Skolsäkerhetspolis

Nu sitter jag framför datorn. Om en stund ska jag kolla den gastkramande fortsättningen på den svenska serien - Kungamordet. Reine Brynolfsson och Marie Rickardsson är verkligen bra. Hustrumisshandelstemat är plågsamt.

Ibland - men inte alltid, lyssnar jag på musik.

image985
USA har verkligen tappat omvärldens respekt på senare år. Geoerge W stoppar en lag mot skendränkning, man tror inte att det är sant. Att tillåta ren tortyr är ovärdigt ett civiliserat land. Skenavrättningar och förnedring likaså. Nog kunde man tro att det förekom ett och annat i Gulag, men att USA ska vara grymmast!

Nog kan man förstå att judarna led under andra världskriget. Nu utöver dom en annan typ av tortyr och terror (med USA´s goda minne) mot sin nästa - Palestinierna, värst styrk tar kvinnorna och barnen.. Det dystert och ovärdigt s.k. demokratiska nationer att bete sig på det sättet.

Ett annat tema - vi har tappat minst 20 års arbetsplatsutveckling, i vart fall inom stora delar av den offentliga förvaltningen - på två, tre år. Facket är också på väg att spela ut sin roll. Fackpamparna (bl.a. på LO) ville ha sin del av bonusarna, och då går det inte. Sossarna började försämringarna och moderaterna fortsätter. Var och när försvann ambitionerna om den utvecklande arbetsplatsen, delaktigheten och nytänkandet? Nu är det respressiva tongångar över lag. Alla fuskar säger borgarpacket. Handböckerna ska fram igen (fast det fungerar inte, det vet alla, olika ska bedömas lika). Nya folkpartifuhrer´n Jan Björklund hotar med vedergällning mot dom som inte följer reglerna. Skolsäkerhetspolis med betydande maktmedel ska inrättas. Dystert!

Förr sa man - att om man är folkpartist, då är man kluven. Nu verkar det snarare vara - dum i huvudet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback