Federleys hyckleri

Det är något allvarlig fel med samhällsutvecklingen i Sverige. Visserligen är det ännu värre i USA p.g.a. Bush d.y. - men moderat-tokregeringen ligger i USA-klass, när det gäller avlyssningslagen, som klubbades förra veckan. Nu ska kreti och pleti övervakas, det är signalspaning, för hela slanten. Har Reinfeldt och kompani köpt Bush absurda syn på insatser mot terror. Eller är det så enkelt att några klåfingriga i regeringskansliet vill leka med dom stora pojkarna (CIA), och därför vill kunna byta information, för att blåsa upp sina nyliberala och nationalstatsfientliga egon. Vi kan inte räkna med att staten Sverige är god - och vill medborgarnas bästa. Att som medborgare ha rent mjöl i påsen, räcker inte, eftersom staten definierar vad som är gott och ont, ibland godtyckligt!

Det känns orimligt att hela svenska folket ska övervakas av FRA. Det är ovärdigt en demokrati. Propositionen skulle inte ha lagts fram överhuvudtaget. Narrspelet och pajaskonsterna i Riksdagen blev mest ett spel för gallerierna, eftersom det reviderade förslaget inte ändrats, men gick igenom Riksdagen - med bifall, ändå. Pellejöns, centerpartist, Frederick Federley, röstade givetvis Ja, trots uttryck för motsatsen, när TV-kamerorna surrade som värst. Federley har ingen ryggrad, det är bara yta och inget innehåll i hans politiska gärning.


För att få egen publicitet stod Federley och fjantade sig i Riksdagens pulpet, rösten stockade sig, och hänvisade till sin mammas rättrådighet. Sen blir det återremiss, utan egentliga förändringar i propositionens sakliga innehåll, kommer ärendet tillbaka, som ett brev på posten. Då röstar givetvis, fjantpuckot Frederick Federley - Ja till förslaget. Vem hade trott annat? Han verkar mer intresserad av att synas än att bedriva politik. Federley gav därigenom bort FRA-lagen och övervakningen av 9 miljoner svenskar är ett faktum. Till saken hör att Federley före voteringen blivit tagen i örat och partipiskad av Maud Olofsson. Sen anslöt han sig fogligt till regeringsförslaget.

Jag gillade inte Federley tidigare heller. För att få allt ljus på sig - några minuter, sa han, före valet, att han skulle ta debatten med Sverigedemokraterna, i en debatt i TV. Där står Federley med sitt bakåtslickade, flottiga Stureplansfrilla, och har absolut inget att säga, inga argument, och blir så tillplattad av SD att det är pinsamt.

Nästa fadäs är delägarskap i en salladsbar, som givetvis går i konkurs, som en provokation mot att en annan salladsbar i Göteborg, där facket krävt kollektivavtal. Vilket jag tycker är helt rimligt, kollektivavtal alltså! Innan konkursen anställer Federley två kompisar som givetvis får lön av allmänna medel, när konkursen är ett faktum

Slutligen är det ynkligt av Federley, före voteringen, att säga att FRA-propositionen är ett såsse-förslag. Det är verkligen ohederligt, eftersom det är sittande regering lägger fram den. Regeringen hade kunnat, och borde faktiskt ha låtit bli att lägga fram förslaget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback