Klimatfrossa

Det låter absurt att bli trött av att vända papper, men så är det! När vi åkte från jobbet i går frågade M om vi skulle göra en rajd på stan och köpa julklappar. Jag var mer inne på en lugn hemmakväll, och föreslog att vi skulle ge oss ut tidigt, på lördag i stället. Så bestämde vi. Jag spontanhandlade på ICA. Sen käkade vi räkor, tittade på TV och lyssnade på vällingklockans trygga slag.

När lördagsmorgonen smyger sig på, vet vi vad som väntar, men vi drar ut på julhandlingspinan, så länge vi kan. Först måste vi äta rejäl frukost, sen hägrar en film - som vi absolut måste se, just denna förmiddag. V75 kräver sitt - dagens dubbelodds måste noga övervägas. När klockan närmar sig tolv, och inga fler undanflykter kan påfinnas, är vi redo för julens förberedande inköpsfröjder.

image847


Då säger jag till M. Har du lust att åka till Paris. Javisst säger hon. Till saken hör att jag i tidningen (Sundsvalls Tidning, oberoende nåja) sett annons, att vi kan åka från Midlanda/Sundsvall till CDG/Paris för blygsamma 1.350 kr/person, om vi åker ut till Midlanda, just idag och handlar biljett. Sagt och gjort - vi åker förväntansfulla ut till flygplatsen (cirka 2 mil) och samtidigt ringer vi goda vänner och frågar om dom vill hänga med. Självklart säger dom, utan tvekan. Nu är det Paris i påsk som gäller. I like it!


image848


Vid pass kvart över två var det dags för julshopping i Sundsvall. M hade lista och jag var pitoreskt inslag och moraliskt stöd. Själv smet jag, efter en stund in på systemet och köpte vitt vin, chardonnay Banrock Station, som smakar riktigt bra - rekommenderas.

Vad säger man om klimatmötet på Bali, vilket fiasko. Klimatfrossa. Det är dystert, inget konkret, inga mål, bara tomma ord, inga utfästelser. Beklämmande. Det enda konkreta tycks vara fler utsatta mötem bl.a. i Köpenhamn, senast i april 2009. Andreas Carlgren, som är miljöminister i högerregeringen, säger sig vara nöjd med konferensen. Jag har jättesvårt för/med Carlgren, inte för att han är homosexuell, snarare för att han verkar "slem", falsk, girig (gillar avgångsersättningar och oriktiga skatteavdrag) och rent allmänt - intellektuellt begränsad.
.

Kommentarer
Postat av: SolSkuggan

Nej men så trevligt. Paris vid påsk det blir en hit. Eftersom vi har vänner från Paris och ner till Marseille så har vi varit några gånger till Frankrike. Skulle ni behöva tips om passande boende så kan vi säkert hjälpa till..
Hur gick det med julklappsköpet klara nu eller..
Skön söndag på er.. Här ska det jobbas sista julbordet imorrn klockan 14.00. Vi har förberett allt som går att förbereda idag kom hem för ett par timmar sen. Nu ska här sovas och inget annat..
kramar från ett nollgradigt Piteå.

Postat av: Gunnel

Paris till våren är nog inte helt fel. Det låter långt dit...men det vet vi ju att tiden går fort och snart åker ni åter ut till Midlanda. Himla bra pris, tror jag.

Julklapparna är klara här...köpte den sista igår...hehe...en sån där klädrulle. Den kommer att fylla ett hörn i ena grabbens kartong.

2007-12-16 @ 15:53:42
URL: http://djurvannen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback