Läderbögsfjolla

Det är Pride-festival i Stockholm. Det märkte jag inget av igår, inte ens någon smygbög eller anorkofeminist – så långt ögat kunde nå! Regnet kanske kylde av.

 

På tåget hem till – det garanterat ”bögfria” Sundsvall – försökte jag reda ut begreppen. Jag

skulle kanske ha behövt någon att resonera med, för att komma vidare i tankarna. Terrängen är onekligen minerad. Har man otur hamnar man kanske i den avskydda homofobi-fällan.

 

Det är ju inte svårt att inse att många homosexuella, eller hbt-personer, som verkar vara det nya samlingsnamnet, blir utsatt för förtryck, diskriminering och annat som inte är så kul!

 
32959-191

För egen del har jag inte svårt att förhålla mig till homosexuella i allmänhet eller i synnerhet. I första hand är man väl människa, och sen kommer kanske nåt annat, och sen kommer sexuell läggning mm.

Det jag inte tycker om är att bli påprackad vad jag ska tycka eller skratta åt. Jag gillar vanligtvis Robert Gustafsson. Men inte vet  om han är särskilt rolig som  ”bisexuell” kapten Klänning, med jätteblöja,  i kulturprogrammet - Allsång på Skansen nyligen. Jonas Gardell skriver som en gud – men oftast gillar jag inte hans bögfjollskämt. Kanske har jag ingen humor! 

 Eller är det så att vi (jag och många andra) är så indoktrinerade att vi inte ser! Vi kan skratta åt pigan och drängen, gråta till Romeo och Julia och annat som har klassisk koppling till man/kvinna. Är upplevelsen av pinsamma bögskämt, gayparader och annat bara indikatorer på att det finns strukturer som motverkar förståelsen,  acceptansen, synen på jämlikhet av hbt-personer mm. Om det nu är rörelsens mål.      

Alla vet väl att hbt är en akronym för gruppen homosexuella, bisexuella och transpersoner.

Fortsättning lär följa!


Kommentarer
Postat av: Teodora

Ja, det är väl så att vi ändå innerst inne är rädda och en produkt av vår stränga uppfostran? Fast det där beror ju på ålder. Nu tycks ju allt vara tillåtet utan gränser. Vilken sexuell riktning som helst går an för annars är man ju pryd eller homofobisk? Jag bara undrar varför våldtäkterna och kvinnomisshandeln ökar? Är det just för att allting är tillåtet?
Beträffande humor är det ett väldigt svårt kapitel. Här i en av våra tv-kanaler i öst finns ett rysligt ryskt talkshowprogram som heter Okna och där häcklas Sverige och svenskarna hela tiden! Är det kul? Lika kul som Norgevitsarna? Eftersom jag varken såg Allsång på Skansen (buhu missade herr Gustafsson) eller har sett ett enda avsnitt av Okna är det svårt att jämföra skämten. Men smaklös humor lär det alltid finnas. Tacka vet jag dassböckerna på vår toa som med en liten underfundig vits kan lysa upp hela ens dag!
Hoppas att din hemresa blir fin och att du inte "stöter" på bögar! ;-)
Ha en bra helg! Puss!

2006-08-04 @ 11:32:15
Postat av: Gunnel

Jag håller med om att Robert var i pinsammaste laget i tisdags. Däremot skrattade jag gott när Tony Rickardsson dök upp på scenen.
Det som är sorgligt är väl egentligen att det måste finnas en Pridefestival. Hos mig får människor ha vilken sexuell läggning som helst. Jag känner både bögar och lespiska och ingen av dom är annorlunda än vad jag är mer än vad det gäller sexbiten. Varför tycker många att det är så förfärligt?

Postat av: SolSkuggan

Jag har inte sett något av allsångsprogrammen, kan bero på att jag inte vet hur tv-dosan funkar.
Bilder på Gustafsson har jag sett, det såg ganska billigt ut.
För mig får alla människor ha den läggning de vill. Huvudsaken är att vi är snälla mot varandra.
Ha det gott!

2006-08-04 @ 12:00:35
URL: http://solskuggan.blogg.se
Postat av: Nina på Johangården

Vad folk har för sexuell läggning och gör i sängen och med vem bryr jag mig inte om så länge jag inte är inblandad mot min vilja.

Det är väl människan i sig som först och främst är det viktiga, inte läggningen.

Det är min åsikt.

2006-08-04 @ 14:19:37
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: Ninni

Jag bryr mig inte....folk måste få känna precis som dom vill..men när lesbiska tjejer stöter på mig kan jag bli lite olustig...eller ska jag bara bli stolt?

2006-08-04 @ 18:33:40
URL: http://ninni.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback