Omvänd feminism

På nåt sätt tycker jag att kvinnofrigörelsen  går för långt. Det verkar inte vara någon alls som bryr  sig om oss stackars män. Det pratas bara om jämställdhet, feminism och lesbiska nätverk mm!

Vi män måste snart säga ifrån. Vi behöver ju pysslas om lite när vi trötta kommer från jobbet, inga tofflar tas längre fram, middagen kanske man får laga själv, det ska handlas, och det ska putsas och fejas, sånt som egentligen är kvinnogöra. Det går ju faktiskt att handla lite på hemvägen, trots att man har cykel, ska det vara så svårt det, det är inget att gnälla över - tycker jag! Det blir ju mycket bevärligare för mig som ska parkera bilen, ibland måste man gå jättelångt, och sen är det inte bra för ryggen att bära så mycket matkassar, möjligen kan det fungera att bära en påse från systemet!

Det har gått för långt. Det är ju ändå vi män som har det övergripande ansvaret!

32959-133

En lat dag har genomförts. M har målat och det gjorde hon bra, sen har hon pysslat lite!

Men i morse vid halvnio, när jag vaknade då hade M redan gjort en morgonpass med J2. Gröt hade kokats, vänliga ord blivit sagda. Sen kom hon och lade sig igen. Lite manligt försynt försökte jag kommunicera att jag var hungrig, jag tyckte jag gjorde troligt att blodsockervärdet var oroväckande lågt,  rent av farligt lågt, kanske var det möjligen dags för frukost!

M tittade på mig och log sitt varmaste leende, och sa vänligt!

- Ska vi leka att vi är gifta?
- Javisst - sa jag!

Då kan du fán i mig göra din frukost själv, sa hon, inte fullt lika vänligt  - och vände sig om!

Så blev det med den frukosten på säng! Har en lagvigd hustru verkligen rätt att säga så till sin man? Jag bara undrar, det har nog gått för långt, det verkar som, typ det feministiska nätverket - manliga kvinnor, utan snopp tagit befälet! Jag suckar!


Kommentarer
Postat av: Bloggblad

Stackars dig, lille gubben. Jag tycker att du kan begära full service. Du är ju i alla fall MAN. Och om hon ändå gör frukost...
Nån ordning får det lov att vara. Jag låter minsann min man sköta bara de roliga sakerna. Han får leka med både bilen och räkningarna och dammsugaren medan jag gör de tråkiga sakerna; sitter vid datorn och sånt.

Postat av: SolSkuggan

Hahaha.. Det verkar som om din unika hustru känner dig till punkt och pricka, såå härligt!!
Sedan ämnar jag inte ta upp kvinnans frigörelse här, det skulle kunna få förödande konsekvenser. Merparten av alla bloggare jag "känner" är kvinnor och i detta specifika fall, kvinnofrigörelsen, misstänker jag att även Herr Latmask har sällat sig till den skaran. *skrattar*

2006-06-28 @ 21:13:37
URL: http://solskuggan.blogg.se
Postat av: Gunnel

Vad rolig du är. Det är klart att hon som tillhör det starka könet ska dra det tyngsta lasset. För så är det väl i de flesta familjer...eller har jag fel :O)

2006-06-28 @ 21:26:24
URL: http://gunnel.blogg.se
Postat av: Nina på Johangården

Stackars dig... men du hittar väl till kylskåpet antar jag. Så du har nog fått lite käk i magen idag och klarar dig till i morgon. Då får du försöka på nytt igen.

2006-06-28 @ 23:38:46
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: M

*skrattar gott*

2006-06-29 @ 12:21:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback