Tryckfeghet

Jag tänkte skriva något om att publicera Muhammed-teckningar i tidningen och som konstverk (Lars Vilks). Det är ingen modig handling, det är bara dumt. Det egentliga motivet är ju bara att skaffa egen publicitet, för en konstutställning eller för att sälja fler lösnummer.

Det är väl ingen som tror att Nerikes Allehanda värnar om tryckfriheten, särskilt mycket - genom att publicera en bild av profeten Muhammed i blaskan. Skälet är väl mest att göra sig märkvärdig och för att trycka till muslimerna. Och för övrigt finns ingen tryckfrihet för vanligt folk. Nästan alla tidningar ägs av kapitalet/borgarna - och där kan knappast den lilla mannen/kvinnan göra sin röst hörd, även om vi skulle vilja, kanske klaga på resursöverföringen från dom allra fattigste till dom allra rikaste, som moderatsäckgänget håller på med, utan nån som helst debatt..

Det vore väl en bättre provokation att publicera bild/konstverk av Fredrik Reinfeltd, som Judas Iskariot, nuppandes med energiköttbullen och näringslivsminister Maud Olofsson i stället för att fega ner sig med en bild på den ofarlige profeten Muhammed.

Inga bilder idag, nåt strular.

Kommentarer
Postat av: frktjatlund

Usch, vilka gräsliga bilder min livliga fantasi målar upp.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback