Beatrice Ask

För den som inte har något annat för sig, och dessutom tycker det är kul med stadsvandring med naturupplevelser, kan Stockholm i midsommar vara ett alternativ. Det är vanligtvis inte så mycket folk där, som det brukar vara. Vi såg justitieminister Beatrice Ask, lugnt flanera på Kungsholmen, tillsammans med två bodyguards, varav en var modell större!  Vi tyckte vi såg Gudrun Schyman cykla förbi iförd röd cykelhjälm också - men där vi mer tveksam. Kanske var det en  "Vanja look a like! Vi hälsade inte henne, med några kommunistiska tillrop, av flera skäl. Den villfarelsen har hon visst tagit avstånd ifrån - kommunismen alltså. Det kan man kanske ha synpunkter på (en annan gång)!

Det vi är överens om är att innergårdar är trevliga. I vart fall i de burgna områdena.


Det är hög krogtäthet på Kungsholmen numera. Det mesta var dock stängt. La dame Noire är omskriven - för bra käk. Tyvärr inte särskilt billig, men allting lär vara relativt!



Långt uppe på Roslagsgatan, vid Clas på Hörnet har Monica Zetterlund fått en park uppkallad efter sig. Där stannade vi och vattnade, och åt Ballerina-kakor och kola av märket Riesen. Sen fortsatte vi mot nordväst, mot Brunnhusviken.



Vi gick efter nordvästra sidan, och kom så småningom fram till Bergianska trädgården. Där tyvärr det mesta var stängt. Den trädgården förtjänar ett till besök.



Bilden är tagen på Mariebergsbron, när vi var på väg mot Lilla Essingen. Det glittrar i vattnet och foten - med tillhörande sko är min!



Det finns fina hus i Stockholm. Denna pampiga byggnad ligger vid Kungsholms torg.



Till det indiska käket drack vi Kingfisher och Cobra, ljust indiskt öl. Kingfisher hade tydligare eftersmak, i övrigt rätt lika smak, dvs bra sådan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback