Skype

Det sista M sa, innan hon halvsprang till bussen imorse var - hitta inte på något idag! Hon vet att vad som helst kan hända, när jag är ledig och känner mig kraftfull och undersysselsatt.

Jag har alltså varit ledig, lite påtvingat kanske. Jag vill ta ut ledighet, innan vi byter arbeten med varandra i den stora omorganisationen under våren. Jag är inte så storsint att jag efterskänker tiden, varför skulle jag göra det! En mild, torsdag i början av februari, blir helt plötsligt en ledig dag. Jag började med att slå av mobilen och arbetsdatorn.

Sen startade jag projektet Skype, att ringa på nätet måste väl vara helt rätt, tänker jag och åker iväg, till SIBA och köper headset, för 199 kr och kopplar in, på lillen - min lilla IBM TP 12-tummare. Problemet är att jag inte har någon att ringa, vilket jag inte reflekterade särskilt mycket över innan projektet drogs igång. Ingen vanlig människa använder väl Skype. Men kul var det, att det funkar. Jag vet att det fungerar, eftersom jag ringde ett testsamtal till operatören.

image936

Sen ringer JC och frågar om jag vill hänga med till Bryssel, några dar, om två veckor. Javisst säger jag, om vi tar en dag ledigt, och tar tåget ner mot Ardennerna och kollar läget. Det kan du fetglömma sa han, tror jag. Vi får se hur det blir, vi ska bestämma oss imorron.

Nu håller jag på att koka kalops till mamma, som jag träffar imorron. Då ska jag bjuda på lunch och handla lite, så hon slipper vara trafikfara med bilen. Det är en bit att åka, men jag ska försöka åka hem en gång i månaden, och imorron kan jag kombinera med arbete, vilket innebär att delar av resan, i någon mening blir betald.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback