Moral och omoral

Nitton fuktiga grader imorse vid sju. Åskknallar,  regn vid tre i natt och 22 mm uppsamlat i  gubbregnmätaren. M har ännu inte förstått tjusningen, med att mäta "regn"! 

Det har varit en besvärlig dag på jobbet, små och större problemungar. Det är svårt att få grepp om vad som är orsak och vad som är verkan, hur hänger frågorna ihop - för det gör dom (som regel)! Snart kommer en ny dag med nya utmaningar.

Morden i Midsommer klockan nio, årets utgåva är sämre än fjolåret, några  avsnitt har varit veritbla sömnpiller, trots att Bergerac gör sitt bästa, med sin torra framtoning!

32959-217


Tankar:

1. Den svenska statsTv:n  kör någon form av reklaminformationskampanj, som utfyllnad mellan program. Där påstås:
  • - 50 år med fri TV!
Det är ju osedvanligt korkat och aningslöst uttryckt. Inte menar dom väl att den svenska "public service" modellen mm ger frihet i någon absolut mening (för journalister och mottagarna). Det finns ju lika mycket påtryckningar som inom privata media, hänsyn ska tas, val ska göras. Månadens mest korkade påstående! Dystert!

2. Fred har utbrutit i mellanöstern, enligt uppgift på måndag. Dom stridande tog sista chansen på söndag att ösa på med så mycket bomber och dödande dom kunde - för att vinna fördelar, innan vapenvilan! Det är ju ynkligt alltihopa. Vad är den vapenvilan värd? Dystert!

3. Sven Nylander m.fl. var på fest i samband med avslutningen av EM i friidrott i Göteborg häromdagen. Nylander hade tydligen uppdrag i en stiftelse som ska arbeta mot - inte för - doping och knark inom idrotten. Hur lyckat var det att testa (alternativt fortsätta använda) tung och starkt beroendeframkallande kokain? Dystert!

PS
Nu är det nog så - ändå - att den svenska statsTV.n är bland dom bästa i världen, men inte beror det på att den är fri. 

Alla gör misstag, vi får hoppas att Sven Nylander kan hantera den uppkomna situationen, jag är ingen moralpolis på det sättet.



Kommentarer
Postat av: Teodora

Ja, statsbolagens vara eller icke vara och den relativa friheten är som den är. Anar att ni ändå kan skatta er lyckliga där i väst medan vi i öst har en hel idiotisk reklam i vårt YLE där det visas nakna bröst!! Och reklamen anspelar på att statstv kan göra program för hur små grupper som helst. Jag antar att det är den lilla människan som skall sättas i fokus, men min åsikt är fortfarande den att tv:n är full av sk_t! Tacka vet jag datorn och Internet för då har man större valfrihet och kan vara interaktiv på riktigt!
Säg nu sedan inget till YLE för jag skall till den finlandssvenska delen den 24.8 på ett seminarium om dgitaltv:n! :-)
EM fick ett fult efterspel. Suck! Kanske jag drastiskt skulle tillägga att sport också är sk_t? Fast då kanske dina ögon tåras med tanke på GIF? Även om du är karl 50+ och inga böcker förmår saltet tränga i ögonvrån. Det antar jag att ryssröken här i öst däremot skulle få dig att göra, helt ofrivilligt oberoende av ålder. Folk mår på riktigt dåligt här av skogsbränderna på Karelska näset, låt vara att det är en bagatell jämfört med Libanon, men ändå... man kan inte vara ute, inte njuta av frisk luft för det finns ingen, för att inte tala om alla kläder på torklinan. Röken har lagt sig över hela landet ända till Vasa. Anar att det är en tidsfråga innan ni har den i Sundsvall! Varför tar inte finska regeringen något initiativ? Luggar ryssarna lite?
Svenskarna har ju ändå till Bodens skogsbränder inkallat all hjälp de kan få och Ryssland har enligt statistiken så många helikoptrar att de t o m skulle kunnat flyga med tio liters hinkar och fått branden släckt i sin linda. Suck!
Men nej, jag vill inte låta som en rikssvensk och skall sluta klaga för något värre än de svenskar som evakuerades från Libanon har jag inte hört på nyheterna sedan dess. Tänk att de hade mage att beklaga sig över att de blev behandlade som flyktingar!!! De hade ändå ett hem att återvända till med fungerande infrastruktur. Essketesske... Ja, se svenskar... ;-)
Jag tycker ju nog att du skall spara dina texter. Har du inte tänkt på att ge ut dem i bokform? Om du kör med samma pseudonym kommer jag att köpa boken så fort den kommit ut. Och håller den Paasilinnas skrattnivå men även texter för eftertanke, vad är bättre som det? Digital media är så flyktig, riktigt papper är det som gäller fortfarande.
Fantastiskt vacker bild av bron...

2006-08-16 @ 08:47:58
Postat av: Gunnel

Häftig bild.
Det där med regnmätare har jag heller aldrig förstått mig på. Spelar det någon roll hur mycket eller lite vatten det kommer ovanifrån? Äh...måste finnas viktigare saker att hålla reda på :O)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback