Snäll

32959-59

Jag tänkte jag skulle vara snäll idag! Varför ska man hetsa upp sig över saker och ting. Det blir ändå vad det blir, och det blir vad det är.

Är det nån som vet vad som är 25 meter långt och luktar hembränt?

- Förstamaj tåget i Pajala!

Är historien rolig  eller fördomsfull. Jämö kanske vet! Jämo tycks ju veta att fotbollshuliganer är mer benägna till aktiviteter som inte befrämjar jämställdhet än t.ex. besökarna till Allsång på Skansen! Hur han nu kan veta det! Är det möjligen så att han har fördomar,  att hans värderingar kanske inte är så där alldeles jämställda. Vad lite man vet (egentligen)!

Det är vinter, 30 grader allt, två meter snö, nästan upp till den låga taknocken, och två skogshuggare sitter och dricker kvällskaffe i kojan långt ute i storskogen. Den ena frågar den andre.

- Hörr du - du, vad gillar du bättre - samlag eller onani.

Den andre drar på svaret medans han låter handen glida över den svarta skäggstubben - och säger till sist, eftertänksamt! .

- Jag gillar nog samlag bättre.

Varför då, säger skogskompisen.

- Då får man ju träffa lite folk, säger den andre.

Inte vet jag om man storskrattar till detta epos direkt. Och kanske är det  uttryck för bristande respekt för jämställdhet - inte vet jag! Jämo kanske vet, men han törs man väl inte fråga eftersom han är fullt sysselsatt med att få rubriker i kvällspressen, och verka aktiv - i stället för att seriöst företräda jämställdhetsfrågorna, och dess utveckling i bananrepubliken Sverige och som det får uppfattas anslutande bananrepubliker, som t.ex. förbu(n)dsrepubliken Tyskland.

Av någon outgrundlig anledning förefaller det finnas något självpåtaget maniskt beteende hos ledande sossar att dom alltid ska tala om vad som är bäst för andra (länder), vad dom länderna ska göra med sina inre frågor för att det ska kännas bra för Sverige.  Märkligt och korkat!



Kommentarer
Postat av: Spoke

Sär skrivning av grön hårig Spoke.

2006-04-07 @ 08:15:53
Postat av: Spoke...

Första maj tåget (vad menas?)...eller första majtåget (det absolut första majtåget som gick av stapeln?) eller förstamajtåget? Jämo kan hjälpa dig att välja.

2006-04-07 @ 19:47:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback