Bratislava

Vi har varit i Bratislava. Vi flög med Ryanair för några hundringar - och var borta fem dar. Bratislava är helt okej för en förlängd weekend. Några kallar stan Partyslava (men vi partade inte mycket). Gamla stan (centrum) är perfekt för strövtåg, eller varför inte runddtur med spårvagn. Det finns många utecaféer, där man kan ta en latte eller en öl - för en till två euro.  Hotellet var en upplevelse, men billigt - kring 400 kr/natt inkl. frukost.

För den särskilt vetgirige kan nämnas att Bratislava (Pressburg, på tyska) är huvudstad i Slovakien. Staden ligger vid Donau och har cirka 430.000 invånare. Cirka 7 mil väster om Bratislava ligger Wien.

Här kommer några bilder. Hotell Kyjev, i gamla stan - där vi bodde.


Hotellrummet hade låg mysfaktor. Ingen TV - vilket kändes märkligt, men det var bra att slippa. Velour i röd nyans - och heltäckningsmatta är sällan fel!


Utsikt från hotellfönstret på fjärde våningen.



Den UFO-liknande konstruktionen på Nove Most bron. Fin utsikt därifrån.



Utsikt  norrut!


Utsikt västerut. Gränsen till Österrike liger bara cirka 1,5 mil härifrån.


Spårvagnstrafiken funkar bra. Ett dagskort kostar 3,5 euro. 0,7 euro kostar resan, med spårvagn/trådbuss till flygplatsen. Det kan man säga är billigt! Resan tar 30-40 minuter från centrum. Det är drygt 1 mil. Köp biljett. Räkna med biljettkontroll, om du åker trådbuss från flygplatsen. Sniket - men så är det!


Stadsvy.


Byggnad nära torget.


Kommentarer
Postat av: frktjatlund

Bara 222 meter till närmsta McDonalds. Det är lagom.

Postat av: L

Javisst. Du har bott där!

Macken finns på 223 meter fr hotellet.

Där köpte vi glass, M alltså, själv tog jag en Bazant mellanöl!

2009-06-04 @ 19:56:06
URL: http://latmasksamal.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback