Indolent boxer

Idag hörde jag ett ord, jag inte hört på länge. Ordet är indolent.

Jag hyr en parkering på jobbet. Nu har fastigheten bytt ägare och innan bläcket torkat på köpekontraktet hamnar jag i Inkassoföretagens våld. Här går det undan.

En helt annan sak. Min syster och hennes man har hund, närmare bestämt en boxer. Hon är jättehärlig, en riktigt kul och mysig typ. Hon rör sig värdigt, lojt i tillvaron. Hon gillar att sova, gärna i familjens centrum.

image833

Jag hyr alltså en parkeringsplats på jobbet. En dag i förra veckan, får jag en räkning från ett företag som jag inte närmare känner till, jag öppnar kuvertet och finner en anmaning att skyndsamt betala förfallen skuld, plus ett tillägg på 200%. På något sätt uppfattar jag brevet som en fientlig handling, eftersom jag haft parkeringen i över tio år, och alltid betalat. Skit samma, det är bara att betala och se glad ut. Sagt och gjort. Sen skriver jag mail till företaget och undrar vad som föranleder denna hotfulla brevväxling. Jag får mail tillbaka och telefonsamtal, och besked om att jag - som den goda kund jag är - redan betalat ursprungsfakturan, och att jag ska få tillbaka mina pengar.

Jag tänker inte mer på saken, sen får jag ett brev till, nu från ett annat Inkassoföretag, som vill ha betalt, för samma upplupna skuld. Jag ringer till företaget och undrar vad som föranleder denn besynnerliga brevväxling. Ganska snart backar även denna marknadsekonomins varböld, och hävdar att misstag blivit begånget. Ej heller denna gång erhålls någon ursäkt och/eller antydan om beklagande av det inträffade.

Det verkar som Inkassoföretagen är snabba med avtryckarfingret, knappast indolenta - i sin s.k. yrkesutövning. Jag säger bara på ren svenska - don´t mess with me, scumbags!

Kommentarer
Postat av: Åsa

Håller med dig, man kan bli förbannad för mindre, de kan ju faktiskt be om ursäkt...Det är väl inte för mycket begärt../Ha dé!

Postat av: SolSkuggan

Skit säger jag bara.. Om det här vet jag en hel del.
Mycket av det är dessutom bara strunt..
Ha det så bäst ni kan i den vackra vinterstaden Sundsvall:)

2007-12-04 @ 23:33:56
URL: http://solskuggan.blogg.se
Postat av: madeleine

haha, bra att du ligger på dem iaf. när det gäller pengar är alla så jävla snabba på att döma och försöka dra nytta av folks godtrohet och lathet. får man en anmärkning förutsätter man ofta att man är skyldig och gör inget större motstånd. skönt att se att det finns folk som inte bara accepterar utan att ifrågasätta. gott.

2007-12-05 @ 13:36:54
URL: http://kvasifilosof.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback