Turturduvor

Så här såg hotellet ut från utsidan. I verkligheten lutar det något mindre, knappast alls. Staden är Paris, om någon nyläsare infångats. Hotell heter Aboukir och finns på rue Aboukir i arr. 2. Perfekt utgångsläge för strövtåg i städernas stad.

image1015

Hotellet hade förhållandevis små rum, smakfullt, enkelt möblerade, fina färger - och framför allt rent.

image1016

Duvorna satt utanför fönstret - kurade och kurrade. Kanske var det turturduvor.

image1017

Metron är suverän. En dagsbiljett för zon 1-3, kostar 8,50 euro och en tredagars 14.50. Man kan tycka vad man vill om Stalingrad, som vitkaklad metrostation får den höga estetiska poäng.

image1018

Katakomberna (Montparnasse) var tyvärr stängd. Det blev inget besök denna gången. Bilden är tagen vid ingången, på motsatt sida av gatan. Vi tar katakomberna nästa gång

image1019

Metallgloben i La Vilette, är av modell större. Inne i kulan är det visst en filmsal.

image1020

Fem dagar går fort. Eftersom vi varit i Paris tidigare, gjorde vi lite annorlunda saker. Vi strosade och hoppade in på något café när regnskurarna, plötsligt drog fram. Vi åkte ut till La Vilette och tittade på det nya området, med globen och vi åkte även till stadsdelen Belleville, som ligger strax norr om Peres Lachaise, för att se en annan, lite trendigare del av Paris kanske. Där käkade vi lunch. En trerätters för 12 euro, kan vi knappast klaga på.

Kommentarer
Postat av: Fanny Gillbjer

cooolt! den sista bilden

kika gärna in min blogg om du har tid och lust!

Postat av: Jonna

åh, skönt!

2008-03-26 @ 19:56:07
URL: http://JONNAat.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback