Skandal

Bloggsajten är ett stort skämt för närvarande, törs man säga skandal!  Det går inte att ladda ner några bilder och det går så trögt så att det inte är sant. Här kommer i alla fall några anspråkslösa söndagsreflektioner. 


Redan i fredags kändes att sommaren övervägde sitt intåg i sommarhagen. Lovat - det blev! Helgen har bjudit på härligt sommarväder, soligt varmt och från och till lätta vindpustar som svalkat.


J2 fästmö Je har varit på besök i veckan och nu sitter hon på bussen till Umeå. J2 börjar sommarjobba på måndag och då blir jag och M utan barn (på dagarna).


Själv hade jag tänkt börja semester på måndag, men jag börjar med att jobba två dar, sen får vi se, det är möte i Stockholm på onsdag, därefter bör det vara typ - semesterlättja,  några veckor!


I fredags gjordes de sista åtgärderna innan tanden ska sättas dit. Rotfyllningen verkar ha gått enligt planerna, kring 6.000 balubas får jag nog räkna med. Den som vill var fin får lida pin!   

Idag beställde vi en resa till Litauen (Kaunas) på vinst och förlust. För en femhundring får vi resa dit och hem med Ryanair. Vi åker den 30 juni och kommer tillbaka på måndagen den 3 juli och sen stannar vi i Stockholm några dagar. Det får vi bli vårt semesteräventyr och det ska bli kul. Estland. Lettland och nu Litauen. Då har vi avverkat baltländerna och andra länder kan komma i fråga.


Resten av semestern tillbringar vi nog i den vackra staden Sundsvall. Det är konstig att inte alla vill bo här. Det är så fint, vackert och bra på alla sätt här – ärligt och uppriktigt

Jag har börjat med sommarträningen. Joggning och/eller snabb gångmarsch runt elljusspåret sju elaka kilometrar, är inte ren njutning hela tiden, snarare plågsamt, men det kanske känns bättre i augusti!


När vi var i Bulgarien i sommar var tanken att plåga/vidareföra till  våra barn vår exklusiva dialektskatt, mest med norrländska idiom, det finns också inslag av Uppland (Enköping) och Hälsingland (Söderhamn). Det blev inte mycket med den kunskapsöverföringen – men vi ger inte upp Däremot kom vi att prata en del om humor, och om vad som uppfattas som roligt/humor!


Humor är – på något sätt en – färskvara. Povel Ramel (hans storhet har jag aldrig förstått, även när han var stor iofs), Hasse och Tage, Galenskaparna med flera stora (förr) är ju inte direkt givna succéer nuförtiden!  Och ordvitsarna verkar – enligt barnen – inte heller vara på modet  Själv tycker jag till exempel att följande är rätt så kul:

  • Grekerna är turkarna Bosporen!
  • Elefanten går med sina stora fötter, och betar.
Men inte enligt barnen, som tycker det mest är pinsamt! Ack ja! 

 Mest spelad just nu är;

  •  Elden – Lars Winnerbäck

Den är bra!


 Ur led är tiden – bloggsajtens kapacitet och och möjligen humorn!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback