På teflon rinner allt av

Vi har verkligt haft en fin sommardag. Kring dryga 20 grader, soligt och vindstilla.
För första gången i år kändes det inte overkligt jobbigt på motionsslingan. Det kändes helt okej en 10-15 sekunder, övriga dryga 36 minuter var plågsamma.

Det blir enkel mathållning eftersom barnen är i Stockholm. Varmkorv med bröd och lite potatissallad på korven, var helt okej som lunch. Till middagen blev det köttbullar och en bit Princesstårta lite senare.
 32959-121

Inga djärva tankar har  tänks idag heller. Men det jag funderar på är den dubbelmoral som tycks råda inom den förhärskande socialdemokratin. Jag har jättesvårt för Göran Persson på många sätt, men sannolikt är han kanske ändå den bästa av dom befintliga partiledarna som statsminister, då blir man ju lite rädd!

Det jag funderar på är varför sossarna ska göra om en stiftelsefastighet med hyresrätter till bostadsrättter och sälja dessa bostadsrätter till nuvarande hyresgäster för halva marknadspriset! Stiftelsen kontrolleras av socialdemokraterna, styrelsen utses av regeringen.  Ingela Thalen tycks vara ordförande och Maj-Britt Theorin är en av hyresgästerna samt den numera rikskände landshövdingen i Halland,  Lars Erik Lövdén. Det är klart att han ska ha en lägenhet, med bästa läge på Östermalm i Stockholm, han lär vara från Malmö, och har sitt jobb i Halmstad!

  • Sossarna säger sig vilja behålla så många lägenheter som möjligt som hyresrätter i allmännyttan
  • Sossarna fixar förmånliga lägenheter till stödtruppen LO och dess giriga elitfunktionärer. Sossarna/LO går förbi alla bostadsköer som finns och fixar lägenheter  i egenägda eller försäkringsbolags lägenheter.
  • Sen får den socialdemokratiska adeln, typ Lövdén, Theorin och Vanja Lundby-Wedin och Erland Olausson på LO dessa miljongåvor, rakt ner i den egna plånboken!
  • Och som bonus, grädde på moset, kalla det vad ni vill, går sossarna ifrån sina ideal och rear ut lägenheterna för halva priset till den egna makteliten.
  • Jag fattar ingenting! Ska inte ett politiskt parti leva som dom lär!
  • Vad är själva poängen med affären, uppstår mervärden för stiftelsen, handlar det om dolda berikanden av "egna", man kan ju inte bara ge 1.700 tkr rakt av till Lövdén och Theroin, det skulle väl se lite ABB/Skandia ut, finns det någon logisk förklaring till affären - man undrar!
Göran Persson säger, och ler i mjugg på det där fryntliga sättet, som verkar gå hem i stugorna, att det är frugan Anitra Steen, som sitter på slantarna. Må sa vara, men tala också om att det är du personligen som gett henne alla de välavlönade jobben, som statsekreterare, som chef för Skatteverket och nu senast som chef för Systemet. Tala också om att du är personlig vän med förre centerledaren Olof Johansson som är styrelseordförande i Systembolaget, då börjar vi kanske förstå varför hennes helt orimliga och alltför feta pensionsavtal inte skulle förhandlas om som tidigare sas. Mer ska ha mer, girighetens fula nuna dyker upp, där man minst anar det!

Det som stör mig mest är att Göran Persson (och hans anhang runtomkring, där Maria Ulvskog, titt som tätt får hedersuppdraget att bära dumstruten) tycks tro att vi är några dumhuvven som inte fattar nånting, inte kan se några samband alls, inget förstår om girigheten, utan bara fogligt följer  med som röstboskap! Alla skandaler verkar rinna av, snarare ökar opinionssifforna än sjunker vid varje skandal, vi har misstanke om mutbrott, lägenhetsaffärer i parti och minut, ärekränkande fejkmail från Sveavägen, för att inte tala om Tsunamin och arbetsmiljöbrott vid herrgården i Södermanland. Listan kan göras hur lång som helst - men ingen verkar bry sig!
  • Jag gillar inte att bli idiotförklarad - det gör jag så bra själv!






Kommentarer
Postat av: frkt

Förlåt, det var inte avsikten.

2006-06-19 @ 20:06:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback