Blå elefant

32959-60

Idag är det vår. Det är alldeles sant - tro mig!

Igårkväll var det 1,9 grader varmt. När jag imorse kollade var det 0,9 grader varmt. Dygnsmedeltemperaturen överstiger alltså noll grader. Inte illa - kanske aningen sent,  men inte ovanligt sent, men om detta vet jag inget!

Innan jag åke till jobbet imorse brände jag en ny musik-CD. Det behövdes. Den skiva som låg fast inkilad i bilens digitala virrvarr är där fast placerad sedan minst 6 månader. Jag behövde ny musik och ny inspiration.  Det var absolut nödvändigt men det är inte lätt att hitta bra mix av bilmusik.

Det räcker inte med att det är bra låtar, det måste vara en väl avvägd sammansättning av olika in- och uttryck som förmedlas, musik  som funkar i bil (också).  Lugna låtar, snabba låtar, kända, kanske helt okända. Det är nog bara att prova sig fram.

Imorse blev kompositionen bl.a.  Dire Straits (Going home och Walk of life), Cindy Lauper (Time after time, True colors, I drove all night), några Stones och Winnerbäck (bl.a. Min älskling har ett hjärta av snö),  Cardigans (You´re the storm, For what it´s worth) - och sen toppar jag med Midnight Oil - Beds are burning, om jag är på offensiven inför dagens arbete. Är jag på defensiven funkar Shoreline med Anna Ternheim lika bra.

Dagens arbetsdag kan betecknas som ordinär.

Fredagen kom som en räddning, kroppen börjar fungera igen och även jag får önska mina trogna läsare en riktigt bra helg på alla sätt. I bästa fall kommer det ett mer eller mindre provocerande inlägg imorron!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vi har nostalgiafton. Då serveras i regel Dr Hook, Dire Straits, Queen och annat.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback