Tredje statsmakten

En 104 år gammal tall har fallit - som en fura. Exekutionen av just den furan, var inget som vi ville - men att bo i bostadsrätt innebär onekligen kompromisser.

32959-522

Den bär bilden tog jag på ett berg i Transsylvanien, Brasov - Rumänien, fanan pampigt vajande mot sol, blå himmel och ljumma vindar.

32959-521

Äntligen fredag, det har varit en rätt hård arbetsvecka, som kulminerade med tredje statsmaken ifrågasättande av att ett av våra beslut. Det är lika stimulerande varje gång. Lite beklämd kan man bli över nyhetsvärderingen. Ärendet hade sin upprinnelse 2005, och intyg kom oss tillhanda först igår, två år senare. Ärendet presenteras som vi haft kännedom om sakuppgifterna i två år, utan att utreda. Vissserligen kan vi klanta oss ibland, men detta var för mycket. Det var Janne Josefsson stuk över alltihopa. Han har vanligtvis sällan något behov av att berätta någon allmängiltig sanning, han vill bara berätta sin sanning, och sen omedlbart verkställa avrättningen, innan sakuppgifter kunnat kollas. Det är tur att man är luttrad.

De två första statsmakterna lär vara Regering och Riksdag - tror jag!

Det blir lugnt ikväll. M har lite efterbörd av arbete, har finns det ambition på alla händer. J1 lånar bilen och drar mot Hälsingland. J2 mår bra, och mamma ska på pensionärsparty imorron, det är kul. Imorron kommer syster. IKEA kallar, och som bonus får vi besök.

Ha en bra fredag - kära halvfigur.

Kommentarer
Postat av: Gunnel

Nog är våran fana bra mycket finare mot blå himmel.

Postat av: frktjatlund

Hur kommer det sig att flertalet bloggare vars inlägg jag följer, delar min uppfattning om Josefsson. Är vi tillräckligt erfarna för att inte låta oss luras? Intelligentare? Något måste skilja oss från mängden. Dags att bilda fjärde statsmakten?

2007-04-27 @ 20:17:01
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Anki

Vem är den tredje statsmaken?

2007-04-28 @ 11:23:57
URL: http://ankitankar.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback