Rotmos och fläsklägg

Rotmos och fläsklägg. Efter det microsömn på den azurblå (hmmmmm) soffan. Hemmet är återtaget. Städning ska genomföras. Imorron och på söndag är det, åter igen -  städdag i vår bostadsförening. Tiden går fort, eftersom förra städinstallationen var i maj.

J2 mellanlandade i Ö-vik, utan koppling på gamm Saaben igår. Den är nu på verkstad därstädes. Alltid händer nåt, som livar upp själen och kontorskroppen.

Vi mår som vi förtjänar, dvs ganska bra - om än lite trötta, efter veckans slit.

Man kan ju möjligen undra vad vi ska göra åt finanskrisen. Själv förespråkar jag måttfulla bonusar till bankdirektörer, investmentbankjuppies och finansanalytiker. Betydligt lägre löner till de som blundade för krisen som t.ex. Finansinspektionens medarbetare. Fondförvaltarna borde nästan jobba gratis. Hur kan man förvalta pensionsmedlen så uselt, och tjäna så bra dvs ett par millar per år. Då kan man väl förvalta själv - sämre går det ju knappast.

Att låta marknaden (vad det nu är) sköta sig själv, genom att leka med mina sparpengar - fungerar inte särskilt bra, för min blygsamma aktiefondportfölj. Nyliberalismen a´la Borg/Reinfeldt fungerar inte ens i teorin. Vem ska städa, när allting går åt helvete, som det tycks göra när kapitalisterna, tycker att det är lämpligt, att dra vidare. Någon form av statligt inflytande behövs, kanske kontroll. Att sälja statliga Vattenfall till privata, monopolintressen - gör bara att vi kommer att bli utan el vid nästa kris, som kommer om cirka 7-10 år. Det kommer att bli kallt och mörkt då, värre än i Övertorneå

Kommentarer
Postat av: Ökänd

Rotmos och fläsk låter smarrigt. El vill vi ju ha för hur skall vi annars kunna blogga?

2008-10-10 @ 22:23:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback