - en riktigt sympatisk fortsättning på lördagskvällen.

Kälkborgare

Fredag. Sundsvall. Regn. 15 grader.


Det är - till och med - aningen höstkänsla i luften, värmen till trots!


Regn här också i österläge. En tung poängförlust mot Mjällby i förrgår. Vi var aningen bättre - men räckte inte till.


Efter räkmacka virar vi in oss i våra fleece-plädar, kurar och funderar på julklappsinköpen.


Vi kan nog inte låta Israel bestämma vad svenska media rapporterar om angående de belagda övergrepp som daglig dags görs mot Palestinierna bl.a. i Gaza. Därmed inte sagt att Aftonbladet är bärare av hela sanningen. Israel vill lägga beslag på hela områden (alltså även ursprungliga Palestina), genom att göra det svårt för araberna (som bor där). Frånsett att använda vit fosfor mot kvinnor och barn används andra - mer eller mindre sofistikerade medel - för att till varje pris genomföra sin strategi. Ändåmålen helgar medlen. Givetvis stöttar USA, och självfallet blundar och tiger EU och FN.

Ha en fortsatt trevlig fredagskväll. Givetvis är ingen av oss kälkborgare.

Soffpotatis rapporterar

Idag har det mest varit arbete. Barnen med fästmöar skulle komma hem och fika, men annat kom emellan. Så kan det gå  - om inte haspen är på. M-soppa och ostmacka till middag, passar perfekt. Jag förbränner inte så många kalorier. Min arbetsplats ligger på tredje våningen. Självklart åker jag hiss upp. Trapporna använder jag på nervägen. Jag har gett begreppet soffpotatis - ett ansikte!

Saab-frågan är svår, men staten ska väl inte vara den största risktagaren. Dom som vill köpa ska stå största risken, tycker jag!

Imorron ska J1 och jag gå på fotboll. Seriefinal på IP, mot Mjällby från Listerlandet i Blekinge.

Nu är det dags för te (grönt) och en macka med rökt hästkött. Kanske löser jag en sudoku, eller börjar lösa. Jag vet inte vad det kan vara på TV, men säkert nånting.

Griller

Sol, 15 grader i Sundsvall. När är semesterlunken på jobbet, puts väck. Det är gula blad på plommonträdet.



Av någon oförklarlig anledning skulle jag grilla igår. Och det gjorde jag. Lätt brandlukt känns fortfarande. Grillens trädhandtag, hamnade i dåligt sällskap - hur vet jag inte, här pratar vi well done. Handtaget sitter på utsidan. Man tar sig för pannan. Köttet och fisken (lax) blev torra och fina!





Paltkoma

Är detta första höstbilden? Inga plommon i år. Gula blad och löv på marken. I Sundsvall är det elva grader och mörkt. Mulet. Det har regnat och regnat, och sen kom det en skur!


Gifflarna förlorade borta, mot Assyriska (Södertälje) med 4-2. Själv såg jag matchen på dökass streaming. Det gör jag inte om igen!

J1 och I hemma på snabbfika. Dom käkade kräftor med J2 och Je igår, och var lagom trötta.

Till middag stekte jag några bautastora entrecoter - möra och fina, till det pommes. Jag gillar köttet well done. Efter måltiden uppstod paltkoma.

Imorron är det arbete. Oxveckorna börjar.

Myndighetsutövning

Idag, lördag har vi mest slappat. Vi kom i säng ganska tidigt igår kväll, kring halvelva. Efter en kortare myggjakt - föll jag in i den oskuldsfulles ljuva sömn, och vaknade inte förrän strax efter fem. När jag insåg att det var lördag, somnade jag genast om. Senare fixade M frukost, morgontidning lästes i horisontalläge. M är en klippa, men det behöver jag väl inte säga, det inser nästan alla som mer frekvent läser denna parodi på blogg!

Vi har lyssnat på sommarfinalen med Jan Guillou. Han är väl som gubbar är mest, eller ibland - men berätta en story kan han.

Jag har klippt gräsmattan. Det tar cirka 5 minuter, inkl. baksidan.


Efter den kraftödande gräsklippningen har jag kollat dumburken, som visade fotbollsallsvenskan. Hammarby - Elfsborg. Matchen slutade 3-2 till Elfsborg. Nästan alla, men inte alla, vet att Elfsborg kommer från Borås. Det regnar f.ö. ofta i Borås, eftersom stan ligger högt!


Igår var vi hem till mamma. Vi hämtade upp henne och åkte vidare för middag, en bit utanför stan. På väg dit vi skulle, blir vi stoppade av polisen för alko- och körkortstest. Det förlöpte bra, även om jag gärna sett att polisen hälsat medborgare L - med det klassiska uttrycket;
  • Hur var det här då?
När vi åkte vidare sa M i baksätet att hon också gärna velat blåsa, eftersom hon aldrig gjort det, trots innehav av körkort i 39 år. Varför klämde du inte fram det tidigare sa jag, eftersom jag såg poliskontrollen i god tid. Vi hade kunnat byta förare, strax innan, och då hade sannolikt båda fått blåsa. Själv får jag blåsa vart tredje år ungefär, det är inte så ofta, men mer frekvent än för M, som hittills inte fått ta del av denna speciella form av myndighetsutövning.


Mamma tacklar av, men spelar kort som en hel karl. Siffror funkar bättre än bokstäver.

Jag uppmanar alla - som ännu inte besökt Västernorrland, att göra det! I denna del av Sverige finns allt.

Ha en fortsatt trevlig lördagskväll.

Argusögon

Idag - torsdag, har jag varit i Stockholm. I vanliga fall - åker jag tåg. Nu har SJ skapat någon form av nyliberalt prissystem, där dagsformen avgör prissättningen. När jag kollade priserna, så var dagsformen att flyget, krisbolaget SAS var billigast - knepigt va! Därför blev det flyg idag. Inte fakirplanet ner och ej heller tillbaka hem, till den vackra staden Sundsvall - belägen mellan stadsbergen!

Det finns bilar i Stockholm också. Den här bilden är tagen på Vasagatan söderut!



Här hos Grosshandlarn - på Vasagatan - brukar jag shoppa kläder, om jag känner för det! Även om jag inte direkt - enligt min egen självbild - är någon direkt grosshandlartyp!



Dagens lunch avåts på Laughing Duck (85 balubas, svart - tror jag, inget kvitto lämnades), även det på Vasagatan. En wallenbergare med potatismos och lingonsylt, slinker lätt ner! Det var gott!



När jag väntade på min flight till Sundsvall/Midlanda, föll mina argusögon på denna annons i Expressen. Fast den hade lika gärna kunnat vara publicerad i den fina kvällstidningen Aftonbladet, som ibland - men ganska sällan är nyansernas mästare i sin journalistik. Men nu handlar det om annonser - och det är givetvis en helt annan sak!



Min morbida tanke blev, att den som har oturen att hamna i beråd och drunknar, kanske inte - i första hand - berusat sig på champagne! Fast det händer nog, det också, även om det är dyr fylla, för under- och medelklassen!

Jesus i Sundsvall

Det är varmt, nästan 20 grader, aningen kvavt i Sundsvall. Regn har förekommit. Sol har inte förekommit, i vart fall inte idag!

Är det någon som sett, filmen -  "Ängeln på sjunde trappsteget"? Med nyckelrepliken:
  • Jesus ståtandes på korset med skor!
Den filmen minns man, om man sett den! Det var inte direkt dans på rosor i den gestaltade irländska underklassen, om jag säger så! Robert Carlyle (f -61), är en av skådisarna. Han gör sällan en dålig insats! Han är bra, väldigt bra!


Det är sorgligt att flera unga kvinnor, på senare tid - dödats av unga pojkar. Nånting har gått snett!

Bonus

M har lagt in ett makro på en tistel - som skärmbild. Bilden är tagen runt Sticksjön, på väster i Sundsvall. Inte så illa, även om originalet är skarpare.

Det har varit kvavt idag, kring 26 grader. Ingen sol. Inte ens i Sundsvall.



Under en längre tid har jag inte hemfallit åt några politiska pamfletter. Får man ändå reagera på t.ex. Nordeas syn på bonusar. Den förhärskande uppfattningen (alltså ledningens) tycks vara att bonusar ska utdelas även om affärerna går med minus. Ledningens uppfattning synes vara att utan bonusar till ledande befattningshavare, skulle förlusterna bli ännu större - därför motiveras bonus. Har nån tordats ställa frågan, vem det då är - som betalar kalaset, av den kaka som inte finns?

Redan i småskolan lärde jag mig att 0 x 1 = 0. Även 0 X 100.000.000 = 0.

Nånting är grundläggande fel bland girighetens företrädare (eller hos småfolket som accepterar tingens ordning). Det verkar vara lättare att spekulera med andras pengar. Större spekulationsåterhållsamhet gäller vanligtvis för egna pengar.

En infallsvinkel - Hallejuha. Samuelsson på Gotland är pingtvän. Bush dy är troende, Peterson i Skandia är frimicklare. I någon mening kan nog de religiösa, kanske rättfärdiga sina insatser med hänvisning till högre makt. Även om det som görs - med mina glasögon - är rena lurendrejeriet! Nu har jag nått max på topplistan för generaliseringar!

Tropisk natt

Vi har haft härligt helgväder i Sundsvall, även om det regnar just nu. Näst intill en tropisk natt har vi haft, morgontempen var drygt 18 grader.



Här sitter vi och pokulerar och funderar.



J1 och I är hemma igen efter Göteborgsbesöket. Givetvis var tåget 2 timmar försenat. Då är det lätt att hålla sig för skratt. J2 och Je har varit hem fram och tillbaka. M snodde ihop köttfärssås med spagetti och det föll i god jord hos barn och flickvänner. Själv åt jag som jag inte sett mat på flera dagar. Det är jobbigt att lata sig.

Spektakel

Igår var vi, Gifflarna (Sundsvall) bra. 3-1 mot Norrköping och dessutom underhållande spel. Perfekt fotbollsväder. 3.500 åskådare får anses bra eftersom TV4 sände direkt. Gif är nu tillfälligt uppe på andra plats i den jämna SE-tabellen. Vi har en rätt okej arena och bl.a. tjonga boll på!


Här står Emil Forsberg, 17 år och islänningen Hannes Sigurdsson. Båda är duktiga. Emils pappa, Leif - var mycket duktig lirare,  på sin tid. Jag tror t.o.m. att han gjorde några landskamper. Nu förs arvet vidare. Det känns tryggt!


Selångersån rinner genom stan, och når havsviken där nuvarande Sundsvall är belägen. Tidigare (för några hundra år sedan)  var stans centrum någon km längre in - längs ån, dvs västerut.



Nu är "hela" altanen inoljad. Det känns tryggt!


Det är fortsatt kanonväder i Sundsvall. 25 grader, sol från blå himmel. I helgen är det också drakbåtsfestival i Sundsvall. Olika flytdon ska tävla på ån.

Som vanligt lyssnade jag på sommar i P1. Jörn Donner (f -33) levererade ett av sommarens bästa. Originellt, välformulerat, intressant och delvis oförutsägbart. Han inledde med att ställa den retoriska frågan om det skulle fungera att börja programmet med en tyst minut. Sen kom han in på att han inte gillar musik på krogen. Första låten var PS I love you (Beatles), även Barbro Hörberg var med på ett hörn.

Tack och lov börjar mina besökssiffror återgå till det normala. Vilken tur. Jag slipper nu fundera på om jag har någon ny läsare! Det känns tryggt att inget förändras.

Kvällen blir förhoppningsvis lugn. J2 ska ev. ligga över i natt. Enligt senare uppgifter ska även 2 av hans kompisar göra det. Dom lär inte få många timmars sömn om dom kommer kring tre, fast det vet dom inte än. Vid sjutiden lär vi vara i full färd med frukost. Enligt J2 är det något spektakel i grannskapet som lockar.  J1 har det bra i Göteborg, enligt telefonsamtal nyss.

Min avslutande uppgift blir att tillönska alla läsare en riktigt bra kväll, helg och alltihopa!


H.E.A.T.

Javisst! Ingvar Kamprad i egen hög person. Bra jobbat!

M och jag har handlat mycket bohag på IKEA genom åren. Affärsidéerna verkar funka. Sen kan man givetvis ha olika uppfattningar. Förr - och kanske nu - sägs att det finns en speciell företagskultur, men det vet jag inte särskilt mycket om.



Strålande sommarväder i Sundsvall, kring 24 grader, sol - blå himmel.

Ikväll är det match på IP. Peking (Norrköping kommer på besök). Matchstart 19.15. TV4 sänder. Själv ska vara på plats tillsammans med en arbetskompis och kanske 4.000, mer eller mindre vilsna själar. J2 ska vara hemma och städa och laga mat. Hans tjej jobbar sent och han fixar middag. I like it! M göra fulla arbetsdagar. Själv betraktar jag mig som anställd, även om en och annan nyttighet kan presteras - om jag känner för det!

Som jag tidigare nämnt, har jag i sommar fått många "nya läsare"!  Några vet jag vilka dom är, sett till bloggarna. Det som förundrar mig är hur dom "nya" hittat hit. Jag har inga länkningar eller andra lockelser!

En annan fråga är hur di gamle orkat vara kvar genom åren, fast det får bli en annan disksussion. Det skulle vara kul om även "nyingarna" gör ett avtryck genom en enkel kommentar och/eller genom mail till [email protected]. Är det så att det är flera nya varje dag, som inte återkommer då är det som det är. Eftersom min s.k. blogg, vanligtvis är beige och trött - behövs input! Why me?

Rubriken har ingen koppling till texten. Det känns bara lite fränt. Ajöken!

Megakändis

Jag har skjutsat J1 och I till Midlanda fvbf med direktflyg till Landvetter, Göteborg. Dom ska på Madonnas konsert på Ullevi, och bor hos Osbourne i Partille. Konserten är på lördag - och J1 och I passar på att ta några dagars semesterledighet i den vackra staden vid Göta älvs, två mynningar. Nordre älv betraktas ibland som en del av Göta älv - även om den har ett eget flöde, från Kungälv.

På Midlanda såg jag en riktigt megakändis. Han kan nog kallas entrepenör, född 1926. Han är rejält förmögen. Hade jag haft kameran hade jag plåtat. Jag funderade ett tag på att be om hans autograf, för att sen ge till M. Eftersom jag är fin i kanten, ville jag inte tränga mig på! M hade tänkt följa med till Midlanda, med gjorde inte det - och missade därmed chansen till möte, med en "legend". Så kan det gå - om inte haspen är på!

Vem tror vi att denna kändisperson är?

Typ - grillskada

Jag vill inte undanhålla läsekretsen denna typ - brännskada.

Inget kalas utan krasch! Ingen grillning och/eller utsändande av nyårsraketer, utan minst andra gradens brännskada.

Den här skadan ådrog jag mig i lördags, trots att jag under själva grillningen -  höll mig i bakgrunden så mycket jag kunde. Men att oförsiktigt flytta den varma grillen, skulle jag givetvis göra. Ack ja!



För övrigt är det lugnt. Jag kan inte rapportera om någon sol. Det är kvavt.

Ikväll blir det allsång med Bosse Larsson och sen Foyle´s war med den s.k. B-skådisen Michael Kitchen (f -48). J1 är bättre, han var på snabbvisit. M mår också bra. Själv är jag grillskadad - men  det är just inget att gnälla om!

Andnöd

Idag, söndag är det sommar igen. Sol och värme. Igår, när vi skulle grilla hällregnade det. Det var uppehåll en dryg timme och då passade vi på att elda på köttbitarna. Dom fick vad dom tålde. I fixade sallad och det runtomkring, även efterrätt. J1 grillade - som en hel karl. Jag höll mig undan, så gott jag kunde! Osbouren åkte mot Göteborg, utan att delta i grillningen. En får vara nöjd med lite. Vi fick i alla fall tillfälle att prata några timmar. Några fler USA-tourer lär det inte bli, för oss! Våra kroppar tyar nog inte längre för sådana strapatser.



För övrigt är det lugnt på västfronten - Sundsvall. M och jag har mest softat, lyssnat på sommar i P1. Anders Wall gjorde bra ifrån sig! Vi tog en promenad runt Sticksjön. En av två vita änder finns kvar. Den andra kan ha drabbats av andnöd, eller något annat.

J2 är tillbaka från Umeå. J1 och I åker till Göteborg, senare i  veckan för att gå på Madonna-konsert. Jag hade gärna sett U2, på tal om något helt annat.

Gifflarna vann den svåra bortamatchen mot Falkenberg med 3-2. Nu är det flyt! Dom ligger trea i tabellen. Det blir en nervig fotbollshöst. På torsdag lär jag knalla ner på IP, för att se matchen mot Norrköping. Till helgen ska vi hälsa på mamma.

Kommande arbetsveckan ser skaplig ut. Ha det nu bra, till veckan - och sköt om sig!