Pensionsfiasko

Nu är det inte mycket kvar. Snö alltså. Idag har vi suttit ute i solen. Blå himmel och några plus. Vi har toppat på kring nio grader, men det har inte varit någon vidare värme, men med en filt runt kontorskroppen och sittandes i lä - känns det fint och gött!



Varför ska man tänka på pension en lördagskväll som denna? Varför inte. I ett inlägg för länge sedan skrev jag att vi blivit lurade genom införandet av det nya allmänna pensionssystemet. Ni har väl alla läst det s.k. orangea kuvertet. Nån som förstår innehållet? Att det verkar bli lägre pension, förstår vi.

För många som jobbat ett helt liv, kan ålderspensionen komma att ligga under 50% av slutlönen. Ni börjar fatta va! Småfolket är lurade igen. Ett bättre alternativ för folket hade varit revidering av ATP. Nej - det var uteslutet, nu skulle alla, hög - som låg, spekulera på börsen med PPM och andra fejkade tillgångar.

Kön till socialen kommer tyvärr, att  bli lång framöver! Där kommer inte AMF Christer Elmehagen och hans köttgrytsgäng att behöva köa. Däremot kanske vi kan göra livet lite besvärligare för utsugarna, eftersom det är dom som brutit samhällskontraktet.

En helt annan sak. Jag ångar fortfarande att jag inte satt en armbåge i veka livet på f chefredaktören Anders Gerdin när han trängde sig före, in på en toa på Arlanda, för några år sedan. Jag gillar inte giriga direktörer, konsulter och chefredaktörer på kvällstidningar. Jag är inte överförtjust i journalister heller! Sån är jag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback