Garagenyckel

Att panta burkar/flaskor på affären är ett gissel. Inte sällan är tillknycklingsautomaten sönder. Det tar minst 10 minuter för den flinka personalen att byta säck och göra det som ska göras för att det ekologiska kretsloppet ska fungera, något så när tillfredsställande.

Ett annat vanligt fenomen är att jag hamnar bakom någon udda existens som har för avsikt att destruera innehållet i 2-3 sopsäckar. För den som inte vet, kan jag informera om att en normalfylld sopsäck tar minst 12 minuter att tömma. Eftersom jag har tendens till A-beteende, brukar jag ibland öva mitt tålamod, genom att träget vänta, dock högst 2 säckar, om jag är på det humöret.


igår städade vi lite grand i vår enkla boning!


Vår tillfälliga gäst Dolph, har ätit en geting idag. Jag vet inte om Dolph, eller M är mest impad, av den bedriften!


Städmusiken var följande. Bara gamla godingar!


Barskåpet ser frugalt ut. Inget att visa säger M. Jag håller med!


Vi har semester. Ingenting är enkelt, fast saker och ting brukar kunna ordnas ändå, oavsett semester.

Vi märker att vi bara har en garagenyckel, och inser att vi måste fixa några nya. Jag ringer till HSB och förklarar vår utsatta belägenhet. Det är bara att komma in till kontoret, ett stenkast från torget i Sundsvall, och hämta en rekvisition, säger HSB-förvaltaren. Sagt och gjort, strax efter tio är vi där. Vi får vår rekvistion. M säger att hon ska handla några T-shirts till J2, och jag går och tar ut pengar. Senare kom jag på att det hade varit smartare att åka och ta ut nyckeln, då hade vi tjänat tid. Vi har trots allt semester.

Efter en stund träffas M och jag vid bilen och åker till låsfirman, nordost om stan. Det visar sig då, att garagenyckelföretaget upphört och det var oklar om nyckelämnen kunde beställas någon annan stans. Flickan lovade försöka. Kom tillbaka på fredag. Tack, sa vi - och gick. Då kommer M på, att det finns en nyckelfirma i Bydalen, några kilometer norr ut. Vi chansar där, säger M - och vi åker dit!

Bydalsfirman har inte heller denna typ av nycklar och hänvisar till en annan firma (Byggbeslag) som finns på Kolvägen, söder om centrum. Vi åker dit, på motorvägen, fortfarande norr om stan - ser vi en skylt på en byggnad, där det står Byggbeslag. Har firman flyttat tänker vi och åker glatt vidare till vår sydligare destination.

Vi hittar ingen firma Byggbeslag, söder om stan. Däremot en Lidl-butik. M säger att vi ska handla salami och bacon, som är prisvärda, och goda. Hon går in i butiken, och jag ska panta burkar. Jag får in en burk, sen lägger givetvis automaten ner, och det tar 12 minuter innan den är funktionsduglig igen. Därefter går jag in i butiken. M meddelar att det varken finns salami eller bacon. För säkerhets skull kollar jag själv, och kan omedelbart bekräfta M´s utsaga!

Vi åker därefter vidare till firma Byggbeslag nordost om stan, dit vi anländer 12.22. Det uthållige läsaren inser givetvis att det nu råder lunchstängt, mellan 12 och 13.

Med i övervägande del oförrättat ärende, åker vi därefter hem och dricker kaffe med äppelkaka. Det är heltidsarbete att ha semester!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback