Nostalgi

Det var mycket Norge igår, och idag. Syttende maj och schlagerviktoria. Vi skulle aldrig släppt Norge 1905, och att vi förlorade Finland 1809 - är ren skandal! Sveaborg, var i praktiken ointaglig.

J1 har varit i Tyskland och bl.a. varit på Olympiastadion (som är mäkigt, där var vi ifjol) i Berlin och sett Hertha spela 0-0 mot Schalke 04. Hertha kommer givetvis från Berlin och 04, från Ruhrområdet (Gelsenkirchen)! J1 och kompis bilade från Hamburg till Berlin, vilket tar kring tre timmar. Schalke nollfir, är det tuffaste klubbnamnet i tysk fotboll, säger en fotbollsnostalgiker!

J2 och J har varit hemma på middag. Kul! Det har varit fantastiskt väder, sol, blå himmel, kring 18-20 grader i Sundsvall. Staden alla älskar!

På tisdag åker M och jag till Bratislava, som ligger i Tjeckoslovakien, enligt Bergwall. Bratislava var huvudstad i Ungen, under 250 år, från 1520 till 1780 - typ! Det hade jag, tidigare ingen aning om. Numera sägs Bratislava ligga i Slovakien. Må så vara vara, för mig ligger B i Tjeckoslovakien eller möjligen i Ungern.

Kommentarer
Postat av: Ökänd

Ja, sicket slarv att tappa Finland. Men finnarna är så buttra! :) Tror inte att de skulle ha passat med svenskarna. Eh, tänk bara på alla sega och uuuuuuuutdragna svenska mööööööten! Brrr! I Finland skickar nu arbetsgivarna sms till arbetstagarna och plopp, så är de uppsagda. Inget tjafs där inte. Tuffa tider vi lever i. Själv var jag på bejublad firmafest igår. Temat var 1959 av förekommen anledning och jag kan inte säga annat än: Det var bättre förr! Musiken, framtidstron, uppfinningarna, bilarna osv.

Trevlig resa till dig och M. Måste medge att jag är li8te avis!

2009-05-19 @ 17:23:24
Postat av: annika

"B ligger i Tjeckoslovakien..." Vilket B - Bratisslava eller Berwall?! :)

Ha en trevlig tripp!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback