Utanförskapets dödsdans

Jag tycker genuint illa om den politik som förs av den sittande tokmoderatregeringen. FRA-lagen är ett rejält stolpskott för medborgarna och demokratin. Ännu mer uppseendeväckande är de nya sjukreglerna som gäller från den första juli, som innebär att dödssjuka ska hänvisas till arbetsförmedlingen, om frånfället dröjer allt för länge, enligt den moderata tidsordningen. Det här V-tecknet bjuder Reinfeldt oss på, efter  Allianz-regeringens Riksdagsviktoria!


Ansvarig minister för att minska utanförskapet - under mottot fler döende  till AF - är den moderata sjuksystern Cristina Husmark Pehrsson. Detta leende serverar hon alla sjuka, när hon trumfat igenom sin Pyrrhus-seger.


Så här glad är Fredrik Reinfeldt, när han berättar om regeringen givit AF ett tilläggsanslag för att köpa in sjukhussängar, droppställningar och rullstolar/permobilar till de svårt sjuka, som från den första juli ska besöka förmedlingen för att söka jobb på den öppna arbetsmarknaden, även om frånfället ligger så nära som 3 månader, räknat från anmälningsdagen till AF. Grattis Fredrik, till ett bra, genomtänkt och medborgarvänligt beslut i humanistisk anda.


Om en person varit långtidssjuk, och sen är döende, men vederbörande beräknas leva längre tid än ett par månder föreligger inte längre rätt till sjukpeng. Det menar moderaterna i en departementpromemoria (som är en del av förarbetena till den lagstiftning som gäller fr.o.m 1 juli 2008). Visserligen nämns inte detta specifikt i den proposition som föregick riksdagsbeslutet, men faktum kvarstår så var det tänkt, från tokmoderaterna sida - och så får det bli. Sen får Husmark Pehrsson säga vad hon vill.

De nya sjukpenningreglerna är kanske den största politiska välfärdsskandalen, i modern tid. Moderaterna skyr inga som helst medel att slå sönder den allmänna välfärden och trygghetssystemen, det inser dom flesta. Om vi som gräsrötter ändå får lämna ett ödmjukt tips till statsministern. Så är det väl bättre att alla som inte är dödsjuka, förvägras ersättning.  Det lär väl spara en skärv till ytterligare skattesänkning till höginkomsttagarna. De sjuka, som är på väg mot sitt yttersta - borde väl kunna få sin sjukpeng, den korta tid dom har kvar, utan att vara inskriven på AF. Det tycker i alla fall vi, i humanistiska klubbens, regionavdelning i Sundsvall.

Kommentarer
Postat av: Madsmia

Enjoy your website very much. Good job!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback