Prozak

Det är en absurd väderkänsla. Imorse var det hällregn, när det brukar vara snö, eller i vart fall snöblandat! Vi har i alla fall lite snö kvar. Ännu har vi inte suttit ute och gonat oss i vårsolen. Sista chansen (med snökänsla) kommer kanske till helgen!

image991

Brottarbrallan Bruno gör sig hemtam. Han är mer sällskaplig nu, än när han kom. Inga jämförelser med Simba! Den nya, fräna frisyren kan anas. Han ser verkligen tuff ut - för att vara marsvin!

image992

I övrig finns inte mycket nytt att rapportera, från tundran. Från östfronten - intet nytt!

Under lunchen kollade jag en stund på föreläsaren, doktor Nils Simonsson från Östersund, Jämtland på TV. Även om han, numera är konsult - är han rätt underhållande och i bästa fall använder han sin utbildning för att lotsa sig och oss fram i tillvarons virrvarr.

Temat idag föreföll vara stress, och vad man möjligen kan göra för att bekämpa dess nackdelar. Omega 3 nämndes, positiv självbild uttrycktes - som motmedel mot depression. Motion i form av 30-40 minuters daglig promenad i rask takt är bättre än Prozac. Dock ger medicinreceptet, den sjuke en bekräftelse, vilket kanske är värt nåt. Långtidseffekten av antidepressiva är inte större än placebo, säger Simonsson. Ett och annat gapskratt i trygg arbetsmiljö kanske också gör sitt till - för det goda livet!

Kommentarer
Postat av: Gunnel

Här trillade det ner något som liknade lapphandskar idag...men blev till vatten när marken nåddes


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback