Folktandvård

Igår var jag till tandis - på folktandvården (smaka på ordet folktandvård - den lär vi inte ha länge till). Min flerårige och trogne vapendragare, tandläkare Bengt har gått i pension och jag har fått en ny. Hon heter Eva, och verkar vara i 15-årsåldern. I bästa fall är hon kring 20 - men helst får hon gärna öva sina färdigheter, på någon annan, än mig!

Vanligvis går jag till tandläkaren för att laga en fyllning som gått sönder, men denna gången blev det undersökning med röntgen, som visade förbättringsområden. Jag visste att jag måste laga en plomb jag bitit sönder. Mer oväntat var att jag hade karies i en tand, visserligen i en avsats, som är svår att nå med med tandborsten, men hmmm..........ändå. Eva verkade inte helt nöjd med vår första bekantskap. Vidare har jag inflammation och tandsten kring en hörntand, skuldfrågan kring denna lapsus, redde vi nog inte ut. Eva rekommenderade i alla fall, ivrigare tandborstning och tandtråd, samt återbesök 26 augusti, för två smärre lagningar. Ja tack - sa jag, och dröp iväg! Vid sidan av protokollet kan nämnas att Eva verkar väldigt bra (som tandläkare), trots att hon har åldern mot/med sig!

Det var tur att jag kom in för undersökning nu. Senare har blivit dyrare.


Dom här retro-radioapparaterna fick jag som uppmuntran (mycket långt under bestickningsnivån - om någon undrar) från ett svenskt telekommunikationsföretag, för några år sedan. Lite funkisfräna är dom.


Det verkar råda Mamma Mia feber just nu, med biopremiär och allt. Musikalen - Mamma Mia såg jag i London i början av 2000-talet. Storyn är enkel, musiken bra och stämningen på teatern (Prince Edward) var på topp!

Idag har det regnat på stäppen! M har lagat mat, och jag har hållit mig undan, efter bästa förmåga. Barnen med fästmöar har käkat middag hos oss. Fläskfilé mm har inmundigats. Nu är det strax, TV - för hela slanten, som gäller.

Ha en fortsat trevlig lördagskväll - ärrade lasare!

Kommentarer
Postat av: IKA

Jag följde även den serien, de görs bra serier från Australien. Mmm det ligger faktiskt mycket i vad du säger - var ska gränsen gå? Det är inte lätt att avgöra. Det är bra att börja i någon ända tycker jag nog i alla fall. Du vet det där talesättet: små bäckar blir till en å.



Börjar man i liten skala kanske man kan förändra det stora så småningom? Hehe visst skvallertidningarna kan onekligen irritera många. De tidningar som har något läsbart är det gamla veckotidningarna Allers, HemmetsHournal och Året runt samt Allas. De har bra reportage och finfina korsord. Men vad gäller resten..rent och skärt skvaller som utmärkt går att skära ned på.



Tandläkaren, ja det är ett ämne man helst vill glömma. Jag har totalt kommit bort ur rullarna sedan flytten hit (bott snart 8 år) dessförinnan var det även sporadiskt - har inte lust att tänka på vad detta betyder. Brr.



Mamma Mia febern är helt hysterisk. Visst var ABBA en bra grupp helt klart, men allt detta sjå kring Streep?? Bra skådespelerska..talangfull?? Kanske. Jag har alltid varit skeptisk över kritikernas omdömen. När de säger att något är otroligt bra så brukar jag tycka tvärs om, därför satsar jag på att se de filmer som fått ett mer svalt omnämnande. Allt är inte guld som glimmar.





Ha det bästast min käre L och hälsa M så gott

/IKA



Postat av: Gunnel

Min tur att gå till tandläkaren på tisdag. Hoppas hon inte hittar sådana där fel hos mig...jag önskar att jag är felfri.

Det är lite läskigt att byta tandläkare. Min har också gått i pension och jag hade turen att hamna hos en som har hållit på några år. Så lätt och fin på handen...nästan så jag undrar om dom hittar felen då :O)

2008-07-06 @ 15:52:06
URL: http://djurvannen.blogspot.com
Postat av: SolSkuggan

Ordmärkare som jag är har jag faktiskt totalt missat detta med folktandvården, men nu när du säger det så klingar det för mig rätt så stalinistiskt hahaha. Konstigt att de aldrig kommit på att ändra namn typ Pers(s)ontandfixarna, Reinfeldtskäftcentral, Måddans tandverkstad eller rent av Munskänken för att bara ta några exempel.

Inte kul att byta tanddoktor särskilt om man var nöjd med den man hade.

Radioapparaterna är verkligen funkis och helfeta:)

Hoppas ni har det mer än gott kramar till dig och bästa M från en trötter ofrälse

2008-07-06 @ 22:47:50
URL: http://solskuggan.blogg.se/
Postat av: Sylvia

En av mina gamla chefer sa alltd att man skulle ha en tandläkare som var 20-25 å yngre än en själv så man slapp byta tandläkare på ålderns höst. Ligger kanske något i det. Var bara det att jag själv var i 25-årsåldern när han delgav mig denna visdom. Lite svårt att praktisera då, men av någon anledning har det fastnat. Nu har jag en duktig kvinna som faktiskt säkert är en 25 år yngre än jag. Hoppas få behålla henne tänderna ut.

2008-07-07 @ 13:02:57
URL: http://pantersylvia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback