Jobbcoach sköt björn i Sundsvall?

Rubriken kanske är något tillspetsad. Igår, den 31 augusti var det sommar.

Idag är det den första dagen i höstmånaden september.


En björn har fällts på Alnön, kring två mil från där vi bor. Jag har inte direkt björnfrossa än!


Alnö är nästan tättbefolkat område. Jag blir förvånad att det finns björn där. Vi har rejäla storskogar, tre fyra mil, nordväst om Sundsvall, där finns det säkert björn och varg. Att ha björn nära stugknuten är väl inte direkt nån höjdare.

Jag har lyckas frilägga en ledig dag, och är därför hemma, poar på. Stryker och dammsuger och ska även fundera på hur vi kan göra med mammas sommarstuga.

Det är något magstarkt att högerpartiet moderaterna nu framställer sig som folkhemsbyggare i Per-Albins och Tage Erlanders anda. Inte ens retoriken funkar, det blir bara löjligt. Om vi dessutom analyserar den förda politiken, är det inte särskilt mycket folkhemsbyggaranda kvar, knappt nåt.

En gigantisk förmögenhetsöverföring pågår från de sämst ställda till de förmögna. Skattesänkningarna gynnar de mest förmögna. A-kassan urholkas, avgifterna höjs och det kan dröja månader innan ersättningen betalas ut. Snart är 10% arbetslösa i Sverige. Det är visserligen inte bara regeringens fel, men dom använder inte någon arbetsmarknadspolitik, mer än att arbetslösa tvingas till förnedring genom högersatsningen på jobbcoacher (som f.ö. är ren humbug) i stil med Mia Törnblom. Detta fjant kan få kosta miljarder. Det är att kasta pengarna rakt ut i sjön. 30 tusen långtidssjuka kastas ur sjukförsäkringen vid årsskiftet. Ålderspensionen sänks. Listan kan göras hur lång som helst!

Högerpartiet moderaterna är klassiskt konservativt parti med syfte att berika de bäst ställa i Sverige. Ge fán i att solka ner folkhemsvisionen.

Kommentarer
Postat av: KungLigg

Amen på det!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback