Repris av Hiroshima

Det känns oroande att USA antyder kärnvapenangrepp mot Iran. Med blod på sina händer förefaller  George W Bush inte sky några som helst medel för att uppnå sitt, och sina uppdragsgivares syften.

Har vi inget lärt av Hiroshima?
Vilka får ta smällen?

32959-78

Den 6 augusti 1945 detonerade en atombomb över Hirsohima (Japan).  Tre dagar senare,  9 augusti,  släpptes ytterligare en över Nagasaki. Hittills är det de enda atombomber som använts i krig. De allierades högkvarter, rapporterade att 129 558 personer dödades, skadade eller försvunna och 176 987 blev hemlösa av bomen. På en minut i Hiroshima dödades mer än 80 000 människor och 70 000 skadades. Tusentals dog sedan av skador från radioaktiv strålning år 1940 var befolkningen i Hiroshima 343 698). Ända in på 1980-talet  insjuknade människor som drabbats av denna strålning. Idag blir en del barn missbildade på grund av fel i föräldrarnas arvsmassa. Smällen förstörde mer än 10 kvadratkilometer eller ungefär 60 % av staden. Bomben släpptes när kriget var slut - mot oskyldiga, kvinnor och barn.

Nu vill USA bomba igen med kärnvapen, kanske för att skaffa totalt världsherravälde (men det kommer inte att gå), kanske för att komma över den dyrbara oljan - men det kommer inte heller att fungera.

Spåren från USA:s härjningar i Chile, Vietnam och Irak förskräcker, men det tycks ju vara en barnlek mot vad som planeras, och som tyvärr också kan realiseras.

Kan vi hoppas att EU säger nej. Kan vi hoppas att maktfullkomliga på båda sidor (USA och Iran, FN och EU) försöker hitta diplomatiska lösningar, innan bomberna börjar falla, och därefter kommande terrorhandlingar över hela världen.

Det är lätt att starta krig. Svårare att få stopp på!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Den mannen har inte alla kopparna iskåpet, saknar delar av servisen och inte är det krattat ända fram heller.

2006-04-20 @ 20:32:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback