Smoke - är snarare nyttigt, än farligt!

Semesterdag två är på väg mot TV-fåtöljen. Det har varit en riktig fin sommarkväll, en del sol, kring 20 grader, ingen vind, egentligen helt perfekt. M läser Stig Larsson, själv gör jag mest ingenting.

Det var också perfekt igår kväll. Det går inte att prata om rättvisa när det gäller fotboll, men det kändes verkligen bra i kropp och själ när Fredrik Ljungberg med sin rakade skalle kunde förpassa bolluschlingen i nätet bakom Paraguays målvakt. Roligt var det också roligt att kolla matchen med J2, möjligheterna till qualitytime med honom är begränsade i tid och rum nuförtiden eftersom Umeå ligger där det ligger.

Den magiska och varma sommaren 1994 satt jag och 2 x J fastklistrade framför TV:n nätterna igenom för att kolla  fotbollshjältarnas framfart i västerled! Brasilien knep guldet och vi vann en övertygande bronsmatch mot Bulgarien, med klara 4-0. Bronset var bärgat, en bragd på sitt sätt!

Jag kommer också ihåg den varma sommaren 1978, vi hade nyss köpt hus, J1 var nyfödd och fotbolls VM  avgjordes i Argentina. Jag var ute sent på kvällen för att vattna den nysådda  gräsmattan och sen var det fotboll som gällde. Argentina  blev  mycket välförtjänta mästare.

En nytagen bild på tema Smoke (bra film)!
32959-120

Det var väldigt lugnt semesterdag ett. Vanligtvis börjar jag semestern med halsfluss, ont här och där, och även igår, nånting kändes fel, blott 3-4 timmars orolig sömn de två föregående nätterna kräver sin tribut, var det nu ångest som anlänt, frossa, fjärilar i magen, skenande hjärta, eller dyslexi, vad händer?

Själv är bästa dräng. - min självdiagnos blev helt enkelt - trötthet, för lite sömn, för mycket (negativ) stress och för lite tid för återhämtning, samt ålder! Suck  -  typ, hur kul är det på en skala?

Piggare idag - tack och lov! Blott enklare hushållssysslor har uförts i lugnt tempo.  M har städat hos J1, mitt bidag har varit handling på Coop i Bydalen, den planerade kinesmaten frös dock inne!  Blå kiosken på Esplanaden, där vi köper hämtmaten var stängd idag. Sommarmiddagen blev i stället, färdiggrillat och potatissallad, tomat och bröd.

Ett av semestemålen måste nog bli att  få nån ordning på djupsömnen och  timmarna. Men det kan vi ta en annan gång.

Dax att sätta punkt, lev som du lär, om du  kan, om inte, konvertera till socialdemokrat och köp lägenhet billigt, om du är kompis med GP - vill säga. Återkommer om Lövdéns  fringis - om jag orkar, en annan dag!




Kommentarer
Postat av: Gunnel

Vad skönt....jag ska jobba fyra dagar till sen blir det två veckor semester...jobba en ...och tre veckor semester. Sen du...är det snart höst igen :O)

Postat av: frktjatlund

Dyslexi? Det finns stavningskontrollprogram. Jag nyttjar dem hela tiden.

2006-06-16 @ 23:32:33
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Bloggblad

I dag är också min första lediga dag - fast lördagar har jag ledigt ändå - kanske ska jag vänta till måndag med att säga så?

Läste du att jag blev lätt förvirrad av din kommentar - jag fattade inte först att den var undertecknad med "latmask" jag trodde det var en gliring. Den hade förvisso varit sann, men ändå...

2006-06-17 @ 18:04:37
URL: http://www.bloggblad.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback