Elfte timmen

Nu har jag tillfälligt återtagit datorkraften i kärnfamiljens hägn. Barnen, med fästmöar är lyckligt och väl framkomna till Vemdalen, för nyårsfirande. Det är inte kul att ha barnen ute i den hetsiga helgtrafiken! Så fort dom blir vuxna kan man släppa detta oroandets ok!

Får jag bjuda på en pomla i elfte timmen - ett begrepp, alltså elfte timmen, som tycks kunna ha olika innebörd

image871

I dagens Sundsvalls Tidning finns ett upprop, om att vi ska säga Nej till våldet. Några kändisar och andra visas på bild i tidningen.

image872

Jag har svårt för den sortens manifestationer, eftersom det är intet förpliktande. Jag tror nog att dom allra flesta kan ställa upp på detta slagord. Jag själv kan bidra med;
  • Säga Ja till rättvisa
  • Säg Nej till krig på jorden
  • Säg Ja till kärlek
  • Säg Nej till miljöförstörning
  • Säg Ja till jämlikhet mellan könen
I min - möjligen - förkrympta värld, handlar det om att våld, krig, klimatförstörningen - är konsekvenser av "andra", sannolikt komplexa och svårtolkade handlingar, med innbördes beroenden. Att t.ex. säga Nej till våld, är bara fjantigt, om man inte samtidigt vill verka för att ta bort grogrunden för våldet dvs - fattigdom, alienation, orättvisor mm. Men då krävs det nog mer än fjollslagord av den mätta medelklassen, t.ex avstående av inflytande, makt, pengar, fördelning av gemensamma värden! Ojojoj - nu blir det svårt. Det funkar på slagordsnivån - men knappast i praktiken. Vem vill avstå?

God fortsättning på helgfirandet - kära mot- eller medborgare!

Kommentarer
Postat av: SolSkuggan

Jovisst är det så vad lönar det sig om det inte finns någon handling. Enbart fjantigt som du så väl säger själv. Jag blir som vanligt mest bara irriterad över allt detta nonsens. Men de tycker väl att det gjort en väl så god sak som lyckats komma på så ädla tankar..
Ett frid ens gott slut samt ett inne hålls rikt spänn ande så ledes även ett häl so rikt 2008 med en orma mängd er sär skriv ningar önskar vi er hä rif rån norr.
Kram på er.

Postat av: Gunnel

Vadå vuxna...det lär dom aldrig bli när det gäller att ha dom ute i trafiken (det var säkert så du menade) :O)

Ha nu ett gott slut och ett gott nytt!!

2007-12-31 @ 15:16:53
URL: http://djurvannen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback