Könsneutrala äktenskap

Den regelbundne läsaren inser givetvis att jag inte är någon förespråkare för könsneutrala äktenskap.

Min uppfattning grundar jag inte på starkt gudstron eller religion, snarare på sedvänja. Som jag uppfattar det, är äktenskapet ett folkligt accepterat - historiskt, kulturellt och möjligen juridiskt begrepp som avser föreningen mellan man och kvinna. Det kan gott få fortsätta så. Det förringar verkligen inte kärleken mellan homosexuella, eller diskriminerar enkönade samlevandsrelationer. Först skrev jag enkönade äktenskap, men det begreppet gillar jag följdaktligen, inte heller nåt vidare.

Man kan känna sig kränkt och förfördelad av väldigt mycket, om man har den läggningen, och då menar jag den personliga, således inte den sexuella, om nu nån trodde det!

Nuvarande svenska äktenskapsbegrepp bör vi inte ändra på. Däremot kanske det finns anledning att se över lagstiftningen så att samlevnad mellan andra parrelationer inte missgynnas.    

Ha en härlig fredagskväll - gott folk!

Kommentarer
Postat av: SolSkuggan

Rätt och slätt.. Äktenskapet är för man och kvinna. Eller för kvinna och man om man så föredrar..

Allt annat skiter jag fullkomligt i. Med det menar jag inte att jag inte bryr mig. Jag bryr mig så till vida och respekterar sålunda att människor som älskar varandra av samma kön får leva som de vill i parrelationer i samboförhållanden. Där går min gräns..


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback