Det är inte lett att vara balt!

32959-135

Ibland går handlingen snabbare än tanken, och frågan är om det inte gjorde så med vårt balt-äventyr! Sedan tidigare var det bestämt att vi skulle vara i Stockholm med goda vännerna K och E i nästa vecka, start måndag.  Bokat och klart, tåg och rum på Continental.

Sen fick vi  för oss att det kunde vara kul att göra en kortresa i anslutningen till helgen, varför inte testa Ryanair. Sagt och gjort,  det som verkde passa bästa var en resa till Kaunas i Litauen, en femhundring för två, hotell för tre nätter bokas på nätet, för nån tusing. Vi har tidigare gjort korta nedslag i Estland och Lettland och det är väl lika bra att beta av det tredje och kanske minst bekanta baltlandet, Litauen. Inte mycket att funera på. Sen dyker nästa utmaning upp! Hur ska vi ta oss från centralen i Stockholm (egentligen Sundsvall) till Nyköping, Skavsta? Det visar sig att det går en flygbuss klockan 09.00

Tåg lämnar Sundsvall 05.11 från Sundsvall, hur kul är det, hoppas vi är med, som ankommer centralen 08.30!  Med liten tidsmarginal på Centralen ska vi försöka hitta flygbussen.

Imorse skulle vi checka in på nätet, det  blev en rysare, inget är enkelt. M tar upp bokningen på skrärmen,  då frågas det efter kortnummer och koder och fán och hans mormor eller var det farmor, vi lyckas i alla fall kleta dit passnumer och det som behövdes. Då lägger skrivaren av när vi ska ta ut boardingpassen! Tack och lov hade vi inte fullföljt alla arbetsmoment. Vi avslutar transaktionen, byter dator och gör alla handgrepp igen, dags att bekräfta och trycka ut boardringpassen. Varningsklockor börjar ringa, jag får för mig att testa en utskrift - och det var tur det, tonerna är så gott som slut, kopiorna oläsbara.  Jag tackar högre makt att vi inte fullföljde alla handgrepp.

Goda råd är dyra! Drar mig till minnes att jag har en tonerkassett någonstans, hittar den, byter och vips har vi en pigg och kry skrivare igen, trycker okej,  print och boardingpassen kommer ut - lätt som en plätt! 

Hela processen tog cirka 1 timme för två personer! Man lär så länge man lever!

32959-134


Man kan undra varför vi inte åker ner ikväll, lillsyrran är i Frankrike och deras hus vid Telefonplan står tomt.
Hela aktionen är handlingskraftig - men obegåvad!












Kommentarer
Postat av: Gunnel

Tur du har semster så du hinner ordna med allt :O)

Postat av: Ninni

PHU!!!

2006-07-07 @ 17:31:18
URL: http://ninni.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback