The big easy

Det har varit en riktig slappardag idag. M har varit trött, fyra heldagars utbildning, är inte att leka med. Själv har jag tagit det lugnt hela veckan, men jag är inte piggare för det. På jobbet är det omorganisation. Say no more!

I radhuset har det varit the big Easy idag.

Det var en jäkla smäll som New Orelans drabbade av genom stormen Katrina (2005) och obefintlig planering och skalskydd. Om Bush lagt lite mindre på att skapa kaos och terror i Irak, kanske han haft dollars att skydda New Orleans, från förstörelse.

Det var en speciell känsla när Osbourne och jag en solig eftermiddag, för några år sedan kom cruisandet från nordost på väg mot the big Easy, och först mötte Lake Pontchartrain, en stor "insjö" med bräckt vatten norr om NO. Vi åkte vidare och hittade raskt ett motell, inte långt från down town.

image996

Vi checkade snabbt in och sen gick vi de få stegen mot french quarters och Bourbon street. Där vi var starkt motiverade för intagande av öl. Coronas för O och Miller för för mig! Givetvis enbart i medicinskt syfte och för att sköja resdammet ur våra torra strupar. En 60 milaetapp, i bil - är inte att leka med!

image997

I New Orleans var det dixieland och feststämning, för hela slanten. Bilden verkar tagen en tidig morgon, med aningen mindre festkänsla, kanske. Gatan ser inte lika charmig ut som på kvällen. Say no more! Men den kväll vi var där - hade vi kul. Dagen efter, inte direkt i gryningen - åkte vi vidare mot Memphis (Tn) och Graceland - men det är en helt annan historia

Snart är det dags att bänka sig framför TV´n och melodifestival. Och rätt eller fel låt kommer att vinna.

Kommentarer
Postat av: Gunnel

Fasiken...det ser lika öde ut på gatan som det är här i stan...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback