Pucko

Tillåt mig gnälla, om den nyss genomförda klimatkonferensen, på det femstjärniga lyxhotellet - på Bali.

Dom allra flesta forskare tycks samstämmiga i uppfattningen, om att det är människan som till stora delar påverkar klimatet (försämringen)! 5.000 personer skickas till Bali (jag såg en siffra på att det kunde vara det dubbla, men så illa kan det väl ändå inte vara)!

På lyxhotellet, börjar dom umgås, och efter fjorton dar, säger dom att dom ännu inte klara. Dom jobbar övertid på fredag till lördag. På lördag säger företrädare för konferensen att mötet blivit en stor framgång. De olika länderna, organisationerna, olika särintressen - säger följande.
  • Vi är villiga att förhandla - men inte just nu, inga konkreta mål bestäms!
  • Ett nytt möte sätts ut i Köpenhamn, senast i april 2009
I övrigt finns inget mer konkret att redovisa från flera tusens personers vistelse på lyxhotell i Bali, under femton dagar - med syftet att försöka hitta lösningar på de letala klimatproblemen, som gör sig alltmer gällande runtom på globen.

Detta fiasko säger nollan, miljöministern och rikspuckot - Andreas Carlgren vara en framgång. Vilket dåre och dårskap. Vem försöker han lura? Snacka om klimathumbug:

Hade det inte varit bättre för den flera tusen stora delegationen att börja med ett frukostmöte, och där komma fram till att intressenterna är villiga att förhandla (men inte just nu), utan om ett och halvt år, i Köpenhamn - eller så. Sen hade dom kunna ta helgen ledigt, eller hela veckan, och sen åka hem till sina länder, organisationer och berätta om den famösa förhandlingsframgången.

Det blir rätt lite verkstad emellanåt - när särkostnaderna träffas, på delvis min bekostnad. Det är nog snart dags att börja snickra på arken, eller bygga en boning i någon bergsskreva, där det inte blåser orkan, medans regnet piskar den karga natur, som breder ut sig allt mer! Några politiska, eller andra beslut som syftar till att minska klimatföroreningarna, kan vi glömma!

Kommentarer
Postat av: SolSkuggan

Nu har du lyckats igen.. Ett inlägg som saknar motstycke! Och jag saknar som vanligt orden för detta eländes elände. Och genast när jag skriver detta så inser jag att eländes elände är ett synnerligen milt uttryck. Får försöka tänka ut nåt kraftfullare när jag är mera utvilad..
Ha det gottare än bäst:)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback