Konstig konst på Konstfack

Några tankefragment.

Den tyska kvinnan är nog skyldig. Även om det saknas teknisk bevisning.

Det verkar inte som bilfirman Saab, som ägs av GM -  har någon lysande framtid. Dom säljer för få bilar och är inte, och har inte på många år varit lönsamma. Trist!  Min och M´s första bil var en blå Saab, tvåtakaktare, skåpbil -  årsmodell 1960.  Den köptes i alla fall 1973, för min räkning i Härnösand  -  av min pappa Leon. Den hade bl.a. egenheten att den inte ville starta när det var fuktigt ute. Om den var tungt lastad, t.ex. när M och jag köpt vårt första bohag på IKEA i Sundsvall, och var på väg hem -  började naturligtvis kylaren koka. Det var bara att stanna och "vila" en stund. Annars var Saaben helt okej, i det stora hela!  Man kan inte få allt för 500 kr. Inte ens på 70-talet, med den tidens penningvärde.

Pirate Bay rättegången, är en djungel av juridik och teknik. Sannolikt är dom tilltalade oskyldiga, sett till författningarna i Sverige. Men  dom lär fällas av Tingsrätten (pga pågtryckningar fr USA) och därefter frias av Hovrätten. Möjligen kommer HD att komma att pröva frågan. Rättsläget verkar inte helt klarlagt!

Om Konstfacks stolleprover, kan man säkert tycka (olika). Dels installation att förstöra en tunnelbanevagn och dels genom tvinga sig in på psyket (under falska förespeglingar). Törs man fråga  när konsten uppstår? Om konstfackeleven förstörde sin egen bil, efter noter - eller sin rektors eller prefekt, skulle man kanske kunna förstå. Men en tunnebanevagn!  Det kostar för lite för konstnären, tycker jag - att förstöra. Vincent van Gogh skar av sitt eget öra. Om någon av konstfackeleverna gör samma/lika - kanske vi börjar närma oss något!

Att tvinga sig in på psykakuten, under förespegling att man är självmordsbenägen -  är väl närmast en fråga för en undersökande journalist. Är själva grejen att visa att det sker på tveksamma grunder? Att det skulle vara konst, att göra en installation på det temat överstiger min fattningsförmåga. Är det inte enklare att måla en tavla, dreja en vas eller göra en litografi, eller nåt annat konstigt!  Jag bara undrar.

Kommentarer
Postat av: Ökänd

Som jag alltid sagt: Det finns så mycket konstigt!

Beträffande bilar, byt till Opel, de ägs också av GM, men har i Tyskland varit tvungna att anställa till folk på grund av ökad efterfrågan på bl a Insignia = Årets bil 2009!

Pirate Bay-rättegången är intressant. I Finland genomfördes en fildelningsrättegång år 2006 mot finreactor. Bötesbeloppen blev ca 4 000 euro. Du får själv räkna om valutan till SEK! :)

Barnmord är mord, som jag har svårt att förstå. Vem kan vara så rå, så grym? Vad är det som driver en?

2009-02-17 @ 08:51:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback