Ådalen

32959-128

När man tänker på Ådalen, kanske man oftast tänker på Ådalen 1931, och då befinner vi oss i landskapet Ångermanland. Det finns säker fler ådalar runt omkring i vårt vackra land - men den rätta ådalen, Ådalen finns bara här!

Den stora och delvis mäktiga älven som delar landskapet heter Ångermanälven. Redigt och enkelt - inget att tjafsa om!

Ådalen anses vanligtvis vara ett område, längs älven, eller dess biflöden, söder om den lilla orten Junsele, som ligger cirka 7 mil norr om Sollefteå (nipornas stad) - och trakterna norr om Härnösand. Några säger Ångermanviken, där älven flyter ut i Bottenhavet.

Mamma har en stuga efter Ångermanälven, och det är en vy därifrån vi ser på första bilden. Mamma är 78 år och rätt så pigg - men det syns att åren biter, även på henne!

32959-127

Midsommarafton blev lugn på alla sätt, umgänge med vänner, ingen TV god mat och det som hör till, dock inte sill, eftersom vännen K (en vänskapsrelik, mycket trevlig sådan från 1968, still going strong) är allergisk mot fisk.

Nåt år har vi firat midsommar i Stockholm, och även det har varit lugna gatan, amtörerna tycks ju dra ut från stan och lämnar den vind för våg, till glädje för "åretruntboende" och "patrasket" från landsorten!

Det blev inget hoppande runt midsommarstången. Jag läste nyss att det är medelklassen, tjänstemännen som håller fast vid traditionerna, "små grodorna" mm. Just den typen av gruppövning har jag aldrig fattat eller gillat särskilt mycket, mina värderingar - eller i vart fall några av dem - är stadigt förankrade i underklassen. Om det är bra,  dåligt eller betydelselöst vet jag inte.

Jag skriver inget om fotbollen för då blir jag bara på dåligt humör. Jag hann inte ens spilla upp ölen innan det stod 0-1. Sällan har ett svenskt fotbollslandslag blivit så utspelade, vi var totalt chanslösa. Det var riktigt trist att se!

Kära läsare - jag hoppas att även du haft den helg du förtjänat, eller något bättre!

Förtydligande: Det t är inte Ångermanälven som lugnt slingar sig fram på bild två!
 



Kommentarer
Postat av: Spoke

Är Ångermanälven så smal och vattenfattig på vissa ställen som bilden visar ??

2006-06-25 @ 20:05:19
Postat av: Spoke

eller är det en bifurkation??

2006-06-25 @ 20:06:08
Postat av: frktjatlund

Vi hade anledning att besöka Ådalen några gånger. Vackert värre! Precis som stan den här tiden. Men det kanske inte finns en enda ful fläck i landet, så här års.

Postat av: Nina på Johangården

Visst är det fint men det är inte mitt hemma...

2006-06-26 @ 11:38:14
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: SolSkuggan

Men så vackert! Vilka fina vinklar du tagit från. Ångermanland är jättefint, tyvärr har vi aldrig varit i Ådalen, vet inte varför vi missat det.
Nä nä här dansas det inte heller runt någon stång, men, de kan vara fina att titta på.

2006-06-26 @ 21:43:39
URL: http://solskuggan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback